Bestaat persvrijheid in Nederland?

De Nederlandse pers blijkt toch niet zo vrij als algemeen aangenomen en uitgedragen wordt. Aan de ene kant passen zij zelfcensuur toe uit angst hun baantjes te verliezen, nieuws wordt verzwegen of vervormd en aan de andere kant is er zelfs censuur in ons ‘vrije’ land.

Blijkbaar zijn er twee soorten pers in ons land. De reguliere die in dienst is van de overheid of het bedrijfsleven en de onafhankelijke pers.

De mainstream media brengen het nieuws dat toegestaan wordt door hun werkgevers. Vaak passen de journalisten zelfcensuur toe om hun broodheren vooral niet tegen de haren in te wrijven.

Blijkbaar voelen de reporters zich verre van vrij. De NOS is daar een sprekend voorbeeld van als roeptoeter van Rutte. DLM liet het afgelopen jaar dat een paar keer zien. Wat opvalt is dat de NOS vooral uitblinkt in het achterwege laten van nieuwsfeiten of zoals over het Oekraïne referendum het opzettelijk op het verkeerde been been zetten van de kijker. Het meest afschrikwekkende voorbeeld daarvan is wel het gebeuren in Keulen en de rol die de nieuwszender daarbij speelde in de beeldvorming van de vluchteling.

Enkele voorbeelden van de nieuwsberichten van ‘onze’ gemuilkorfde pers:
TV-programma Pauw liegt
NOS zwijgt, Keulse aanrandingen niet door vluchtelingen
De Telegraaf meer dan 300 berichten over vluchtelingen
Doodgezwegen referendum tour
Europese lente in volle gang: Berlijn, Parijs, Brussel #nuitdebout

Een goed voorbeeld van censuur, want ook dat komt in ons land voor.
Nederlandse censuur in de polder wereldwijd bekend

Tot slot We Are Change Rotterdam, een onafhankelijke nieuwsvoorziener, laat iets zien van hun ervaringen over hun onvrijheid van handelen.

Rob Vellekoop, 4 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

19 Comments

 1. In zoverre persvrijheid, dat je wel geïsoleerd wordt om je mening te kunnen verkondigen?
  Voorbeelden TE OVER: micha/nico vd ham/marcel v vloesem/ad van rooij

 2. Er is geen informatie te vinden over het verplicht in bezit zijn van een perskaart en de hele show van de drollen in blauw en geel heeft zelfs geen juridische grondslag (volgens hun juridische spelregels aangezien ik moeite heb met Nederland en alle bijbehorende rambam te erkennen). Iemand die de wet (wederom hun spelregels) een beetje goed weet toe te passen kan op deze wijze heel wat kredietwaardigheid van justitie af doen nemen. De werkwijze van de reporter van ‘We Are change’ voldoet hier trouwens niet aan. Ten eerste aanschaffen betere camera en ten tweede passiever opstellen zal een stuk helpen om de boodschap te brengen.

  • Hola aloha amigo Nico,

   wetten die door overheidsdienaars worden ingevoerd, dienen enkel en alleen hun meesters en de BB (Banken & Bedrijven) van hun meesters. Laatst had ik het onderstaand artikel over de Amerikaanse constitutie gelezen en de betrokkenheid van The house of orange, Engelse benaming van de oranje polder dictatuur aka koningshuis. De voorbereiding en totstandkoming van deze constitutie vond plaats achter gesloten deuren en door leden en agenten van zowel de Amerikaanse – als de Europese Aristocratie….. Net zoals NU in het heden ook plaats vindt met o.a. TTIP. En de titel van het artikel is ook veelzeggend en heel verhelderend en die luidt als volgt;

   The Constitution Con
   http://www.taroscopes.com/miscellanous-pages/weapons-additional.html

   Enneh amigo anarkista Nico, por favor een beetje minder klagen over de apparatuur die We are change gebruikt, want klagen is zo typisch Dutchie …. (hi hi hi) en jouw beschouw en ervaar ik als een wijzer medelander dan de potos (polder tokkies) en overheidsdienaren… Enneh misschien is hun budget niet zo groot, echter hun intenties zijn wel heel duidelijk voor mij en zij gedragen zich niet zoals een Texels mak lammetje zoals de rest van polder media wel doet…..

