Email ons het machtsmisbruik wanneer je anoniem wilt blijven. Wij zullen dan je melding vertrouwelijk behandelen en uitsluitend na overleg met jou plaatsen.

63 Comments

 1. Over Orionis Walcheren (Gemeenten Vlissingen, Middelburg en Veere) kan ik ook nog wel een boekje opendoen.
  Op 6 Juni 2011 moest ik ook komen opdraven op een afspraak bij Orionis Walcheren (toen nog L’ete, huh Orionis Walcheren had toen nog niks te maken met L’ete, L’ete is pas in 2012 met Orionis Walcheren gefuseerd, hier zit fout nummer 1 al!!!) op de Grevelingenstraat in Middelburg, daar aangekomen ontvangen door mijn klantmanager L.S en ene mevrouw J. van T, na een kleine 5 minuten de voor hun verplichte vriendelijkheden, sloeg het gesprek meteen om naar een gespannen sfeer.
  Ik heb verschillende lichamelijke beperkingen die ik in dit gesprek meteen naar voren gebracht heb.
  Slechte rug (vergroei-ing in de ruggewervel) waarvoor ik in 1983 in militair ziekenhuis in Nijmegen dan ook afgekeurd ben voor verdere militaire dienst waarbij de keuringsarts toen letterlijk gezegd heeft je mag van mij niet eens meer je eigen plunjezak bij de kazerne optillen, als je terugkomt op de kazerne weet je commandant er al van, ik zal deze zometeen als je weg gaat meteen telefonisch op de hoogte stellen!
  Verder heb ik ook geregeld migraine aanvallen wat vooral speelt in stressvolle situaties, dit gebeurd dus als mij of iemand in mijn directe omgeving onrecht aangedaan wordt, ik spreek dan niet over een gewoon “hoofdpijntje” wat dan vaak gezegd wordt door veel mensen, maar de echte knallende koppijn die men heeft na een avond goed doorzakken en dit dan x 10.
  Ik heb begin jaren 90 in 3 maanden het certificaat constructie schilderen behaald (zelf betaald!) en ben erna gaan werken op DOW Benelux bij 1 van de toen daar als contractor opererende schilders bedrijven, hier ben ik door een stomme fout van een steigerbouwer die een spie niet vastgeslagen had 30 meter van een steiger naar beneden geflikkerd gelukkig wel valbeveiliging maar de toen gebruikte riem was zo gefrabiceerd dat men op enkele meters boven de grond toch eem flinke klap in de rug krijgt, dus weer een klap op die al verklote rug. Door het werken met oplosmiddelen heb ik ook een lichte vorm van schilders ziekte.
  Het voorgaande heb ik ook allemaal aangegeven waarbij de beide dames steeds verveelder en ge-irriteerder gingen zitten kijken alsof ik alles maar uit de duim zat te zuigen.
  Na dit alles vertelt te hebben in het gesprek werd er mij gewoon glashard meegedeeld ja dat zal allemaal wel maar je zal toch MOETEN tekenen, desnoods begin je de eerste 2 weekjes met halve dagen, maar je MOET TEKENEN ANDERS VOLGEN ER SANCTIES! Je wordt dus gewoon keihard bedreigd met korting OF het compleet stopzetten van de uitkering, je wordt psychisch ter plekke voor het blok gezet om je maar zo snel mogelijk te laten tekenen.
  Om verder maar geen problemen te krijgen (de huur, gas water en licht en telefoon rekening moeten immers ook betaald worden) en het gezin moet ook worden onderhouden wat al niet makkelijk is met een uitkering. Ik ben toen overstag gegaan en heb een Leer / Werk overeenkomst voor de duur van 1 jaar ingaande op 6 Juni 2011 tot 6 Juni 2012 voor 40! uur per week getekend.
  Deze overeenkomst is op 6 Juni 2012 verlengd tot 6 Juni 2013, het lopende contract eindigd dus zeer binnenkort en ik TEKEN NIET NOG EEN CONTRACT.

  • Hoi Marcel,

   sterkte!
   Neem aub bij dat gesprek iemand mee die je steunt en als getuige aanwezig is. Daar heb je recht op. Daarnaast kunnen we je een advocaat aanbevelen om de te nemen stappen door te nemen.

