MH17 een jaar later

Bijgaand een uitgebreid onderzoek van Erik Toonen, verschenen in zijn blog, over de toedracht van de MH17, met een gefundeerde onderbouwing van de gebeurtenissen zoals die plaatsvonden vorig jaar in juli.

Su-25U georgie2Het was gisteren precies een jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten en neerkwam bij het dorpje Grabovo in Oost-Oekraïne. De Nederlandse pers is de laatste dagen in staat geweest om het drama “Griekenland” even naar de achtergrond te verdringen, en ons weer op te zadelen met hun Westerse propaganda. “Het waren de separatisten”, “Putin zat erachter”, “Onze Nederlanders zijn door een Russische raket vermoord”. U heeft het waarschijnlijk allemaal wel gezien op televisie. Natuurlijk leef ook ik mee met de nabestaanden van deze tragische gebeurtenis, maar ik verzet me tegen de wijze waarop deze trieste gebeurtenis wordt uitgebuit door onze politiek en media, om foute politieke beslissingen recht te praten en ons, het volk, te besodemieteren. Een eerlijk en onafhankelijk onderzoek is er nooit geweest mijnheer Rutte. Ieder onderzoek dat begint met de aanname dat de schuldige al bekend is, is gedoemd om te mislukken. En het zielige verzoek aan Putin, om toch alsjeblieft niet tegen te stemmen in de veiligheidsraad slaat wel alles. Natuurlijk gaat Putin tegen stemmen. Rusland is het enige land geweest dat daadwerkelijk alle data en onderzoeksresultaten ter beschikking heeft gesteld. Toch mag Rusland geen deel uitmaken van het onderzoek (omdat ze mogelijk betrokken zouden zijn geweest) en Oekraïne wel? Ik ben absoluut geen fan van Putin persoonlijk, maar wel van de door hen gevolgde buitenlandse politiek.

Putin stelt dat eerst het onderzoeksrapport maar eens gepubliceerd en geanalyseerd moet worden. Daarna kan er gesproken worden over de oprichting van een Internationaal tribunaal. En gelijk heeft hij, zoals wel vaker tegenwoordig.

U leest mijn blog. U bent dus duidelijk ook geïnteresseerd in de ware toedracht van het MH17 drama, anders zou u genoegen nemen met de leugens uit de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, of nog erger, de verslaggeving op de publieke omroep en RTL. Gelukkig. Sinds mijn laatste artikel op deze blog ben ik veel verder gekomen met mijn onderzoek, heb ik met mensen in Dnjipropretrovsk gesproken en vele Russische onderzoeksrapporten mogen inkijken. Zelfs het voorlopige onderzoeksrapport is mij ter beschikking gesteld en heb ik kunnen doornemen. Voor mij is het hele plaatje nu wel duidelijk geworden. Ik heb redelijk inzicht in de reden van deze laffe aanslag, de personen die verantwoordelijk waren en de door hen ingezette middelen. Van veel van deze “veronderstellingen” bezit ik ook bewijs, hetzij in geschrift of middels foto´s. Helaas is er echter geen Nederlandse krant in geïnteresseerd. Zij hebben hun opdracht (uit Den Haag) en daar houden ze zich als echte patriotten aan.

Voor ik verder ga, zou ik willen aanraden mijn artikel van 20 februari j.l., “MH17: Toch een SU-25 betrokken” nog even te lezen. Reeds in februari was ik op de hoogte gesteld van de inzet van Georgische SU-25 toestellen boven Oekraïne. Dit werd destijds met veel ongeloof ontvangen, maar steeds meer instanties beginnen dit nu toch serieus te nemen en ook de laatste onthullingen van Albert Naryshkin zetten mijn hypothese kracht bij. Daarnaast is het nuttig mijn artikel van 26 februari j.l., “De man achter MH17: Ihor Kolomoyskyi?” even door te nemen. Dat maakt het lezen van mijn artikel eenvoudiger, omdat er veel namen in voorkomen.

