Email ons het machtsmisbruik wanneer je anoniem wilt blijven. Wij zullen dan je melding vertrouwelijk behandelen en uitsluitend na overleg met jou plaatsen.

47 Comments

 1. Beledigd door arbeidscoach en door grove nalatigheid baan misgelopen , en een ten onrechte een schuld bij t UWV

 2. wel,ik had eigenlijk al een reactie gepaatst,maar die is waarschijnlijk de weg kwijt geraakt ūüôā

  Anyway,had dus via een oude afrekenig belastingteruggaf verkregen,en een behoorlijk bedrag ook.

  In eerste instantie was ik vooral blij,dat ik er eens vanaf was,want het gedoe om een erfenis heen,kan behoorlijk naslepen.

  Enfin,sociale zaken werd uiteraard op de hoogte gesteld,en ik heb netjes alle beschikkingen hiervan aan hen doen toekomen.
  Er was blijkbaar even een misverstand,maar dat was gelukkig snel opgelost.

  De hoofd chief van sociale zaken,schreef mij een brief,waarin men een besluit had genomen inzake het toegenomen vermogen.

  Het was toch nog een aardig bedragje boven de grens.

  Hij reageerde ook nog bijgaande op mijn verwijzing,dat zij eigenlijk ook nog een tegoed vordering hadden op mij.
  Want hoewel ik alle belasting terugkreeg over bepaalde perioden,haden zij in 2017 niet alles gevorderd hierover. Hierdoor onstond een verschil.
  dat zij dus het recht hadden dit dan op mij te verhalen.

  Hij gaf aan dat dit correct berekend was,maar hij besloot dit niet te vorderen,om het financieel gunstiger uit te laten pakken voor mij. Tenslotte had afdeling Werk en Inkomen, het zelf niet goed afgesteld destijds,en dus. Zo zei hij.
  Daarnaast had hij ook nog een gedeelte teruggaaf buiten beschouwing gelaten van aansalg 2014. (hoewel dit onder dezelfde belasting viel voor teruggaaf,maar belastingdienst had dit om een of andere reden apart verrekend onder een aanslag)

  Het bedrag wat nu dus overbleef over de vermogensgrens,moet ik weliswaar opteren,maar hij heeft dit op 25 dagen gezet,dat ik dan slechts ‘uitgesloten’word van bijstand.

  Dat zij de uitkering dus niet stopzetten/beeindigen,maar slechts voor deze maand termijn terughoudt,en vervolgens loopt het daarna gewoon weer verder als normaal.

  Een dergelijk doordacht gebaar naar clienten toe kom je maar zeer zelden tegen.

  Tot nu toe moet ik zeggen,dat men in gemeente Utrecht algemeen genomen dus best schappelijk kan reageren.

  Ik heb tenminste tot nu toe nog geen serieuze wrijvingen meegemaakt.

  er zijn dus ook nog ambtenaren die wel inlevingsvemoggen hebben,en willen doordenken,en soms zullen zij het ook weleens moeilijk hebben met weerbarstige agressieve onredelijke clienten waar ook soms geen land mee te bezeilen valt,die heb je immers ook nog.
  En het zal ook best af en toe een chaos job zijn,met al die paperassen e.d . Ik zou het niet aankunnen.
  het blijven toch ook mensen,en mensen kunnen fouten en vergissingen maken.Dat wil dus niet zeggen,dat ze allemaal stijfkoppig zijn en niet toe willen geven.
  Daarnaast hebben ze ook vaak weer bazen boven zich,en als die juist tegenstribbelen,dan kunnen deze ambtenaren ook niet zoveel meer uitrichten, hoe graag ze het ook zouden willen.

  Bij deze dus ook eens een positief knikje dan richting degenen,die wel trachten het zoveel mogelijk naar behoren te willen doen en openstaan voor verbeteringen naar vermogen?

 3. Wat ik ergerlijk vindt is, dat je een brief krijgt , waarin verzocht wordt binnen 4 dagen papieren aan te leveren net voor het weekend. Elke keer bedient men zich van dit soort praktijken.

 4. In 2015 heb ik na 28 jaar werken met de bijstand te maken gehad, Houten die samenwerkt met De Wil in Nieuwegein. Ik heb nog nooit zulke hatelijke gemene afschuwelijke mensen meegemaakt. Ik realisser me nu op -late leeftijd dus pas- dat er echt mensen bestaan zonder hart en die het geen reet uitmaakt wat men een ander aandoet. Ik heb mezelf verdiept in oude religie, DAT WAT voordat de kerk geintroduceerd werd! Wat mijn krachtveld sterker maakte. Hierdoor ben ik eruit gekomen. Maar goed, ik kan er zo weer in belanden met al die half jaar contracten. Maar 1 ding weet ik nu, nooit meer laat ik mijn gezondheid aantasten door duivels uitschot! Ik moest bv werkervaring opdoen, toen ik dat deed en ze vroegen hoe ik het vond, ik leuk zei, moest ik daar heel snel weg en ander rot werk gaan doen. Ik ben ze op meerdere fronten te slim af geweest. Ook heb ik een rechtsbijstandverzekering genomen -ondanks de kosten- en dan niet bij de bekende die voor de grote werken o.a. overheid werken zoals DAS. Ze dreigde bv een teamgenoot van mij dat deze in de supermarkt moest gaan staan als gastheer bij de ingang om mensen te verwelkomen, zo een kut gecreeert baantje. Hij heeft dat geweigerd, toen gingen ze schreeuwen, dreigen, het bekende verhaal, je het leven zwaar zuur maken. Hij heeft toen gezegd, mijn rechtbijstand ga ik anders inschakelen want ik ga het niet doen! Toen hield het op. Dus al kost het wat -gemiddeld- 18 euro per maand, het is het waard. Laat je niet gek maken, weet als je een zuiver hart hebt je hierdoor komt, geloof in jezelf, weet dat er mensen zijn van duivelse afkomst en dat de mensen die daar werken zelf in hun broek schijten van angst, anders zul je nooit zo een baan aannemen. Deze mensen hebben mijn ogen geopend over de echte wereld, deze mensen mogen van mij dood neervallen en omkomen van de honger, dat zeg ik als ik boos ben, maar eigenelijk wens ik ze bewustzijn. Zo sneu als je gelooft dat iedereen moet werken voor zijn geld, voor een schrijntje om de overheid te verrijken. Dat je echt gelooft dat je goed bezig ben, dagelijks in een omgeving te zitten van haat en nijd. Dat voel je daar dus echt heel sterk. Bewust zijn dat er genoeg is voor iedereen! Miljoenen worden door de overheid -GDVD!- aan nare dierproeven gesubsudieerd, zelf verrijken de elite en machtshebbers zich tot op grote, meest bizarre hoogte. En het volk moet een klote baantje nemen voor 940 euro per maand!? Blijf zeggen waar het op staat. MET ZOVEEL DAKLOZEN INMIDDELS KAN HET NIET LANGER DOORGAAN, KOM OP VOOR JEZELF. laat je niet intimederen en lees iets over hoe narcisten te werk gaan als je in de bijstand beland of mindfucking/gaslighting. Een ding, je leert er wel iets, psychologie op hoog nivuea!