 2. In Stadskanaal werken ongeveer 20 hoveniers in het centrum en werken met behoud van uitkering met nauwelijks perspectief op doorstroming. Zij doen precies hetzelfde werk als hoveniers of medewerkers van de Gemeente die daarvoor betaald worden. Ze werken meestal 32 of 36 uur in de week, soms zelfs meerdere jaren. (langer dan het maximum)

  Zij werken zonder loon, zonder arbeidsvoorwaarden, zonder vakantierecht, zonder medezeggenschap, zonder stakingsrecht, zonder ziektewet, zonder pensioenrecht met werkleiders die op elk moment kunnen dreigen met een deel van hun inkomen af te pakken.

  zie http://wp.me/p2rDjY-19C op Participatiewet.info

 3. In Rotterdam worden de komendende jaren bij de Roteb, waar ik zelf ook werkzaam ben, de laagstgeschaalden (schaal1&2) ontslagen. Ondertussen zie ik binnen de roteb het aantal uitkeringsgerechtigden toenemen die dit werk met behoud van uitkering moeten verrichten. Wat mij tegen de borst stuit is dat de vaste medewerkers uit de twee laagste schalen veelal laag en ongeschoold zijn. Deze mensen zullen na hun ontslag via het UWV in de bijstand terecht komen om daarna verplicht voor het behoud van uitkering de zelfde werkzaamheden bij de Roteb moeten verrichten. Verdiende zij als vaste kracht nog gemiddeld 1300 a 1400 Euro netto. Met behoud van uitkering worden deze mensen verplicht dit werk te verrichten voor ongeveer 850 Euro netto. Een schande!!

 4. Ikzelf heb een hele geschiedenis met o.a. het uwv.
  Hiervan heb ik alle documentatie bewaard, maar het is een te uitgebreid en lang verhaal om hier “even” op te schrijven.
  (de laatste briefwisseling beslaat ongeveer 20 a4-tjes)
  Het lijkt alsof veel van de overeenkomsten die mensen ondervinden in het contact met uwv/gemeente berusten op toeval maar mede door de briefwisselingen ben ik tot de conclusie gekomen dat het “beleid” is. Een ontmoedigingsbeleid dat vooral werkt door het (in ieder mens aanwezige) “vluchten of vechten-principe”.(google het eens)
  Mocht er vanuit de lange mars interesse zijn voor mijn ervaringen, ben ik bereid deze door te sturen, waarbij mijn naam gebruikt mag worden. Ik zie geen heil in de “anonimiteit” daar het hier gaat om mensen, door het anoniem te maken worden mensen ineens “fenomenen”.
  Precies hoe de instanties met MENSEN omgaan, ze zien ze als “horde” die ze moeten nemen om hun “werkzaamheden” naar “behoren” uit te voeren. Anders konden ze hun baan wel eens kwijt raken, waardoor ze mogelijk aan de andere kant van hun “bureau” terecht zouden kunnen komen en ze weten uit ervaring…DAT ZE DAAR ECHT NIET TERECHT WILLEN KOMEN.
  En de politiek lacht zich slap….beetje druk zetten op mensen, ze afhankelijker maken van het inkomen en diezelfde “mensen” drukken regels door die een “normaal mens” verwerpelijk zou vinden.
  Maar ja, dat is een gegeven, als de “overleving” in het gedrang komt, is het geweten het eerste dat overboord gaat. Allemaal strategie mensen…MENSEN!!

 5. Ik wordt gedwongen behandeld door een GGZ instelling, kosten €6000,- per jaar (€300,- eigen bijdrage), als ik niet meewerk dan moet ik weer aan het werk want dan ben ik niet ziek meer.

 6. gemeente lelystad heeft mij gekort omdat ik geld heb geleend van mijn zus om de eindjaarafrekening van de nuon te betalen. Nu kan ik 2 maanden mijn huur niet meer betalen.

  • Maak een leenovereenkomst, waarin op papier staat dat dit geld een lening betreft en een termijn die lang genoeg is voor wanneer je terugbetaalt. Je kunt de rente op de lening net zo goed 0% maken. Wanneer jij en je zus dit tekenen mag de gemeente dit geld niet als jouw ‘inkomsten’ beschouwen.