Het gebruikte wapen:

Op 20 februari was mij al duidelijk dat vlucht MH17 niet door een Buk raket uit de lucht kon zijn gehaald en toen ik ik erachter kwam dat op 16 en 17 juli 2014 gemodificeerde SU-25 gevechtsvliegtuigen actief waren boven Oekraïne ging er een lampje branden. Deze toestellen, SU-25KM, van de Georgische luchtmacht waren niet geheel toevallig betrokken bij NAVO operatie “Sea Breeze 2014 Breeze 2014″. Georgïe is een land, dat geen deel uitmaakt van de NAVO, maar dat wel erg graag wil. Ze hebben destijds een aantal van hun “oude” SU-25 toestellen (nog uit de Sovjet periode) in Israël laten modificeren om aan NAVO specificaties te laten voldoen, inclusief nieuwe wapensystemen. Daarover straks meer. Mijn kennis van moderne wapensystemen is echter beperkt en gelukkig zijn een aantal bevriende wapenspecialisten hiermee aan het werk gegaan en zijn tot nieuwe inzichten gekomen. De laatste onderzoeken van Russische zijde, gepubliceerd door Albert Naryshkin wil ik u daarom niet onthouden. Zij komen tot de conclusie dat MH17 is neergehaald door een air-to-air raket van het type Python 4 of Python 5. Een moderne raket van Israëlische makelij, welke veel beter aansluit bij de toegebrachte schade als mijn eerdere aanname dat het om een R-60 of R-73 zou gaan.

Belangrijkste argumenten van deze Russische specialisten zijn nauwkeurige analyse van de inslagen over de gehele romp, de grootte van deze inslagen en de berekeningen van de snelheid, waarmee deze insloegen op de romp.

55a78120c46188c8028b4586

In totaal hebben deze specialisten 230 inslagen kunnen tellen in gevonden fragmenten van de cockpitsectie en deze nauwkeurig in een 3D simulatie vastgelegd, waardoor ze heel nauwkeurig de “blast zone” konden bepalen.

inslagen

Er kon zo worden bepaald, dat de warhead erg dicht bij de cockpit explodeerde; op een afstand tussen de 0,8 en 1,6 meter en ter hoogte van het schuifvenstertje van de kapitein.

De grootte en vorm van de gaten, veroorzaakt door de fragmenten van de warhead konden nauwkeurig worden vastgesteld en geanalyseerd, waardoor het voor deze wapenexperts was vast te stellen, welk wapen de schade veroorzaakt heeft.
Van 86% van de in deze sectie aangetroffen gaten, 186 in totaal, werd een diameter gemeten tussen de 6mm en 13mm, het merendeel daarvan met een maximum diameter van 8mm.
cockpitsectie

Deze metingen bracht de groep van wapenexperts tot het kunnen bepalen van de grootte van de fragmenten van de warhead. Veel warheads maken gebruik van 2 verschillende maten fragmenten, het merendeel van de gaten, zou dan ook uit 2 verschillende diameters moeten bestaan. In het geval van MH17 is dit juist niet het geval.
De fragmenten zijn vastgesteld als vierkante blokjes van 8mm x 8mm x 6mm, met een afwijking van 0,5mm, vermoedelijk van staal met een gewicht van 3 gram per element. Het totaal aantal fragmenten ligt tussen de 2000 en de 4000. Het totaal van deze elementen zou liggen tussen de 4,88 en de 14,8 kilogram.
55a785adc46188901a8b458b

Eerder werd een rapport vrijgegeven, geschreven door wapenspecialisten van het Russische Almaz-Antey concern (een groot Russisch militair wapenconcern), wat claimde dat de elementen een “vlindervormige” vorm zouden hebben, gelijk als die van een buk warhead. Deze buk elementen hebben echter een gewicht van 8,1 gram, bijna het dubbele van de elementen die de romp van MH17 hebben doorboord. Zij concluderen dan ook, dat het zeer waarschijnlijk is, dat er geen buk raket systeem is betrokken bij de aanslag op MH17. Met een zekerheid van 95% (zeer hoog bij dit soort onderzoek), konden de specialisten vaststellen, dat het totale gewicht van de warhead (explosief plus fragmentatie elementen) moet hebben gelegen tussen de 10kg en maximaal 40kg.

zijaanzicht cockpit

Het rapport beschrijft ook, dat surface-to-air raketten, gemaakt door de Sovjet Unie en Rusland, gebruik maken van warheads met een groter gewicht dan 40kg en deze bevatten ook meerdere typen fragmentatie elementen. Hetzelfde geldt voor Russische air-to-air raketten als de R-70 en R-73. Deze hebben welliswaar een kleinere warhead, maar maken gebruik van verschillende maten fragmentatie elementen. Iets wat inzet van deze wapens in het geval van MH17 dus uitsluiten.
Een groot aantal niet-Russische air-to-air raketten maken gebruik van de teruggevonden karakteristieken. Tot op heden zijn echter geen fragmenten teruggevonden, die een 100% match met de gebruikte warhead kunnen vaststellen.