   + als afsluiting heb ik een Spaans anarchistisch lied voor je van Pedro Soriano en indien jij geen Spaans verstaat, mag jij als bevrijd mens zelf uitzoeken wat Pedro zingt en met de hedendaagse technologie moet dat een makkie voor je zijn en daarbij moet je ook ouderwets goed luisteren wat Pedro zingt amigo Nico 🙂 🙂

   Pedro Soriano – EL ANARQUISTA (The Anarchist)
   https://www.youtube.com/watch?v=wtKEQJ-LNlQ

   • Hey pabloelcampecino. De neergeplemplte kritiek is opbouwend bedoeld. Ik heb veel waardering voor de inzet van ‘wearechange’ maar zoals ik al aangaf in de kritiek, de inzet wordt teniet gedaan door werkwijze. De doelgroep is namelijk een groep mensen die zwaar geindoctrineerd zijn en zelfs geprogrammeerd zijn om te kortsluiten / op tilt te slaan bij bepaalde opmerkingen en handelingen. De werkwijze die hier neergezet is voldoet aan alle eisen om de statist (zowel volgeling als gezagsdragend) in verdedigingsmode te gaan wat je heel mooi meedere malen ziet in dit filmpje en youtube staat bomvol met dat soort filmpjes en de bijbehorende statistenreacties vanuit alle landen op de wereld. Beperkte middelen waardoor het regelmatig amateuristisch overkomt en directe confrontatie zal bij veel mensen zelfs antipathie, hoon en afschuw opwekken. Zoals ik al aangaf, het is bedoeld als opbouwende kritiek en beslist niet om de inzet in diskrediet te brengen. Als het resultaat is dat er naar aanleiding van 1 filmpje weer 1 iemand op onderzoek gaat en zelfstandig gaat denken is dat in mijn ogen 100% winst. Zeker met in mijn achterhoofd de gedachte dat het er alle schijn van heeft dat er voorbereidingen worden getroffen op een algeheel filmverbod van vertegenwoordigers van het gezag.

    Vertaling van liedje was meegeleverd in de youtubeversie. Ik heb wel een sterk vermoeden dat de vertaling naar engels de essentie van de text afbreekt. Als ik het goed inschat omschrijft de beste man het anarchistische gevoel wat iedereen heeft maar geremd wordt. De gelijkheid van mensen dus eigenlijk.
    Tot het volgende berichtje en een boks,

    Nico

    • Hola aloha amigo anarkista Nico,

     Toen jij over de camera begon te dutchien (klagen), had je meteen mijn sympathie verloren en ik doe ook niet aan het poldermodel en meld ik je heel eerlijk voor de volledigheid, dat ik mij betreft je andere statische analyses in deze ook totaal niet in kan vinden amigo en daarom zal ik WeAreChange steunen en aanmoedigen in hun strijd tegen de staatssletten (Politici) die hun ziel hebben verkocht aan psychopathische maniakken (the Dutch elite) en alleen de belangen van psychopathische maniakken dienen en waardoor er geen veranderingen plaatsvinden en daardoor de Lage landen aan de Noordzee sinds haar oprichting nog steeds een koninkrijk / dictatuur is. En hun directe confrontatie spreekt mij zeer aan en komt bij mij niet als hypocriet over amigo..