  • Het kan zo simpel zijn.
   En voor velen is het zo dat zij aan de beurt komen op het moment dat er weer een absurde regel of wet bedacht word.
   Niets is veilig.
   De autochtone Nederlander heeft meer rechten de men denkt.
   En dat men een geheel andere benadering moet gaan leren.
   b.v.
   Wie wordt er beter van een regel of verandering ?
   Zolang je er zelf geen cent beter van word, mag/moet je dit gewoon weigeren.
   Accepteer geen stress van de overheid.
   Ooit eens goed de definitie van slavernij gelezen ?
   succes

   • Ja slavernij is als een deel of alle eigendomsrechten op de natuurkijk persoon worden uitgeoefend. De natuurlijk persoon (zielloos) is vlees en bloed wat een schip is in de wet. Mensen moeten aan boord van hun schip gaan. De natuurlijk persoon heeft ook het recht om als rechtpersoon erkent te worden.(gelijkheid en recht op leven) Alle mensenrechten vloeien voort uit de menselijke persoon. Mensen moeten zich meer in de mensenrechten en climaatsverandering gaan verdiepen. Wij mensen hebben natuurlijke rechten. Het zijn immers de levende die bijdragen aan de waterkringloop oftewel de geldstroom. De vraag is waar is de regen? Vraag jezelf is af wie is de crediteur en wie is de schuldenaar? Corporaties bezitten geen levensenergie laat staan dat ze uit water bestaan. Wij mensen zijn de hoogste bank in fysieke vorm. Wat corporaties willen is dat je afstand doet van je geboorte jasje zodat zij er geld mee kunnen verdienen (mensenhandel). Er worden finaciele instrumenten uitgeschreven die verhandeld worden op de effectenbeurs. En de mensen worden wijs gemaakt dat ze schuldenaar zijn of dat ze wat van hun krijgen, Het is allemaal van de mensen. Wij mensen bestaan uit water.
    Wat er gaande is is dat ze mensen naar de hel uitnodigen, Je wordt van je geboortejasje beroofd (naakt) en wordt mensen wijs gemaakt dat ze de keizer zonder kleren zijn (persoon) wat oorspronkelijk ook een masker van een toneelspeler is. Mensen worden als paard achter de wagen gespannen en van al hun menselijke eigenschappen beroofd. En buiten de bescherming van de wet geplaatst. Het is ook genocide wat de ontkenning van het bestaan van mensengroepen is.Je wordt over boord gegooid en verdrinkt. Het is ook een schending van het recht op leven. Slaven zijn dood voor de wet. Alles wat van de slaaf is is van de meester.Alles is in een nieuw jasje gestopt. Slavernij, piraterij, genocide, mensenhandel ect. Het is niet je buurman bijv die een uitkering trekt die van je centen eet, we vechten niet tegen vlees en bloed. Laat je niet misleiden we worden allemaal in de zeik genomen ongeacht afkomst, we zijn allemaal met gelijke rechten geboren en niemand draagt de last van een ander. Verdeeldheid werkt in hun voordeel niet in het onze. Samen staan we sterk. We kunnen beter gedachtens met elkaar uitwisselen dan kunnen we Babylon verlaten en in vrijheid leven als broeders en zusters in mensheid. We zijn immers een mensenfamilie.

 5. Ben nu 4 jaar in de soos, en het is een strijd geweest om mijn huis te behouden, heb ondertussen geen gas meer,dus ook geen warm water, geen tv,geen telefoon en heb drastisch moeten snijden in de kosten.

  Uiteindelijk hou ik wat geld over en bam de moker slag btw gaat omhoog, en ja je raadt het al, alles wat ik bespaar ben ik nu kwijt plus extra, wat ik over hou is 79 euro per maand, na de besparingen hield ik 189 over, maar de btw verhoging heeft mij terug naar af gebracht.

  Tot overmaat van ramp moet ik nu 50 euro per maand aan de belasting betalen voor 1 jaar omdat ik mijn hypotheek rente verkeerd had ingevuld(niet met opzet). Ben in gesprek geweest met belastingkantoor en hebben zo de oorzaak kunnen achterhalen, maar nu 30 euro per maand overhouden aan eten, lukt mij voor geen meter en sterf van de honger.
  Heb soos aangeschreven jaren terug en heb 1 jaar bijzondere bijstand gehad, maar 2 jaar ellende, het zogenaamde ontmoedigingsbeleid, waar men bewust privé gevoelige documenten laat verdwijnen en jou de schuld geven dat je ze niet hebt aangeleverd, tevens elke keer weer het verhaal moeten uitleggen omdat er een ander op de directeurstoel zat.
  Tevens genaaid door carri√®re tijgers soos, die mijn zus en kind nood gedwongen bij mij thuis inkwamen omdat ze zonder huis en inkomen op straat stond, had ik inees nsb praktijken voor mijn deur. Posten foto’s maken en spioneren, had ze wel gezien, en wou nog de banden lek prikken omdat ik niet van dit soort zaken gediend ben.

  Ik ben geen crimineel en mijn zus en kind ook niet nooit gedaan en zal ook nooit gebeuren.
  Mijn zus heeft mij kunnen kalmeren maar als zij er niet was geweest dan hadden ze nu 4 lekke banden gehad, vuile carrière tijgers, vieze ratten zijn het, mij en mijn zus als crimineel behandelen, hoe durven ze. Ja je hoort het goed ben nog steeds pissed op die 2 bitches en heb nog een appeltje te schillen met die 2, wanneer en hoe weet ik nog niet de tijd zal het leren, en ooit krijg ik de kans om mijn gif op die 2 neer te laten dalen (wees gerust er vallen geen slachtoffers en alles zal binnen de mazen van de wet worden uitgevoerd), ben geen crimineel en ga het nu ook niet worden.

  Het toonde mij alleen maar aan hoe onkundig mensen kunnen zijn en zaken zien die niet bestaan, maar ondertussen diegene die ze verdenken wel de kosten moeten gaan ophoesten aan het einde van het verhaal. We hebben het gewonnen maar tegen een duur kostenplaatje, dus we zijn weer de verliezers omdat het uiteindelijk meer kost dan als ze mijn zus gewoon een uitkering hadden gegeven. Dan had ze niet 1,5 jaar hoeven wachten, en was ze niet 3 huizen kwijtgeraakt omdat ze geen uitkering had.

  Uiteindelijk heb ik zelf de knoop doorgehakt en vermeld per telefoon dat ze de bijzondere bijstand in hun hol konden steken en werken voor hun vriendjes ook konden vergeten.
  2 jaar later een ander je moet iets terug doen voor deze samenleving, ik prima, wie ga ik helpen een non profit organisatie of een wijkvereniging of ga ik werken voor een winstgevende organisatie aka een bedrijf die te krenterig is om mij een marktconform salaris te betalen. Ja, je raadt het al een vriendje van een vriendje werken voor de laatste een bedrijf dat te krenterig is, en wat overigens niet mag is bij de wet verboden, dat is slavernij ten top.