De aangetroffen fragmenten op de crashsite, waarvan in de pers wordt aangenomen, dat ze afkomstig zijn van een buk warhead zijn daar neergelegd door de SBU. Dit wordt ook door documenten aangetoond, welke ik in mijn bezit heb. De reden daarvoor kom ik straks op terug.

De schade, toegebracht aan MH17, staat echter wel toe, zonder fysiek bewijs, te bepalen welk wapen gebruikt zou kunnen zijn.

55a78164c46188ff028b4584

De raket, welke MH17 aanviel, maakte gebruik van een zogenaamde “passive radar homing head”,  wat verklaard waarom de warhead explodeerde op zo kleine afstand van de cockpit. Onder de kunststof neuskegel van een Boeing 777-200, bevind zich de surveillance radar, welke gedurende de gehele vlucht actief is. De raket moet deze actieve radar als doel hebben gesteld bij de aanval op het vliegtuig.
Naast “homing radar” kan de raket ook zijn uitgerust met een geavanceerde, matrix type, infrarode doelzoeker, welke de raket in staat stelt de grootte en type van het doel te bepalen en zich te richten op de meest vitale delen van het doel. In het geval van een Boeing 777 verkeersvliegtuig, is dat de cockpit. Een computersimulatie, uitgevoerd door de Russische wapenspecialisten, bewees dat dergelijke raketten, met soortgelijke besturing, de cockpit op deze locatie uitkozen als plaats van inslag.
Er zijn vier air-to-air raketten die aan een dergelijke beschrijving voldoen en die in staat zijn om een groot passagiersvliegtuig neer te halen door de cockpit te vernietigen. Dit zijn een Franse Magis-2, een Israëlische Shafrir, een Amerikaanse AIM-9 en een Israëlische Python. Alle vier raketten met een klein bereik.
Bij nader onderzoek en door simulatie, vielen de eerste 3 af door zaken als type warhead of besturing, maar de Israëlische Python gaf een volledige match.

De Python is uitgerust met een matrix-imaging infrarode zoeker. Dit stelt deze raket met relatief kleine warhead in staat een groot vliegtuig aan te vallen en op de meest kwetsbare plaats te treffen. De warhead bestaat uit fragmentatie elementen van vastgestelde maat en slechts van één type. Daarnaast is dit ook het type raket wat afgevuurd kan worden door een Sukhoi-25KM. Georgië is in het bezit van 3 van dergelijke SU-25KM gevechtsvliegtuigen en bezit een arsenaal van Python-4 en Python-5 raketten. De modificatie van het toestel is uitgevoerd door het Israëlische Elbit Systems en de Python raketten zijn ook door het Israëlische Rafael geleverd aan Georgïe. Standplaats van deze toestellen is de luchthaven van Tblisi sinds 2000. Een SU-25KM, uitgerust met 2 Python raketten, is voor een leek bijna niet te onderscheiden van een standaard SU-25 uitgerust met 2 R-60/R-73 raketten (zoals de Oekraïense luchtmacht er vele bezit).

55a785bdc46188c8028b45a4Links een Rafael Python-5 onder een SU-25, Rechts een R-60M onder een SU-25.

Zoals ik op 20 februari al schreef, deden er 2 Sukhoi-25KM toestellen mee aan NAVO operatie “Sea-Breeze” mee. Deze operatie liep af op 17 juli 2014, waarna deze toestellen naar Tbilisi zijn teruggevlogen. Ik weet intussen uit zeer betrouwbare bronnen, dat beide toestellen een tussenlanding hebben gemaakt op de luchthaven van Dnipropetrovsk. Officieel om te tanken, maar ze zijn hier ook opnieuw van wapens voorzien. Tijdens oefening “Sea-Breeze” droegen beide SU-25KM toestellen geen air-to-air raketten, maar ze verlieten Dnipropetrovsk volledig bewapend met 2 air-to-air raketten en beide met een 23mm kanon in een wapenpod onder de vleugel. Helaas heeft niemand de moeite genomen foto´s te maken van de toestellen op 17 juli. Vliegtuigspotters zijn op de luchthaven van Dnipropetrovsk niet welkom. Sinds het ontslag van Ihor Kolomoyskyi als gouverneur van Dnipropetrovsk is veel personeel op de luchthaven vervangen of overgeplaatst. Het kostte veel moeite om nog in contact te komen met “oud” medewerkers van de luchthaven, die mij iets over de gebeurtenissen op 17 juli konden vertellen.