 7. Na 25 jaar werken bij dezelfde baas werkloos geworden vanwege faillisement. . Per maand 500 euro minder inkomsten maar wel aan de sollicitatieplicht voldaan. ( binnen paar maanden 60 sollicitaties )

  Dat betekent overal heen rijden met de auto die niet op water loopt. UWV gebeld of er een regeling bestaat voor reiskosten om aan de sollicitieplicht te voldoen en wat we ook echt willen want we willen graag werken.

  Er bleek een regeling te bestaan maar dan moest je dat regelen met de werkcoach. De werkcoach is iemand waar je eigenlijk alleen maar via de werkmap contact mee hebt op http://www.werk.nl.

  Netjes de vraag gemaild met het verzoek om telefonisch contact. Antwoord terug : ” Misschien wil de werkgever wel vergoeding geven voor solliciteren . Kijk verder op onze site . Hier vindt u alle antwoorden “.

  Weer gemaild of we gebeld konden worden . Dat praat wat makkelijker en dan kun je uitleggen dat het geld op is . Dat je geen geld meer hebt om overal heen te gaan met de auto of openbaar vervoer.

  Antwoord terug van weer iemand anders op de werkmap : “Wij hebben u al een antwoord gegeven .”

  Weer terug gemaild met verzoek tot telefonisch contact .

  Eindelijk werden we gebeld. De heer aan de andere kant van de lijn ( waarbij wij vermoeden dat deze persoon wellicht net 3 jaar van zijn leven heeft gewerkt ) was in 1 woord bot . We probeerden onze situatie uit te leggen ( gezin met 4 kinderen,koophuis etc…) en dat er al een toezegging in eerste instantie was gedaan dat er een regeling bestond.

  Zijn antwoord : ” U zoekt dit zelf maar uit want maak nu niet van uw probleem ons probleem. “. Dat was dat

 8. Gemeente Haarlemmermeer met traject van Werkstroom; eerst acht weken sollicitatiecursus waar je als een klein kind wordt behandeld en vervolgens werken voor AM Groep (vroeger sociale werkvoorziening nu ook re-integratie). Werkzaamheden kunnen bestaan uit schoonmaken, zwerfvuil opruimen of bij de groenvoorziening. Je wordt geplaatst bij een onderdeel. Je krijgt het minimumloon, reiskosten worden gedeeltelijk vergoed. Na een half jaar mag je het hele traject opnieuw doen en de cirkel is rond. Er is geen uitzicht op een normale baan. Je moet het werk doen, anders heb je geen inkomsten. Ik heb jarenlang gewerkt, nu mag ik van deze gemeente werk doen wat mensen doen die een taakstraf hebben, onder slechte omstandigheden. Mensen met een arbeidshandicap zijn weggewerkt om mensen uit de bijstand hier te dumpen. Bedrijven profiteren van de wanhoop van werkzoekenden. Wanneer je in zo’n traject terechtkomt dan ben je aan de goden overgeleverd. Je mag niet voor je mening uitkomen; dan dreigt men met sancties. Daarom kan ik mijn naam niet vermelden. Niemand durft wat te zeggen. Maar, hoop doet leven.

 9. Gemeente Vlissingen , Middelburg en Veere, laat bijstandsuitkeringen regelen door Orionis, die gestapo-praktijken niet schuwt. Misleiding, machtsmisbruik zijn veelgehoorde klachten. Diverse rechtszaken zijn al gevoerd, met succes voor de aanklagers.

 10. ik ken iemand die een korting van 100% voor nu al 8 maanden heeft gekregen de gemeente wil geen afspraak meer met hem maken ik heb het over de gemeente bussum hij heeft al 4 maanden dwangarbeid gedaan en omdat hij weigerde in de winter de snelweg te gaan schoonmaken heeft hij nu nix meer ze willen niet met hem praten en weigeren hem te helpen met een baan hij is psychisch zwaar onderuit gegaan dit kan echt niet meerb steeds meer mensen plegen zelfmoord door deze rotzzooi regering bij ons in de buurt ook het is vreselijk

 11. Iedere keer als ik denk dat we de bodem van de krankzinnigheid en waanzin in dit land te hebben bereikt, kom ik iedere keer weer bedrogen uit.