  Nu op dit moment hoor ik niet van ze. Ze laten mij met rust en om eerlijk te zijn, vind ik dat prima. Ik weet dat ik recht heb op bijzondere bijstand maar die kunnen ze wat mij betreft in hun hol steken, ja ik moet rondkomen van 30 euro, is heel moeilijk maar ik ben het zat om voor mijn recht te moeten vechten. Heb dat al voor meer dan 40 jaar moeten doen en dat heeft mij alleen maar een versleten rug en hoge bloeddruk opgeleverd, het is de moeite niet waard om dit soort mensen te vertellen waar ze mee bezig zijn. Het interesseert ze voor geen meter en het kan mij onderhand ook voor geen meter meer schelen.

  Mijn tijd komt wel en dan sla ik hard en ongenadig terug.
  Ze hebben mij al die jaren getergd en het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald. Ik heb mij de tering lopen solliciteren, ik wil dolgraag aan het werk, maar kom niet van die sociale dienst kakkerlakken af.

  Ik weet het is een lang verhaal maar wou ff mijn gif spuien om erger te voorkomen. Ja, je hoort het goed, ben dit land zat en de zogenaamde sociale medewerkers die niets met sociaal te maken hebben, behalve dan asociaal.

  Maar ja waar kan je heen. Ik heb niets. Ik kan geen kant op. Uitzicht op een baan 0,0, en nog vragen ze dat ik iets terug moet doen voor de samenleving. (hun samenleving, vriendjes van vriendjes), prima geef mij mijn loonbelasting van 40 plus jaar terug, mijn afdrachten aan belastingen, gemeentes uwv,wia,rww,aow etc, etc en mijn diensttijd, dan heb je het recht om mij te dwingen om voor jouw vriendjes te laten werken met behoud van uitkering, maar ja dan ben ik niet in dit land te vinden, als ik dat terug krijg met rente, en aftrek van die 6 jaar genoten uitkering, dan hou ik nog genoeg over om een goed leven te leiden elders.

  Wordt vervolgd.

  PS.
  Gebruik je echte naam niet en data en jaren of periodes zijn aangepast om te voorkomen dat een kakkerlak hier mee kijkt en mij kan achterhalen en mij een mes in de rug steekt, ja zo zijn ze helaas!!
  Pas op mensen, pas donders op, voor je het weet sta je op straat> Ze zien je als een crimineel en zo word je ook behandeld, ook al haal jij je recht uiteindelijk, maar kost het je hele leven, pas op!

 6. Ik zit al sinds 3 jaar in een bijstandsuitkering omdat ik niet zelf dagelijkse dingen zoals werk zoeken kan doen. Ik kan mijn eigen huis niet eens uit vanwege angsten en mijn nare verleden waarmee ik ook meerdere pogingen tot zelfdoding had meegemaakt ik ben daardoor fysieke en mentaal helemaal naar de klote geraakt moest noodgedwongen met mijn studie stoppen omdat ik de bus halte niet eens kon bereiken of ik werd al spier wit. Ik zit al sinds ik 12 ben te vragen om hulp nu pas een jaar heb ik die gelukkig (ben 21) en woon samen met mijn ouder. Tweeling zus woont al meerdere jaren hier niet maar door een fout van de Gemeente Rotterdam denken ze van wel dus kreeg onterecht een boete van 115 euro en moest hun meer dan 500 euro terug betalen. Bezwaar gemaakt en was terecht zaak gewonnen maar nog niet eens een paar dagen later kreeg ik een brief binnen om te kijken of ik nog wel recht heb op mijn bijstandsuitkering. Om het een picture te geven. Ik kan NIET zelfstandig naar het ziekenhuis wekelijks door mijn mentale klachten, Ik kan GEEN werk vinden door mijn educatie en door fysieke klachten (kan net 5-10 minuten lopen zonder allemaal klachten) ik word zeer gelimiteerd met wat ik kan doen. Dan willen ze dit allemaal doen. Lijkt net of ze een witch hunt houden tegen mij. Voel ook alsof ik onmenselijk word behandeld door de gemeente. Wat kan ik nu doen?

  • Erg herkenbaar allemaal…En ook zeer treurig. Ik zeg, je verhaal delen met iedereen die het wil horen, en ook met wie ’t niet wil horen. En altijd handelen in je eigen belang. Niet toegeven aan intimidatie. Als jij voelt dat je in je recht staat, en dat het niet gaat wat je opgelegd wordt, niet doen dan. Dat heeft soms nare gevolgen, maar gewoon stug volhouden. Ik heb ’t zelf ook. Voordat je het weet ga je mee in alle idee√ęn die ze met je hebben, en dan zit je, zoals ik, met zwaar blessureleed thuis. Je vind zelf je weg wel, als de dames en de heren van sociale zaken niets constructiefs voor je kunnen doen, dan lieten ze je eigenlijk beter met rust, toch?
   Sterk zijn, en je eigen weg zoeken. Je neus ophalen voor de dreigementen en de intimidatie waar ze zo graag aan doen. Als ze niet van ophouden weten, mails schrijven, klachten indienen, media opzoeken. Good luck!

 7. Al deze verhalen die je leest over de uitkering, doorsturen naar de Tweede en eerste kamer.
  Ook naar politieke partijen. Hopelijk worden ze misschien wakker. Als je in een uitkering zit, word je gebruikt neergehaald. gedwongen. Worden de werkgevers ook gedwongen, om iemand aan te nemen? Als we allemaal melden bij de politiek, komen er meer druppels op de gloeiende plaat, word er misschien actie ondernomen. Door deze situatie kun je de verkeerde weg kiezen.

  • ik ben gediscrimineerd in 2010 door socialen zaken Rotterdam de Turkse vent zei omdat je een versleten rug heb noemen wij dat werk weigeren en stoppen we per direct je uitkering zat ik mooi 8 maanden zonder inkomen in de winter zonder kachel ik heb iedereen al geschreven nationale ombudsman rotteram leef baar Rotterdam, vvd, pvd a pvv baas ombudsman meneer Stuivenberg ,burgemeester ,media assher was minister socialen zaken
   en natuurlijk advocaten politie en wat zeggen ze we kunnen niks voor je doen nu 10 jaar later heb me geld nog steeds niet terug en die turk die me gediscrimineerd heb werk er nog steeds
   sterker nog hij heeft nu een hogere functie bij socialen zaken dus als jij invalide Nederlander discrimineert bij socialen zaken word je nog beloond ook met betere functie niemand in Nederland interesseert het dat socialen zaken op nazie beginnen te lijken mis alleen de gas kamers nog sukkels hebben niks geleerd van de 2 de wereld oorlog

 8. twente werkplein Almelo weigerd om een aanvraag in te dienen als je bent ingeschreven in Almelo en je adres in onderzoek is
  stuurt je dan naar de stad waar je laast stond ingeschreven terwijl je postadres in twente is
  advocaat helpt ook niet als je een boete hebt die over datum is waarom je geen bezwaar meer kunt doen of een klacht. goedkoop advocaat

  ik kan een klachtformulier voor je invullen

  • Ik heb het gecheckt want ik kreeg ook deze vraag nadat ze de brief van mijn huisarts hebben afgewezen. Zowel Rijksoverheid als sociaal verhaal als juridisch loket als autoriteit persoons gegevens zeggen dat het niet mag.. neem even contact met sociaal verhaal hierover. Ze kunnen helpen

