Tienduizenden Ieren betogen tegen bezuinigingen & waterbelasting

Dublin – Tienduizenden protesteerden afgelopen zaterdag in de straten van de Ierse hoofdstad tegen de bezuinigingen van de regering en de water belasting, dit voor de vierde keer op rij sinds oktober. Als onderdeel van het 7 jaar durende bezuinigingsprogramma van 30 miljard euro wordt een belasting geheven op drinkwater gebruik, wat al maandenlang veel commotie oproept bij de Ieren.
Drie massale demonstraties in de laatste drie maanden van 2014 brachten honderdduizenden Ieren op de been uit protest tegen de waterbelasting die per begin 2015 is ingevoerd.

De organisatoren veroordelen verkwisting van een half miljoen euro die het waterbedrijf gaat besteden aan een reclame campagne om de Ieren duidelijk te maken dat water drinkbaar maken geld kost. Zij zeggen dat ze niet zullen stoppen met demonstreren totdat de water belasting is afgeschaft. Zij beschuldigen de Ierse regering er van te veel naar Europa te luisteren en dat de inspanningen om de water belasting geïnd te krijgen te veel geld kosten.

De vakverenigingen die de demonstraties steunen roepen op tot het houden van een referendum over het eigenaarschap van het Ierse Waterbedrijf in de grondwet.

Bron o.a.: The Guardian

Rob Vellekoop, 22 maart 2015

5 Comments

  1. Hoi Rob, zou een forum bij deze website niet een goed idee zijn? Ik lees zoveel goede reakties hier. Volgens mij kunnen we met heel veel mensen misschien heel veel meer bereiken?

    • Hi Sonja, hoe had je dit gedacht? Bij een forum stel ik me voor dat je een aantal onderwerpen hebt waarop mensen dan reageren. Of denk je aan iets anders?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.