  Een subsidiecalculator!! Nou jongens laat de lottoballen maar vallen.

  Kennelijk is gezond verstand bij de bestuurders in dit land compleet verdwenen.

 12. UWV heeft jaren verkeerde data geboekt waardoor ik ieder jaar vele honderden euro’s aan belastingteruggave miste. Zij claimde dat ze het recht hadden dit te doen. Ik had overal gelijk in, maar wijzigen wilde ze niet. Ik moest maar bij de belastingdienst aankloppen (wat natuurlijk niet gaat, jaaropgaven kloppen nl vanuit UWV niet) mail, klachten, beroep, ombudsman: 2 jaar later willen ze de schade vergoeden. Voor het gemak “vergeten” ze de “overschrijding redelijke termijn” (art 6 EVRM) etc. Mijn gevecht duurt dus nog even door…. UWV heeft/neemt de macht, gewoon omdat het kan. Meeste mensen geven het op. Fuck it; ik niet…..

 13. Dit verhaal ontving ik vandaag.

  *Een kennis van mij, woont in Zwolle.
  Hij is zijn land ontvlucht voor het Iraanse regime!
  Jaren geleden kreeg hij een baan aangeboden met behoud van uitkering…voor 3 dagen.
  Hij verdiende net zoveel als zijn uitkering…meer niet want…dat kan natuurlijk niet!
  Stel je voor!

  Na 2 jaar kon hij weer vertrekken!
  Je hebt lekker werkervaring opgedaan, oftewel wij hebben lekker aan je verdiend en voor jou vele anderen toch?

  Meneer uit Iran inmiddels 50 moest weer op komen dagen na 4 jaar en de gemeente zorgde voor werk.
  Hij moest op controle bij een bedrijf komen…elke dag melden om klokslag 3 uur…

  Hij kluste wel eens aan zijn auto, geen nieuwe uiteraard, maar een Iraanse vriend van hem had een garage en hij vond het daar gezellig.
  Veel Iraniers kwamen dan bij elkaar en hingen wat rond…Kopje thee wat gepraat en af en toe wat prutsen aan je oude barrel.

  Ineens kreeg meneer een oproep…men had hem achtervolgd en foto’s gemaakt! Hij zou zwart werken bij een garage!

  Meneer knalde bijna uit elkaar van woede hij was toch geen kleuter?
  Mocht hij door zijn uitkering niet meer omgaan met zijn landgenoten?
  Gewoon gezellig samen zijn?

  Meneer werd behoorlijk nerveus van de mensen van dat bureau door de gemeente uitgekozen.
  Elke dag melden en niets doen, even daar aanwezig zijn om te niksen.
  Doodnerveus werd hij er van, hij kreeg flashbacks over het regime uit Iran, voelde zich niet in orde en had enorm veel stress.
  Hij werd behandeld als een stompzinnige.

  Hij bezocht vanwege zijn geestelijke klachten een psychologe welke ook waarschuwingen gaf aan de gemeente Zwolle van pas op met hem…want het gaat niet goed!

  Meneer kwam op een dag niet op een afspraak, maar had dit netjes afgezegd en ook op tijd…
  Meneer kreeg hierop direct een reprimande en men kortte hem op zijn uitkering. Had hij maar moeten komen!!!!

  Als je met een uitkering van 800 in de maand 200 verliest…heb je niets te eten!
  Bedankt gemeente! Meneer had enorme stress…en het gevolg was een hartaanval
  Hij is inmiddels geopereerd, moest 6 omleidingen krijgen…maar geen sorry van de gemeente Zwolle.

  Men wilde hem later wel een maand 200 euro terug storten maar de resterende 200 niet.

  Dit verhaal is echt gebeurd en wil niet zeggen dat de Iraanse meneer, geen hartkwaal, of problemen met zijn hart zou hebben gekregen als men hem niet zo idioot achter de vodden had gezeten, maar vermoedelijk was dit pas veel later tevoorschijn gekomen.

  Men jaagt mensen op, men doet alsof ze retard zijn, men maakt mensen kapot die het al zo moeilijk hebben!
  Dit moet stoppen*

  • Dit moet zeker STOPPEN!!!!!! Maar hoe???? De klantmanagers kunnen gewoon hun goddelijke gang gaan.En blijven mensen kapot maken.

