Dijsselbloem geeft 7 miljard korting aan nieuwe aandeelhouders ABN AMRO

Het kabinet Rutte 2 wil dit jaar nog ABN AMRO privatiseren, niet om winst te maken (het kost waarschijnlijk 7 miljard) maar ‘..Omdat ABN Amro weer in staat is op eigen benen te staan”, aldus Dijsselbloem (De Telegraaf). Hierdoor krijgen de nieuwe aandeelhouders 7 miljard korting op de aankoopprijs van de aandelen.

Dijsselbloem (Financiën) denkt niet dat de 22 miljard die de overheid in de redding van de bank heeft gestoken zal worden terugverdiend. ,,De boekwaarde van de bank schatten wij op dit moment in op ongeveer 15 miljard euro. Dat is een bedrag dat we ook via de beursgang willen incasseren, al kan dat ook hoger of lager uitpakken”, aldus de bewindsman.

We kunnen hier een lang verhaal over ophangen, maar waar het werkelijk om draait is de vraag: Waarom verkoopt de staat ABN AMRO als dit niet in het voordeel van de belastingbetaler is of waarom bevoordeelt de PvdA-minister de aandeelhouders? Dijsselbloem maakt goeie sier met ons belastinggeld. Geen haan die hier naar kraait!

Zonder hierover rekenschap af te leggen verkoopt de minister de bank en benadeelt de Nederlandse staat ongestraft met 7 miljard euro. Probeer als eenvoudig burger eens minder belasting te betalen dan je verplicht bent!

Rob Vellekoop, 22 mei 2015

4 Comments

 1. Met mijn ABN Amro filiaal te Haarlem al enige tijd gecorrespondeerd over de nieuwe aandelen-uitgave op de beurs. Hierin centraal mijn vraag wat de ABN Amro kan doen voor de “oud aandeel bezitters” nadat de bank in een overname gevecht verzeild raakte. Teleurstellende reactie onderstaand:

  Van:
  F P I
  Onderwerp:
  Re: Beursgang ABN Amro
  Datum:
  3 jul 2015 10:33
  Aan:
  ABN AMRO Bank N.V. Maurice C.
  Inzake:
  F P I
  Geachte Maurice C. / Nancy van den B.,

  Spijtig en wrang te moeten ervaren dat aandeelhouders, van vóór de geplande overname, geen rechten kunnen ontlenen aan hun toenmalig aandelenbezit. Immers “wij” werden “verplicht” te verkopen zonder dat de overname die hieraan ten grondslag lag uiteindelijk doorgang vond.

  Wil hierbij niet spreken over “een voorrangsregeling” eerder van een claimrecht.

  Met vriendelijke groet,

  Frank
  Haarlem

  Van:
  ABN AMRO Bank N.V. Maurice. C.
  Onderwerp:
  Re: Beursgang ABN Amro
  Datum:
  29 jun 2015 10:22

  Geachte heer,

  Er is geen enkele mogelijk op een voorrangsregeling m.b.t. het verkrijgen van aandelen.
  Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten.

  Met vriendelijke groet,
  ABN AMRO Bank N.V.

  Van:
  F P I
  Onderwerp:
  Beursgang ABN Amro
  Datum:
  27 jun 2015 21:46
  Aan:
  ABN AMRO Bank N.V. Maurice C.
  Geachte heer M. C.

  Eerder deze maand, 20 juni om precies te zijn, stuurde ik u onderstaand bericht:

  ==================================================

  Geachte Maurice C. / ontvanger,

  Nu het voornemen van een gefaseerde beursgang van ABN AMRO bekend is zou ik gaarne een inhoudelijke reactie ontvangen m.b.t. eerder gestelde vragen (o.a. via bankmail) hieromtrent.

  Met vriendelijke groet,

  Frank
  Haarlem

  ====================================================

  Hierbij herhaald verzoek om een reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Frank
  Haarlem

 2. Ik snap het niet, zoveel mensen in Nederland die al zolang niet meer rond kunnen komen en aan de andere kant wordt er zo gemakkelijk met (niet te bevatten) veel geld ‘gesmeten’…. Ik snap het niet…

 3. Hola aloha medelander en amigo Rob,

  Om je vraag te beantwoorden hoe het kan dat een PVDA’er en minister Dijsselbloem een financiële bonus van 7 miljard uitreikt aan de nieuwe aandeelhouders van de ABN AMRO, dienen we weer terug te gaan in het verleden en zelfs niet zo lang geleden en daarom sta ik zelf totaal niet versteld van zijn beleid tegenover de geldwolven van het bancaire systeem.
  Tevens dient men ook te weten, dat die zgn nieuwe aandeelhouders van de ABN AMRO, tevens de oude aandeelhouders waren, die rond 2008 de ABN AMRO bankroet hadden gemaakt door hun financiële trucjes en toen ook al miljarden euros ontvingen van onze overheid aka ONS BELASTINGGELD.