Feit is, dat beide toestellen zijn bijgetankt op deze luchthaven en richting Donetsk zijn vertrokken. Na hun “geheime” missie zijn ze geland op luchthaven Tblisi. Van levering van Python raketten aan de basis Dnipropetrovsk heb ik (nog) geen bewijsstukken, maar alles laat een paper trail achter heb ik al lange tijd geleden ontdekt. Wie deze raketten heeft geleverd, ga ik zeker nog uitvinden.

su25km-6

Georgische SU-25KM. Ooit had Georgië er 4. TAM heeft deze upgrade samen met Elbit Systems ontwikkeld, in een poging om veel verouderde SU-25 toestellen te kunnen upgraden. Het werd een financieel fiasco en uiteindelijk zijn er maar 4 omgebouwd, welke echter wel volledig aan NAVO standaarden voldoen qua navigatie, communicatie en vuurgeleiding. Ook is dit het enige SU-25 model met een drukcabine. In de oorlog tegen Rusland, viel het toestel echter erg tegen. Op dit moment heeft Georgïe er nog 3.

We kunnen ons nu een beeld vormen met welk wapen MH17 uit de lucht geschoten is. Dit beantwoord niet de vraag waarom? Waarom zou Oekraïne (met hulp van Georgië) moedwillig een burgervliegtuig uit de lucht halen? Ik schrijf heel doelbewust moedwillig, want waarom zouden er anders 2 SU-25KM toestellen gevechtsoperaties boven Oost-Oekraïne ondernemen? Waarom heeft Oekraïne MH17 neergehaald en waarom zo een moeite doen om een Sovjet Buk raketsysteem als wapen aan te duiden? Waarom geeft Amerika zijn radarbeelden van 17 juli 2014 niet vrij? Tot en met 17 juli was er een Amerikaanse AWAC operationeel boven de Zwarte Zee. Deze moet alles hebben kunnen vastleggen.Ik ga proberen hierop een passend antwoord te geven.

Het motief:

Zoals ik reeds eerder heb geschreven, hebben een aantal landen grote financiële belangen in Oekraïne. De Donetsk bekken bezit veel grondstoffen als steenkool, en schaliegas. Juist dit schaliegas is Amerika enorm in geïnteresseerd. Het is ook absoluut in het belang van Amerika, dat de Donetsk regio stevig in handen is van Poroshenko en Yatenyuk, om zo een Oekraïens/Amerikaanse onderneming als Burisma Holdings Ltd dit kostbare gas te kunnen winnen (samen met Shell en Chevron als belangrijkste investeerders). Bekend is dat deze onderneming in handen is van de (toen nog) gouverneur van Dnipropetrovsk, Ihor Kolomoyskyi en geleid wordt door de zoon van Joe Biden, de Amerikaanse vice-president, Hunter Biden en Devon Archer, stiefzoon van John Kerry. De plannen achter deze onderneming komen van de voormalige Oekraïnse minister van Ecologie en Grondstoffen, Nikolay Zlochevsky. Ihor Kolomoyskyi mag met recht één van de machtigste en rijkste Olichargen van Oekraïne worden genoemd. Hij was ook de man die Poroshenko aan de macht hielp, zoals hij eerder Tymoshenko aan de macht hielp. Om zijn plannen uit te kunnen voeren, heeft hij geen belang bij opstandige “separatisten”, die zijn belangen dwarsbomen en ontginning, van de reeds aan hem toegekende schaliegasvelden, uitstellen of onmogelijk maken. Het is ook daarom dat hij miljoenen uitgaf om zijn eigen private militias in het leven te roepen zoals het Donbass, Azov, Aidar, Dnepr-1, Dnepr-2 bataljon. Dit zijn de mannen die het hardste vochten tegen de separatisten en beschikking hadden over tanks, buk-raketsystemen, zware artillerie en luchtondersteuning vanaf Dnipropetrovsk luchtmachtbasis om de weg vrij te maken voor hun baas en opdrachtgever.

Militairen uit Oekraïne moesten helpen bij het aanbrengen van gaswinningsinstallaties in de buurt van de Oost-Oekraïense stad Slavyansk, een stad die ze volgens persagentschap Novorossiya gedurende maanden hebben gebombardeerd: “Burgers worden onder militaire bescherming ingezet om boorinstallaties te plaatsen. Meer materiaal wordt aangevoerd en het leger omcirkelt de toekomstige gaswinningslokatie.”