 9. Ik zit met een probleempje en eigenlijk best wel een grote klacht. Wij hebben tussen 2012 en 2015 bijstand ontvangen in die tijd soms teveel kan gebeuren werd verrekend geen omkijken naar. In 2015 kregen we een baan? perfect weg uit deze zooi. 
  Maar dan moet je dus het restant zelf terug betalen
  Dat is eigenlijk logisch. Tja om de een of andere reden is dat niet gelukt of mis gegaan. Maar nu hebben ze dus uit het niets beslag gelegd op ons loon. Ik gelijk gebeld met M.Paulie die hierover gaat, van Hollands kroon Schagen.
  Eerst was diegene ziek ze zou mij terug bellen.week later heb ik zelf maar met haar terug gebeld.
  Het gesprek verliep eerst wel goed tot ik maar bleef vragen waarom wij in de afgelopen 3 jaar geen enkele brief van hun hadden ontvangen of contact. Ze bleef maar herhalen dat er een brief in 2015 was gestuurd, oke maar ik ben ook maar een mens en ik weet en onthou ook niet alles, maar waarom was er geen brief in die tussen tijd (2015 tot 2018 ) verzonden.
  Toen zei mevrouw M.Pauly ( of Pauli) wij proberen al 3 jaar achter jullie rug om beslag op jullie loon te leggen en nu kon het.( dit mag toch niet zomaar)
  Tja ik werd toen een beetje boos en ik heb wat dingen gezegd zoals gediscrimineerd en uiteindelijk de juiste weg gekozen en op gehangen.
  Nu denk ik is dit legaal mag dit wel, ik wil hier in ieder geval een klacht over indienen want ik vind dit niet normaal, dit is rond uit vals.
  Als je soms andere verhalen leest over de bijstand dan is het meer dan logisch dat ik uit mijn slof schoot.Als je dan hoort dat de buitenlanders overal mee weg komen en zelfs geld toe krijgen en ook nog eens op vakantie kunnen dan word ik echt kwaad .Dat kunnen wij nog steeds niet. Ik voel mij net een prooi die ze na lang jagen eindelijk te pakken hebben. Wij zijn geen misdadigers of hoe zit dat. Wij zijn maar een normaal gezin.

 10. Wederom werd mijn vriendin opgeroepen voor een vervolggesprek. Ik begeleid haar meer dan een jaar. Zij wordt honds behandeld.Eris gewoon machtsmisbruik en indoctrinatie. Vandaag weer met haar mee. Ik mocht niet mee naar binnen van haar klantmanager.in het belang van mijn vriendin zei hij. Nou het was in zijn belang. Ze lieten mevr tekenen voor een werkervaringsplek terwijl ze weten dat zij ziek is. Komt nog bij dat mijn vriendin helemaal niet wist waarvoor zij tekende. Na een jaar lang psychische terreur. Is zij totaal op. Wat kan je hier nu tegen doen is mijn vraag.

 11. ben je een gokverslaafd of vind je het leuk om eens een gokje te wagen PIN DAN NOOIT IN DE GOKHAL OF CASINO , WANT DAT IS 100 % GARANTIE VOOR HET DIRECT STOP ZETTEN VAN JE UITKERING .
  EN TERUGVORDERINGEN PLUS ZEER HOGE BOETES. LOOPT IN DE DUIZENDEN EURO,S
  ZE GAAN ECHT KIJKEN HOEVEEL JAREN JE DAAR GEPINT HEB EN VORDEREN ALLES MET HOGEN BOETES TERUG EN STOP ZETTING VAN JE UITKERING !!!

 12. Ik heb sinds meerdere jaren een uitkering vanwege een behoorlijk ernstig ongeval in India waar ik vrijwilliger was.Het is niet helemaal duidelijk of er sprake was van een beroerte naast een infectieziekte en te lange bewusteloosheid.In ieder geval was mijn hele gezondheid in 1 keer geruineerd en had ik te maken met multiople uitvalsverschijnselen, hartklachten ooguitval, niet in staat harde geluiden te verdragen., stembandverlamming etc.etc.er werd ook nog leptospirosis en later lyme gevonen.Kortweg, genoeg voor een leven lijkt me zo.Ik vond het verschrikkelijk moeilijk om te gaan met de uitvalsverschijnselen hartklachten toevallen en er werd maar geen duidelijke diagnose gesteld in nederland hoewel ik keer op keer aangaf dat alle klachten zijn ontstaan direct nadat ik in India bewusteloos raakte en twee maanden in ziekenhuizen doorbracht….met onduidelijke diagnose afgezien van leptospirosis.Mijn huisarts gelooft niet in chronische lyme dus ook dat kan ik niet als reden aanvoeren .Ik ga bij warm weer vaak helemaal onderuit of val flauw…en kan niet meer helder denken..Bij koel weer herstel ik mij vaak weer goed alhoewel er terugkerend allerlei problemen voorkomen zoals epileptisch achtige incidenten s nachts die mij helemaal uit het veld slaan.De sociale dienst komt na acht jaar hel nu plots tot de conclusie dat ik moet participeren.Ik zie er redelijk goed uit (helaas want zo voel ik mij meestal niet!!!) en schijnbaar vinden ze dat ik nu dan alsnog moet gaan deelnemen aan het arbeidsproces…toen ik aangaf dat dit absoluut niet ging…gunden ze me even rust…..tot ik weer een oproep kreeg, de derde dit jaar ..dat ik mij moest melden voor een evaluatiegesprek.Ik had juist info aangevraagd over thuisstudie illustrator…in de hoop dat ze dit wilden steunen omdat ik een talent heb voor ontwerp en tekenen en mij nu goed genoeg voelde thuis in eigen tempo bezig te gaan ondanks het feit dat ik aak last heb van een doof gevoel in handen en armen….Schijnbaar vonden ze daarom dat ik mij opnieuw moest melden.Ik werd een dag voor de afspraak erg ziek en mailde dat ik niet kon komen.Ik lag plat.De volgende ochtend om 10 uur werd er aangebeld..Ik was me net aan het herstellen van een afschuwelijke dag ervoor en me aan het wassen en aankleden en wilde de deur niet opendoen denkende dat het verkopers waren.het bellen hield aan en vervolgens werd er hard op het raam gebonkt.het bleek de soos.Twee jonge vrouwen, 1 mijn klantmanager waren toch in de buurt en wilden even kijken hoe het met mij was nu….Ik was verbijsterd.Ik zei dat ze dan echt eerst eventjes hadden kunnen bellen en dat mijn huis op de kop stopnd omdat ik de vorige dag niets had gekunt en dit niet prettig vond.Vervolgens zei 1 van de 2 vrouwen dat het bij haar ook heus niet zo netjes was en dat ze dan toch rustig even konden binnenkomen.Ik zei dat ik het hier niet mee eens was en dat ik de deur dicht ging doen.Bovendien vond ik het een belachelijke opmerking.Onjdanks mijn ziekte houd ik huis en tuin goed bij….je kunt alleen niet verwachten dat als je een dag uitgeschakeld bent dit ook het geval is.Daarnaast hadden ze voor de controle ook een doktersverklaring gevraagd, vreemd na acht jaar…Ik moest dus afgelopen week ook naar mijn huisarts die dwars ligt waar het over lyme gaat en ondanks gevonden resultaten op duitse mri(die ik van vakantiegeld betaalde) waaruit bleek dat ik myelineschachtschade in mijn hoofd heb en een patroon wat leek op lyme of multiple sclerose doen ze hier niks mee.De stress door onverwachts huisbezoek van de soos en participatiegesprekken waarbij me gezegd werd dat ik onmiddelijk een smarttelefoon moest aanschaffen etc…en het gebrek aan diagnose voor chronisch zieken is werkelijk een ramp.

