Nujij.nl doet delangemars in de ban

censuurCENSUUR –
De redactie van NUJIJ.NL heeft de berichten van delangemars.nl in de ban gedaan. Zij vinden dat de berichten ‘een politieke partij als bron’ hebben en zijn daarom vanaf nu verboden. Ik heb hen er op gewezen dat alle politieke berichten op hun website politieke partijen als bron hebben. Daarop hebben zij niet gereageerd.

Dit jaar werden honderden politieke berichten van delangemars ook op nujij.nl geplaatst. Vanaf vandaag wordt delangemars.nl niet meer als politiek correct gezien. De andere politieke partijen die nog wel nujij.nl sieren zijn volgens de redactie van Nujij.nl wel acceptabel.

Ik heb protest aangetekend tegen het uitoefenen van censuur door nujij.nl en ben nog meer dan ooit tevoren gemotiveerd de wandaden van Rutte 2 onder de aandacht van het publiek te brengen.

Rob Vellekoop, 16 december 2013

30 Comments

 1. Zo te merken heeft Rob er anders zelf ook geen moeite mee soms mensen die hier reageren met hun perikelen ‘in de ban’ te doen,zonder daarvan de reden te vermelden.
  Dan vraag ik mij af wat Rob zelf tegen die mensen heeft ?

 2. je wilt toch niet op een debiele site als nujij wat posten, het barst daar van de trollen, de zogenaamde hardwerkende mensen die uit verveling lopen te trollen. het wordt tijd dat nujij eens opgedoekt wordt. delangemars verlaag je niet tot nujij maar trek je eigen plan.
  gewoon hierzo blijven posten

  • En toch moeten we daar blijven posten, zelfs als sommige reacties worden gecensureerd. De site trekt veel potentiele leden cq participanten…heb inmiddels paar mensen links gegeven voor verdere info.

 3. Ik vind het terecht. Heb me lang aan jullie gestoord op Nujij en meerdere keren geklaagd. Ben blij dat die linkse propaganda nu verdwenen is.

  Succes met je missie

  • Dank je Kees. Het is je gelukt ons de mond te snoeren. Blijkbaar hebben jullie dat nodig om staande te blijven.

  • zo nujij trol hoepel eens op hier met je ik heb al geklaagd bij nujij .. bhahahahaha kleutertje hoe oud ben jij eigelijk ? 14 ? ga lekker met je blokken spelen joh of hoepel op naar de kleuter site nujij

 4. IK het met mijn partij in oprichting, de Partij voor Goed Bestuur io al hetzelfde meegemaakt. Ze hebben altijd een smoesje om iets te weigeren.
  En inderdaad dus, censuur.

 5. dit is de laatste keer dat ik (strategisch) pvda gestemd heb! SP- GL- neem ajb al hun kiezers over!, zodat ze nog maar een paar zeteltjes over hebben volgende keer! ­čśë

  • Misschien is het een goed idee om je op de SOPN of BIP te orienteren Maarten. Groen Links zit niet ver van de PvdA af en wie eerlijk kijkt ziet de SP ook al richting rechts schuiven.

    • Beste Maarten, de Basis Inkomen partij doet mee aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in een aantal plaatsen (Amsterdam, Utrecht, Deventer, Woerden en Almere). Dit is meteen een aanloop om aan de landelijke verkiezingen te gaan mee doen, want een basis inkomen moet je natuurlijk landelijk invoeren.

    • Sadet Karabulut van de SP vindt 3 maanden dwangarbeid te billijken en gebruikt daarvoor dezelfde eufemistische termen (werkritme / activering / etc.) als de rechtse partijen. In haar betoog eergisteren (dat veel mensen m.i. ten onrechte als heel goed bestempelden) gaf ze toe aan Potters van de VVD dat onbetaalde arbeid tot sociale contacten leidt wat kans op een dienstbetrekking zou verhogen. Daar bovenop deed ze het voorstel om Klijnsma’s wetsvoorstel in mildere vorm door te voeren (haar argument was dat het wetsvoorstel toch wel doorgevoerd zou worden). Dat is een zeer zwak en naar rechts toegeeflijk standpunt bij aanvang van een debat / overleg. Verder participeert de SP op lokaal niveau in coalities die dwangarbeid uitvoeren (Leiden) of doen ze er niet moeilijk over (Oss).

