Inzamelacties voor voedselbanken omdat Rutte geen geld van EU wil

Doordat ons land armoede en honger ontkent krijgt NL slechts 3,9 miljoen uit de 3,8 miljard grote Europese armoedepot. Toch doen in Nederland meer dan 100.000 mensen een beroep op de voedselbanken. Er worden op dit ogenblik in heel ons land inzamelingsacties voor de klanten van deze voedselbanken gehouden.

België krijgt voor 78 miljoen euro steun voor de door de crisis zwaarst getroffenen krijgt, Frankrijk 499 miljoen en Italië zelfs 677 miljoen euro voor de periode van 2014 tot 2020.

Klijnsma zei in de uitzending Van L1 dat voedselbanken nooit zullen verdwijnen: “Het zou kunnen zijn dat we ooit nog eens in een tijd terecht komen dat de bomen de hemel in groeien en het met onze economie goed gaat. Maar op dit moment kruipen we uit dat dal en hebben we die extra hulp nodig.”

Grote vraag is waarom Nederland niet meer dan 3,9 miljoen euro hulp uit het Europese armoedefonds FEAD heeft gevraagd!

De Europese Commissie heeft in februari 2015 het proces afgerond van goedkeuring van alle nationale operationele programma’s ter uitvoering van het Fonds voor de Europese hulp aan de meest behoeftigen (FEAD) voor de periode 2014-2020, ter waarde van € 3.800.000.000 op basis van niet-financiële hulp aan de meest behoeftigen in de lidstaten.

De FEAD geeft de lidstaten ondersteuning bij hun inspanningen om Europa’s meest kwetsbare mensen, degenen die het ergst zijn getroffen door de voortdurende economische en sociale crisis te helpen. Door het verstrekken van niet-financiële steun, zullen de FEAD bijdragen belangrijk zijn in de strijd tegen armoede.

De hulp van het fonds bestaat onder meer uit voedsel, kleding en andere essentiële goederen voor persoonlijk gebruik (zoals schoenen, zeep en shampoo), evenals acties om sociale integratie te bevorderen.

Nederland krijgt 3,9 miljoen uit het fonds voor steun, bedoeld voor gepensioneerden met een laag inkomen of aanzienlijke schulden. Het programma verwacht 5000 deelnemers gedurende 7 jaar te kunnen helpen. Terwijl in NL 100.000 mensen honger hebben. Blijkbaar heeft Rutte niet aangegeven dat deze groep mensen nu gebruik moet maken van voedselbanken om in leven te blijven.

Rob Vellekoop, 11 december 2015

steundlmabonn

21 Comments

 1. We zijn het met zoveel dingen die rutte doet niet eens , maar wanneer gooien we Nederland is plat. Klagen en toe blijven kijken helpt niet, net het buitenland dicht gooien die hap. Anders blijven ze in den haag lachen om ons . Zolang ze klagen is er wat te halen

 2. Voedsel is ook veel ste duur, minder winst voor de supermarkten en bedrijven zou een goed begin zijn, verse producten zouden goedkoper moeten zijn. Elk mens zal recht moeten hebben om zich elke dag de aanbevolen hoeveelheid voedsel te kunnen veroorloven. Als ik soms zie wat fruit kost, reken dat met een gezin met twee kinderen dan zit je al op een kilo per dag, zeven kilo in een week tijd. Niet te betalen.
  Het zelfde voor verse groenten.

 3. Ik heb in het verleden ook een paar keer beroep op de voedselbank moeten doen en inderdaad je krijgt eten mee van over de datum en soms verlepte groenten en fruit. Ik nam het hoognodige mee omdat ik het nodig had maar drie keer in de week friet eten is ook niet alles. Sommige mensen roepen maar dat we blij mogen zijn maar hun staan er zelf niet.

 4. Klopt het dat The Netherlands maar € 3.9 miljoen krijgt…staat dat ergens zwart op wit? Met het huidige zooitje politici/graaiers kan ik me voorstellen dat ‘we’ veel meer gevraagd en gekregen hebben,maar dat het ‘gewoon’ onderling verdeeld wordt.Kan iemand hier iets meer over zeggen? Dank u!