 13. Even een vervolg op het verhaal van mijn vriendin. Zij wordt nog steeds opgeroepen Door de Sozawe Rotterdam.(Dit al een jaar lang). Zij wordt van het kastje naar de muur gestuurd en men blijft haar honds behandelen. Mijn vriendin kreeg een aangetekende brief dat zij niet op de uitnodiging was gekomen.en gekort zou worden. Brief was met uitnodiging was niet aangekomen. Ik heb daar zelf voor gebeld. Vandaag naar de Sozawe geweest
  Mevr kreeg te horen dat zij zelf verantwoordelijk was voor het wel of niet ontvangen van een brief. Zij moest zelf een klacht indienen bij de TNT.de fouten die gemaakt zijn Door de SoZaWe had ik in kaart gebracht
  Ik heb uit willen leggen. Wat er in dat jaar gebeurd is. Maar men weigerde te luisteren.Er kwamen ronduit afgrijselijke opmerkingen van de 2 dames van de SoZaWe (Timmermans en Cornelissen). Mevr. Werd werkelijk als een potenti√ęle misbruikster gezien. Ze moest maar eens na denken dat zij een uitkering krijgt. En dat zij productiever kan doen of huizen schoon kan maken ( Dit terwijl ze ziek is). Mevr.is het laatste jaar zo bang geworden van de psychische terreur. Dat zij niet naar de cli√ęntenraad of ombudsman durft te gaan.Hoe is dit te stoppen? Mijn vriendin is echt niet de enige die zo behandeld wordt. Honds gewoon onmenselijk.

 14. Even een vervolg op het verhaal van mijn vriendin. Zij wordt nog steeds opgeroepen Door de Sozawe Rotterdam.(Dit al een jaar lang). Zij wordt van het kastje naar de muur gestuurd en men blijft haar honds behandelen. Mijn vriendin kreeg een aangetekende brief dat zij niet op de uitnodiging was gekomen.en gekort zou worden. Brief was met uitnodiging was niet aangekomen. Ik heb daar zelf voor gebeld. Vandaag naar de Sozawe geweest
  Mevr kreeg te horen dat zij zelf verantwoordelijk was voor het wel of niet ontvangen van een brief. Zij moest zelf een klacht indienen bij de TNT.de fouten die gemaakt zijn Door de SoZaWe had ik in kaart gebracht
  Ik heb uit willen leggen. Wat er in dat jaar gebeurd is. Maar men weigerde te luisteren.Er kwamen ronduit afgrijselijke opmerkingen van de 2 dames van de SoZaWe (Timmermans en Cornelissen). Mevr. Werd werkelijk als een potenti√ęle misbruikster gezien. Ze moest maar eens na denken dat zij een uitkering krijgt. En dat zij productiever kan doen of huizen schoon kan maken ( Dit terwijl ze ziek is). Mevr.is het laatste jaar zo bang geworden van de psychische terreur. Dat zij niet naar de cli√ęntenraad of ombudsman durft te gaan.Hoe is dit te stoppen? Mijn vriendin is echt niet de enige die zo behandeld wordt. Honds gewoon onmenselijk.

 15. Nog even voor de duidelijkheid…

  als een aanvraag slechts ‘geregistreerd’ word,en er word alsnog een zoekperiode van 4 weken aan vast geplakt,voordat men zelfs overgaat tot het daadwerkelijk in behandeling nemen van de aanvraag,komt dat gewoon op hetzelfde neer,als hoe men met de jongere omgaat inzake aanvraag.
  Een registratie is immers ook nog geen in behandeling nemen.
  De jongere moet eerst 4 weken werk zoeken,de oudere direct na de registratie van aanvraag.
  Of je de zoekperiode nu ervoor of direct erna eist,het blijft dezelfde gang van zaken.
  Beide kunnen immers na die 4 weken vooralsnog afgewezen worden .Dan zitten beide dus ook gelijk zonder geld.

 16. hoe ironisch..

  op de website van legal2people,beweert de Ombudsman nogal wat over 27 en ouder.

  Wat daar echter allemaal staat,is blijkbaar niet voor op alle oudere bijstandsaanvragers van toepassing.

  Ik heb namelijk ook te maken met een dergelijk beleid aangaande gemeente Utrecht.

  Zodra een bijstands aanvraag online is gedaan,word er direct een afspraak afgedwongen voor een groepsbijeenkomst.(Dit moet binnen 3 dagen.)
  In deze bijeenkomst,word dus die 4 weken zoektermijn opgelegd.
  Sterker nog,men verwacht zelfs dat de ouderen in ieder geval in 3 weken alles doen om betaald werk te vinden,inclusief inschrijven bij uitzendbureas,zoveel sollicitaties verrichten…

  Pas na die zoektijd,word de aanvraag daadwerkelijk in behandeling genomen,op voorwaarde dat men kan aantonen naar tevredenheid van gemeente afdeling,dat men actief naar betaald werk heeft gezocht.

  ik heb dus een klacht ingediend bij de Ombudsman.En zelfs de SP Utrecht benaderd. Laatstgenoemde heeft niets van zich laten horen.

  Wat schetste mijn verbazing,dat ik telefonisch werd benaderd door een medewerkster van de Ombudsman,die beweerde,dat er niets gedaan kon worden tegen dit beleid,en dat gemeenten dat recht hadden om zo op te treden!Dat mocht volgens haar namelijk wel.
  Want 81 gemeenten deden dit al.
  Blijkbaar had men weinig trek,om uit al die 81 gemeenten eventuele client verhalen aan te moeten horen over hetzelfde onderwerp,en er ook daadwerkelijk actief mee aan de slag te gaan?

  Het enige recht wat ik volgens de medewerkster wel kon behalen uit deze situatie,was een voorschot vragen na die 4 weken,want daar zou ik in ieder geval recht op hebben.
  Als ik dat niet gehonoreerd zou krijgen,ja dan zou ik de ombudsman weer kunnen bellen.

  Tja,daar schiet ik wat mee op,als ik geen recht op bijstand krijg,kan ik dat voorschot immers ook weer gaan terugbetalen,en waarvan dan.

