Uitgelekte alternatieve troonrede – bankrede – van DLM

Bankrede

Beste landgenoten,

Ik spreek jullie toe vanaf dezelfde bank waarop we ’s avonds met zijn allen zitten en door tv of internet de wereld krijgen voorgeschoteld. Iedere troonrede opnieuw krijgen we een aanmaning om meer belasting te betalen en de broekriem aan te halen met de volgende bezuinigingsronde, alsof wij, de meerderheid van dit land nog niet genoeg aan de Gouden Eeuwen van regenten hebben betaald. Deze bankrede is een gesprek van mens tot mens en ik heb een paar brandende vragen voor jullie.

1. Waarom accepteren we dat onze gezondheid kapot gemaakt wordt?

Onze gezondheid staat zwaar onder druk door de stress van het werk of door het overleven met een uitkering en de angst die ons aangepraat wordt door de mainstream media. Daarnaast worden we voortdurend blootgesteld aan WIFI marihuanastraling, luchtverontreiniging, weersbeïnvloeding en andere straling (HAARP). Er is een schrikbarende stijging van mensen die aan kanker lijden en er aan sterven. Alternatieve geneesmiddelen worden langzaam aan verboden. Een bijzonder geneeskrachtige plant als hennep wordt als illegaal genoemd, terwijl de Amerikaanse overheid na veertig jaar heeft toegegeven dat het kanker kan genezen. De farmaceutische industrie verdient astronomische bedragen aan zieke mensen. Ziekmakende bestrijdingsmiddelen worden ondertussen toegelaten in de landbouw. Met dank aan de overheid.

2. Waarom nemen we het dat onze vrijheid afgenomen wordt?

Onze vrijheid staat op de tocht. Met als argument het voorkomen van terroristische aanslagen worden steeds meer privacy-beperkende maatregelen ingevoerd. De controle wordt jaar na jaar scherper samen met de onderdrukking die cameradaarbij hoort. Er piepte bijna niemand toen er een ID plicht werd ingevoerd, iedereen accepteert dat hij niet zonder bankpas ZIJN geld kan opnemen bij de bank. Er zijn zelfs digitale banken zonder loket! Geen enkele burger is vrij en moet verplicht bij een particuliere ziektekostenonderneming een verzekering afsluiten. Dankzij de overheid.

3. Waarom willen we met de VS meedoen in een krankzinnige oorlog tegen Rusland?

Wij worden bestuurd door een overheid met een behoefte aan oorlogvoeren, als loopse hond volgt NL de VS in een conflict met Rusland. De wapenindustrie en banken hebben een satanisch verlangen naar wereldoorlog III.
De propagandamachine van de mainstream media maakt overuren in het zwartmaken van de Russen.
Over de hele kwestie rond de MH17 huilen politici krokodillentranen, maar de ware toedracht willen ze niet boven water halen. Wat een grove belediging voor alle nabestaanden! Er zal geen landgenoot opstaan die zich in deze onverkwikkelijke affaire kan vinden. Opnieuw doet de overheid niet zijn werk en handelt ook niet in het belang van de oorlogbevolking waarvoor zij in het leven geroepen is.

4. Waarom staan we toe dat ons sociale stelsel is afgebroken?

Binnen de EU wordt een krankzinnig bezuinigingsbeleid gevoerd dat steeds meer mensen tot de bedelstaf brengt. Landen zoals Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland krijgen zogenaamd steun met leningen, maar wel onder voorwaarde dat er bezuinigd wordt en geprivatiseerd. De werkloosheid neemt toe en het aantal mensen in de bijstand eveneens.

Het gaat niet goed met ons. De meesten van ons dreigen werkloos te worden door de enorme toename van de automatisering waardoor naar verwachting binnen 10 jaar de hoeveelheid beschikbaar werk gehalveerd zal zijn. Robots zijn nu al 3 maal zo goedkoop als een arbeidskracht en 30% productiever. Werkloos zijn in ons land is een ramp, want dat betekent dat je geen redelijk bestaan meer kan leiden. Want laten we eerlijk zijn: als je in de bijstand terecht komt ben je veroordeeld tot een karig leven waarin je zelfs niet ziek mag worden, want dan kan je zelfs je medicatie niet meer betalen. Er zit niet meer in dan zoveel mogelijk op de bank te blijven zitten en zo min mogelijk te doen, want alles kost geld wat je niet hebt. En de overheid trekt zich terug.

5. Waarom accepteren we dat zorgverzekeraars 1,4 miljard te veel premie van ons genomen hebben?

zorgverzekeraarsDe burger is verplicht zich voor zijn ziektekosten te verzekeren bij particuliere verzekeraars, daardoor heeft de overheid er voor gezorgd dat meer dan 40 miljard aan premie-inkomsten per jaar terechtkomt bij deze bedrijven! Er bestaat voor ons geen mogelijkheid als verzekerden een eis te stellen aan deze zorgverzekeraars, zoals bijvoorbeeld de vakbonden looneisen kunnen stellen aan de werkgevers. De zorgverzekeraars maakten over 2014 1,4 miljard euro winst. Dat betekent dat zij zelfs na aftrek van de topsalarissen van het management en de kosten van de jaarlijkse exorbitante reclamecampagnes winst over houden. Dat is ons geld. Blijkbaar hebben wij met z’n allen 1,4 miljard te veel premie betaald. Wanneer wordt dit bedrag aan ons teruggestort? Of vindt de overheid het wel goed zo?

6. Wie vertegenwoordigt de overheid eigenlijk?

Er gebeuren nog veel meer vreemde dingen waar de meerderheid van de bevolking nooit achter kan staan. Zo heeft PvdA-minister Dijsselbloem van Financiën de nieuwe aandeelhouders van ABN AMRO een cadeau van 7 miljard gegeven. Dat is opnieuw ons geld dat terecht komt bij een kleine groep eigenaren. Net zoals de winsten van multinationals daar terecht komen en ondertussen de banen bij deze bedrijven worden weggesneden.