Naast de Oekraïense president Poroshenko, heeft deze Ihor Kolomoyskyi nog meer machtige vrienden. Ik zou een heel lange lijst kunnen maken, maar namen als Victoria Nuland, John McCain, John Kerry, Joe Biden en Michail Saakasjvili (voormalig president van Georgïe en nu adviseur van Poroshenko en gouverneur van Odessa) zijn een paar bekende. De belangen die in Oekraïne spelen zijn dan ook zeer hoog. Naast Kolomoyskyi, heeft ook Amerika reeds miljarden in Oekraïne geïnvesteerd. Geld wat natuurlijk iets moet gaan opbrengen.

Op 17 juli loopt de strijd in Oost-Oekraïne al niet zoals Kolomoyskyi en Amerika hoopten. De pro-Russische separatisten vechten harder als verwacht en lijken er in te slagen het zwakke Oekraïense leger te kunnen verslaan (al of niet met hulp van Russische troepen). Amerika is bereid om Poroshenko en zijn Oekraïense leger te steunen, maar stuit op weerstand binnen de EU en de NAVO. De publieke opinie moet veranderd worden en de separatisten moeten “bad guys” worden, verfoeid door het Westen. Kolomoyskyi heeft een idee en Amerika steunt hem daarin.

De militias van Kolomoyski hebben de beschikking over Buk-M1 raketwerpers( en getrainde operators, opgeleid in Georgïe) uit het Sovjet tijdperk en deze worden in de dagen voorafgaand aan 17 juli in de directe nabijheid van het front geplaatst, bij het dorpje Shakhtarsk, met de bedoeling een duidelijk signaal aan de Wereld af te geven. Een andere reden om ze daar te plaatsen bestond ook niet, de separatisten bezaten geen luchtmacht. Of Kolomoyskyi en zijn mannen er echt voor hebben gekozen om een toestel vol Nederlanders neer te halen of een toevallig overvliegend passagiersvliegtuig, is mij tot op heden niet bekend. Nederland is een zeer trouwe NAVO partner en zeer beïnvloedbaar door Amerika. Wanneer MH17 een doelbewuste keuze is geweest, dan is er ook grote kans dat een aantal Nederlandse politici op de hoogte waren. Deze 196 Nederlandse slachtoffers kunnen door hen als collateral damage zijn ingecalculeerd.
Het is vanaf het begin opzet geweest om MH17 met een Buk raket neer te halen. Daarom stonden deze raketwerpers ook opgesteld bij Shakhtarsk. Alle filmpjes die op het internet zijn verspreid rondom 17 juli, waarop te zien zou zijn hoe separatisten met een oude buk rondrijden en het beroemde youtube filmpje van Igor Strelov, zijn op voorhand al gemaakt door de mensen van Kolomoyskyi (sommige zelfs al op 16 juli online gezet). Toch is er iets misgegaan.

De hele operatie was voorbereid en gepland door Svyatoslav Oliynik, de rechterhand van Ihor Kolomoyskyi. Deze heeft op 17 juli dan ook het voorrecht zijn baas te vertellen dat MH17 is neergehaald, maar door een air-to-air raket. Dit weet ik, omdat Svyatoslav Oliynik zit te chatten op 17 juli met Valery Geletey (minister van Defensie tot 14 oktober 2014), Borislav Bereza (lid van de Rada, extreem Joods en goede vriend van Kolomoyskyi) en Anatoly Gricenko (lid van de SBU en presidentskandidaad in 2014). Svyatoslav verteld klaar en duidelijk dat Ihor vreselijk kwaad is dat MH17 op verkeerde wijze is neergehaald en al het voorbereidende werk nu tevergeefs is geweest (de filmpjes). Hij zegt ook, dat hij niet weet hoe hij dit aan Pjotr moet gaan vertellen (Petro Poroshenko), omdat deze hem levend zal gaan villen. Hoe ik dit weet? Heel simpel, deze mannen waren aan het chatten via facebook en dat is erg gemakkelijk te hacken. Alle chatsessies heb ik in mijn bezit.

