Illusie van vrijheid op 5 mei en daarna

We blijven de illusie van vrijheid koesteren op 5 mei. Gelukkig bestaat er ook nog steeds verzet en dat is keihard nodig.

“Vrijheid. Wanneer het ene volk zich van de heerschappij van het andere bevrijd heeft, wordt al snel gesproken van vrijheid.” (Nieuwe Tao)

Het is de dag waarop we herinnerd willen worden aan de bevrijding van de overheersing door de nazi’s. Ondertussen zijn we echter in een gillende vaart onze privacy aan het verliezen door de claim die de overheid daarop legt om ons te beschermen tegen terroristen. Toch koesteren velen van ons ook deze illusies, namelijk die van macht en die van autoriteit. We geloven dat we niet zonder kunnen. Er is toch een leger en politie nodig om ons te beschermen tegen barbarij en anarchie? We zijn de scenario’s van duizenden speelfilms gaan geloven die onze geest hebben gebrainwasht en die ons eindeloos hebben getoond wat er gebeurt als mensen niet meer leven naar de regeltjes.

“Macht. De enige reden dat iemand een ander overheerst, is dat deze het idee heeft dat hij de baas is en dat dit idee door anderen wordt bevestigd” (Nieuwe Tao)

nieuwetaoVolgens het boek ‘Nieuwe Tao’ zijn vrijheid net als macht en autoriteit enkele van de 20 illusies die we koesteren. Deze illusies beheersen het leven van de mens. Doordat alle illusies even belangrijk zijn zitten ze elkaar en daardoor ook onze vrijheid in de weg.

Iedere dag verliezen we meer vrijheid. De inkomens van de meeste burgers hollen achteruit, waardoor ze zich minder vrijheid in hun bestedingen en activiteiten kunnen veroorloven. Ondertussen stijgen de lasten, denk aan de woonlasten, de pan uit. Pensioenen worden gekort of groeien in ieder geval niet meer mee met de inflatie. Toch wordt dit geaccepteerd. Er wordt slechts gemopperd en geklaagd.

Dit komt doordat de meeste mensen de illusie van autoriteit koesteren. Zij blijven vertrouwen houden in het overheidsapparaat, in de regering. Zouden ze dit namelijk niet meer doen, dan zou de autoriteit van de overheid niet meer bestaan. Dan zou niemand zich nog iets aantrekken van het eindeloos uitdijende woud van verstikkende regels. Het meest extreme voorbeeld daarvan is de dolgedraaide bureaucratie in Oss, die iemand die zijn dak groen verfde zijn huis uit wil laten gooien.

“Autoriteit is het geheimzinnige fenomeen waardoor de ene persoon plotseling de illusie van macht heeft over de ander.” (Nieuwe Tao)

Denken we aan vrijheid in verband met de oorlog, dan praten we ook over verzet. Er waren tijdens de Tweede Wereldoorlog mensen die het niet pikten dat de Duitse overheid mensen afvoerden naar vernietigingskampen. Tegenwoordig noemen we verzetsmensen ‘complotdenkers’. Deze andersdenkenden zien een hele andere overheid dan de meeste andere mensen. Deze denkers zien dat de oorlog tegen terreur in gang is gezet dankzij de WTC torens die in New York volgens duizenden Amerikaanse bouwkundigen zijn opgeblazen in plaats van door vliegtuigen omver zijn gehaald. Ze zien ook dat organen zoals de EU en de NAVO steeds machtiger worden. De NAVO koerst in het oosten aan op een oorlog met Rusland en de EU voert de wurggreep op de burgers steeds meer op. Eerst met de ongewenste Europese ‘grondwet’ en daarna door de invoering van de Euro.

Daarnaast is er ondanks de onderdrukking een groeiend besef en wil tot verzet. Sinds eind maart van dit jaar demonstreren duizenden jongeren en studenten onder de naam nuitdebout in Frankrijk. Ook jongeren worden ‘verdacht’ van complotdenken. Veel Fransen gaan er van uit dat de Charlie-Hebdo aanslag het werk is geweest van veiligheidsdiensten in plaats van ISIS. Net zo goed als dat zij geloven dat 9/11 in scene is gezet door de Amerikaanse geheime dienst om de War on Terror en daardoor gelegaliseerde moord- en martelpraktijken te kunnen beginnen.

Iedere vorm van onderdrukking roept verzet op.

De machthebbers zijn zich van deze regel pijnlijk bewust. Hun macht is gebaseerd op een illusie, een zeepbel, die door dezelfde mensen die hen de macht gegeven hebben, weer even zo gemakkelijk kan worden afgepakt. Degenen die daarover nadenken worden complotdenkers, anarchisten, vrijdenkers, verzetsstrijders en hippies genoemd. Zij zijn degenen die onze vrijheid met hand en tand verdedigen. En dat is maar goed ook.

