Spanje demonstreert tegen anti-demonstratiewet, maar de NOS zwijgt

[sz-youtube url=”http://youtu.be/fnDgOmLO1V8″ /]

 

In Madrid werd gisteravond massaal gedemonstreerd tegen een demonstratieverbod dat de conservatieve regering wil invoeren. Protestanten vrezen een terugkeer naar de dictatuur van Franco eind 70-er jaren. Boetes voor het houden van niet-toegestane demonstraties lopen op tot 600.000 euro. Demonstranten die hun gezicht bedekken of ‘beledigende’ slogans roepen kunnen rekenen op 30.000 euro boete.

Ook in Spanje is demonstreren een grondrecht dat ligt verankerd in de grondwet. In het voorbije jaar werd talloze keren gedemonstreerd tegen de bezuinigingen van de Spaanse regering. Het werkloosheidscijfer bedraagt 26%.

De NOS zweeg in alle talen. Alsof de afbraak van democratische rechten in een van de EU-lidstaten een futiliteit is en niet van de daken geschreeuwd moet worden.

Rob Vellekoop, 16 december 2013, delangemars.nl

Bronnen:
Reuters
Krapuul

9 Comments

 1. Een Kerst vol protest van hongerde Europeanen, wat u niet mag zien van de Staats en pulp-media-maffia.

  500 hongerde betogers gewond bij eerste grote Volksopstand in Hamburg, West-Europa.

  Spaanse Volk demonstreert tegen anti-demonstratiewet, maar de Staats-NOS zwijgt.

  ( van onze hongerde Hersendoden redactie)

  Amsterdam-Noir– De ‘Hongerwinter’ is weer terug in Nederland en Europa. De vreselijke “Gele Jood Ster” wordt nu in rap tempo vervangen door de “Rode Legenist Ster” in Europa te beginnen in “Banana-Fraude-Nederland”. Geen Utopia.

  Deze keer zijn niet de Nazi van Hitler daar de schuldige van, maar de ’Internationale Ratten in pak’.
  De ooit idealistische goede gedachte van één Europa na de Tweede Wereld oorlog dat er nooit meer oorlog zou komen en mensenrechten centraal zouden staan is verkracht en gejat door criminele Multinationals en MisdaadBanken met hun corrupte politieke Lakeien als ‘Kasteelheer Pechtold, ‘Jeroen-Onbenul-Dijsselbloem’ en “Snake Mark Rutte”.

  Meer lezen: Volksnieuws uit Amsterdam-Noir
  zie: http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/12/23/een-kerst-vol-protest-van-hongerde-europeanen-wat-u-niet-mag-zien-van-de-staats-en-pulp-media-maffia/

 2. Vandaag wordt er gedemonstreerd in Den Haag op het Plein tegen de nieuwe bijstandswet van Klijnsma. Wedden dat ik daar vanavond op de Nederlandse televisie niets van terug ga zien! Op die manier heb je helemaal geen wet meer nodig die het demonstreren verbiedt.

 3. Hier in Nederland hoeft de overheid geen anti-demonstratie wet in te voeren, want wat heeft de Nederlandse overheid nou van de gemiddelde Nederlandse burger te vrezen? Hoeveel mensen gaan er hier nou eigenlijk de straat op? En als ze al de straat opgaan wordt er zeer vreedzaam gedemonstreerd. De Nederlander heeft gewoon niet het temperament van de gemiddelde Spanjaard. En last but not least, ach de gevestigde Nederlandse media zwijgt toch wel in alle talen…

 4. Ik ben half Nederlands en half Spaans. En ik zou echt niet weten waar het nu het ergste is? In Nederland of in Spanje? Op het Spaanse nieuws komt tenminste de boel nog wel naar buiten. Hier in Nederland komt er weinig naar voren bij het nationale nieuws. De gevestigde media negeert alles hier. Doet net alsof er hier niks aan de hand is. Aan de andere kant wordt er gezegd dat de werkloosheid in Spanje weer veel hoger ligt. Maar ja, je zal in Nederland maar net bij de verkeerde kant zitten zoals ik. Wat heb je dan aan dit gegeven?

 5. Ik wil maar een ding zeggen,ik ben vrij geboren en zal ook vrij sterven,en dat is geen harde taal maar het zou normaal moeten zijn,mijn moeder is 93 jaar heeft ooit een lintje gekregen van de burgemeester in naam van de koningin die vrouw schaamt zich nou zo dat ze het wil teruggeven.

 6. Ik vind dat er te weinig naar buiten komt!!! We worden gewoon mond-dood gemaakt. Het is God voor ons allen maar je moet het zelf maar uit zoeken! Verloedering van deze Regering eist zijn Tol. En dan al die bedelreclame.s alles is voor het buitenland en dat al in een dure decembermaand. En de gemeente Amsterdam betaald zo even 180 miljoen uit en dan weten ze niet hoe hard ze moeten lopen om het geld weer terug te vorderen. En ja ik zou wel een demonstratie willen tegen deze Regering die ons Nederland zo verkwanseld.

 7. Veel nieuws wordt ons onthouden. Meer dan dit alleen. We zitten al in de dictatuur. Als de arbeider fraudeert is dat strafbaar. Sjoemelen polititie dan heet dat recht. Waarom krijgen zij meer onkosten vergoeding.terwijl ze een hoger inkomen hebben. Waarom vallen zij niet in de ww. Waarom is er politieke onschendbaarheid. Waarom protesteren mensen niet. Omdat we monddood zijn gemaakt in de media. Groepen zijn tegen elkaar opgezet. Mensen met een uitkering zijn lui. De vergrijzing. De rokers kosten veel geld ( vergeten wordt de accijnzen). Na de automobilist is nu de scooter aan de beurt. Fietsendieven hebben in zaanstad tegenwoordig concurentie van de gemeente. Zo even wat voorbeelden.

 8. De NOS kijkt zoals zo vaak door de ogen van Mickey Mouse naar de drama’s in de wereld. Bij onwelgevallige zaken wendt ze liever de blik af.

 9. Hallo Rob ik volg het nieuws op de voet, en als ik kijk naar RTL is dat altijd anders dan bij de NOS.
  Ik zie op de andere zenders meer dan op de NOS. En wat betreft de radio is dat al precies hetzelfde. Op zaterdag op 2 wil je ook nog wel eens wat horen over de bijstand.
  Ik merk wel dat er steeds meer naar buiten komt.
  JAN

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.