Dit zijn de gevolgen van 4 jaar Rutte en Asscher

Dit is een overzicht van de voornaamste gevolgen van 4 jaar Rutte/Asscher. Het gaat van de afbraak van de sociale woningbouw, miljardenbezuinigingen, banenverlies met honderdduizenden, privacy aantasting tot andere funeste gevolgen voor onze sociale voorzieningen, zoals het einde van het basisrecht op voeding en onderdak (dankzij met name Klijnsma)

Rutte breekt sociale woningbouw af met 119 huizen per dag
Dagelijks verdwijnen er gemiddeld 119 sociale huurwoningen met een huurprijs onder de liberalisatiegrens (€ 710,68) bij corporaties. Dat blijkt uit recente cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken, zo schrijft de Woonbond.

Miljardenbezuinigingen
Uit het Financieel Jaarverslag 2015 kan je de conclusie trekken dat de jarenlange bezuinigingen succesvol en zonder verzet van enige betekenis in NL zijn doorgevoerd. Nederland is daardoor het braafste jongetje van de Eurozone. In andere landen is er nog steeds verzet, ook al proberen de vaderlandse media dat zoveel mogelijk stil te houden.

Honderdduizenden verliezen baan door Rutte I en II
Het economisch bureau van ING stelt in haar rapport dat Nederland tussen 2010 en 2015 voor 40 miljard aan ombuigingsmaatregelen (Lees: bezuinigingen) heeft doorgevoerd wat de Nederlandse economie onnodig schade heeft toegebracht.

Twintig asociale gevolgen afbraakbeleid
Het is onmogelijk alle asociale gevolgen van het afbraakbeleid op sociaal gebied van het beruchte duo Rutte / Asscher op te noemen. We komen tot een willekeurige selectie van twintig gevolgen. VVD-er Rutte en PvdA-er Asscher konden de afgelopen vier jaar met gedoogsteun van CDA, CU, SGP en soms GroenLinks hun doodsklappen aan de voormalige verzorgingsstaat uitdelen. Op 15 maart kan de kiezer eindelijk terugslaan.

Waterbedrijf verlaagt tarief, maar Rutte maakt kraanwater duurder
Ondanks verlaging van het drinkwatertarief door Vitens wordt door allerlei heffingen drinkwater toch duurder. Deze heffingen worden door de overheid aan drinkwaterbedrijven opgelegd.

Rutte tast privacy burger verder aan door profiling
De Nederlandse regering heeft er zelf voor gezorgd dat Europese regels onze privacywetgeving buiten spel zetten waardoor van iedere Nederlander 1 profiel kan worden gemaakt door koppeling van alle bij de overheden beschikbare gegevens.

Inzamelacties voor voedselbanken, omdat Rutte geen geld van de EU wil
Doordat ons land armoede en honger ontkent krijgt NL slechts 3,9 miljoen euro uit de 3,8 miljard grote Europese armoedepot.

Rutte laat echte fraudeurs van meer dan 4 miljard lopen
Regering Rutte kondigt vlak voor de verkiezingen aan de bijstandsfraude keihard aan te pakken door het afleggen van 20.000 huisbezoeken per jaar. PvdA-minister Plasterk hoopt jaarlijks netto bijna 30 miljoen euro op te halen. De grootste fraude is echter de belastingfraude, die in 2013 meer dan 4 miljard bedroeg!

1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma (Lees ook update van dit artikel)
PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. PvdA-er Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Rob Vellekoop, 10 maart 2017

19 Comments

 1. Geen enkel kabinet begint met een schone lei, het is daarom gemakkelijk allerlei gebeurtenissen in een zeker perspectief te plaatsen. Besluiten komen tot stand invloed van de oppositie zo je wil gedoog steun. In dat opzicht verdienen alle partijen en kamerleden geen plaats meer in de komende termijn, dat zou consequent zijn. Nederland heeft een open samenleving en economie, niet in de laatste plaats in samenhang met Europa en nog wat landen.
  Natuurlijk zijn er teleurstellende ontwikkelingen en is de pijn niet altijd evenredig verdeeld, dat is precies de kern van impopulaire maatregelen nemen waardoor we er als land nu beter voor staan tov bijv 6 jr geleden. Wat is de bijdrage van de schreeuwers op dit forum?

