EU schuift pesticiden verbod op onder druk VS over TTIP

De TTIP onderhandelingen hadden hun desastreuze uitwerking op de EU al in 2013. Vooruitlopend op de TTIP onderhandelingen heeft de VS in 2013 de EU onder druk gezet om pesticiden niet te verbieden. De EU heeft aan deze druk toegegeven en een mogelijk besluit doorgeschoven naar 2016. (The Guardian)

Het gaat om 31 pesticiden met een waarde van enkele miljarden voor de chemische industrie. Zij stonden op de nominatie om verboden te worden vanwege mogelijke gezondheidsrisico’s. De pesticiden bevatten EDC’s (endocrine disrupting chemicals) waarvan wetenschappers aangeven dat zij afwijkingen aan de foetus, genitale afwijkingen, onvruchtbaarheid, kanker en IQ aantastingen kunnen veroorzaken. EDC’s worden onder andere aangetroffen in plastics en cosmetica.

In de ochtend van 2 juli 2013 bezocht een hoge Amerikaanse delegatie de EU handelsofficials. De Amerikanen drongen er bij de Europeanen op aan de criteria waaraan de pesticiden moesten voldoen te laten vallen en een nieuwe studie te starten. De Europeanen stemden in.

Het resultaat was dat wetgeving gepland voor 2014 tot minstens 2016 is uitgesteld, ten koste van €150 miljard per jaar aan geschatte gezondheidskosten in Europa van EDC gerelateerde ziekten.

Een maand voor de bijeenkomst had de Amerikaanse Kamer van Koophandel de EU al gewaarschuwd voor verregaande consequenties als de criteria voor de pesticiden toch zouden worden goedgekeurd.

Ook Europese chemiereuzen wenden hun lobby-invloed aan om de pesticiden niet te verbieden, dit alles ten gunste van de winst van de (paar) aandeelhouders en ten koste van de gezondheid van honderdduizenden mensen.
Lees ook Toxic Lobby.

Ook deze ontwikkelingen doen het ergste vrezen voor de gevolgen van TTIP voor de bevolking van de EU.

Rob Vellekoop, 23 mei 2015

4 Comments

 1. Hola aloha medelander en amigo Rob,

  De Tweede Wereldoorlog, net zoals de meeste oorlogen, zijn ontstaan door Mannelijk Macho gedrag. Mannen met imperialistisch gedrag aka VOC mentaliteit. De Amerikaanse mannen die Europa kwamen bevrijden, daarvan waren de meesten afstammelingen van Europeanen. Dus wil jij niet alle Amerikanen over 1 kam scheren por favor / aub amigo. Enneh voor mijn persoon zijn de enigste ware Amerikanen, de Indianen….

  Enneh de mannelijke AMERIKAANSE Indianen zijn ook geen lieverdjes, zie hoe de Maya Keizers en Inca Keizers andere stammen onderdrukten vanwege hun expansie drift.

  Enneh over mannelijk Polder gedrag van mijn autochtone mannelijke medelanders, wil ik met jou en iedereen deze levenservaringen samen delen.

  ach met geschreven meningen aka opinies van anderen heb ik niet zoveel, vaak allemaal dode letters. Ik doe mijn meeste ervaringen op in het echte leven, dus op straat en tussen mijn medemensen. Ach die hele kleine groep Marokkaanse schoffies, allen in Holanda geboren en sommigen van hen noemen zich zelfs Marokkaas (Marrokaan en Kaas) , zijn aardig goed ingeburgerd zeg ik altijd amigo. Want ze misdragen zich zoals de gemiddelde Nederlandse mannelijke Voetbal supporter en ook net zoals de leden van de polder dictatuur aka koningshuis. In Holland worden zelfs vrouwen als koopwaar achter het raam gestopt, meestal door mannelijke pooiers met echt VOC / macho imperialistich gedrag. En het wordt ook nog eens als een toeristische attractie aangeprezen. In Amsterdam noemt men de buurt waar deze vrouw onterende praktijken worden getolereerd de Wallen of de Roze buurt. Schandalig en ziekelijk en typisch een VOC product van Macho Nederlandse mannen.