Rob Vellekoop, 5 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

 

11 Comments

 1. Aansluitend op vrijheid, de gebeurtenissen in Ede. Er was 1 opmerking in de MSM die letterlijk klinkt als aanleiding van de gebeurtenissen. Het sluiten van het theehuis waar de jongeren vaak kwamen. Sindsdien puinhoop. Nu is dus de vraag of we spreken over relschoppende jongeren of jongeren die doen wat ze behoren te doen als er iets van ze wordt ontnomen. Helaas zijn er te veel dusdanig goed geindoctrineerd en zullen ze op volautomatische piloot de kant van het gezag kiezen. Zelfs hele groepen zogenaamd ‘wakkere mensen’ zullen waarschijnlijk geneigd zijn om te verzuimen te kijken wat hoe deze gebeurtenissen tot stand zijn gekomen.

 2. Onze kabinetsleden vormen een dictatoriale bezettingsmacht van criminele bankiers. Het zijn landverraders daar zij de financiële belangen van criminele bankiers laten prevaleren boven de belangen van het volk dat zij veinzen te dienen. Deze lieden haten democratie en vrijheid. En daarom loopt hen de mond er van over.

  “Die vrijheid is niet vanzelfsprekend”, “Koester die vrijheid”, en: “Geef die vrijheid door”…..

  ….mogen we even een teiltje meneer Rutte?

  • Stemmen heeft toch geen zin, omdat je steeds in deze ongeloofwaardige onzin moet geloven!

 3. Volledige vrijheid kan alleen bestaan als ieder individu bereid is dat met hand en tand te verdedigen eventueel door vrijwillig inhuren van mensen die dat verdedigen. Zodra het inhuren van deze mensen onder dwang gebeurd is het geen vrijheid meer. Aangezien er maar enkelen zijn die bereid zijn hiervoor te strijden en die enkelingen voor gek verklaard worden is het een ongelijke strijd tegen de ingehoorde troepenmacht van de staat met steun van het afgeperste volk. Schijnheilig herdenken wat in Europa is gebeurd onder Nazi regime om ondertussen niet veel onder te doen voor de Nazi’s wat betreft het morele kompas en mentaliteit. Ik moet zeggen, dat in deze tijd (informatietijdperk) is dat onvergeeflijk aangezien onwetendheid (Ich habe es nicht gewusst) mede door internet geen geldig excuus kan en mag zijn. Het zal ook beslist een heel klein groepje zijn wat 100% terecht kan zeggen dat ze geen blaam treffen en op geen enkele wijze medewerking en soms zelfs tegenwerking leveren aan de huidige destructieve samenlevingsvorm.

 4. !!! DOE ALLEMAAL MET MIJ DE GEWELD-LOZENDE-PIRATEN-DANS EN GOOI DE SPEEL-BALLEN IN DE LUCHT . . .

 5. Hoe kan het dat wij mensen, wij leven op deze aarde al miljoenen jaren of meer, waarom zijn wij geworden wat wij nu zijn, namelijk brutaal, gewelddadig, tegenstrijdig…. Doden elkaar in de naam van een God, in de naam van een Land, in de naam van Vrede !!!!!
  – Jiddu Krishnamurti –

  The Mystery of Love 1/3
  https://www.youtube.com/watch?v=v09PfusiUYQ

 6. Gisteren was het dodenherdenking en vandaag is het de dag van de vrijheid in het EU-staatje Holandia en afgelopen nacht hebben de Amerikaanse en Arabische bondgenoten van Holanda bombardementen uitgevoerd in Syrië …

  Nieuwe bombardementen op doelen IS in Syrië
  http://www.nu.nl/buitenland/3886734/nieuwe-bombardementen-doelen-in-syrie.html

  Zullen de burgerdoden die bij deze bombardementen zijn gevallen, volgend jaar ook door NL worden herdacht….

