111 Rabobanken gedagvaard wegens fraude

Amsterdam – Stichting Renteswapschadeclaim heeft op 21 mei 111 Rabobanken gedagvaard in een gezamenlijke procedure. Het betreft alle lokale Rabobanken, Rabobank Nederland en Rabobank International. De stichting eist vernietiging en ontbinding van de renteswapovereenkomsten met terugwerkende kracht vanwege fraude met de euriborrente, schending van de zorgplicht en misleiding, aldus het persbericht van de stichting.

De Rabobank verkocht in 2005 – 2011 nagenoeg alleen leningen met renteswaps. Renteswaps zouden de bedrijven moeten beschermen tegen stijgende rente. Maar Rabobank verhoogde tussentijds de renteopslag waardoor ondernemers werden geconfronteerd met fors hogere maandlasten. De stichting stelt namens haar klanten dat  MKB-ondernemers nooit renteswapovereenkomsten zouden hebben gesloten als zij een juiste voorstelling van zaken hadden gehad. Veel van de bedrijven zijn door het handelen van de Rabobank in de problemen gekomen. Een overzicht van de Rabobanken die zijn gedagvaard is te vinden op www.renteswapschadeclaim.nl.
Mr Pieter Lijesen, voorzitter van de Stichting Renteswapschadeclaim: ”Banken zullen moeten gaan betalen. Niet voor niets is in Engeland al 2 miljard Pond aan schadevergoedingen uitgekeerd. Wij hebben nu al 500 deelnemers in de claim. De meesten durven alleen anoniem mee te doen, uit vrees voor gevolgen voor hun relatie met de Rabobank. ”.

Berth Brouwer van Fort Advocaten is de advocaat van de Stichting: ”Rabobank heeft haar strafrechtelijke vervolging voor EUR 770 miljoen weten af te kopen. Het wordt nu tijd dat Rabobank haar verantwoordelijkheid neemt tegenover haar gedupeerde klanten. Met deze dagvaarding wil de Stichting dat afdwingen”.

Een renteswap is oorspronkelijk een financieel product bedoeld voor beleggers om te speculeren op de wisselende rentestanden. Veel ondernemers hebben echter op advies van de Rabobank, ABN Amro en ING Bank ook een renteswap bij hun lening aangeschaft. Met deze renteswap is het mogelijk om de variabele rente op de lening vast te zetten. Hierdoor wordt het renterisico verminderd. Immers bij stijgende rente wordt voorkomen dat de te betalen rente op de lening ook stijgt. Maar banken hebben desondanks de (liquiditeits- of markt-) opslagen op de leningen fors verhoogd – de rente was dus helemaal niet vast!

3 Comments

 1. Rabobank was toch altijd een soliede bank. Steletje boeven zijn het net als de rest.
  Altijd over de rug van hard werkende mensen. Binekort ook nog moeten betalen voor je geld temogen parkeren. Ze moesten zich schamen. En je kunt binnen kord ook niets meer want ze willen het contant geld ook afschaffen. Honden zijn het.

 2. Hola aloha amigo Rob uit de Lage Landen gelegen aan de zwaar vervuilde Noord Zee,

  Ik was afgelopen zondag op het Marxisme festival aanwezig in de UvA, Universiteit van Amsterdam. Dit festival werd georganiseerd door o.a. de nieuwe generatie van jonge socialisten. Deze nieuwe generatie van socialisten geven ook een maandblad uit genaamd De Socialist. Tevens hebben ze ook een webpagina, http://socialisme.nu/blog/ , en een facebook page, https://www.facebook.com/pages/Socialismenu/307556846283?sk=timeline .

  In de Mei-editie van 2015 van De Socialist, staat een interessant artikel over het corrupte en ziekelijke bancaire systeem met haar VOC mentaliteit. Tevens wordt het boek “Dit kan niet waar zijn” van Joris Luyendijk besproken in het desbetreffende artikel en ook het boek “De Schaduwelite” van Ewald Engelen. De titel van het artikel is

  — Zwendel, zeepbellen en de financiële crisis —

  Dat banken geen veilige thuishaven zijn van ons spaargeld werd pijnlijk duidelijk in 2008. Financiële zeepbellen spatten uiteen, banken dreigden om te vallen en werden met miljarden aan belastinggeld gered. De reddingsoperatie van de staat ging gepaard met grote bezuinigingen die mensen raken die niets met deze crisis te maken hebben. Hans Lammers analyseert de oorsprong van de zeepbel.
  http://socialisme.nu/blog/socialist/nummer/274

  Enneh wil men het volledige artikel lezen, dan dient men De Socialist zelf aan te schaffen.