  En welk persoon ging Fortis en ABN AMRO Bank toentertijd te hulp schieten met miljarden euros van ons belastinggeld en tevens de Fortis en ABN AMRO Bank nationaliseerde?????
  Die persoon deelde daarbij ook nog eens mede, dat het al ONS belasting geld welks in die periode werd gestoken in de ABN AMRO op den duur weer helemaal weer terug zou worden verdient door de staat / ONS.

  Dat was ook een PVDA’er, namelijk de toenmalige PVDA wonderboy in doop Wouter Bos, want die was toentertijd namelijk de minister van Financiën. Dat kan men zelfs nu nog eenvoudig achterhalen met behulp van het internet en zelfs deze informatie is aanwezig in de Main Stream Media en daar heb je niet eens de Nieuwe Media voor nodig, zie o.a. deze artikelen.

  Bos: ABN AMRO kopen voor 16,8 miljard euro was juist
  http://www.elsevier.nl/Economie/nieuws/2011/12/Bos-ABN-AMRO-kopen-voor-168-miljard-euro-was-juist-ELSEVIER324446W/

  en / of

  Fortis en ABN Amro gered door nationalisatie
  http://vorige.nrc.nl/article2009321.ece

  En misschien kan jij je ook wel herinneren dat vlak voor de door elite geplande en voorbereidde financiële crisis van 2008, Fortis en de ABN AMRO samen fuseerden!!!! Nog zo een financieel trucje van de elite. En wie was toen de Bestuursvoorzitter bij de ABN Amro en Fortis Bank, oud minister van Financiën dhr. Gerrit Zalm en die toonde zich in een verklaring opgetogen. ,,Vanaf 1 juli zijn ABN Amro en Fortis Bank Nederland één bank. Een bijzonder moment voor onze nieuwe bank.” Wouter Bos was onder Minister Gerrit Zalm secretaris van Financiën.

  Fusie ABN en Fortis een feit
  http://www.nu.nl/economie/2282103/fusie-abn-en-fortis-feit.html

  Old boys network/ vriendjespolitiek zowel in het parlement als in het bedrijfsleven kunnen we nu in het heden duidelijk constateren. Deze soort van politici zijn altijd voor en na hun politiek ambt werkzaam geweest of nog werkzaam in het bedrijfsleven. En lees ook hoe de Belgische staat OOK Fortis te hulp schiet in België, zie mijn commentaar en weblink van gisteren onder jouw artikel over de Rabobank.

  Al die PVDA’ers zijn narcistische saloonsocialisten en net zo egoïstisch en geldgeil als alle leden van de VVD.

  Meneer Wouter Bos voordat hij als volksvertegenwoordiger werkzaam was, was dit heerschap werkzaam bij Royal Dutch Shell. Je weet wel dat Koninklijke Nederlandse Olie Bedrijf, die de hele wereld leegrooft en verkracht op zoek naar petroleum / olie. In het verleden was de Royal Dutch Shell zelfs werkzaam onder een andere bedrijfsnaam, namelijk BPM, Bataafse Petroleum Maatschappij. En na zijn politieke carrière ging Wouter Bos o.a. voor de KPMG werken.

  Dit is de Loopbaan van Wouter Bos

  • Hij wist na zijn studie een baan bij Shell in Rotterdam te bemachtigen, waar hij management consultant werd (van december 1988 tot juni 1990). Daarna mocht hij daar aan de bak als beleidsadviseur (van juni 1990 tot juni 1992)
  • In 1992 pakte hij zijn biezen en vertrok hij naar Boekarest om daar voor Shell aan de slag te gaan als general affairs manager.
  • In 1993 vertrok hij naar Hong Kong en werd hij staff planning and development manager van Shell Companies in Greater China.
  • Zijn laatste baan bij Shell: consultant New Markets voor Shell International Oil Products in Londen (van oktober 1996 tot maart 1998).
  • In 1998 werd hij lid van de Tweede Kamer (PvdA)
  • In 2000 ging hij aan de slag als staatssecretaris van Financiën (belast met fiscale aangelegenheden, financiën lagere overheden, muntwezen en staatsloterij).
  • Vervolgens werd hij in 2002 wederom Tweede Kamer-lid, nu als fractievoorzitter van zijn partij (PvdA)
  • In 2007 wist hij te schoppen tot minister van Financiën en viceminister-president. Daarna was de koek op, op politiek vlak.
  • In 2010 werd hij partner van accountants- en adviesbedrijf KPMG, consultant voor onder meer de overheid en gezondheidszorg.
  • In augustus 2013 wordt hij voorzitter Raad van Bestuur VUmc (Medisch Centrum van de Vrije Universiteit).