Het was Amerika al bekend voor het drama op 17 juli, dat MH17 zou worden neergeschoten met een Buk-M1. Hun hele mediacircus was hier al op voorbereid. Dat MH17 uiteindelijk door een vliegtuig is neergeschoten, was een misrekening en moest worden rechtgezet met alle beschikbare middelen. Het was ook al vlak na de crash, dat mannen van de SBU op de crashsite rondliepen (heb ik documenten van) om bewijzen te “planten”.
De SBU heeft echt alle moeite gedaan om het Buk verhaal omhoog te houden met valse verklaringen, valse foto´s en filmpjes. Helaas hadden ze alleen geen invloed op getuigen. Veel boeren en bewoners in de omgeving van Torez zijn niet erg “Kiev” gezind en weigeren hun verhaal aan te passen. Is het u wel eens opgevallen dat wij die ook nooit op televisie zien?

facebook-oliyanik

We weten dus nu uit welke hoek de opdracht kwam en we kennen een aantal van de verantwoordelijken. Hieruit blijkt duidelijk de onschuld van de pro-Russische separatisten. Het is een politiek spel geweest om het Westen te doen laten geloven dat deze “verzetsmensen” uit Donetsk en Luhansk hierachter zaten en het Westen heeft dit als zoete broodjes geslikt. Het motief was een verstoorde relatie met Rusland om zo de NAVO te kunnen uitbreiden (Amerikaans) en geld en gasvelden (Kolomoyskyi). Uiteindelijk heeft Amerika een groot deel van zijn zin gekregen, Kolomoyskyi daarintegen niet. Alle verantwoordelijke mannen rondom Kolomoyskyi zijn of ontslagen, of uit hun officieel ambt gezet door Poroshenko. Kolomoyskyi en Poroshenko hebben ernstig ruzie gekregen, waardoor Kolomoyskyi zelfs uit zijn ambt van gourverneur van Dnipropetrovsk is gezet en ze laaiende ruzie hebben gekregen over het beheer van Naftogaz. Hunter Biden en dank zij zijn invloedrijke vader alsnog zijn zin gekregen. Binnenkort bouwt Burisma een grote gasterminal in Oekraïne om deer te vullen met Amerikaans LNG. Biden heeft dit geregeld met Yatsenyuk en zijn zoon Hunter mag de baas gaan spelen. Op deze manier willen Poroshenko, Yatsenyuk en Biden de invloed van Rusland in Oekraïne verminderen.

En Michail Saakasjvili? Tsja, die is nu genaturaliseerd Oekraïner geworden en is één van Poroshenko´s belangrijkste adviseurs en sindskort gouverneur van Odessa. Zijn rol in het verhaal wordt duidelijk op prijs gesteld. Zijn invloed bij de Georgische luchtmacht was groot genoeg om 2 toestellen een omweg te laten vliegen. En ook al staat hij op de lijst van gezochte misdadigers, niemand zal hem uitleveren aan Georgïe. In ruil zal Georgïe nog wel een NAVO lidmaatschap krijgen.

Nu de publieke opinie tegen het Rusland van Putin is en tegen de separatisten in het bijzonder, staat voor Amerika de weg open om het leger van Poroshenko met wapens te gaan bevoorraden. Als het aan Amerika ligt, kan dan eind van dit jaar begonnen worden, met het schoonvegen van het Donbas bekken en de separatisten of op te ruimen of ze naar Rusland te doen vluchten. Amerika heeft echter buiten Kolomoyskyi gerekend. Deze zint op wraak en zijn militia´s zijn nu onrust aan het stoken in West-Oekraïne. Het zou me niets verbazen als Poroshenko binnenkort het leven laat

18 Comments

 1. It makes no sense to write a blog like this. The investigation team knows which kind of missile was used and they know the origin too. They found some fragments at the bodies and stanchions and am team from GB,GER and RU has analyzed it. You will get this indormation in 12 days! 🙂 f.u.o

 2. De Russen hebben gisteren laten weten dat er een onderzoek van hun eigen Onderzoeksraad loopt. Dat wordt dus een catastrofe voor de Oekraïens/Nederlandse Onderzoeksraad. Deze Onderzoeksraad kan over informatie beschikken waarover de Oekraïens/Nederlandse Onderzoeksraad niet kan beschikken.
  De info oorlog is inmiddels al in volle gang bezig de vals vlag te gebruiken om een oorlog met Rusland aan te wakkeren. Netenland is 100% het schoot hondje van de VS maar begrijpt kennelijk niet dat ieder conflict met Rusland op radicale (nucleaire) wijze gevoerd gaat worden. Tussen de Vs en Rusland ligt Europa wat de klappen gaat krijgen. Hoe kwetsbaar is NL? Een dikke bom vlak bij de kust en het westelijk deel van NL is van de aardbodem verdwenen. Het hogere oostelijke deel kan dan misschien nog droog blijven.
  In ieder geval gaan miljoenen de prijs betalen van de onmetelijke stompzinnige houding en goedgelovigheid jegens de regering en de media.
  De VS zit daar geen moment mee.