     Dat de SP op dit moment als meest linkse gevestigde partij geldt neemt niet weg dat ze wel degelijk naar rechts aan het schuiven zijn. Ik heb de situatie hier in beeld gebracht: http://www.arvy.org/publicaties/20131209.html In het momentum van rechts schuiven álle gevestigde partijen die kant op.

  • @maarten

   GL? Met een wethouder als Andree van Es die diepe verlangens koestert over een tijdelijke bijstand? Dat is volstrekt asociaal in deze tijden van gierende werkeloosheid.

   • klopt maar daar zijn niet veel GL-ers t mee eens en ze heeft (volens mij) gedwongen haar standpunt 180 graden moeten draaien. google maar s, ze zegt nu precies t tegenovergestelde

    • Het kan zijn dat ze nu wat anders orakelt. Zo ver ik weet heeft ze het idee met pijn in het hart moeten laten varen omdat het ongrondwettelijk zou zijn. Ben bang dat het verlangen nog onder de oppervlakte smeult. In ieder geval ben ik zeer benieuwd naar het komende verkiezingsprogramma van GroenLinks in Amsterdam.

 6. met z’n allen de stekker trekken uit dit meest waardeloze kabinet aller tijden!

 7. Ok Rob, “niet goedschiks dan maar kwaadschiks” maw dit zet idd aan tot m├ę├ęr strijdbaarheid; ik doe mee!

 8. Heb het idee dat Nujij.nl alleen nog maar staatsvriendelijke propaganda op het website willen hebben. Vooral VVD en PVDA praat. Het verval van Nujij.nl is nu ook zeer hard aan de gang!! Een organisatie die aan censuur doet, is op een hellend vlak beland!!

 9. Een journalistiek corrupte aktie. Andere partijen zouden wel acceptabel zijn. Dan vraag ik mij af wat in hun ogen het verschil tussen andere partijen en Delangemars is.

  Nu.nl en Nujij.nl gaat bij mij op zwart tot ze tot inkeer komen.

 10. Ha raad eens ik denk “dit is nieuws” en dat moet op nu jij….
  “Helaas, U kunt geen links van deze site op nujij plaatsen”
  Maarrrr wat natuurlijk wel kan is dat bloggers deze berichten op hun blog plaatsen en dat wij ze via hun blog op nujij plaatsen. Wij als bezoekers zullen er nu zelf zorg voor moeten dragen dat de lange mars iets meer aandacht krijgt.
  Rob, zo belangrijk zijn ze niet. ­čśë Overigens, linkjes plaatsen in de comments mag natuurlijk wel mensen. Dus maak een account aan en doe uw best. En we kunnen altijd nog gaan folderen!

 11. Nederland op zijn slechtst, alles moet blijkbaar in de doofpot want de waarheid mag niet gepubliceerd worden. De mensen moeten dom worden gehouden. Rob je doet goed werk, ga zo door!

 12. Dan moeten we maar allemaal individueel de berichten van DLM zelf op dat enge podium plaatsen!

 13. Hoi Rob, dat nu.nl ten willekeur censuur pleegt was al duidelijk. ik heb zelf destijds een ban gehad op hun forum. aan de andere kant als je soms leest wat voor reacties er doorgaans geplaatst worden. dan zie je wel dat het gewoon willekeur is. eens in de zoveel tijd komt Boze waakhond van nu.nl te voorschijn en die geeft iemand een ban. vaak niet omdat het terecht is, maar om een voorbeeld te stellen en te kunnen zeggen kijk eens wij “Modereren”. Kuch.

  Bij die lui protest aantekenen, is hetzelfde als aan Elsevier vragen of zij eerlijk de waarheid over de VVD willen schrijven. “Dat gaat dus nooit gebeuren”. overigens vind het wel slim dat jullie bezwaar aantekenen.

  • Hoi Leo, zoals men wel eens zegt de vraag is niet

   Slaan we af of gaan we door?
   maar gaan we af en slaan we door!

   blijkbaar dit laatste.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.