  Toen ik rond 1980 in Holland aankwam, waren mijn negroïde medemensen de klos aka het pispaaltje ipv de Marokkanen, en kregen deze medemensen de meest verschrikkelijke verwensingen naar hun hoofd geslingerd door meestal Nederlandse macho mannen, zoals kut neger, kanker roetmop, tyfus Afrikaan en ga zo maar door… Enneh een van hun politieke leiders was toentertijd Hans Janmaat. Of de nationale mannelijke voetbal supporters van Feijenoord en Ajax, die elkaar uitschelden en de meest verschrikkelijkste ziektes elkaar toewensen in een voetbal stadion en er omheen, met als diep trieste punt een dode (mannelijk) en niet eens tijdens een wedstrijd, maar langs een snelweg gelegen in de buurt van Beverwijk….

  Omdat ik in de buurt van Amsterdam kwam wonen en veel op straat vertoefde heb ik zeg maar een Amsterdams accent en als ik Zuid Holland kom en ik heb er zelfs een kleine periode gewerkt bij verschillende staatsbedrijven, werd ik door o.a. Rotterdamse of Hageneese vooral mannen voor Kanker Jood uitgemaakt…. Terwijl ik persoonlijk zowel niet lichamelijk (Joodse en Moslim Mannen) of geestelijk ben besneden zoals die Rotterdamse of Hageneese Macho mannen wel geestelijk zijn besneden. Ik wordt door dit soort van autochtone macho medelanders uit zuid holland voor kanker jood uitgemaakt vanwege mijn Amsterdams accent, terwijl ik hoog in het Andes gebergte in Latijns Amerika ben geboren. En als ik dit soort VOC mannetjes daar op aanspreek, dan krijg ik 9 van de 10 x te horen dat ik terug moet keren naar het kutland waar ik ben geboren..

  Ach net zoals het kapitalisme / VOC imperialistische mentaliteit zal de Macho / Patriarchale cultuur haar eigen ondergang creëren. Dat heeft zelf een dame, Rosa Luxemburg, voorspeld rond 1900. Zij was een echte profeet en heeft er zelfs een boek over geschreven genaamd “Hervorming of revolutie” vertaald en ingeleid door Pepijn Branden. Pepijn is tevens hoofdredacteur van de Socialist en de publicatie van Roa’s profetische meesterwerk is verzorgd door Askant in samenwerking met LeesLinks.

  Enneh als je het boek nog niet in eigen bezit hebt amigo, kan je hier de engelse versie tot je nemen en nog wel gratis, zoals in wezen ideeën ook behoren te worden verspreidt en samen gedeeld.

  Rosa Luxemburg

  Reform or Revolution

  (1900)

  https://www.marxists.org/archive/luxemburg/1900/reform-revolution/

  Enneh amigo, we kunnen nog steeds er zelf voor kiezen om geen producten van o.a. Monsanto te kopen, echter de keuze wordt steeds kleiner. Daarom eet ik ook geen vlees meer, want dat is volgespoten met hormonen, vaccins en andere WESTERSE CHEMISCHE medicijnen en zie hoe dieren worden behandelt door mensen…….

  Earthlings – Full length documentary (multi-subtitles)
  EARTHLINGS is the single most powerful and informative documentary about society’s tragic and unforgivable use of nonhuman animals,

  https://youtu.be/ce4DJh-L7Ys

  en/of

  https://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys

  Living La Vida Loca

  Saludos y abrazos Polder Pablitohhhhhhhh

 2. Ze moeten ook niet “handelen” maar goederen en diensten collectief produceren omdat dit het meest goedkoop en efficiënt is. Daarnaast moet elke vorm van gif verboden worden. Kanker is een keuze! Je betaalt dan rijke bedrijven om je ziek te maken, en als je ziek bent, dan geven ze je meer gif om je nog zieker te maken, om zo nog even aan je te kunnen verdienen. Niet dat mensen met een uitkering nog het geld zouden hebben om biologisch te eten want die voelen de genocide het eerst.

 3. Beter was het, nu gezien dat de VS niet hadden bijgedragen in de ‘bevrijding’ van Nederland van het Duitse juk. Dan waren we nu nog steeds onder de ‘Duitse laars’.
  Maar gezien de imperialistische rattenmentaliteit van de Amerikanen begin ik mij nu af te vragen wat de slechtste optie is. Liever gezegd: wat is het verschil?

  En hoe groot is de invloed van de Khazaren?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.