   • Beste Karina, alleen door samen te werken en elkaar te steunen kan je een vuist maken tegenover de klantmanagers. In Amersfoort zijn we bezig met het oprichten van een steungroep.

 14. 5% gekort door UWV Almere voor niet nakomen sollicitatieplicht. Ik kwam er 2 tekort. Ik werkte wel iets meer dan 20 uur per week!!

 15. Ik ben chronisch ziek en woon 300 meter van het gemeentehuis. Voor een aanvullende uitkering moet ik 13 kilometer reizen om een formulier in te vullen dat daarna naar de gemeente wordt gestuurd. Waarom moet ik zover reizen. En je moet erheen. Chronisch ziek hebben we het over. Stel je ligt in het ziekenhuis hoe moet het dan? En het formulier invullen via digi d lukt niet. Dus het probleem wordt naar de mens toegeschoven die er niets aan kan doen.

  • Te gek voor woorden! Hoezo overbodig werk! Hoezo te druk op gemeentehuizen? Ik denk dat men zich eens achter de oren moet gaan krabben! Dit hoeft toch niet zo omslachtig in zijn werk te gaan.

 16. In Utrecht ben ik in 2007 gedwongen te gaan werken in een fabriek, toen ik een uitkering aanvroeg. Ik heb dit geweigerd.
  Ik had toen de volledige verzorging over vier kinderen en studeerde dat jaar af.
  Wij hebben noodgedwongen anderhalf jaar lang geleefd van de voedselbank en leningen van vrienden.

  • Dit soort verhalen moeten ook maar eens in die ‘gezellige’ talkshows besproken worden, helaas denkt het overgrote deel van NL (die nog werk hebben) nu nog dat iedereen met een uitkering een klaploper en lapzwans is 🙁

   • Toen ik dit las, dacht ik meteen: Ja dat zouden ze eens in een talkshow moeten bespreken. Goed, er zijn heus wel mensen die liever een uitkering willen hebben, maar het overgrote deel wil heel graag werken! En voelt zich zelf schuldig omdat ze geen werk kunnen vinden. Het is jammer, maar helaas denk ik niet dat er ooit een talkshow zal komen met dit prangende item.

 17. In Tilburg worden mensen onder het mom van bijleren gedwongen 40 uur per week in een kantoortje te zitten om de hele dag niets te doen. Helaas hoor ik daar ook bij. Dit uiteraard voor een uitkering van 880 euro.

  • ROB Vellekoop ,
   Het gaat in veel meer steden mis dan die hier aangegeven en geeft dus geen juist beeld in welke mate uitkeringsgerechtigden als tweederangs burgers zeg maar als varkens worden behandeld, geïntimideerd, ziekmakend gepest en getreiterd.
   Met vriendelijke groet
   Els

 18. Eenmalig 5 procent gekort op mijn ww uitkering van uwv almere omdat ik een maand niet aan de solicitatieplicht van 4, maar aan 3 kwam.

  Geen passend aanbod voor mij hier in almere, en geen vervoer of geld om elders te zoeken en te soliciteren.

  Ik zit aan huis gekluisterd en kom maar moeilijk aan de 4 solicitaties in de maand, en als dat al zo is reageer ik ook op functies die ik toch nooit krijg maar wel die worden weergegeven bij passend aanbod op werk.nl (zoals; chinese nanny, hoe bedoel je passend aanbod?) #fail.

  • Dit is het nu wat ik bedoel. Je moet solliciteren terwijl je weet dat je de baan toch niet zult krijgen omdat je langere tijd in de bijstand of ww zit,en omdat je, gerekend naar de normen van de meeste werkgevers TE OUD bent. Zij willen iemand van 16,17, of 18 jaar en dan het liefst ook nog met een aantal jaren werkervaring. Dit is te gek voor woorden.

   • Ja…en daarbij enige hulp hoef je niet te verwachten van b.v. het werkplein. Persoonlijke begeleiding is al lang wegbezuinigd. Je zoekt het allemaal maar zelf uit. Wat ga je doen? Je gaat gewoon maar voor de vuist weg solliciteren om iig je 4 sollicitaties per periode te halen om die hete adem weer even kwijt te zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.