Uitkeringsgerechtigde:
Met mijn bijstandsinkomen kon ik de extra kosten niet betalen en ik heb me aangemeld voor schuldhulp. Na ANDERHALF JAAR kon ik hier terecht en ondertussen waren de schulden al hoog opgelopen door deurwaarderskosten en rechtbankkosten.. Ik kwam uiteindelijk terecht in de WSNP terecht en werd onder bewind gesteld omdat ik niet met geld zou kunnen omgaan. Dit heeft me gebroken.. Het enige wat ik deed was ziek worden (reuma).

Mr Michel Klinkhamer:
De beslissing over het wel of niet toelaten van een burger tot integrale schuldhulpverlening is een beschikking op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Deze beslissing is vatbaar voor bezwaar en beroep. Er dient binnen maximaal acht weken na de aanvraag een beslissing over de toegang moet worden genomen, in verband met de mogelijkheden van het opleggen van een dwangsom of het direct instellen van beroep bij niet tijdig beslissen.
Mocht een aanvraag schuldhulp dus te lang op zich laten wachten ( dus langer dan 8 weken ) dan kan men de gemeente in gebreke stellen en een dwangsom eisen en uiteindelijk in beroep om een beslissing te forceren.

LEGAL2PEOPLE: Gratis advies voor mensen in de bijstand
Tel: 070 – 891 54 44
Legal2People@aol.nl
www.legal2people.nl

2 Comments

  1. Juist, ik heb dus gekozen voor een klachtenprocedure. Bij ons was er binnen 17 maanden nog geen besluit, dus geen schuldsanering. ( febr. 2008 / mei 2009 ) In mei, was er nog geen schuldsanering ( 120 dagen ). In mei zelfs nog een bewindvoerder moeten aanvaarden, men gewoon onze kritiek zat was. Tegen wie wij aangifte hebben gedaan. Kunnen wij hier nog wat mee, want nadien heeft de gemeente ons gedwarsboomd en onze situatie verslechterd. Wij kwamen domweg niet meer toe aan een gevolg, inzake klachtenprocedure schuld hulpverlening en aangifte bewindvoerder. Beiden zijn in de doofpot verdwenen, waar de gemeente voor gezorgd heeft.

    • Je dwarsboomt vooral jezelf. Ga eerst meewerken ipv anderen constant de zwarte piet te geven. Deze houding van je zorgt er alleen maar voor dat de Gemeente nog minder voor je doet behalve via de rechter een keer een onder curatele stelling aan te vragen wat niet leuk klinkt maar wel de waarheid is! Steek die hand nu echt in eigen boezem. Ipv de Gemeente hulpverlening en personen continue te belasteren of wil je een keer op het politiebureau gaan zitten om je verhaal te doen? Dat gaat een keer gebeuren namelijk als je zo doorgaat. .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.