 2. Wie gaat er nu stemmen op misdadigers die ons eerst willens en wetens in een crisis storten en die ons nu beloven om ons er weer uit te halen? Erger kan een volk toch niet beledigd worden?
  De stekker er uit, direct en massaal: zwarten, blanken, christenen, moslims, buitenkerkelijken, de hell’s angels, onze indonesische vrienden….zij aan zij. DE STEKKER ER UIT!

  • De vraag die we ons kunnen stellen: is Nederland een democratie? Is er überhaupt sprake van een rechtsstaat?
   In Nederland is er een systeem dat inhoudt dat je in principe elke vier jaar mag gaan stemmen. Maar waar stem je dan eigenlijk op? Wie heeft de macht, de werkelijke macht? Zijn dat de mensen die in de regering zitten of voeren zij alleen maar uit wat van hogerhand bepaald wordt?
   In dit artikel laat Ella Ster heel mooi zien hoe de machtsstructuur in elkaar zit en welke macht waar zit. En dan kom je tot de conclusie dat de overheid weinig tot geen macht heeft. Zij voert alleen maar uit en bepaalt geen beleid.
   Stemmen houdt wat ons betreft in, dat je het systeem in stand houdt. Willen we een verandering, dan zal dat uit ons zelf moeten komen en niet door te stemmen. Het volk zelf heeft macht, het wordt alleen tijd dat we dat met ons allen gaan beseffen.

   https://handjecontantje.org/2017/03/11/waarom-ik-dit-jaar-niet-ga-stemmem-ella-ster/

   https://www.facebook.com/hacontantje/

   • “Willen we een verandering dan zal die uit ons zelf moeten komen.”

    De praktijk onderstreept dit. Want als de berlijnse muur langs politieke weg geslecht zou moeten worden dan zou de DDR nu nog bestaan!

  • “Goedemiddag, ik ben deurwaarder en heb de opdracht om vandaag uw bedrijf te royeren. Maar mag ik eerst nog eventjes van het toilet gebruik maken?”

    • En laat dat nou precies de nachtmerrie zijn die we hebben afgeschud Bernadette. Uit een zelf gedaan onderzoek bleek ons een aantal jaren geleden al dat het uiteindelijk het gebrek een kwaliteit van ons wettige betaalmiddel is waarmee en waardoor de feitelijke onderdrukking van de mensen plaats vindt. Mijn vrouw en ik hebben toen een zo goed mogelijk plan gemaakt. Het heeft allemaal wel een paar jaartjes geduurd (en we hebben er ook een flinke veer voor moeten laten, zo’n 51.000 Euro) maar we staan er nu als volgt voor:

     We hebben geen hypotheek en geen onroerend goedbelasting meer.
     Ons uit arbeid verkregen “zieke” geld is omgezet in “gezond” (waardevast en renteloos) geld en staat niet meer op een bank.
     Het land waarin we nu leven doet geen zaken met het IMF en heeft de Euro niet.
     We wonen riant in een heerlijk klimaat.

     De keerzijde is dat we allebei een vijfde taal moeten leren met een uiterst ingewikkelde grammatica. Het heeft wel wat weg van een vechtpartij waarbij we regelmatig onder liggen. Maar we krijgen twee keer in de week les van een bevoegde lerares en we zetten gewoon door. Ik heb veel gezeild in mijn leven en daar heb ik iets heel belangrijks van geleerd: zèlf aktie ondernemen pakt altijd beter uit dan wachten tot het vanzelf beter wordt!

 3. Deze maatregelen komen allemaal uit de hoed van onze schaduwregering! De Bilderberggroep maakt stiekeme plannetje en loopjongen Rutte mag ze implementeren. Boevenvolk, volksverlakkers, marionetten in een circus! Niet stemmen dus, het maakt niet uit wie er in het pluche komt, het beleid zal nooit veranderen. Ze lachen zich een hoedje om het achterlijke en onwetende volk die weer braaf naar de stembus gaan en denken dat ze iets in te brengen hebben. Jammer maar helaas! De stekker eruit, dat gaat helpen!

 4. Ze hebben zo erg dr best gedaan met bezuinigen, dat de sociale structuur kapot gemaakt is en als ze daarmee wat subtieler omgegaan hadden, dan was het verlies meer draagzaam?
  En sorry zeggen, dat moet ie echt nog leren voordat het te laat Is?

 5. ga toch NIET meer stemmen, net als ik. WIJ moeten het zelf doen met referenda, zeker 4 keer per jaar , over alle grote onderwerpen en géén riante salarissen meer aan die zgn VOLKSvertegenwoordigers. Hoe lang nog laten de mensen zich bestelen?????Geert Wilders is van het zelfde laken een pak, geloof me. Ook de SP kan in dit systeem NIETS veranderen. Er MOET een ANDER systeem komen, VAN het volk, VOOR het volk. En geDEcentraliseerd.