     But nobody is perfect en daarom zijn wij beiden geen nobody maar somebody (individu) en beiden met eigen anarchistisch willetje. Ach en zie hoeveel tegenstrijdigheden er zelfs binnen de anarchistisch denkwereld zijn…. En misschien is jouw denken nog beïnvloed door het staatsonderwijs welks je hebt genoten en zelfs als acceptabel omschreef (hi hi hi geintje, maareh ook …… amigo )

     En zoals the founding father van het anarchisme Mikhail Bakunin naturel en onvermengd opmerkt:

     The liberty of man consists solely in this, that he obeys the laws of nature, because he has himself recognized them as such, and not because they have been imposed upon him externally by any foreign will whatsoever, human or divine, collective or individual – (God and the State, 1882)

     Saludos en een boks,

     Pablo

     • Yoo pabloelcampecino. Hier het overduidelijke nadeel van communicatie via letters op een scherm, gebrek aan intonatie en beeldspraak. Het was beslist geen klacht maar een constatering en als je ook goed verder leest zie je waarom ik deze constatering deed. Ben ook meteen gaan zoeken op de vliering of ik mijn oude camera nog had met bijbehorende microfoon om deze te doneren maar helaas is die blijkbaar al weg gegooid. Voorkomen is 50% van hoe de gemiddelde statist reageert en het drukken van een mobiele telefoon onder de neus als opnamemiddel wekt bij de gemiddelde statist de lachspieren op.
      Daarnaast de vraagstelling die terecht zeer kritisch is maar juist de verdedigingslinie bij de gemiddelde statist inschakeld zal ook niet het beoogde resultaat bereiken. Het informeren van de ongeinformeerden, die klikken bij maximaal 2 minuten weg. Ik heb trouwens nergens gesteld dat hun werkwijze hypocriet is, in tegendeel ze offeren alles op om mensen te informeren dus dat is zeer onzelfzuchtig en zelfs iets om waardering over uit te mogen spreken.

      Wat je al heel mooi aangaf, niemand is foutloos en de opgemerkte werkwijze van WeAreChange die confronterend is maar averechts werken zal is een constatering die ik deel uit ervaring. Het is bijna ondoenlijk om aan een statist te laten zien dat zijn / haar gekozen vertegenwoordigers nog fouter zijn als Al Capone. Jarenlange subtiele programmering (staatsonderwijs) en propaganda (MSM) hebben statisten geprogrammeerd om kort te sluiten in zo een situatie. Vaak tot het aggresieve aan toe. Statisten raken helemaal in paniek als je hun vertegenwoordigers van het democratische gezag aan de tand voelt. De reactie van de gemiddelde statist op een directe confrontatie met hun staatshoofden en knokploeg (justitieel apparaat en leger) is vergelijkbaar met de reactie van een veteraan in de States op het zien van een amerikaanse vlog op zijn kop. Het denkvermogen gaat uit en de statist gaat over naar irrationeel onmenselijk gedrag.
      https://www.youtube.com/watch?v=DpKCCVxa4gw

      Zoals je al opmerkte, ik heb spijtig genoeg statistenonderwijs moeten volgen en was geliefd bij de leerkrachten vanwege opmerkingen als: “Ik moet naar school, mijn moeder moet betalen en wat nou als mijn moeder niet betaalt om welke reden dan ook?” Achteraf heb ik gewoon mijn jeugd weg moeten gooien aan educatie waar ik tot op heden geen ene ruk aan heb gehad. Lezen, schrijven en rekenen is te leren van een ieder die dat machtig is en noem ik niet als bereikt doel van educatie. De enige reden dat ik nog met bepaalde staatsactiviteiten bezig ben is omdat er anders opeens een club gewapende figuren mij komen afdwingen dat ik mee moet doen met hun ongein maar trust me als ik je zeg dat ik meer anarchist ben als mij lief is in deze statisten samenleving.

      Jammer dat een misverstand jouw sympathie ten aanzien van mij heeft doen kelderen. Ik zal hem interpreteren als opbouwende kritiek dat ik moet werken aan mijn communicatie via toetsenbord.

