Uitkeringsgerechtigde:
Door ziekte werd mijn contract niet verlengd en hadden instanties 4 maanden nodig uit te zoeken wie mij een uitkering moest geven. Uiteindelijk heb ik de consumentenman in moeten schakelen en kwam ik bij het uwv terecht…In die 4 maanden kon ik geen vaste lasten betalen en voor verschillende kwamen er deurwaarders..

Mr Michel Klinkhamer:
Met terugwerkende kracht een WWB (bijstandsuitkering) of andere uitkering verkrijgen is juridisch niet haalbaar. Daarom adviseren wij mensen vaak naast hun aanvraag WW uitkering of andere aanvraag in ieder geval een aanvraag WWB in te dienen zodat je later als de andere uitkering wordt afgewezen niet te laat bent met de WWB.
Zo te lezen had deze mijnheer wellicht recht op een ZW uitkering of loondoorbetaling maar uiteindelijk kreeg hij niets en bleef hij met schulden achter. Had hij op tijd WWB aangevraagd dan had hij deze wellicht kunnen krijgen.

LEGAL2PEOPLE: Gratis advies voor mensen in de bijstand
Tel: 070 – 891 54 44
Legal2People@aol.nl
www.legal2people.nl

 

1 Comment

  1. Ook zoiets gehad. Maar dan met een malafide werkgever, betaalde loon niet. Door een vormfout in mijn arbeidscontract verkreeg ik geen WW, bleef ik door benoemde fout loonafhankelijk. Door een eigen huis geen bijstand, moest ik maar opeten. Kortom 10 maanden geen inkomen. Nu negen jaar geleden en de start van inmiddels negen jaar ellende. De keerzijde van Nederland openbaarde zich vanaf dat moment aan mij.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.