Nog iets wat de meerderheid van de bevolking zeker niet wil is dat veel landgenoten dakloos zijn en zelfs in de Veluwse bossen leven omdat zij geen woonruimte kunnen krijgen of in hun auto, bij vrienden of familie op de bank moeten slapen. Er is al tientallen jaren woningnood in ons land. Door de maatregelen van minister Blok en zijn verhuurdersheffing worden de huren van deze schaarse huizen zelfs weer duurder. Welke landgenoot zit op zoveel asociaal gedrag te wachten? Niemand toch? Voor wie regelt de overheid dit dan?

7. Waarom leggen we ons lot in handen van deze overheid?

De economie trekt weer aan. Prachtige berichten zijn dat, met veel enthousiasme gepresenteerd door de main stream media. Maar wie krijgt het beter? Is dat de meerderheid van de bevolking? Of is dat een kleine club van eigenaren en hun multinationals die hun omzetten en winsten zien stijgen? Ja zeker, ook de banken en verzekeraars maken meer winst. Deze bedrijven snijden echter steeds meer banen weg, dus werk voor ons levert het niet op. En voor een grote aandelenportefeuille hebben wij niet genoeg geld, dus ook dividend komt niet onze kant op. Toch grijpt de overheid in wie we alle vertrouwen hebben niet in!

schoolDat volgzame, lijdzame karakter dat de meesten van ons hebben daarvoor kan maar een verklaring zijn. We zijn ons hele leven beïnvloed op school, door de mainstream media, de wetenschap. Met steeds hetzelfde sprookje: we kunnen niet zonder een overheid georganiseerd op de manier waarop we dat hebben geleerd! De regering zorgt voor ons van de wieg tot het graf. (dat laatste wordt wel heel letterlijk opgevolgd de laatste tijd door bezuinigingen in de zorg en sociale systeem die een versnelde dood veroorzaken).

Toch hebben burgers zonder macht hebben geen behoefte aan oorlogen, geweld, onderdrukking en misbruik. Het enige dat mensen willen is leven in harmonie en vrede maar blijkbaar is de overheid daarin niet geïnteresseerd. Dat bewijst de geschiedenis. (althans voor zover deze onderwezen wordt in de geschiedenisboekjes die de machthebbers dienen)

Moeten we ons nu zielig gaan voelen op onze bank? Nee. Zeker niet. We leven nog altijd in een democratie, dat woord betekent nog steeds dat de macht van het land bij het volk ligt.

Rob Vellekoop, 15 september 2015

7 Comments

 1. ! ROB ! DE BEGERIGE REU VOLGT DE [TER] – LOOPSE TEEF . . . IPV “ANDERS-OM” !

 2. Kom net uit Amsterdam n.a.v. de demo tegen de afbraak van de zorg. Ongeveer 15.000 mensen geheel georganiseerd door de FNV. Dik in orde wat betreft de FNV, vervoer lunchpakket en demomateriaal!
  Een aantal sprekers waaronder sec van staat van Rijn en een juffrouw van de PvdA en een van groen Links plus Emiel Roemer.
  Wat opviel van deze dag dat de deelnemers over het algemeen 40+ers waren en kennelijk interesseert de allochtoon zich helemaal niet voor deze zaken net als de jongeren.
  De commentaren van de PvdA waren even nietszeggend als die van de secr. zelf die natuurlijk het neo-liberale wanbeleid moest zien goed te praten. Helaas hadden de sprekers van het FNV waaronder de dochter van Jan Marijnissen het niet over de kern van de ellende en noemden de oorzaak van het malheur niet. Want het zijn natuurlijk weer de banken die de geldoffers blijven vragen van de bevolking en de coalitie doet daar vlot aan mee. Hetgeen naar mijn idee duidelijk laat zien dat het totale beleidskader in dit land niet de instantie is met de hoogste beslissingsbevoegdheid. De banken samen met de grote corporaties maken de dienst uit en wij worden geacht te gaan dimdammen over politieke beleidsstukken. Verdeel en heers. Het lijkt erop dat de FNV dit niet zo duidelijk wil benoemen. Welke lippendiensten verlenen zij daarmee? Hadden Kok en Lodewijk de Waal al niet eerder aangeschoven bij de Bilderbergers? En hoe betrouwbaar is het FNV nu?
  Reken maar dat ze schijt hebben aan de bevolking en tijdens de aanstaande Prinsjesdag proclamaties zal koning plofkop z’n onheilsberichten wel weer over de bevolking uitstrooien.
  Roemer mag dan de enige zijn die de huidige zorgverzekeraars aan de dijk wil zetten maar dan mag hij wat mij betreft zich best wel wat militanter opstellen tegen de gevestigde wanorde.
  Wat ik ook aantrof waren mensen die bezig zijn een referendum te organiseren over de EU.
  GEEMPEIL noemen ze zich en je kunt tekenen bij:www.teken.geenpeil.nl
  Onder hen vele anderen die een andere wind in dit land willen laten stromen en afwijken van de gezapige rechtse troep.

 3. Prachtig geschreven. Er is straks genoeg tijd voor complotblogs als we eerst de Gouden Koets tegen houden als de kloning met zes tenen aan komt rijden. Ik put grote inspiratie uit het feit dat we onze wens tot verandering in de praktijk waar moeten maken. Als genoeg mensen de straten blokkeren dan zal de koets tot wel 20 minuten vertraging oplopen. Niet dat we er iets mee winnen maar zeggen dat we niets gedaan hebben, kunnen we aan onze kinderen niet verkopen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.