rechtBijgaand een kort stukje van Mr Klinkhamer van Legal2People

Klinkhamer geeft aan dat een client, die we mevrouw de Bruin noemen, uit Rotterdam Legal2People belde omdat zij advies over een opgelegde maatregel van de gemeente Rotterdam wilde.

Volgens de gemeente zou zij onvoldoende haar afspraken zijn nagekomen en een traject hebben geweigerd. Ze kreeg daarom eerst een verlaging van 30% en daarna van 100% op haar uitkering.

Mevrouw de Bruin was het hier niet mee eens. Ze deed haar best maar was vaak ziek en kon de afspraken dus niet allemaal nakomen.
De sociale dienst vond: “Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze”. Een leus die wel vaker door de ambtenaren in Rotterdam wordt gebruikt. De gemeente was daarom van mening dat zij gekort diende te worden op haar uitkering.

Namens haar hebben de juristen van Legal2People bezwaar gemaakt tegen de opgelegde verlagingen van haar uitkering.

De kans dat mevrouw de Bruin alsnog gelijk krijgt is groot.

De rechtbank Rotterdam heeft onlangs in een uitspraak vastgesteld dat het beleid van de gemeente Rotterdam niet juist is. De gemeente had de gemeenteraad moeten laten mee beslissen in het beleid maar heeft dit niet gedaan. De maatregelen van de gemeente zijn daarom onterecht opgelegd.

LEGAL2PEOPLE: Geeft gratis advies voor mensen in de bijstand

Tel: 070 – 891 54 44
Legal2People@aol.nl
website:www.legal2people.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.