Mars tegen Monsanto op 21 mei in meerdere steden

Op 21 mei zullen weer honderdduizenden verontruste mensen in 38 landen, waaronder Nederland, in honderden steden de straat op gaan om te betogen tegen Monsanto. In Nederland gaat de mars van start in 6 steden.

De wereldwijde March Against Monsanto beweging probeert de mensen bewust te maken van de gevaren van Monsanto’s genetisch gemodificeerde zaden en van de in hun ogen kankergerelateerde pesticide Roundup.

MAM-bannerIn het door de March against Monsanto uitgegeven persbericht wordt aangegeven dat volgens het laatste rapport van de onderzoeksgroep van de Wereld Gezondheidsorganisatie WHO wordt Monsanto’s best-selling herbicide Roundup als  ‘waarschijnlijk kankerverwekkend’ aangeduid. Hierdoor zijn veel onderzoekers en gezondheidsexperts achter de doelen van March against Monsanto gaan staan.

Anthony Gucciardi, March Against Monsanto spreker en oprichter van de natuurlijke gezondheidswebsite NaturalSociety.com:

“Met de nieuwe verklaring van de World Health Organization dat Monsanto’s Roundup wereldwijd kanker veroorzaakt, is het nu de hoogste tijd om mee te doen aan de beweging.”

Ondanks claims van de multinationale biotech gigant dat genetische gemodificeerde oogsten feitelijk zouden leiden tot een afname in het gebruik van Roundup heeft onderzoek juist uitgewezen dat het gebruik van een van de belangrijkste bestanddelen van Roundup glyphosaat 16-voudige is toegenomen sinds het midden van de 90er jaren toen GMO oogsten voor het eerst werden ingevoerd.

Een complete lijst van alle deelnemende steden aan de mars.

Zes Nederlandse steden waar op 21 mei wordt gedemonstreerd:

Alkmaar
Amsterdam
Deventer
Rotterdam / Bergschenhoek
Den Haag
Leeuwarden

Sinds het begin van de twintigste eeuw heeft Monsanto een constante stroom van hoog giftige producten ontwikkeld die permanent het milieu beschadigt en ziekte of dood van duizenden mensen heeft veroorzaakt.

Het gaat onder andere om de volgende producten:
• PCBs (polychlorinated biphenyl), een van 12 Persistent Organic Pollutants (POP) die menselijke en dierlijke vruchtbaarheid aantasten;
• 2,4,5 T (2,4,5-trichlorophenoxyacetic acid), een dioxine bevattende component van het ontbladeringsmiddel, Agent Orange, dat werd gebruikt door het Amerikaanse leger tijdens de Vietnamese oorlog en nog steeds geboorte-afwijkingen en kanker veroorzaakt;
• Lasso, een bestrijdingsmiddel dat nu verboden is in Europa;
RoundUp, het meest gebruikte bestrijdingsmiddel in de wereld en bron van het grootste gezondheids- en milieuschandaal in de moderne geschiedenis. Dit giftige bestrijdingsmiddel, aangewezen als mogelijk kankerverwekkend voor mensen door de Wereld Gezondheidsorganisatie, wordt gebruikt in combinatie met genetische gemodificeerde (GM) RoundUp Ready zaden in grootschalige monoculturen, voornamelijk om soja te produceren, mais en koolzaad voor dierenvoedsel en biobrandstoffen.

Lees ook
De giftige geschiedenis van Monsanto,
Monsanto’s belang bij Oekraine-verdrag en
Monsanto aangeklaagd voor misdaden tegen de mensheid

Rob Vellekoop, 6 mei 2016

steundlm336x140

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.