 5. En dan is het ook nog zo dat eten van de voedselbank bestaat uit spullen die over de datum zijn… afgedankt door de supermarkten. Oftewel: mensen krijgen AFVAL te eten.
  Zelfs dieren krijgen van een beetje redelijke eigenaar geen voer voorgezet dat over de datum is…

 6. Het grote probleem in Nederland is dat meneer Rutte de uitspraak heeft gedaan dat elke Nederlander 3000 euro in de maand heeft . hoe hij daar bij komt vraag ik mij af, als wij dat zouden hebben was er ook geen armoede. hoe draai je dit dan terug .. zelfs twee verdieners halen dit vaak niet . bruto ? dat is niet eerlijk wij betalen zo vreselijk veel belasting door die verschillende groepen dat werken soms gestraft word . Alles is zo duur ook de vaste lasten dat de problemen alleen maar toe gaan nemen .. de oplossing hiervoor is mensen compenseren in ziekte kosten en vaste lasten dan kunnen ze ook weer geld besteden aan kleding dat is ook hard nodig. maar ja vertel dat een man maar eens die zelf twee ton op jaar basis krijgt en alles kan …..

 7. Rutte wil niet zichtbaar maken naar de buitenwereld-europa dat er zoveel armoede is in nederland.
  Een schande dat hij geen geld vraagt voor de voedselbanken c.q. armoedebestrijding.

  De oprichters van de voedselbanken proberen al jaren dit bij de politiek aan te kaarten.
  Het is niet alleen Rutte. Waar blijft de PVDA.

  Mensen STA OP en laat je ongenoegen horen richting Den Haag.

 8. De manier waarop onze er minister president zich uitdrukt getuigt ook niet van Fatsoen?

 9. Voedselbanken zijn een duidelijk teken dat een regering zijn volk aan de laars lapt … bananen republiek praktijken.
  Die zelfde overheid is voor een groot deel verantwoordelijk voor wat er gebeurd.
  Wij zijn ons basis recht op huisvesting en voedsel kwijt ooit deel van onze grondwet .. alles wat goed was is afgebroken.

  Inzameling voor de voedselbank is een druppel op een gloeiende plaat…. als je iemand kent in je omgeving die er zo beroerd voorzit… geef als dat kan af en toe even wat gezond voedsel of zet dat even stilletjes bij hun deur …de kwaliteit bij heel veel voedselbanken is hemelschrijend slecht
  mensen hebben toch recht op iets gezonds maar zelfs dat komt in de knel ,vet over de datum en verlept je voedt p.v.d. toch geen varkens het gaat om mensen.

 10. Landen zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden. Dus reageren naar brussel heeft geen zin. Je kan nu precies zien welke landen hun verantwoordelijkheid nemen en om geld vragen aan brussel. Netherlands dus niet. Maar dat is te verwachten met deze regering en hulptroepen . D66 onderandere.
  Italie,top!! Rooms katholiek. Je kan toch zien dat het oudste geloof toch wel het meeste geeft om mensen en hun fouten en problemen.
  Het woord voedselbank? Wat is dat? Sparen ze daar voedsel? Die zijn gek dat ze toegeven aan de grillen van de afgelopen 6 kabinetten, hoe lief de medewerkers ook zijn. Het is de taak van de regering om ervoor te zorgen dat dit niet nodig is. Het interview met Klijnsma is daarom niet relevant en moet genegeerd worden.
  Zij weet niet wat haar taak is dus gewoon wegwezen tesamen met de corrupte vvd. Dat is de afgelopen week voldoende bewezen lijkt me.
  Dit hele korte stukje tekst is eigenlijk het hele beleid in een notedop.
  Wel moet ik even vermelden dat onze enige hoop in bange dagen, de SP, ook geen echt alternatief is. Mijn persoontje is lid van deze partij, maar zij proberen ook een beetje te slijmen bij de huidige coalitiepartners.
  Politiek? Sorry,ik veeg mijn kont er mee af. Je kan dat leren op de universiteit? Ja,inderdaad,het is een studie. Hmmm,zouden ze zover gezakt zijn?
  Steek de hand in eigen boezem vrienden. Zoek daar de oplossing voor uw eigen problemen. Samenwerking met uw eigen familie en vrienden. Help elkaar en trek je eigen levensloop,en alles komt goed. Blijf positief maar vertrouw geen politicie.