     • Hola aloha amigo anarkista Nico,

      Zoals jij terecht opmerkt, is het communiceren via letters heel gebrekkig en onvolledig, want daardoor zie je elkaars gezichtsuitdrukking niet en kan je niet aan de andere meteen vragen, wat zij of hij exact bedoelt.

      En betreft mijn sympathie voor jou, ik beschouw je nog altijd als an anarchistic bro(ther), want deze broederschap laat ik zelfs niet door jouw mening betreft WeAreChange te niet doen. En wij moeten ook weleens van inzicht en mening kunnen verschillen, anders verworden wij tot robots en dat wil de elite weer heel graag. Trouwens jullie beiden, jij en WeAreChange, beschouw ik als bondgenoten in onze strijd tegen de staatssletten en hun psychopathische maniakale heersers.

      En betreft het staatsonderwijs heb ik net zoals jij er leren schrijven en rekenen eerst in Venezuela en later in NL. Ik heb zelfs even op het VWO gezeten in NL en daar voelde ik mij totaal niet thuis en ik heb vervolgens energietechniek geleerd op de MTS. En mijn meeste ervaringen heb ik opgedaan tijdens werkzaamheden in de praktijk. En ondanks dat de techniek door de mens is uitgevonden, dien je wel ten alle tijden rekening te houden met de natuurlijke wetten en je omgeving, want anders leidt het tot de onderstaande taferelen 🙂

      World’s Funniest Engineering Fails
      https://www.youtube.com/watch?v=qPhVZExcGXg

      Wat wel jammer is tegenwoordig, dat zoals op de TU in Delft en Eindhoven tegenwoordig Technische Bedrijfskunde wordt onderwezen….

      Technische Bedrijfskunde
      https://www.tue.nl/universiteit/faculteiten/industrial-engineering-innovation-sciences/studeren/bacheloropleidingen/technische-bedrijfskunde/

      En dan verworden ingenieurs tot boekhoudertjes en dat heeft tot “vele nadelige VOC mentaliteit” tot gevolg in de techniek en dat komt nooit ten goede van de constructies en bedrijfsprocessen en ook niet t.b.v. de werksfeer, dat kan ik helaas beamen uit eigen ervaring met zulke team leiders. B.v. tegenwoordig worden alle waterleidingen van kunststof gemaakt en dat is niet zo sterk als staal of koper, maar wel goedkoper….. Althans de productie van kunststof is goedkoop, maar voor de lange duur niet en waardoor het kostenplaatje uiteindelijk duurder zal uitvallen door alle storingen en vroegtijdige vernieuwingen . Ik heb zelfs een technische bedrijfskundige meegemaakt, die wilde dat de monteurs storingen ging plannen en waarop de monteurs terecht en direct opmerkten, als wij storingen konden plannen / voorzien, dan hadden wij de storingen allang kunnen voorkomen.

      En amigo jij komt ook altijd direct en to point over hier op DLM en dat waardeer ik juist in je. Dus por favor blijf ten alle tijden zoals je nu ook bent, want dat maakt jou weer zo uniek amigo Nico en daardoor gedraag jij je nooit als the sheeple

      The Sheeple
      https://www.youtube.com/watch?v=qgMaO_f9zKw

      Saludos en een boks,

      Pablo

    • Nog een interessant nieuwtje uit het verleden amigo

     On April 19, 1775 the shot(s) heard round the world began the War of Independence. But who fired the shot(s)? Today we talk to James Perloff of JamesPerloff.com about the hidden history and context of the Battle of Lexington and Concord, the players who set up the plot, and the plan to engineer a “Lexington Massacre” that could sell war to the Continental Congress.
     https://www.corbettreport.com/interview-1160-james-perloff-on-the-false-flag-heard-round-the-world/

 3. Nou tegelijkertijd sta jij geen linkjes toe op de chat Rob.

  Dat is ook censuur.

  • Er passeert te veel troep op de chat, ik kan dit niet 24/24 checken en om in ieder geval ellende te voorkomen heb ik de linken geblokkeerd.

