Beste lezer,

Even voor de goede orde licht ik graag toe wat De Lange Mars doet, mocht dit jou nog niet zijn opgevallen.

DLM is een verslag sinds 2011 van de zoektocht naar een wereld waarin we met zijn allen in vrede kunnen leven.

Ieder artikel is een onderdeel van die zoektocht. Ik beschrijf de oorzaken van de ellende waar de wereld in verzeild is geraakt, het onnodige lijden van honderden miljoenen mensen.

Ook beschrijf ik mogelijke oplossingen voor het gekrakeel.

Waarvan ik overtuigd ben is dat we niet onderweg zijn om elkaar uit te roeien in steeds groter wordende machtsconcentraties (ook al lijkt het daar soms sterk op), maar om juist in vrede en vrijheid met elkaar samen te wonen in duizenden onafhankelijke gemeenschappen die over de wereld zijn verspreid. Wij zijn op weg naar een samenleving vol harmonie en vrede, weg van de wereld die wordt geterroriseerd door geweld en conflicten.

De opbouw van de website De Lange Mars is daarom als volgt.

Sociaal
De ontwikkelingen in Nederland en de buurlanden op sociaal gebied. Met name de afbraak van de verzorgingsstaat en de sociale protesten hiertegen staan centraal. Dit bewijst dat machtsconcentraties aanleiding zijn voor corruptie en machtsmisbruik.
Macht
De macht in de wereld berust bij een kleine groep van miljardairs families. Aan de hand van het nieuws legt DLM de structuren hiervan bloot.
Economie
Nieuwsberichten die de economie raken en steeds een herhaling blijken van zetten om de huidige wereld orde in stand te houden.
Gezondheid
Onder dit kopje verzamelt DLM ontwikkelingen die gaan in de richting van zich bevrijden uit de klauwen van Big Pharma, maar ook het misbruik van de farmaceutische industrie laten zien.

Basisinkomen
Nieuws over het basisinkomen betekent, ontwikkelingen over een inkomen waarop straks iedereen recht krijgt, niet gebaseerd op het werk, de baan die men heeft, maar op zijn aanwezigheid als mens.

Zelfvoorzienend
Dit nieuws toont aan dat de mensheid stapjes zet in de richting van 1000den kleine gemeenschappen die zichzelf kunnen bedruipen en samenwerken met de andere gemeenschappen die de machtsconcentraties van landen gaan vervangen. Dus geen 200 nationale staten, maar 1000den zelfvoorzienende gemeenschappen van vredig levende mensen.

Nieuws
Alles wat betrekking heeft op de laatste ontwikkelingen die tonen waar we soms blijven steken, maar ook vooral waar we naar onderweg zijn, namelijk naar een wereld vol zelfvoorzienende gemeenschappen.

Veel leesplezier op onze ontdekkingsreis naar een vredig samenleven.

Rob Vellekoop, 3 december 2016

 

De Lange Mars (DLM)

DLM is een onafhankelijke internetkrant met als motto vrijheid en vrede.

Deze naam is geïnspireerd door het eindeloze lijden vele eeuwen lang van de overgrote meerderheid van de wereldbevolking die dom gehouden wordt, verkeerd voorgelicht, geïndoctrineerd en vooral uitgeperst als schuldslaaf.
Er is een lange weg te gaan om het bewustzijn hierover te vergroten en gelijkwaardigheid en respect voor elkaar in de samenleving te brengen. Zodanig dat de mens uiteindelijk vrij en in vrede kan leven.

Filosofie

Gelijkwaardigheid, waardigheid en genegenheid maken de wereld tot een woonplaats voor iedereen.

Ik wens je waardigheid en respect toe.
Haat en afgunst zijn een verspilling van energie die alles kapot maken. Haat is in wezen afkeer hebben van jezelf en dat verschuiven naar iemand in jouw omgeving. Ieder mens die zichzelf respecteert en waardeert kost het moeite om een hekel te hebben aan een ander. Een betere remedie dan waardigheid tegen oorlog en geweld bestaat niet.