  • En dat bereik je dan door niet meer te gaan stemmen?
   Een methode die heeeeel misschien zou kunnen werken… BEMOEI je daadwerkelijk MET die politiek. Ga de dialoog aan spreek politici aan op hun gedrag ..mail schrijf bezoek een vergadering maar in iedergeval wordt aktief pak onze macht terug… we hebben die zelf door gemakzucht uit handen gegeven.
   Thuis blijven lost echt niets op.
   Overigens hoe denken we hier in dit land 4 jaar lang klaagzang over dit kabinet bijnaam premier Pinokkio schandalen corrupt handelen en voila bekijk de polls de leugen loont Pinokkio staat er goed voor. Stockholm syndroom?
   Niet te geloven ze dronken een glas en het bleef zoals het was

 6. Men lijkt maar niet te willen begrijpen dat stemmen niet alleen volstrekt zinloos is maar ook nog eens een anti-democratische daad van jewelste.

  Ziet dan werkelijk niemand dat zij die gekozen zijn nergens over mogen beslissen (anders worden ze subiet uit de politiek getrapt of door de kop geschoten: Pim Fortuin) terwijl alle beslissingen genomen worden door louche criminelen die volmaakt schijt hebben aan het electoraat en die door niemand gekozen zijn? Heeft dan niemand van de EU gehoord en haar door niemand gekozen voorzitter en van de EU-wetgeving die prevaleerd boven de nationale wetgeving? Stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit merkwaardig veel soorten poep. Naar de stembus sloffen is een belediging voor de laagste trap van intelligentie.

  Tsjonge jonge…dat iemand die al naar de 80 gaat jullie dat nog moet zeggen. Schandalig gewoon.

  • Nee hoor Johan Bosman, u hoeft me dat niet te vertellen want ook ik ga niet stemmen. Vier jaar terug ook niet gedaan. Heeft idd geen zin. Kijk maar hoe het met de twee referendums is gegaan.
   Ik kan toch niet stemmen want ik woon in het buitenland en heb me niet laten registreren, mijn man niet en ik dus ook niet.

   Sommige mensen zijn nog steeds niet wakker of leven nog onder een steen. Want welk mens met een beetje verstand gaat het land nog verder de goot in laten zakken? Ik denk nog vele, je hebt het recht en dus moet je gebruiken van dat recht, anders moet je je mond houden. Je mag dan niet mee praten als je niet stemt.
   Nou laat dat nou net iets zijn wat zij in de hand werken. Stemmen is je stem af laten nemen. Ze doen dan net niet wat jij wilt, daar heb je voor gestemd.
   Bedankt en niet tot wederziens zou ik zeggen.

 7. Om die redenen is een stem voor de partij voor de dieren van groot belang de komende x. Ze hebben al 2 zetels en het ziet ernaar uit dat er enkele bij komen, waardoor de intelligente manier van politiek bedrijven van marianne thieme hout snijdt…………hartegroet en mooie weekwisseling………

  • Ik zal niet zeggen dat de partij voor de dieren van Marianne Thieme fout is maar wèl dat het systeem waarin ook deze partij opereert heel erg fout is. Dàt is de kern en daarom moet de stekker er uit. Er zijn goede alternatieven -heel goede zelfs- en wat zou het een verademing zijn als we allemaal van de smerige terreur van onze poliici, hun media en de banken die ze vertegenwoordigen af zijn.

   Met een vriendelijke groet van Johan.

 8. De nederlanders hebben steeds veel pech met nadenken als ze gaan stemmen. Daarom worden ze na de komende verkiezingen nog veel erger op de kop gescheten. “Sorry beste mensen, maar we hebben gisteren weer erg gelachen en ook wat zwaar getafeld op jullie kosten….pfrrrrt!”

 9. Ik hoop dat de Nederlanders wakker zijn met de verkiezingen en hun geheugen gebruiken. Anders gaan we nog eens voor vier jaar de boot in. Want wat Rutte en Co nu willen is nog meer bezuinigen voor het millieu het leger en om het overheidsapparaat en de infrastructuur weer op orde te brengen , en de EU pot te spekken om mee te kunnen doen. En het volk kan barsten. Maar er zijn toch weer schapen die zich laten piepelen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.