  • Nou als jij lid bent van de SP dan heb je ook de taak om op het beleid te letten.

   DUS als de leiding van de idealen afdwaalt of water in de wijn gaat doen is het toch altijd nog de taak van del leden om de top bij de les te houden…. deelname in een partij verlangt actief gedrag want het zijn de leden die het beleid zouden moeten keuren en eventueel zijn jullie het die bij moeten sturen.
   Met slapjanus leden is de PvdA ook ten ondergegaan als een kleurloze beetje kloon van de VVD
   Wie een betere wereld wil zal zich toch actief op moeten stellen.
   EN dat geldt natuurlijk voor ons allemaal hoe erg is het om je ongenoegen bij de partijen kenbaar te maken.. kijk baat het niet dan schaadt het niet en op het blauwe leer gaan ze toch heel misschien dieper nadenken.

   democratie is je stem laten horen actief deelnemen en ja dat gaat nog lang niet zoals wij dat willen maar je moet ergens in dit vercorumpteerde systeem gaan morrelen.

   Overigens vind ook ik dat voedselbanken er NIET moeten zijn uitkeringen dus duidelijk te laag en het is een voor mensen toch ook een heel vervelende ervaring om daar wat te moeten halen…. respectloos en dan lees je dat wij bij de rijkste landen horen TJA het is nou maar net welke laag….
   belasting voordeel naar het midden en diegenen die het het hardste nodig hebben niets noppes nada…. de totale VerRutting

   • Je hebt gelijk. Eigenlijk zou ik er wat van moeten zeggen. Maar weet je, het doel en standpunten van de Sp zijn niet veranderd. Daar hebben de leden wel invloed op. Maar niet op de fractie. Dat is een heel ander geval. Maar dat zie je ook wel bij andere partijen. Maar even ter info. Ik ben zelf geen politicus hoor. Gelukkig niet.

    • NOU wie zijn nu de partij….. de fractie of de leden….???????
     Ergo… mond open trekken net zo lang tot er geluisterd wordt… terug naar de inbreng van wij het volk. Fracties die tegen de wil van de meerderheid der leden werken mooi naar huis sturen

 11. Goede vraag, Sonja!! Misschien hier aan voorafgaand een Petitie: Teken voor: Brief naar Brussel …. bij 40.000 handtekeningen…kun je deze Petitie aanbieden aan de 2e Kamer (als ik het wel heb..!?). Dan moeten ze het in ieder geval `op de agenda` zetten en De Brief in behandeling nemen….!! Of vergeet ik nu een belangrijke stap?

 12. Kun je als burger trouwens een “brief naar Brussel” sturen als je deze misstand aan de kaak wil stellen?

  • Wanneer ik op straat negers ga uitschelden of heil hitler roep, krijg ik steevast commentaar dat ik m’n bek moet houden.
   Dan is het toch onderhand ook vloeken als je zegt op de VVD te stemmen!?
   Of sowieso als een schaap lopen verkondigen dat hier zo slecht nog niet is en je vooral moet gaan stemmen!
   Paardelul Pegtholt is zich al aan het warm lopen voor de aanstaande verkiezingen.
   Mensen hebben nu onderhand de buik vol van PvdA en Kutte dus denken dat D’66 weer eens wat anders is. Mis!
   Want als er een is die de Bilderberg/EU agenda gaat trekken is het die herenkapper wel!

  • Ik vind de voedselbank een misstand.
   Laten we dat eens aan de kaak stellen!
   Mensen horen gewoon een inkomen te krijgen waar men van kan leven!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.