De giftige geschiedenis van Monsanto

In het licht van het aankomende referendum over het EU-verdrag met Oekraïne hier een stuk geschiedenis over Monsanto als een van de geheime belanghebbenden bij het associatie-verdrag.

Monsanto wordt op 16 oktober 2016 door internationale voedsel- en landbouworganisaties voor een Internationaal Tribunaal in Den Haag gedaagd voor misdaden tegen de natuur, mensheid en wegens ecocide. Hier een korte geschiedschrijving over deze multinational die ook wel Monsatan wordt genoemd.

1901: Het bedrijf wordt opgericht door John Francis Queeny, lid van de Knights of Malta, getrouwd met Olga Mendez Monsanto naar wietoxiclove-300x272 Monsanto Chemical Works wordt vernoemd. Het eerste product van het bedrijf chemische saccharine, een kunstmatige zoetstof, wordt verkocht aan Coca-Cola. Het introduceert ook caffeine en vanille aan Coca-Cola, en wordt een van de belangrijkste leveranciers van dit bedrijf.

20er jaren: Monsanto breidt uit naar industriële chemicaliën en drugs. Het wordt ’s werelds grootste producent van aspirine, acetylsalicylzuur. In deze tijd gaat het snel achter uit met de gezondheid van onze planeet door de introductie van polychlorinaat biphenyls (PCBs).

PCBs werden beschouwd als een chemisch wondermiddel, een olie dat niet kon branden, ongevoelig voor aantasting met bijna onbeperkte toepassingsmogelijkheden. Tegenwoordig zijn PCB’s een van de ernstigste chemische bedreigingen van de planeet. Algemeen gebruikt als smeermiddelen, hydraulische vloeistoffen, snijoliën, waterdichte coatings en vloeibare afdichtmiddelen, krachtige carcinogenen en zijn betrokken bij voortplantings-, ontwikkelings- en immuun systeem afwijkingen.

Zelfs nu PCB’s uiteindelijk na vijftig jaar verboden zijn vanwege deze problemen is het nog steeds aanwezig in dierlijk en menselijk bloed en weefsel over de wereld. Volgens later openbaar gemaakt documenten in rechtszaken laten zien dat Monsanto volledig op de hoogte was van de dodelijke effecten, maar verborgen gehouden voor het publiek om met de PCB’s te kunnen doorgaan.

30er jaren: Monsanto maakte zijn eerste hybride mais zaden en breidt uit naar zepen, industriële reinigingsmiddelen, synthetische rubbers en kunststoffen.

atoombom40er jaren: Zij starten hun onderzoek met uranium voor gebruik in het Manhattan Project voor de eerste atoombom die later gedropt wordt op Hiroshima en Nagasaki.

Het bedrijf maakt ook pesticiden voor de landbouw die het dodelijke dioxine bevat, dat voedsel en watervoorzieningen vervuilt. Later wordt ontdekt dat Monsanto vergat te onthullen dat dioxine gebruikt wordt in een grote reeks van hun producten.

50er jaren: Nauw betrokken bij de Walt Disney Company, Monsanto maakt verschillende attracties bij Disney’s Tomorrowland, die de verworvenheden van chemicaliën en plastics rijkelijk gebruiken.

60er jaren: Monsanto produceert samen met chemische partner DOW Chemical het dioxine bevattende Agent Orange tijdens de Amerikaanse Vietnam invasie. Met meer dan 3 miljoen mensen verontreinigde, een half miljoen dode Vietnamese burgers, een half miljoen Vietnamese baby’s geboren met geboorte-afwijkingen en duizenden Amerikaanse militaire veteranen die er aan zijn gestorven of er tot op de dag van vandaag nog aan lijden.

Monsanto is opnieuw voor het gerecht gedaagd en uit interne memo’s blijkt dat ze wel degelijk op de hoogte waren van de dodelijke effecten van dioxine in Agent Orange toen zij het aan de regering verkochten.

Het bedrijf werkt ook samen met I.G. Farben, de makers van Bayer aspirine en Hitler’s producent van het dodelijk Zyklon-B gas tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen brengen deze bedrijven aspartaam in de voedselvoorziening. 

70er jaren: Monsanto’s partner, G.D. Searle, maakt een groot aantal interne onderzoeken waarin geclaimd wordt dat aspartaam veilig is, terwijl het FDA (Food and Drug Administration, afgekort FDA, is het agentschap van de VS, dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen controleert) bekendmaakt dat aspartaam kanker veroorzaakt.

80er jaren: Temidden van onweerspreekbaar onderzoek dat de giftige effecten van aspartaam onthult ontslaat President Reagan de verantwoordelijke FDA ambtenaar. Zijn opvolger Dr. Arthur Hayes Hull keurt NutraSweet goed voor menselijke consumptie van gedroogde producten.

90er jaren: Monsanto geeft miljoenen uit om wetgeving te verslaan die de onderneming verbiedt om door te gaan met het dumpen van dioxines, pesticides en andere kankerveroorzakende giffen in het drinkwater systeem. Desondanks worden ze talloze malen gedagvaard voor het veroorzaken van ziekten bij werknemers en mensen in de directe omgeving van de fabrieken.

koolzaadIn 1995 start het bedrijf met de productie van GMO oogsten die immuun zijn voor hun landbouwgif Roundup. Roundup-klaar koolzaadolie, soja, mais en katoen komt op de markt, aangeprezen als veiliger, gezonder alternatieven voor hun non-GMO concurrenten. Blijkbaar heeft de reclame gewerkt want tegenwoordig is 80% van het koolzaad  GMO varieteit.

Deze genetische gemanipuleerde gewassen kunnen zichzelf bevruchten, zodat ze geen bijen meer nodig hebben. Als bijen toch in aanraking komen met deze gewassen sterven zij.

