VS vergiftigde met Monsanto’s Agent Orange ook eigen troepen

Dertig jaar na dato heeft de Amerikaanse overheid toegegeven dat tijdens de Vietnam oorlog 2.100 Amerikaanse soldaten door het gebruik van Monsanto’s Agent Orange zijn vergiftigd.

Agent Orange was een gevaarlijke onkruidverdelger van Monsanto dat met vliegtuigen over meer dan 2 miljoen hectare Vietnamees land is gesproeid in de periode 1969 – 1986. Deze 2.100 soldaten hadden gewerkt op of met deze vliegtuigen, maar niet in Vietnam zelf.

Volgens het Vietnamese Rode Kruis kregen ongeveer een miljoen Vietnamezen gezondheidsklachten door het gif.
Blootstelling aan het gif veroorzaakte onder andere: Parkinson, prostaat kanker, longkanker, aandoeningen aan strottenhoofd, de luchtpijp en bronchiën, Hodgkin’s Disease,  Leukemie, Type 2 Diabetes, hartziekte. De effecten worden doorgegeven op de kinderen van de slachtoffers.

Monsanto, de producent van dit gif, is in Europa berucht door zijn pesticiden (Round up) en pogingen om het zaadmonopolie te verwerven. Het bedrijf betrokken bij tal van projecten van de Amerikaanse overheid, de Vietnam oorlog is er een van.

Rob Vellekoop, 22 juni 2015

8 Comments

 1. Steeds duidelijker wordt het ‘ gezicht’ van de NWO, sinds
  Vietnam zijn ze in chronologische volgorde en in steeds ernstige toenemende milieuschade in beelde geweest!
  Wie kunnen deze historische wandaden nou vergeten?
  Sta op en roer je mond!

 2. Het is toch bekend, dat die lekkere jongens eerst op hun eigen volk dit uitprobeerden

 3. Duidelijkheid? http://www.maanwerk.nl/?p=966
  Er is zeker wel positieve ontwikkeling: http://www.greenpeace.nl/2013/Nieuwsberichten/Landbouw/Geen-nieuwe-gentechgewassen-Monsanto-in-EU-/
  https://www.hongarijevandaag.nl/portal2/index.php/economie-mainmenu-27/4657-gmo-vrij-europa-hongarije-is-er-blij-mee
  En Hongarije deed dat al in 2011: http://www.theautomaticearth.com/2012/09/hungary-throws-out-monsanto-and-the-imf/#ixzz25xnG4pLI Hoe snel gaat Nederland volgen?

 4. Het duurd altijd 30 jaar voor ze met de waarheid komen, kunnen er dan nog mensen aansprakelijk gesteld worden? Ja, ze krijgen nu een vergoeding maar wat is de straf voor 30 jaar liegen? Gelukkig is er sinds 1997 ‘het verdrag chemische wapens’ ingegaan. Of landen zich daar aan houden……. maybe not so much!
  Maar ze hebben het in ieder geval officieel verboden, dit in tegenstelling tot ons voedsel. Daar mag Monsanto nog de meest chemische stoffen in proppen. Gaan wij na 30 jaar ook een eerlijk antwoord en onze vergoeding (voor de hoge gemaakte zorgkosten) krijgen?

 5. In veel gevallen moet dit tot aanhouding van de daders leiden. Of dat in dit geval gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat de kwestie verjaard is of dat er nog andere feiten een rol spelen. Soms speelt de politiek een duchtig woordje mee heb ik mijn praktijk gemerkt. We zullen dus even moet afwachten hoe dit gaat aflopen.

 6. En wie was Agent Orange? Juist. onze schavuit van Oranje! De schuilnaam van deze crimineel dus! Hij zat ook in de chemie ( IG Farben>Bayer/Agfa/Basf enz.! Waarom toleren we dit monster van Monsatan? Waarom wordt die rotzooi die ze produceren niet geweerd uit Europa en de rest van de wereld!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.