  En zo gaan de Amerikaanse (European Americans) bondgenoten van NL om met kinderen in Irak…

  Disturbing video US troops insane: American Hypocrisy
  https://www.youtube.com/watch?v=Ki17673d_Qk

  American soldiers taunt iraq kids with water
  https://www.youtube.com/watch?v=h9yRzoOB1C4

 7. Was gisteren nog even in Wageningen.
  Daar waren de voorberijdingen in volle gang bezig de stad voor te bereiden op een grootschalig zuip en feest gedruis. Zelfs was men bezig met het installeren van een dozijn extra betaalautomaten en hing er een levensgroot spandoek met extra gedragsregels van wat wel en niet mag met daarbij de boetebedragen.
  Overal zijn podia opgericht voor lawaai en toeters en bellen.
  Ook gesproken met een uitbater van een koffieterras die aangaf op 5 mei gesloten te zullen zijn.
  Ze hadden op de gevel de bekende reclame-lichtbakken van een bekend biermerk uit het oosten des lands maar het commitee 4-5 mei vieringen had met de stad Wageningen besloten om uitsluitend het biermerk Heineken te mogen verkopen. Zelfs in kroegen waar normaliter diverse andere soorten naast heineken verkocht werden, waren gesommeerd om flesjes en reclame te verwijderen.
  De hoofdsponsor van de vieringen is dus Heineken van het biermerk wat ikzelf nooit koop omdat ik het niet te zuipen vind, heeft de totale bieromzet in de vingers.
  En dat in een stad die het predicaat ‘stad waar de capitulatie werd getekend’ denk te moeten dragen.
  Van vrijheid is geen echte sprake. Bovendien ben ik stellig overtuigd van het feit dat de ‘bevrijding’ slechts een regimewissel is geweest.
  Als je ziet hoe fascistisch nu de VS blijkt te zijn en we zwaar onder invloed staan van die schurkenstaat met alle veramerikanisering van het taalgebruik en de voortschrijdende invloed van de EU wat een direct bewijs is van de centralisatie van de macht als dependance van de VS, denk ik dat nu al midden in de dictatuur staan welke door de NWO al decennia is geambieerd.
  Bovendien zie ik met lede ogen aan hoe schaapachtig de gemiddelde vernederlander alle zichtbaar schofterige maatregelen klakkeloos zomaar slikt. Daaruit valt wat mij betreft duidelijk op te maken dat de vonk die leden van het echte verzet, niet de opportunisten die in het zicht van de Canadese voertuigen in het voorjaar van 1945 plotseling de titel verzetsheld onder Bernhard zichzelf op de borst hadden toegeëigend, dat juist die vonk niet leeft bij dit ruggengraatloze volk.
  Van de week las ik nog een lovend artikel over de ‘Vrouwen van Ravensbruck’. Deze vrouwen die de concentratiekampen van Theresienstadt en Ravensbruck hadden vormden in 1947 een groep met de gelijknamige naam. Toen al werd met afkeur gesproken over deze ‘opstandige vrouwen’ omdat mede de overheid deze types ’te links’ vond en hun de aandacht ontzegd moest worden.
  De jodenherdenking op 4 mei wordt de laatste decennia volop geclaimd door de laatst genoemden waarbij voor het zionistische gemak maar even de duizenden politieke, Cinti en Roma, homofiele en gehandicapte ‘Untermenschen’ maar even buiten nadrukkelijke beschouwing gelaten blijven.
  Hannie Schaft een fanatiek verzetsstrijder van het eerste uur is vanwege haar communistische grondslag zo vlak voor de bevrijding op de valreep nog even geexecuteerd naar zeggen op voorspraak van Berhard richting de Duitsers (hoezo had hij een streepje voor) omdat hij wist dat het verzet wegens het oorlogsrecht een legitiem bestuursrecht had verworven dankzij de afwezigheid van niet alleen het koningshuis maar ook de voltallige regering. Bernhard was vast van plan om samen met Wilhelmina die in Walcheren in ’45 weer voor het eerst sinds de laffe vlucht in ’40, voet aan de grond had gezet en daarmee feitelijk een schandalige staatsgreep pleegde, een rechtsradicale regering te gaan vormen met verregaande bevoegdheden voor de monarchie. Daarbij hoorde natuurlijk geen communisten.
  Na de oorlog is van echte de-nazificatie nooit echt sprake geweest en de ex verzetslieden van het eerste uur zijn structureel aan de kant gezet.
  Wat wel onder de aandacht bleef zijn de rechtse rakkers die zich warm hielden onder kloek Bernhard.
  Je kent ze wel de baretten en de snooredragers met de blazers vol medailles van ‘ do ist de baanhof’.
  Het OSL en andere in hoofdzaak rechtsreactionaire rakkers hebben heel veel acties uit die tijd geclaimd.
  Een stuk geschiedsvervalsing wat naar mijn idee heel heel ver af staat van het idee vrijheid!

  https://gerard1945.wordpress.com/

 8. . . . hoe het in een verwoestende wereld ook mag zijn, vandaag ben ik een grappige vrolijke vrijheids-piraat , die zich door niemand nog een lesje over de wet wil en zal laten voor-schrijven of lezen ! . . .

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.