   • Er zijn op y fly chat veel mogelijkheden om spam van normaal te onderscheiden. Kwestie van instellingen.

  • Señor of señora Spring,

   enkele weken geleden kwam U zich ook al beklagen over linkjes plaatsen op de chat van DLM. Toen heeft Rob Vvvvvvvvvv aan U al medegedeeld, dat hij zelfs van plan is om de chat te verwijderen vanwege alle onzin die daar wordt uitgekraamd en ik geef Rob daarin groot gelijk. Vanwege al die onzin die op de chat wordt uitgekraamd, heb ik zelf besloten om de chat niet meer te bekijken / bezoeken. En als Uw linkjes zo belangrijk zijn, want U beklaagt zich al voor de 2de X, waarom plaats U de linkjes niet als reactie onder een artikel op DLM??? Want er leiden meer wegen naar Rome beste Spring ….

   Enneh señor(a) Spring ik vroeg aan U laatst of U als volgeling van Jezus ook op zijn terugkeer wacht en dan pas actie zal ondernemen. Echter ik heb op mijn vraag nog geen response van Uw zijde mogen ontvangen helaas. Daarom stel ik dezelfde vraag opnieuw en die luidt als volgt, wacht U op de terugkomst van Jezus señor(a) Spring???? Alvast muchas gracias voor Uw response in deze en als u ervoor kiest om weer niet te antwoorden, dan is dat Uw eigen keus en zal ik die respecteren.

   Saludos en een boks,

   Pablo

   • aan pabloelcampecino

    ik heb werkelijk geen idee waarom jij dat denkt. En ik voel niet de behoefte hierover uit te wijden.

    Boks terug.

    • Señor of señora Spring, U heeft in het verleden hier op DLM medegedeeld dat U de leringen van Jezus volgt,,,, Vandaar mijn vraag, echter als U geen behoefte heeft om zich daarover uit te wijden, is dat Uw vrije keuze,,,,

     George Carlin on Freedom of Choice
     https://www.youtube.com/watch?v=yt49DsfKDMc

     Enneh ik hoop dat U in het vervolg Uw linkjes hier op DLM blijft plaatsen, echter niet in de Chat, maareh dat is ook Uw eigen vrije keuze señor(a) Primavera (Spanish Spring 🙂 )

     Saludos y abrazos,

     Pablo

 4. Ik heb inderdaad een achterstand in het bekijken van het We Are Change materiaal, wat een mooi voorbeeld is van hoe het ook kan, en hoe het de mensen aan kan spreken, er ook op een andere manier naar te kijken.

  We hebben toch al geen land waarbij kritisch denken wordt aangemoedigd, en de AIVD kerstpuzzel is in dat opzicht een welkome aanvulling op de dagelijkse leegte. De NASA weet heel goed dat het ijs zal vallen, en dat het methaan in de grond de steekvlam is waarmee het voor de mensheid binnen enkele jaren gebeurd is. Als de mensen het ondanks de bijna dagelijks chemtrails ook niet willen weten, gaan we het ze ook niet vertellen. Het ziet er naar uit dat de mensheid op korte termijn hele belangrijke keuzes zal moeten maken, want de juf of meester aardrijkskunde vertelt de kindertjes op school niets over het aangekoekte ijs wat ons hele land binnen een dag lam kan leggen. Het is juist dit collectieve zwijgen over wat er echt aan de hand is, dat ik denk dat mijn ergste vermoedens rondom complete platen ijs boven ons hoofd (onder de ‘vissenkom’) wel eens waar kunnen zijn.

 5. De Amerikaanse Nederlander en onafhankelijk journalist met perskaart Kevin P. Roberson wordt door de PoPo (Polder Politie) gearresteerd als hij opnames maakt zoals laatst tijdens de Pediga demonstratie in Rotjeknor.