  Neen,het gaat erom dat de Ombudsman bij legal2people’s website een mooi verhaal loopt op te hangen,waar ze in werkelijkheid zelf naar willekeur mee handelen.
  Dus ook de ombudsman doet blijkbaar aan een zeker ontmoedigingsbeleid…

  Het is dat ik nog voor elkaar heb gekregen,gezien mijn situatie (4 jaar dak/thuisloos gewest,sinds kort een woning via urgentie) dat ik nog eerst vrijwilligerswerk mag gaan doen,maar ik ben er toch alert op,dat men ook zo weer van gedachten kan veranderen,en toch bij een vervolggesprek anders kan reageren.Men denkt die macht toch te hebben,en dan maakt het blijkbaar niet uit wat je intussen hebt gedaan.
  Er gaat wel een hulpverlener mee die ook een hoop weet uiteraard,wellicht dat dit ook helpt.

  Maar ik blijf dat onrealistische, onlogische beleid omtrent ouderen over the top vinden,(en dan praat ik wel over 40/55 plussers voornamelijk),dat ze zo’n beetje geacht worden competitie te leveren met personen van 27 en jonger.

 17. Hallo Nelleke,

  Krijg uitnodiging voor inkomens controle. Viel net in mijn ziekteperiode waarmee 1-2x per jaar door getroffen wordt.Meld mij keurig via mail en gedetailleerd af en geef aan binnen welke periode ik acht redelijk herstelt te zijn. Krijg vervolgens een mail waarin gezegd wordt dat men heeft geprobeerd mij te bellen en voor de volgende dag een reactie van mij wil via een 06 nummer. Ik bel ogenblikkelijk het nummer maar wordt door verwezen naar een voicemail die ik dus inspreek. Vervolgens komt er een mail terug met dat men niks van mij gehoord heeft en dus een nieuwe uitnodiging op zal stellen. Ik mail terug dat ik wel aan hun verzoek heb voldaan en meld tevens dat ik de gelegenheid moet krijgen voldoende te herstellen alvorens ik gewoon naar mijn afspraak kom. Dit is een recht en geen coulance. Tevens deel ik mede dat andere diensten hiermee wel goed omgaan. Vervolgens hoor ik de gehele dag niks tot laat in de middag 2 medewerksters aan huis komen en even snel een brief in de bus gooien alvorens weer te vertrekken. Jawel nieuwe uitnodiging voor 3 dagen later, alsof mijn ziekte eventjes sneller voorbij gaat. Kortom deze deze stante pede manier van optreden is schandalig en men zit je gewoon onder druk te zetten om natuurlijk een argument te hebben dat je niet wilt komen en wat nergens op gebaseerd is. Wat hieraan te doen? Gewoon keurig mailen dat je vanwege onvoldoende herstel niet komt (met als risico dat ze korten of stoppen met je uitkering) en men jouw ziekte heeft te respecteren op grond van… of …?

 18. Goedemorgen en L.S.
  Machtsmisbruik / juridische brutaliteit en meer zijn helaas de handelsmerken van de afdeling handhaving van de sozawe – de sociale recherche genaamd – tot aan poging tot diefstal toe. Wij zijn bezig in Groningen ter ondersteuning van slachtoffers van de sociale recherche in de breedste zin. Waaronder ook een zwartboek en wij zijn op zoek naar sociale slagvaardige juristen en naar mensen in Groningen die zich ook met dit onderwerp bezighouden.
  Kunnen jullie ons daarbij helpen, info / adressen end?
  Groeten Martijn Groningen 0628355023

 19. Bekijk details
  Waar het me om gaat is dat gemeenten vaak zelf niet weten hoe
  het precies zit, maar wel heel erg proberen te indoctrineren.
  En ik vraag me serieus af of het niet in strijd is met de wet,
  ik denk dat het in strijd is met mensenrechten omdat er stelsel-
  matig machtsmisbruik en indoctrinatie word gepleegd en er een
  soort derderangs burgers worden gemaakt die omdat ze
  (door watvoor reden dan ook)in een uitkeringssituatie terecht
  komen.
  Ook denk ik dat het een ernstige inbreuk op de privacy is
  wanneer je elke verkoop via internet moet verantwoorden en
  uitleggen.
  Ook dat gemeentes maar een beetje kunnen doen wat ze willen
  is een breuk met de gelijke rechten van de mens. Er werd
  duidelijk gediscrimineerd.
  Ik ben benieuwd hoe een rechtzaak bij het europeesche hof zal
  verlopen, ik kan me niet voorstellen dat dit allemaal maar mag.
  Ook het begrip inkomen word gemakshalve bewust enorm ruim
  gebruikt omdat dan alles er onder valt. Waar het normaal
  korting of verlies heet, is het bij gemeenten ineens op
  magische wijze inkomen.
  En geen enkele gemeente is duidelijk, je weet totaal niet
  wat mag en wat niet mag. Het is allemaal aan de betreffende
  ambtenaar die je die dag hebt.
  En de gemeente geeft je het liefst het idee dat helemaal niks
  mag door je bang te maken. Waarschijnlijk omdat ze dan geen
  moeite hoeven te doen met controleren van van alles, omdat
  je toch niks durft of omdat het zinloos is.
  En ook al krijg je uiteindelijk je gelijk, in tussentijd
  kan men je uitkering stopzetten of korten. Dat terwijl je
  al op het absolute minimum leeft en je in grote problemen
  komt in de tussentijd omdat er vaak geen buffer is die dat
  op kan vangen en zit je met de keuze; of geen eten of
  rekeningen laten liggen(waardoor deze uiteindelijk hoger
  worden of nog erger door afsluiting van gas en licht e.d.)
  Of in het ergste geval er totaal geen inkomen meer is.
  Stel je voor je kind is jarig en je denkt ik verkoop mn
  gouden ring om een mooi cadeau te kopen. Op het moment
  dat de ring is verkocht is het volgens de gemeente inkomen
  en kan je dat bedrag gekort worden en zal je het cadeau
  weer van je kind af moeten pakken en terug naar de winkel
  moeten brengen(als dat nog kan) want anders is er geen
  eten.
  En kan je het niet terugbrengen ben je helemaal genaaid
  want via marktplaats verkopen kan niet want dan is het
  weer inkomen volgens ambtenarenlogica en word je nog
  eens gekort.
  Je kan het ook cash laten betalen maar dan ben je fraudeur
  volgens ambtenaren logica als je het niet opgeeft. En stel
  dat je buren het zien of je er word ingluisd en dat die je
  aangeven. Dan word de boel gelijk stopgezet.
  En wat heb je nou misdaan? Helemaal niks maar op de 1 of
  andere manier ben je ineens fraudeur.
  Of wat (zoals het het voorbeeld van Hans), de gemeente een
  ambtenaar laat posten bij de flessenautomaat in de supermarkt.
  En je later aanspreekt op fraude en je kort omdat je niet hebt
  opgegeven hoeveel statiegeld je hebt gehad??
  Belachelijk dat hier geen duidelijkheid over is.
  Waarschijnlijk zijn gemeenten zo gefrustreerd over het feit
  dat er bij hun nu ook bezuinigd word dat men deze frustratie
  afreageert op de WWB”schooiers”fraudeurs” Hoezo kun je als burger in de wwb een normaal ontspannen leven leven?
  Bedacht zijn op controleurs in eigen land terwijl je worstels in zorgen van geld en inkomen, gedachtes dagelijks ,die baan moet komen, solliciteren op alles, dag in dag uit, ja wie maakt de burger in de wwb zo overgelopen van stress met alle gevolgen.
  Wie laat het controlesysteem van sociale zaken zo lopen dat dit kan en mag met eigen volk ook in eigen land
  Mensen onder voort durende druk en spanning zetten, en dan lachend en gezond in een verplichte participatie baan moet gaan werken, zonder uitzicht OP een baan. Doe je niet mee , uw uitkering word gestopt, gemeentebeleid u weet dat toch? Met andere woorden
  Uw voedsel en huis kunt u vergeten als je niet doet wat ik zeg.
  En dit mag en kan allemaal wel in mensen recht?