  In het artikel wordt duidelijk weergeven hoe corrupt het westers bancair systeem is. Er komen ook geen idiote theorieën in voor zoals dat de elite zogenaamde Anunakis, ruimte reptielen, zijn en men geeft ook niet de Zionisten de schuld. Wist je dat deze 2 thesissen over ruimte hagedissen en Zionisten voornamelijk afkomstig zijn van onze christelijke medemensen met o.a. dhr Zecharia Sitchin als een van hun aartsvaderen….. Ga eens zelf na hoe ziekelijk hun eigen heilig boek is, de bijbel, waar hun Christelijke God op zoek gaat naar Moses om Moses te vermoorden na een meningsverschil of hun Christelijke God ouders opdraagt om hun kinderen om zeep te helpen indien hun kinderen ongehoorzaam zijn… Echt menslievend hun Christelijke God!!!! Ik vraag aan mijn Christelijke medemensen altijd, dat als de Aarde pas 12.000 bestaat , althans volgens hun heilig boekje de Bijbel, hoe het dan toch komt dat de dinosaurussen een paar miljard geleden al op aarde rondliepen!!!! Of zie al die pedofiele schandalen binnen die verschillend denkende christelijke gemeenschappen rondom hun leiders. Mijn persoon las zelfs laatst enkele artikels, waarin staat beschreven door slachtoffers, dat zelfs nonnen minderjarigen seksueel misbruikten…. Amennnnnnnnnn !!!!!

  Zie ook deze docu:

  Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God
  https://youtu.be/vIHQ9obaUW4

  The film follows documentary filmmaker Alex Gibney as he examines the abuse of power in the Catholic Church system through the story of four deaf men — Terry Kohut, Gary Smith, Pat Kuehn and Arthur Budzinski — who set out to expose the priest who abused them during the mid-1960s. Each of the men brought forth the first known case of public protest against clerical sex abuse, which later lead to the sex scandal case known as the Lawrence Murphy case. Through their case the film follows a cover-up that winds its way from the row houses of Milwaukee, Wisconsin, through Ireland’s churches, all the way to the highest office of the Vatican.

  Enneh nu weer tot de normale orde van het heden, welks al bizar genoeg is vanwege menselijk VOC gedrag. Want in het onderstaande artikel van een Belgische Nieuwe Media genaamd “dewereldmorgen.be”, staat interessante informatie, welks volgens mijn laatste bevindingen ook bijna volledig van toepassing zijn op het Nederlands staatsrecht (lees Polder dictatuur / Koningshuis rechten) en het bancaire systeem met zijn VOC mentaliteit. Want de Belgische Grondwet is bijna gelijk aan die van de Nederlandse Grondwet en de Nederlandse zuiderburen hebben ook een dictatuur / koningshuis die mag besluiten. In België worden Koninklijke besluiten met terugwerkende kracht door het parlement goedkeurt. Lees maar het onderstaande artikel in zijn geheel en hoe o.a. aldaar de Koninklijke besluiten in België vaak ten bate zijn van de banken en de elite. En hier in de Polder dictatuur is het helaas niet anders. Want nadat bijvoorbeeld een wet is aangenomen door de Tweede Kamer, gekozen, beslist vervolgens de Eerste kamer, niet gekozen, of desbetreffende wet wordt aangenomen. Echter het laatste woord heeft nog altijd de Raad Van State en daar is niet CDA’er dhr. Donner de eindverantwoordelijke maar het staatshoofd aka de Polder Dictator / Koning(in) van het Koninkrijk der Nederlanden…. En het volk tracht men wijs te maken, dat het dictatorschap / koningschap enkel en alleen een ceremoniële functie is…. Lees de statuten er zelf op na van de Raad van State of Wie Bepaalt het beleid van het Nederlands Geld, De Nederlandsche Bank en haar Raad Van Commissarissen (Polder elite) ….(Zie tevens het artikel over DNB welks ik je eens heb gemailed amigo).

  En dit is het eerste deel van het betreffende artikel en waarschijnlijk kunnen de medelanders die de RABO bank aanklagen hier ook gebruik van maken.

  ‘Illegitieme schulden in België’. Deel 1: De redding van de banken

  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2015/05/21/illegitieme-schulden-in-belgie-deel-1-de-redding-van-de-banken

  En zo gaat een vrouwelijk lid van het Nederlands Koningshuis met een minderjarige om, als zij op de vlucht slaat…. Enneh helaas is zij een Latina en net zoals haar echtgenoot een beetje boel dom en egoïstisch, maar dat had ze al van haar Argentijnse Pappie geleerd, die lid was van de Argentijnse Junta in de vorige Eeuw… En ze vlucht net zoals haar schoonfamilie deed tijdens de Tweede Wereldoorlog

  Maxima Duwt Kind omver bij Dodenherdenking
  https://youtu.be/yGoIMu-KNm8

  Wordt ik nu ook vervolgd net zoals de medelander die laatst Fuck de koning riep!!!

  Saludos y abrazos Pablo

 3. Gisteren nog in mijn woonplaats een lezing en boekpresentatie bijgewoond van Joris Luyendijk met boek: “het kan niet waar zijn”.
  Hij merkte vooral op dat de neoliberale instelling van de VVD en de bewindslieden geleverd door deze partij er in hoofdzaak schuldig aan waren dat het wat Ned. betreft zo ver heeft kunnen komen!
  Het is dus WEER dat rechtse rapaille wat er zo’n zooitje van maakt!
  En natuurlijk al die ‘fijne’ medeburgers die erop stemmen.
  Ook merkte hij terecht op dat gezien het feit dat tijdens de laatste verkiezingen de VVD niet wezenlijk is afgestraft, het volk wat direct of indirect de dupe is van deze partij er kennelijk wel op gestemd heeft.
  Hetgeen laat zien dat men er over het algemeen geen zak van snapt wat er allemaal is fout gegaan.
  Of er wordt flink gerommeld met peilingen en bij het tellen van de biljetten!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.