1 Comment

 1. Wat er ook gebeurt, Hoe de toekomst er ook mag uitzien, belangrijk is zo zelfvoorzienend en onafhankelijk mogelijk te zijn in zoveel mogelijk zaken. Een van de belangrijkste dingen zijn voeding. Wat heel goed mogelijk is om zelfstandig of gezamenlijk groente te gaan verbouwen en wat bomen planten voor appels, peren en ander fruit. Heb je een tuin of stukje grond, ploeg dan dat gezinnetje om en haal de gewassen eruit die weliswaar mooie bloemen geven of leuke besjes, eten kun je er niet van. Of huur desnoods gezamenlijk een stukje grond bij een noodlijdende boer! (noodlijdende boeren zijn er zat) Deze hebben de kennis en vaak ook de gereedschappen om grotere percelen vol te zetten met piepers of bieten. Hij kan dan een betere prijs voor zijn vierkante meters krijgen dan leveren aan grote bedrijven die de boer helemaal uitknijpen.
  Is er een boer met een gemengd bedrijf, dan is het vaak ook mogelijk rauwe melk bij hem te kopen. Zeer gezond en bijna een volledige vervanging voor een complete maaltijd. (Lees; Weston Price/ Mike Donkers)
  Aardappelen telen is bijna overal wel mogelijk het resultaat mag dan wel niet voldoende zijn voor een heel gezin voor langere tijd, toch is iedere eigen geteelde aardappel een signaal van eigenwaarde.
  Afhankelijk zijn van de super is ook geld brengen naar bedrijven en instanties die de mens niet direct dienen en eerder hun oren laten hangen naar de hele grote toeleveranciers en overheid en uiteraard weer die vermaledijde banken. Iedere ton voedsel wat op die manier geproduceerd kan worden is weer een spijker aan de doodskist van de voedselmanipulators zoals Monsanto die overigens in Europa steeds minder voet aan de grond krijgt.
  Bovendien, wat ik inmiddels gedaan heb door burgerspreektijd aan te vragen, voor de raad en collega van je gemeente duidelijk maken dat er mogelijk voor de toekomst een beleid komt waarbij niet alleen kleine tuiniers maar ook tuiniersbedrijven en boeren die gemengde bedrijven runnen, waarbij ze de herkomst van het zaaigoed moeten verantwoorden. In de VS zijn gevallen voorgekomen dat de overheid met ware terreur het leven van de kleine tuinder onmogelijk probeert te maken met dezelfde achtergrond. Het luciferiaanse bedrijf Monsanto vindt daar natuurlijk haar oorsprong en wil met geweld alle agricultuur in handen krijgen met de genoemde zaadmonopolie.
  De vraag in de raad en college en in het speciaal de burgemeester welke hoofd is van de plaatselijke politie:
  “ligt het belang van de solidariteit en het welzijn van de burger op een hoger niveau dan het gevolg geven aan de decreten van de centrale overheid als het gaat om restricties m.b.t. het telen en consumeren van traditioneel verkregen tuinbouwproducten op grond binnen de gemeente”?

  Dus met andere woorden; gaat de burgemeester de horde knuppelaars loslaten op de tuinman die niet gehoorzaamd aan een of andere zieke regel welke verbied ander zaad dan voorgeschreven te gebruiken of om überhaupt de producten te eten.
  Hij dient zich als goede bestuurder nu al vast te leggen in een convenant ten overstaan van de voltallige raad dat de belangen van de burger prevelleren boven elk ander. Waarvan acte moet worden gemaakt.

  Bovendien is het gezien de vage toekomst die we tegemoet gaan ten aanzien van de banken in Europa. Denk aan ’tijdelijke’ sluiting van geldautomaten ten behoeve van een geldreform, heel goed mogelijk dat de voedselstroom naar de supers en alle andere winkels enige vertraging oploopt.
  Er kan zich dan een situatie voordoen dat vanuit een paniekerige reactie behoorlijk gehamsterd gaat worden en mensen met de smalle beurs wederom aan het kortste einde trekken.
  Koop nu wat meer in dan normaal voor zover dat mogelijk is en zet wat extra’s op de schap, al was het maar voor die oudere alleenstaande iets verderop.
  Het is toch van de gekke dat heden ten dage niemand meer dan voor hooguit een paar dagen in huis heeft?!
  Alle buffervoorraad ligt bij de super op de schappen achter de deuren!

  Als je het voor elkaar krijgt om nog een paar zonnepaneeltjes op je dak te leggen, geeft dat alles bij elkaar een ander gevoel dan totale afhankelijkheid!
  Als anekdote wil ik besluiten door te zeggen dat ik nog een oude 78 toeren platenspeler heb met oude schellakplaten. Mocht ooit de nietes uitbreken en alles zit zonder stroom en is het stil en donker, dan zet ik m’n speler midden op straat en draai dan; ‘We shall overcome’!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.