  • met alle respect, maar statiegeld opgeven als inkomen?
   dat is het terugkrijgen van eerder uitgegeven boodschappengeld
   Via Scoupy aangeschafte producten die je nadien op je rekening
   teruggestort krijgt, mag hier immers wel gewoon.
   het zijn eerder betaalde boodschappen waarvan je het bedrag
   nadien terugkrijgt. En dan moet je statiegeld opgeven?
   Bizar

  • Tja idd. Dat komt dus door het feit dat alles onder de loep ligt. Je hebt volledig gelijk maar dat komt nooit op het nieuws. Het is ronduit belachelijk zoals het hier in dit God forsaken country gaat. En zelfs God is een manier van onderdrukking. We worden al eeuwen ge√Įndoctrineerd maar de laatste decennia’s zijn het toppunt. Democratie is een illusie. In een democratie is het zo dat het volk regeerd. Het volk bepaald wie er regeerd. Het volk is gerechtigd om degene die hun werk niet goed doen in het staatsorgaan, naar huis te sturen. En vervolgens met zn alle nieuwe leiders te kiezen. Maar dat leren we niet meer op school. Democratie is het volk bepaald. Maar ze hebben ons al die jaren angst ingezaaid en mak gemaakt want ze weten goed hoe het zit. Ze maken ons afhankelijk van hun rechtsysteem. Beide ouders werken. Kind in de opvang. Word opgevoed door mensen die zelf zowat kind zijn en die een opleiding hebben gevolgd. Reinste indoctrinatie. Als je moeder op je kind wilt passen moet ze eerst een cursus doen. Wtf. Wie weet het beter en wie heeft de beste bedoelingen met je kind. Haar eigen kleinkind. Plus dat je er nog grif voor betaald ook.op de opvang word even bepaald dat he kind geen ham en kaas op brood mag. Dat ze om 8 uur naar bed moet. Eerst uit school moet gaan spelen en daarna huiswerk maken. Dat werkt perfect natuurlijk. Daarbij leren ze niks meer op school want het niveau van de brugklas komt ongeveer overeen met groep 5, 15 a 20 jaar geleden. En dat sluipt er allemaal langzaam in. Niemand die er wat aan doet. Sterker nog. Ze hebben het niet door en al hebben ze het door…. Niemand doet er iets aan. Word eens wakker mensen. Het is niet te laat. We moeten opstaan. Met zn allen. Art.120 gw. Niks mee te maken. Dat is toegevoegd. Niet de oorspronkelijke grondwet. Wij als volk mogen het schrappen. Hebben ze niks over te zeggen. Ze schuilen erachter. Ik vind dat ze hun werk niet naar behoren doen. En wat doe je als baas zijnde met mensen die niet naar behoren functioneren. Juist. Ontslaan. En dan mogen ze bij mij aan de balie komen voor bijstand….

 20. wij als ondersteuningsgroep voor uitkeringsgerechtigden Amersfoort en omstreken
  willen onze activiteiten uitbreiden en zijn op zoek naar juristen in het hele land (be√ędigd of in opleiding) die het hart op de juiste plaats hebben
  en willen meewerken binnen onze ondersteuningsgroep
  lees de info op deze site
  en doe mee op vrijwillige basis
  want de uitkeringsgerechtigden hebben geen geld hiervoor
  hetzelfde geld voor een medische behandeling
  mensen laat zien dat er hoop voor mensen
  die volledig letterlijk en figuurlijk uitgekleed worden

  we hebben jullie hard nodig
  zie alle berichten over organisaties
  die ook hier weer geld willen verdienen
  laat zien dat rechten niet te koop zijn
  Nelleke

 21. Stil houden
  Mensen om je heen begrijpen niet hoe je hebt kunnen toelaten dat de uitkering stop gezet werd.
  Als een ambtenaar die macht gebruikt zonder efficient bewijs en alleen dreiging gebruikt, de angst gebruikt van de burger om op straat te komen. Geen voedsel voor het gezin meer te hebben, etc, etc.
  Buitenstaanders snappen die macht en dreiging van een ambtenaar niet.
  Er word niet sociaal met de burger omgegaan in gesprek.
  Stilte,,,
  Om naam van de ambtenaar te gaan vermelden, naam van de gemeente die toelaat dat zo met macht om word gegaan.
  Fouten worden naar stilte verzwegen.
  De burgers om wie het gaat houden zich toch wel stil omdat ze daarna nog in de wwb zijn.
  Ze willen door met hun leven, alleen onrecht wat door mag en kan gaan in gemeentes.
  Burgers die in hoekjes geduwd worden.
  Wees stil.

  • beste Rona,
   die stilte zal niet direct verbroken kunnen worden
   maar wel zal de kwaliteit van werk van medewerkers SoZa duidelijk worden
   door mensen die gaan registreren wat er nu werkelijk gebeurd
   tijdens afspraken ed

   ik wens je sterkte
   en je kunt in ieder geval je verhaal kwijt hier
   er zijn organisaties in oprichting die zich
   gaan bezig houden met de rechten van uitkeringsgerechtigden

   dit in plaats van de plichten die zij alleen volgens SoZa zouden hebben
   houd deze site in de gaten en indien mogelijk ondersteunen wij je
   tenminste in hoeverre dit mogelijk is
   dit zal zijn:

   in eerste instantie een persoonlijke begeleiding naar afspraken met SoZa
   en aansluitend documentatie van het probleem
   (notitie: wij zijn in oprichting voor Amersfoort en omgeving hebben we reeds een groep ondersteuners verder in het land moet één en ander nog tot stand komen)
   bij het duiden van problemen is onafhankelijke juridische kennis aanwezig

