massale betogingen Portugal tegen bezuinigingen

Op 22 maart wordt er opnieuw betoogd tegen de bezuinigingen van de Portugese regering. Waarschijnlijk doen er opnieuw heel veel mensen mee.

Op 2 maart waren er maar liefst 1,5 miljoen betogers in Portugal. De grootste betogingen ooit in het land. Met 800duizend betogers in Lissabon, 400.000 in Porto en tienduizenden in meer dan 30 andere steden gaven zij uitdrukking aan hun woede over de neerwaartse spiraal van de economie. De regering wordt geleid door Passos Coelho van de conservatieve PSD.

In september 2012 kwamen er eveneens honderdduizenden betogers op straat,  die zorgden ervoor dat enkele belangrijke besparingsmaatregelen van tafel gingen.

Commentaar:
In ons land wordt vaak getwijfeld aan het nut van demonstraties. Het is opmerkelijk dat in de Zuid-Europese landen veel meer gedemonstreerd wordt en blijkbaar zoals in Portugal met resultaat. Nederland kent helaas veel gemopper en weinig actie. Hopelijk gaan we op 1 mei die gewoonte doorbreken en komen we massaal naar Den Haag voor de 1 mei actie.

 

3 Comments

  1. Demonstreren heeft in Nederland nooit veel geholpen. Dat is denk ik de reden waarom wij nuchtere Nederlanders daar niet voor warmlopen. Bovendien hebben regeringen daar over het algemeen schijt aan. De enige manier om de asociale praktijken van de regering tegen te houden is stemmen op de juiste partij. Dat betekent , stem nu eens niet een keer op de partij eigenbelang, maar op een partij die het goed voorhebben met de samenleving als geheel. Dan hebben we een goede kans dat er eens werkelijk wat gebeurt.

  2. Samen staan we sterk!!!!! Samen de straat op!!!!!!! Samen demonstreren!!!!!!! Samen duidelijk laten blijken………..EN NU IS HET GENOEG!!!!!!! WE PIKKEN DIT IDIOOT BELEID VAN RUTTE NIET LANGER!!!!!!!!! Toch……helaas…….blijven de vele tamme en slappe nederlanders thuis, klagen wel…….oja…….massaal. Maar de straat op????? Welnee. Verdorie…..word nou eens wakker. Demonstreer en doe mee!!!!!!!!!

  3. Onlangs was ik met een aantal mensen, zo’n 2.000 +, uit Belgie, Duitsland en Nederlands naar de kerncentrale in Tihange (B). Als bewoner van Maastricht was ik bezorgd om de effecten op het water in de Maas als de reactor aldaar met de vele honderden scheurtjes weer opgestart wordt en een lekkage zou optreden. Volgens mij zijn langzamerhand steeds mensen die bereid zijn in actie te komen tegen wanpraktijken en onrechtvaardigheid.

    Mijn boodschap: demonstreer en ervaar ‘people=power’ !

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.