  Of zie:

  Curriculum Vitae: Wouter Bos, bestuursvoorzitter VUmc
  http://www.intermediair.nl/carriere/cv-en-sollicitatie/cv-en-sollicitatiebrief/curriculum-vitae-wouter-bos-bestuursvoorzitter-vumc

  Toen Wouter Bos werkzaam was bij de KPMG, verdiende Wouter Bos per maand: € 33.333,00 en dat vindt mijn persoon een asociaal salaris. Of kan je voormalig CDA (Christen Hond) premier JP Balkellende en zijn Balkenende norm herinneren, die verdient nu 4x Balkenende

  Naam: Jan Peter Balkenende
  Werkzaam bij of eigenaar van: Partner Ernst & Young Accountants
  Geboortejaar: 1956
  Burgerlijke staat: Getrouwd
  Wat verdient Jan Peter Balkenende per maand?: € 62.500,00 (4x Balkenende norm)

  Bron:
  Wat verdienen de grootverdieners in het bedrijfsleven?
  http://zakelijk.infonu.nl/diversen/85222-wat-verdienen-de-grootverdieners-in-het-bedrijfsleven.html

  En de vrouwelijke PVDA’ers bewandelen ook meestal een soortgelijke loopbaan zoals o.a. Nebahat Albayrak.

  PvdA’er Nebahat Albayrak krijgt topfunctie bij Shell
  http://www.elsevier.nl/Politiek/nieuws/2012/10/PvdAer-Nebahat-Albayrak-krijgt-topfunctie-bij-Shell-ELSEVIER352191W/

  Enneh amigo ik heb je afgelopen periode al geïnformeerd wie het beleid van het Nederlands Geld bepaalt, namelijk de Nederlandsche Bank en natuurlijk heeft de DNB ook een nadrukkelijke rol gespeeld in deze vooropgezette financiële crisis van de elite.

  Bos vroeg bereid tot nationaliseren ABN Amro
  http://www.nu.nl/economie/2687585/bos-vroeg-bereid-nationaliseren-abn-amro.html

  Gisteren deelde ik met jouw samen, welke familie eind verantwoordelijk is bij De Raad van State.
  Zij wilden toen ook nog een trucje uithalen, namelijk de bank ING ook laten nationaliseren en dat ging allemaal uiterst geheim en niet openbaar!!!!!!! Want het ministerie van Financiën had in het begin van 2009 ”in het grootste geheim” een wet voorbereid waarmee bankverzekeraar ING van het ene op het andere moment had kunnen worden genationaliseerd. De problemen bij ING ”hielden maar niet op”, zei Gerritse. Daarom werd de wet voorbereid. Bij Financiën wisten maar zes mensen ervan, op andere departementen alleen de minister. De Raad van State had in het geheim advies uitgebracht.

  ‘Wet voor nationalisatie ING lag klaar’
  http://www.nu.nl/economie/2681695/wet-nationalisatie-ing-lag-klaar.html

  En amigo weet je al dat de elite weer bijeenkomt volgende maand.

  BILDERBERG 2015 LOCATION CONFIRMED
  Austrian counter-terrorism, special-ops forces to run security
  http://www.infowars.com/bilderberg-2015-location-confirmed/

  De Bilderberg groep is opgericht o.a. door zkh en oud Nazi lid Prins Bernard van Nederlanden en David Rockefeller en tevens beiden elite leiders binnen de olie-industrie.

  *************

  Enneh amigo Rob, ik wilde nog meer commentaar onder het misleidende artikel over de Russische Dictator en oliebaron / oligarch Poetin van Nexus (hij is trouwens ook volgeling van het anunaki en christelijk geloof) op jouw website plaatsen, echter dan kan niet meer………… Daarom als last but not least wil ik dit met jou en iedereen deze info samen delen, want wist jij dat Pussy Poetin en zijn maatjes o.a. het extreem rechtse Front National financieren en deze info komt niet van MSM maar o.a. van de Belgische Nieuwe Media “wereldmorgen.be” en Anton Shekhovtsov’s blog

  The French far right secure a €9m loan from a Russian bank close to Putin
  http://anton-shekhovtsov.blogspot.nl/2014/11/the-french-far-right-secure-9m-loan.html

  En de bovenstaande link stond in dit artikel van “wereldmorgen.be” over haat en racisme in Europa

  Vrijheid van Meningsuiting, Haatpraat, Propaganda en de groei van Fascisme in Europa
  http://www.dewereldmorgen.be/blog/oproerkraeyer/2015/05/04/vrijheid-van-meningsuiting-haatpraat-propaganda-en-de-groei-van-fascisme-in-europa

  enneh wat waren de zgn Verlichte denkers uit Europa zoals o.a. Darwin, Voltaire, Hegel een stelletje blanke macho racisten:

  The Dark Shadows of The Enlightenment
  http://therawrreport.net/article/2015/04/02/dark-shadows-enlightenment

  en voor wie de Engelse taal nog niet machtig is, staat hier de Belgische/Nederlandse versie.

  De Duistere Schaduwen van de Verlichting
  http://www.dewereldmorgen.be/blog/oproerkraeyer/2015/05/13/de-duistere-schaduwen-van-de-verlichting

  Saludos en abrazos Polder Pablitohhhhhhhh

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.