   • Goed van jullie dat de burger uit onmacht gehaald word.
    Want dat is het, bij elk gesprek word je in onmacht gezet,
    Je moet meedoen aan elke actie die ze verlangen, daar doe je netjes aan mee en solliciteert en werkt in kleine slecht betaalde banen.
    Doe je niet mee of wilt die actie niet meedoen dan word het letterlijk gezegd:Je weet hoe de gemeente het wil zegt de case manager dan, m.a.w. doe je het niet/geld kwijt.
    En dan voldoe je overal aan , van solliciteren en banen aan gaan.Je leeft met de hoop dat je morgen die blijvende baan wel vind die goed betaalt zodat je van de wwb af bent.
    Alleen de hoop verwatert als de verlossende baan niet gebeurt.
    En dan komt er een mokerslag van de casemanager.
    Ze heeft iets gevonden waar mee ze de wwb kan stoppen , per direct. Zonder bewijs pakt de case manager dit direct aan. Geen overleg in het gesprek, het feit word op tafel gelegd dat de beschuldiging zo is. Teken maar dan word de verdere controle weg gehaalt. De uitkering stopt.
    De aandacht van de burger ligt op werken, solliciteren, een alleen ouder zijn uit voeren met aandacht.
    Hoe kan het dat een ambtenaar/case manager zo de baan mag uitvoeren?
    Een huis en omgeving weg. De inhoud hier van wat dat met een burger doet.
    De kennis van hoe te handelen en bedacht te moeten zijn op case managers die vanuit onrecht mogen handelen, daar ben je niet op voor bereid.
    De onderdrukking en voort durende dreiging boven je hoofd is wat gebruikt mag worden in de wwb.
    Na zo,n grote fout blijft er voor de burger de onmacht, vernedering, verlies van alles over.
    Daar mag je het mee doen.

    • de case manager is erop uit een wit voetje te halen bij de dienst
     en een meer of meer geheim document aan te leggen
     waar men met kleuren aangeeft hoe zij de uitkeringsgerechtigde inschatten en dit
     voor de volgende klantmanager die je aanspreekt

     geel is voor okay (eitje) oranje (verdacht) rood (niet te vertrouwen)
     en de Sociale Dienst is er zeker niet om je te steunen

     als je als uitkeringsgerechtigde jouw eigen dossier opvraagt
     zoals in mijn situatie
     kun je te horen krijgen van de klantmanager: wat wil je precies weten want er staat een hoop onzin in
     dit kan echt niet in een democratisch land
     mensen uit de politiek
     neem dit goed in je op
     behalve SP weet niemand iets en is men vastberaden ook niets te willen weten over deze praktijken
     de toekomst zal jullie inhalen
     net als toen na W II de billen bloot gingen
     sociaal of a-sociaal zal de aanklacht zijn
     we hebben het over een gemeenschap die voor elkaar zou moeten zorgen
     mijn advies: vraag massaal het dossier op
     en wij gaan ermee aan het werk
     om een zwart-boek aan te leggen

     • Nou inderdaad, bij de Wil in Nieuwegein was in 2015 de wethouder iemand van de SP. Hoe vernederend ik daar behandeld ben, onrespectvol, haat naar mij toe enzo, nou zeg, ik schrok me kapot, de wethouder van de SP? Ik stemde altijd op de SP, gezien hun woorden zoals, gelijkwaardigheid, sociaal enzovoort, ben van een hele koude kermis thuisgekomen. Ga voortaan voor 50 plus denk ik. Al denk ik ook dat stemmen niet eerlijk geteld worden.

 22. Een vriendin van mij wordt werkelijk honds behandeld door de klantmanager van de SoZaWe in de gemeente Rotterdam. Mijn vriendin werd eerst doorverwezen Naar AOB Compaz voor een fysieke diagnose. “De keuringsarts” Dhr Erdogan: Zei dat mevr er keurig uitzag, haar hand en haar hoofd kon bewegen, dus hij zou een positief rapport naar de SoZaWe uitbrengen, daar hij wettelijk gezien geen diagnose mocht stellen. Hierover heb ik een klacht ingediend met nul op request. Mevr Mensah van de sociale dienst blijft Mevr pushen. Zegt dood leuk dat mevr in de fietsenfabriek, catering, thuiszorg enz kan werken. Mevr. (mijn vriendin) doet vrijwilligerswerk en is mantelzorgster en heeft veel lichamelijke klachten en moet geopereerd worden. Hier wordt niet naar geluisterd.De klantmanager is kennelijk niet op de hoogte van de participatiewet en behandeld mijn vriendin als een stuk vuil. Mijn vriendin werd ook doorgestuurd naar een psycholoog door de revalidatiearts. Dit is allemaal aangegeven. Verder is mijn vriendin de Nederlandse taal niet helemaal machtig. Toen zij vertelde dat haar broer overleden was, bleef de klantmanager tot 4 x toe pushen dat ze haar verhaal zelf in het Nederlands moest vertellen. Ik heb ingegrepen. 18 September moet mijn vriendin naar de chirurg. En de klantmanager laat haar 21 September rustig terug komen. Dit in het kort het verhaal. De behandeling van deze klantmanager is ronduit onmenselijk. Wat kan ik doen om mijn vriendin te helpen? Deze vrouw is aan het einde van haar Latijn. Men helpt mensen niet, maar ze worden kapot gemaakt. Het is kennelijk “regels boven mensen”

  • beste karina
   ik heb je mail gelezen en zal het bespreken in onze steungroep amersfoort
   om te kijken hoe je jouw vriendin kunnen ondersteunen
   ik neem contact op met Rob hierover
   sterkte zeker voor je vriendin
   wat moet dat een stress voor haar zijn

    • Beste Karina,
     als je kunt aangeven welke omgeving jouw vriendin woont
     kan ik alvast checken of daar reeds een bepaalde ondersteuning
     te krijgen is,
     groetjes
     Nelleke
     enne
     heel fijn dat je het voor een ander opneemt

     • ben nu benieuwd hoe het nu gegaan is met je vriendin
      die dus eerst een operatie en daarna een bezoek aan SoZa
      moest ondergaan
      ik weet niet wat erger is
      dat is toch niet normaal
      en daar moet snel een eind aan komen

     • Hoi Karina,
      nog efkes
      had eerder op jouw verhaal willen reageren
      maar heb griep
      ben vandaag pas weer op de been

      Nelleke

     • ik las nog een keer goed en zag Rotterdam
      zal mijn best doen om info voor je te krijgen

     • Hallo Nelleke. Mijn vriendin woont in Rotterdam Zuidwijk.

      Hartelijke groet Karina

    • Beste Nelleke,
     Sinds een jaar of langer loop ik mee met mijn vriendin naar de sociale dienst.Er vindt nog steeds stelselmatig machtsmisbruik plaats. Vandaag ging ik wederom mee. Er kwam één van de klantmanagers naar mij toe en vertelde mij dat ik niet mee naar binnen mocht met mevr. dit was zogenaamd in het belang van mevr. Ze hebben mijn vriendin een formulier laten teken wat zij niet begrijpt. Inmiddels heb ik de gemeentelijke ombudsman Rotterdam gebeld. de medewerkster vertelde mij dat ze nooit klachten krijgen. Vreemd!!!!!! Ik mag wel contact opnemen met toestemming van mijn vriendin. En daar komt het punt. Mijn vriendin durft niet net als zovelen hier in Rotterdam. Wat kunnen we hier aandoen???????

  • Leuk verhaal ! maar als jou vriendin vrijwillegers werk doet waarom kan zij dan niet in de fietsen fabriek werken ???
   plus als zij allerlei klachten heeft en geopereerd moet worden dan zal zij toch wel een brief van de dokter of het ziekenhuis hebben ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.