Het was steeds Monsanto’s plan om alle niet-Monsanto gewassen te verwoesten om daarmee boeren te dwingen alleen hun giftige terminator zaden te gebruiken. Monsanto heeft een “Terminator” zaad gemaakt dat zodanig genetisch gemanipuleerd is dat het zich niet vermenigvuldigd met zaad of dat het geen zaad meer produceert. Hierdoor zijn boeren verplicht ieder seizoen opnieuw nieuwe zaden te kopen.

Terminator zaden werken dus samen met het bestrijdingsmiddel roundup, waardoor boeren verplicht worden beide aan te schaffen.

Hun volgende stap was zo veel mogelijk zaadbedrijven op te kopen en daarmee AL het biologisch voedsel van de aarde te laten verdwijnen.

2000: Het bedrijf heeft het grootste aandeel in de wereldwijde GMO markt. Het monster wordt nog groter: Monsanto gaat samen met Pharmacia & Upjohn, vervolgens wordt de chemische tak hiervan gescheiden en het neemt een nieuw image aan als landbouwbedrijf.

Ook India ontkomt niet aan het gif van Monsanto. Meer dan 100.000 boeren die failliet gegaan zijn door het mislukken van hun GMO oogst plegen zelfmoord door Roundup te drinken zodat hun families in aanmerking komen voor levensverzekeringsuitkeringen.

Gelukkig is er het moment aangebroken waarop de wereld wakker is geworden en ziet dat het Monsanto monster geen controle over de wereld mag krijgen. Blijkbaar geldt voor Monsanto maar een ding en dat is winst boven mensenlevens.

Met dank aan The Last American Vagabond

Vertaling en bewerking Rob Vellekoop, 20 maart 2016

steunDLMnieuws336x140

 

 

5 Comments

 1. Monsanto gaat gewoon door met gif produceren, ondanks alle rechtszaken en de gewonnen prijs van het meest kwaadaardigste bedrijf ter wereld. Zij hebben de politiek gekocht en kunnen gewoon doorgaan met ecocide. Ik heb gehoord dat ze ook achter de chemtrails zitten. Om er voor te zorgen dat alleen de zaden die zij produceren willen groeien op de vergiftigde grond. Ook het drinkwater raakt besmet met de rotzooi die ze maken zodat we binnenkort allemaal de moord sterven. Wie kan deze klootzakken stoppen? Voor onze kinderen en kleinkinderen?

 2. Zika is niet de schuld van deze geboorteafwijkingen?
  M.moet eigenlijk verboden worden?

 3. Volgens de opschriften van de Georgia Guide stones moeten 500 miljoen van de 8 miljard menselijke bewoners van deze planeet overblijven. Zij die overblijven zijn de werkslaven waar geen robots voor zijn omdat mensen goedkoper zijn. Bovendien maken zij de kinderen die geofferd kunnen worden op de altaren van satan zelf.
  Zij die ons denken te moeten uitroeien en misbruiken zijn direct de knechten en volgelingen van satan.
  Voor wie de ogen open heeft ziet overal de aanvallen van dit monster in de vorm van niet alleen Monsanto maar ook het militair industrieel complex en bijvoorbeeld de ISIS Al-quaeda constructie ter bevordering van maximale chaos, zoals de recente de aanslag in Zaventem België. Ook via de Nederlandse politiek zijn precies dezelfde schoften actief.
  Vrede & Recht het enige alternatief!

  • Operatie Gladio en in tegenstelling tot operatie Northwoods zijn zeker de Nederlandse documenten die refereren aan dit vernietigd. Het volk moet goed in toom worden gehouden aangezien er steeds meer mensen de propaganda toetsen op wetenschappelijke feiten en / of de propaganda zien voor wat het is door de wereldwijde contacten (internet).
   Niet voor niets dat men de NLP wil voorzien van automatische wapens, meer spuugkappen en de omstreden nekklem niet verboden wordt. En zoals gewoonlijk was er weer een NOS verslaggever toevallig aanwezig op Zaventem.
   Het is eigenlijk niets anders als een beproefde methode die al honderden jaren wordt gebruikt in werking te laten treden. De meest recente van deze werkwijze was de werkwijze waarop iemand aan de macht kwam die wel zijn best deed de Georgia Guide Stones targets te behalen maar om welke reden dan ook afgeremd is in de opmars.

   Natuurlijk zal een volk de huidige maatregelen nooit hebben getolereerd hebben zonder de ’terreur’ en de werkwijze is schrik – reactie (Brussel kan je nu waarschijnlijk niet de straat op zonder gearresteerd te worden) – bewijs – reactie (nog meer wetgeving waar alleen het volk last van heeft en geen terrorist mee gestopt wordt).
   Ik wacht dus nu met spanning op de ‘niet ontplofte paspoorten’, auto’s met ‘Terrorisme voor dummies’ en andere creatief gecreëerde bewijslast. De coup in de EU is aan de gang en wat velen niet begrijpen is dat ook Wilders een onderdeel is van het plegen van de Europese staatsgreep.

 4. — De wereld volgens Monsanto (Nederlands ondertiteld) —

  Met respect voor de maker(s): Monsanto onderscheidt zich van andere multinationals door de vastberadenheid om de hele voedselketen wereldwijd te controleren.Monsanto is de producent van genetisch gemanipuleerde zaden van o.a. maïs, katoen, soja en koolzaad. Ook maakt Monsanto het herbicide Roundup. De akkers van de boeren worden besmet met genetisch gemanipuleerd zaad van Monsanto. Monsanto is de Nieuwe Wereld Orde en wordt dus geleid door psychopaten!

  https://www.youtube.com/watch?v=x2jo9nOW2wE

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.