 3. MH17 zal en moet naar het Tribunaal omdat de nederlandse onderzoeker na 1 jaar onderzoek nog steeds geen mallemoer heeft gevonden: alleen maar gaten in het toestel. Maar dat wist iedereen al op 17 Juli 2014

  Omdat Putin NEE heeft gezegd leggen de Amerikanen nog meer sancties op! Men stevent regelrecht op een 3e WO af. Rusland zal nooit buigen voor de smerige amerikaanse kapitalisten hond.

  Het voorstel van Nederland om de rechtsvervolging via het UN Tribunaal te spelen is niet van Nederland, maar door Amerika via geheime besprekingen in Nederland aan de nederlandse politiek opgelegd. Er is hier in het geheim over gesproken. Nederland speelt thans ook vieze spelletjes. Bah

 4. Het Grote Westerse nieuws is uit (HET IS OUD NIEUWS) Rusland (Putin) weigerd (vetoot) het UN Tribunaal voor vervolging van het neerhalen van MH17.

  Dit nieuws word bejubeld in de Westerse media als groot nieuws terwijl Putin al 6 maanden geleden aangaf niet mee te werken aan een UN tribunaal om de volgende redenen: 1) het is voorbarig want het is nog steeds niet vastgesteld door de nederlandse onderzoeker hoe/wie het heeft neergehaald 2) het Tribunaal wordt niet voor dit soort zaken gebruikt; het Tribunaal wordt alleen gebruikt als de internationale veiligheid in gevaar wordt gebracht; het neerhalen van MH16 voldoet niet aan dit feit, het is een criminele zaak 3) men maakt dus oneigenlijk gebruik van het Tribunaal waarvoor het is ingesteld 4) het Tribunaal wordt als politiek middel gebruikt door de amerikanen die dit Tribunaal kunnen en zullen beïnvloeden 5) Rusland heeft international rechtsvervolging voorgesteld, dit wordt geweigerd 6) Rusland wordt niet betrokken in het onderzoek door de Nederlandse Onderzoeker, daarom heet Rusland zijn Eigen onderzoek gedaan

  Het Nederlandse Onderzoeksteam heeft nog steeds niet vastgesteld wat/hoe MH17 is neergehaald,

  Er is wel een tipje van de sluier gelicht door de Nederlandse Onderzoeker: het is door een raket neergehaald: Maar dat wist iedereen al sinds 17 Juli 2015. Niets nieuws dus;

  Het feit dat men naar het Tribunaal wil is algemeen bekend: Men weet niet wie er achter zit, men heeft geen enkele bewijs gevonden wie er achter zit, men heeft slechts vermoedens. Daarom is het rapport nog steeds niet uitgebracht..

  Het is net als de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein die nooit zijn gevonden

 5. Een ander belangrijk feit dat onbesproken blijft is dat als een Buk werd afgeschoten van de grond vanaf een installatie, deze buk overduidelijk de aandacht van de omgeving had aangetrokken omdat de buk tijdens het afvuren veel lawaai achter laat, en ook de eerst honderden meters (terwijl het opstijgt) in wijde omtrek goed te horen is en een rookspoor achterlaat. Er zijn kennelijk totaal geen getuigen gevonden die zoiets hebben waargenomen:

  Wel allerlei andere getuigen die een Buk Installatie transport door hun achtertuin zagen rijden ha ha ha ha, het Ukrainsche Leger tientallen Buks https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Air_Force
  https://www.google.ae/search?q=buk+ukraine+army&biw=1366&bih=594&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CFUQsARqFQoTCMe9lsPugccCFcE6FAodJNQLCQ&dpr=1#imgrc=NmbCa68GjDLWOM%3A
  en verkocht ze ook aan Georgia

  In geval van een raket aanslag vanuit een ander vliegtuig op grote hoogte zal de raket nooit gehoord en waargenomen worden op de grond. Vandaar ook dat men het toestel wel naar beneden zag komen, maar dat er geen getuigen zijn die de grote knal van de raket inslag hoorde

  De bevindingen van Erik Toonen zijn overigens niet nieuw en niet orgineel. Deze bevindingen circuleren al sinds September 2014 op het internet in andere talen: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=101091

 6. Erik Toonen heeft inderdaad een goed verhaal. We hebben uitgebreid zijn blog van verdere analysen en gedachten voorzien.