Ik wens je gelijkwaardigheid toe in de manier waarop je jezelf en anderen bekijkt.
Het is volstrekt onnodig dat iemand zich beter voelt door op een ander neer te kijken. We zijn allemaal even grote sukkels, die al eeuwenlang elkaar misdaan, gemarteld, verkracht en vermoord hebben in een vlaag van verstandsverbijstering met als dwaas doel de ander te domineren. De grootste stumperds van dit moment zijn de financiers en hun wereldleiders, die de wereld laten lijden, en de rest die hen in het zadel houdt omdat ze het idee hebben dat ze niets kunnen veranderen of omdat ze verdeeld zijn. Kortom in stompzinnigheid zijn we elkaars gelijken dus is het niet nodig dat mensen elkaar ongelijkwaardig behandelen.

Ik wens je toe jezelf en anderen meer aardig te vinden.
Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Het is niet simpel iemand aardig te vinden met wie je het niet eens bent of die eigenschappen heeft waaraan jij een hekel hebt. Des te meer je jezelf ziet zitten en accepteert des te gemakkelijker wordt het een ander ook te nemen zoals hij of zij is. Genegenheid koester je voor elkaar nadat je waardigheid in jezelf hebt ontdekt. Met wat inzet lukt het iedereen en de wereld wordt er een comfortabele gemeenschap van.

Sta op als je er klaar voor bent.

https://youtu.be/ULLhg1jD_9U

 

Steun De Lange Mars

Om kwaliteit te kunnen leveren, meer lezers te bereiken en vooral onafhankelijk te blijven, hebben we veel lezers nodig die ons steunen.

Wij willen onafhankelijk in onze nieuwsvoorziening zijn en blijven. Wij kunnen dit doen met financiële steun van lezers en dankzij de opbrengsten van abonnementen, de verkoop van boeken en het plaatsen van advertenties voor instanties die de filosofie van DLM onderschrijven.

Al voor 10 euro per jaar ontvang je de weekeditie van DLM of voor 12 euro per jaar de dageditie.

Maak over op bankrekening NL45KNAB0725352582 ten name van Rob Vellekoop / Academy of Happiness
onder vermelding van week- (10 euro) of dag- (12 euro) abonnement DLM en je emailadres
Je kunt vanzelfsprekend ook contant betalen, stuur voor info een mail naar info@delangemars.nl.

Of koop een boek via Academy of Happiness.nl
De Lange Mars wordt uitgegeven door Academy of Happiness.

– DISCLAIMER –

De uitgever/redactie van de website Delangemars.nl garanderen niet dat de website altijd foutloos of ononderbroken functioneert, maar wel dat de inhoud juist, volledig en actueel is. Wij sluiten iedere aansprakelijkheid nadrukkelijk uit.

De redactie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor doorverwijzingen via links naar informatie die worden verstrekt door derden via de website van DLM.

Overname van artikelen kan na overleg worden toegestaan.

Fotogebruik
Redactie en uitgever van deze site richten zich erop volledig copyrightvrije afbeeldingen te gebruiken voor artikelen en de opmaak van deze site. Wij doen al het mogelijke om eventuele rechthebbenden van gebruikte afbeeldingen te achterhalen. Van foto’s/afbeeldingen die gebruikt worden op deze site gaan wij er van uit dat deze copyrightvrij zijn, en/of dat wij met de rechthebbende(n) de publicatie ervan hebben geregeld.

Indien je desondanks van mening bent rechthebbende te zijn en niet te zijn benaderd, noch een overeenstemming te hebben over plaatsing van een foto/afbeelding, dan vragen wij je uitdrukkelijk per omgaande bij de redactie/uitgever te melden. Wij zullen de afbeelding -indien gewenst- dan direct verwijderen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid, dat wij in dit laatste geval voor een promotielink zorgen, als compensatie voor de plaatsing van de afbeelding/foto of een gedeelte ervan.

Contact info

De Lange Mars DLM
Onafhankelijke internet krant sinds 2011

Rob Vellekoop, uitgever en redacteur
twitter: @delangemars
mail: info@delangemars.nl
Facebook

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.