  Volledige beelden van Kevin P. Roberson’s aanhouding tijdens PEGIDA demonstratie
  https://www.youtube.com/watch?v=3YOIwUxFP-g

  En lees ook de fascistische commentaren eronder van de tokkie aanhang van de valse polder haatprofeet Geert Wilders, want de polder tokkies hebben niet alleen een bloedhekel aan Marokkanen en Moslims, maar ook aan Uw donkergekleurde medelanders zoals de oer Hollandse VOC mentaliteit betaamt.

  Journalist Kevin P. Roberson gaat aangifte doen van politiegeweld
  http://afromagazine.nl/nieuws/journalist-kevin-p-roberson-gaat-aangifte-doen-van-politiegeweld

  Enneh als men in NL tegen Zwarte Piet wil demonstreren, dan zijn de onderstaande taferelen en reacties van de PoTos (polder tokkies) heel typerend en daarom zijn de PoTos ook in het dagelijks leven aanhanger van de valse polder haatprofeet Geert W en trouwe kijkers van SBS 6. Enneh dan onderneemt de PoPo geen acties tegen de PoTo (Polder Tokkie) , maar wel tegen de Anti-racisme activisten…

  Anti-racisme activisten fysiek geintimideerd in Grou tijdens Zwarte Piet demonstratie
  https://www.youtube.com/watch?v=B_RZWUoYjv0

  En dezelfde reacties v.d PoTo zijn onder het bovenstaande filmpje waar te nemen zoals in het eerste filmpje..

  Maar ja el Pais Bajo is al eeuwen een polder dictatuur / koninkrijk en tegenwoordig 1 van de staten van de fascistische EU en in koninkrijken en fascistische Unies wordt het vrije woord altijd onderdrukt en als je zelfs Fuck de Koning roept in Nederlandia, wordt je meteen aangehouden door de PoPo van het EU staatje Holanda, vraag dat maar aan mijn habibi Abulkasim

  – Eén aanhouding bij Anti-Piet protest op het Beursplein –
  Op het Beursplein is bij het Anti-Piet protest één betoger aangehouden.
  Rond 12.15 uur greep de politie in en hield iemand aan. Eén van de sprekers, journalist Abdulkasim Al-Jaberi, heeft iets geroepen wat volgens de politie niet door de beugel kon. Het had iets te maken met het koningshuis. Op beelden van AT5 roept hij ‘Fuck de koning! Fuck de koningin!’.

  https://www.youtube.com/watch?v=UqpTZwqxyHg
  http://www.at5.nl/artikelen/137238/en-aanhouding-bij-anti-piet-protest-op-het-beursplein

  Enneh eerst wilde het OM (Lakeien van de polder dictatuur) Abulkasim vervolgen voor zijn uitspraken over de oranje polder dictator..

  Vervolging voor ‘fuck de koning’-uitspraak
  http://nos.nl/artikel/2034228-vervolging-voor-fuck-de-koning-uitspraak.html

  Echter de Polder dictatuur en hun slaafse OM heeft uiteindelijk besloten om Abulkasim niet te vervolgen

  Geen vervolging in ‘fuck de koning’-zaak
  http://www.metronieuws.nl/binnenland/2015/05/geen-vervolging-in-fuck-de-koning-zaak

  Immortal Technique- Freedom Of Speech
  https://www.youtube.com/watch?v=v4HeY1Krw-Y

 6. We horen de politie in de video van Wearechange zeggen dat Nederland geen politiestaat is.

  Dat is niet juist. Nederland is zelfs officieel een politiestaat daar onze Eerste- en Tweede Kamerleden in 2008 met ruime meerderheid het Verdrag van Lissabon hebben aangenomen. In dit Verdrag van Lissabon staat de doodstraf weergegeven. Ter nadere oriëntering:

  https://www.youtube.com/watch?v=AO9b6S7iE9c&feature=youtu.be

  Heeft iemand onze minister van justitie wel een op het 8-uur journaal horen spreken over de herinvoering van de doodstraf in ons land?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.