renteslavernijUTRECHT – Dankzij een eenvoudige overheveling van ons geld naar de centrale bank kunnen wij als burger in een klap de zeggenschap over ons eigen geld en de macht over de economie weer terugkrijgen. De staatsschuld en de enorme rentelast hierover is dan ook voorbij. En wij zijn de aandeelhouders van ons eigen land, terwijl de banken hun macht moeten inleveren.

Pleitbezorgers van dit plan werken samen binnen de International Money Reform beweging. Deze beweging wordt in ons land vertegenwoordigd door de stichting Ons Geld.

Wereldwijd, ook in NL, gaan steeds meer stemmen op om ons financiële systeem grondig te vernieuwen. De economische crisis van 2008 heeft de wereld definitief wakker geschud en het inzicht gegeven de banken als veroorzakers van deze crisis te gaan saneren. In Nederland rust een groot taboe op deze ideeën. Vandaar een kort overzicht.

Het verhaal begint bij jouw en mijn bankrekening. Het simpele plan is onze bankrekeningen in een klap over te hevelen van de private banken naar de centrale bank, zodat wij we weer eigenaar worden van ons eigen geld. Vóór de overheveling stond het geld van rekeninghouders op de balans van de bank. De bank kon ermee doen wat hij wilde. Door de overheveling komt de totale geldhoeveelheid bij de staat terecht.

Vervolgens mogen banken alleen nog handelen met geld dat zij daadwerkelijk in kas hebben. (terwijl ze nu dankzij een boekhoudtruc met miljarden aan giraal geld, zeg maar nep-geld, handeldrijven). Zij administreren daarna uitsluitend nog onze rekeningen, dat is alles. Door deze giga overheveling is ons land in een klap van de gehele staatsschuld (467 miljard) verlost en hoeft de belastingbetaler ook geen belastingen meer te betalen om de rente (8 miljard per jaar) over deze astronomische schuld te voldoen.

Vanaf dat moment kan er uitsluitend nog met echt geld gehandeld worden. De overheid beheert het geld in plaats van de banken. Die proberen nog uitsluitend met geld dat zij werkelijk in kas hebben winst te maken. Op deze manier zijn zij hun grip op onze overheid in een klap kwijt en ligt de macht over de economie weer bij de overheid, gecontroleerd door ons als burger. Het lont halen we uit het kruitvat, de banken kunnen zoals nu wel het geval is geen geld meer creëren. Die taak ligt voortaan bij de overheid. Dat betekent het einde van het zogenaamde fractioneel bankieren (waarbij de banken een heel klein percentage aan geld in kas hoeven te hebben tegenover de miljarden die zij hebben uitstaan) en het begin van het full-reserve bankieren (tegenover iedere door de bank verhandelde euro staat een echte euro in kas).

Nadat ons geld bij de Centrale Bank (De Nederlandsche Bank, maar dan met openheid van zaken en zonder geheimhoudingsrecht) is ondergebracht worden wij aandeelhouder van ons land. Daarnaast verliest de bank zijn macht over ons financiële systeem en kan gewoon failliet gaan zoals iedere andere onderneming zonder dat dit consequenties heeft voor de samenleving. Omdat al het geld in dit systeem wordt aangehouden bij de centrale bank. Er is dus geen sprake meer van ‘to big to fail’. Staatssteun voor een bank in moeilijkheden behoort dan ook definitief tot het verleden. Indien de bank failliet gaat lopen wij als rekeninghouder geen risico meer dat wij ons geld verliezen, omdat het nu immers bij de centrale bank is ondergebracht.

Commentaar
De overheid en daardoor de burgers worden gegijzeld door bankkolossen die de truc van geldcreatie beheersen. Mede door ondeskundigheid van het grote publiek komen ze hier nog steeds mee weg. Dankzij bewustwording en meer kennis op dit gebied kan er een einde gemaakt worden aan de dictatuur van het bankwezen. De slavernij van de rekeninghouder die als renteslaaf banken en met name hun grootaandeelhouders nog rijker en machtiger maakt is met dit voortreffelijke plan voorbij.

Rob Vellekoop, 17 nov 2014

2 Comments

 1. Degene, die de geldstromen hebben, hebben de macht. De banken hebben dus de macht over de politiek en ons. Zoals een Deense ex-bankman zei: ”Zij besluiten of een land of persoon rijk of arm is, of en wanneer er een kredietcrisis komt.” Zodat zij meer geld en macht van en over je kunnen krijgen. Zie ADS PALSVIG ~ “Banksters vs. Slaves & 5G Depopulation Agenda” [Age Of
  Truth TV] [HD]

  https://www.youtube.com/watch?v=CjWhYOqoPUc

  A former succesful and ambitious Investment Banker who turned
  Whistleblower, MADS PALSVIG, has now become a controversial and
  outspoken Politician in Denmark.

  Palsvig is telling his surprising life story of his highly succesful
  life for 30 years working as an Investment Banker and Bank Trader for
  some of the worlds top banks, …

  When he was fired without warning, possibly after asking the wrong
  questions to a member of The Federal Reserve, his life changed
  dramatically, and he began a new journey as a whistleblower. He
  discovered the manipulation of how money really is created, and who
  owns the banks, a banking cartel of top elite bloodline families,
  commonly known under the popular term, “The Illuminati”, and how they
  dictate the policies of the world: Who gets rich or not, the political
  system and the mainstream media. Mads Palsvig says that `depopulation´
  is the main goal of the elitists behind “The New World Order”.

 2. Buiten de banken als systeem heeft ieder mens een eigen bank met het in en uit gaan van geld middelen.
  Dus niet uitsluitend de bekende banken zijn verantwoordelijk voor je financieen, maar je moet zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen geld. In Nederland zou prettiger zijn een bank geheim te beginnen
  zoals eerder in Belgie ook beter geregeld zou zijn. In Belgie zou het bankgeheim hersteld mogen worden.
  Ten alle tijde moet voorkomen kunnen worden dat er een blokkeren of een beslag op je geld zou plaats vinden.
  Want waar moet je dan nog van op aan kunnen. Omdat er te veel misbruik is t.a.v. geld en financieen d.m.v. ten onrechte gepositioneerdheid zoals geld incasso bedrijven als paddestoelen uit de grond komen om maar op dat geld te jagen met te vaak verkeerde gevolgen. Vrijheid van menings uiting moet geen belemmering zijn voor een gezond financieel en economisch klimaat, het is bedoeld om er in alle opzichten beter van te worden.
  Manipulaties t.a.v. je eigen idee waar je zelf echt in gelooft moeten te vermijden zijn.
  Het gaat om je eigen visie.
  Alle overheids instanties zouden onder de loupe moeten wat betreft de ambtenarij waar het knelt. Waar blijven nou echt al die geld aanvragen bij subisidie, bijstand, bijzondere bijstand en andere fondsen van waaruit geld zou bedoeld zijn voor goede doelen van goede burgers. Ik zou heel graag willen weten waar al die gelden gebleven zijn.
  En dan alsjeblieft te voorkomen dat de bejaarden geen eigen zeggenschap zouden mogen hebben over hun eigen geld. Menige mantelzorger of bejaarde hulp vergist zich in de portemonnee.
  Ook prettig om niet uitsluitend per liga te moeten kunnen mogen redeneren, maar gewoon ook in je eigen land
  alles voor elkaar te kunnen hebben zonder haat en nijd.
  anoniem

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.