oproepDenkers en organisaties worden uitgenodigd om op deze plaats hun plan te publiceren. Een blauwdruk waarmee de samenleving kan worden veranderd in een plaats waarin gelijkwaardigheid, waardigheid en genegenheid voor iedereen minimale vereisten zijn. Verwijzingen naar bekende vormen als communistisch, socialistisch of anarchistisch voldoen niet, omdat dan een concreet stappenplan met einddoel ontbreekt waardoor het onvoldoende steun vanuit de samenleving zal kunnen krijgen.

Het probleem waarmee onze maatschappij worstelt is aan de ene kant het beleid van conservatieve regeringen dat wereldwijd sociale verzorgingsstaten tot de grond afbreekt en een groeiende ongelijkheid tussen de arme massa en extreme rijken stimuleert. Met op de achtergrond groepen superrijken die zelfstandige naties manipuleren, financiële crises en gewelddadige conflicten uitlokken bedoeld om hun hebzucht te bevredigen te koste van miljoenen wereldgenoten.

Aan de andere kant ontbreken concrete plannen voor een alternatieve maatschappij die (gelijk)waardigheid en genegenheid voor ieder biedt. De wereld is toe aan een meer praktisch vervolg op de filosofieën van Marx.

Bijdragen
Geldhervorming gekoppeld aan een basisinkomen

1 Comment

 1. basisinkomen voor iedereen boven 18 jaar
  differentiatie AOW naar arbeidsverleden
  Europese wet maximum inkomen/lonen analoog aan wet Minimumloon
  32-urige werkweek
  coöperatieve bedrijven met werknemerszelfbestuur
  bestrijding (neo) liberalisme van het egoïstisch individualisme en materialisme
  geweldloze sociale revolutie.
  nieuw radikaal links sociale duurzame politieke partij.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.