Bijna alle partijen schuiven op naar rechts

rechtsOok de SP schuift op naar rechts, zoals treffend weergegeven door Arvy in arvy.org.
Sadet Karabulut van de SP vindt 3 maanden dwangarbeid acceptabel vanwege dezelfde redenen als de rechtse partijen: werkritme / activering.

In haar betoog eergisteren tijdens de commissie vergadering Sociale zaken van de tweede kamer gaf ze toe aan Potters (VVD) dat onbetaalde arbeid tot sociale contacten leidt wat kans op een dienstbetrekking zou verhogen. Ze deed ook het voorstel om Klijnsma’s wetsvoorstel in mildere vorm door te voeren (omdat het wetsvoorstel toch wel doorgevoerd zou worden). Verder kennen we zolangzamerhand de deelname van de SP in allerlei gemeentes in coalities die dwangarbeid uitvoeren (o.m. Leiden, Groningen, Oss).

De kleine rechtse partijen zoals Christen Unie en SGP steunen samen met D66 de verschillende akkoorden zodat deze ook in de Eerste kamer aangenomen kunnen worden en zijn daardoor vaste supporters van de VVD-PvdA regeringscoalitie geworden. Over D66 hoeft geen enkele twijfel meer te bestaan, zij kiezen ook voor rechts.

Ik ben benieuwd wat de kiezer tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen met deze wetenschap zal doen. De zogenaamde tactische stemmers destijds van de PvdA zullen er ondertussen toch achter zijn dat de PvdA ontmaskerd is als rechtse partij.

Rob Vellekoop, 19 december 2013, partijvoorzitter BIP

7 Comments

 1. wat mij in deze barre tijden optimistisch maakt,is dat toch steeds meer mensen zich bewuster worden van de duistere krachten die ons(nog) regeren.de eu,de banksters wereldbank,imf,nwo enz enz..en dat we nu nog vooral een digitale eenheid vormen,maar we groeien langzaam toe naar een situatie waar het malieveld gewoonweg te klein is voor de opborrelende frustratie en teleurstellingen…we are wakening up…en dat is goed

 2. Met mijn WGA uitkering mag ik ook “dwangarbeid” doen. Mijn beloning! in februari 2014 gaat mijn WGA uitkering over in een WIA
  Uitkering en gaat dan mijn uitkering van €1000,00 netto per maand naar €400,00 netto per maand dus zomaar €600,00 netto per maand minder.

 3. miss moet Sadet Karabulut van de SP zelf dwangarbeid doen zo dat zij wat ervaring kan opdoen dan weet zij miss wel waar zij over praat
  anders is niets anders dan dom gelul

 4. Wat valt er nog te kiezen in de politiek. Ja, rechts en uiterst rechts. Al die politici zijn ook maar poppetjes in dienst van de grote concerns en de banken. Het hele sociale stelsel wordt afgebroken. Er geen enkele politieke partij bied op dit moment echte weerstand. Weg de vrijheid van meningsuiting, weg burgerrechten en weg democratie. Lang leve de Europese Superstaat.

 5. Echt schandalig. Ik was er bang voor. Links zijn ze allang niet meer. Of sociaal. Ze roepen wel van alles. Maar goed, ik ga alleen nog voor de BIP. Das nog het enige goede aan politici.

  Ze maken er zelf een potje van. Rechtszaken over de ruggen van burgers. Zoals in Wassenaar.
  Lekker cashen op kosten van de belasting betaler.
  Nou ontvang ik zelf een uitkering e.d. maar ze pikken het zo weer in.
  De rOverheid geeft met 1 hand en met 2 handen pakken ze het weer terug.

 6. Ik ben er niet zo benieuwd naar wat de kiezer zal doen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, ik weet dat al zo goed als zeker. De PvdA bolwerken die her en der bestaan in Nederlandse gemeenten zullen weggevaagd worden. Dan kunnen ze een mail sturen aan mevr. Klijnsma en die om uitleg vragen hoe dit nou kon gebeuren. Ook het acteren van de PvdA in de eerste kamer zal hier zeker aan bijdragen. Eerst tegenstand bieden en vervolgens genoegen nemen met een aalmoes van Blok. Geweldig, laten ze zo maar even doorgaan.

 7. Een stap verder naar de algehele controle. Wij bepalen en jij luistert.
  Zelf lekker in het pluche en goede vooruitzichten op een prachtige wachtgeldregeling en AOW met royale pensioenvoorziening.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.