  Het lijkt waarschijnlijk dat KL4103/MH17 (de meeste passagiers stapte met een KLM ticket op) (in feite was MH17 een KLM partner waar KLM zich achter schuilt) door een air to air missile is neergehaald en niet door een ground to air missile: de cockpit is er vermoedelijk van rechterzijde uitgeschoten met een Hi-FRAG lucht raket, en de lichamen van de piloten waren total opengeretn en verscheurd.

  De smoking gun is de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi https://en.wikipedia.org/wiki/Ihor_Kolomoyskyi die op dat moment Goeverneur was van Dnipropetrovsk Oblast, de schaliegas rijke deelstaat en industrieel center van Ukraine.
  De politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi (Zakenvriend van Joe Biden) was op 2 Maart 2014 aangesteld als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast door Oleksandr Turchynov https://en.wikipedia.org/wiki/Oleksandr_Turchynov voorganger en vriend van Porochenko, opvolger van Viktor Yanukovych die werd afgezet, en.thans Secretaris van de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks) en Defense Council van Ukraine. (Ook Oleksandr Turchynov is bepaald geen fris figuur, en meer een politieke mafioso)

  Een jaar later op 24 Maart 2015 is de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi weer afgezet als Gouverneur van Dnipropetrovsk Oblast door Porochenko.

  MH17 is in die periode neergehaald. met opzet neergehaald. Het valt ook heel erg op dat Porochenko geen elke gelegenheid ongelegen laat om de rebellen de schuld in de schoenen te schuiven dat zij met een russische Buk het toestel naar beneden hebben gehaald, terwijl het onderzoek in feite nog niet eens is afgerond en het Nederlandse Onderzoeksteam twee mogelijke aanslagen onderzoekt: een ground to air missile of een air to air missile.

  Dnipropetrovsk Oblast ligt op de grens met Donetsk waar de rebellen verdediging uitvoerde tegen het zware shellen door het Ukrainse leger van hun geclaimde autonoom gebied. Rutte kon wekenlang geen Bergingsteam zenden omdat Donetsk zwaar werd geshelled door het Ukrainse Leger terwijl de rebellen de Maleisische en nederlandse regering uitnodigde direct langs te komen. Timmermans ging in plaats daarvan voor een prietpraatje naar Kieve en is nooit en te nimmer in Donetsk geweest.

  De smoking gun is thans dat de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi achter een complot schuil gaat om MH17 neer te halen en de schuld in de schoenen van de Russen en rebellen te schuiven om zo een ingrijpen van het Westen uit te lokken en om zo een weg te banen naar de ontwikkeling van het mijarden schaliegas project in Dnipropetrovsk Oblast dat anders het risico liep onder de voeten te worden gelopen door de oprukkende rebellen die naar autonomie van Kiev streefden, Het project zou opgezet worden in Slavyansk () niet ver van Donetsk http://www.ninefornews.nl/schaliegas-de-geheime-reden-achter-de-crisis-oekraine/

  In Januari 2015 begon de oile (en gas) prijs flink te kelderen en is sinds dien dan gehalveerd, waardoor schaliegaswinning niet meer rendabel is. Als gevolg is het project in de kast gezet en zijn de belangen voor Ihor Kolomoyskyi weggevallen.
  Kort daarna is Ihor Kolomoyskyi op 24 Maart 2015 door Porochenko afgezet als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast.

  Deze afzetting is niet geheel zonder reden geweest, en voornamelijk bedoeld om sporen, feiten en verantwoordelijkheden te wissen

  Smoking gun: Om het complot op de MH17 uit te kunnen voeren spande de politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi handlangers voor zijn karretje. Deze handlangers zijn geen zakenpartners van Ihor Kolomoyskyi, maar gelieerd aan de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks) van Oleksandr Turchynov .voormalig interim President van Ukraine na de afzetting van Viktor Yanukovych door invloeden vanuit het Westen.. (Het was Oleksandr Turchynov die in zijn interim periode Ihor Kolomoyskyi aanstelde als Goeverneur van Dnipropetrovsk Oblast)

  De politieke mafia crimineel Ihor Kolomoyskyi handelde uit Eigen belang en poogde de weg vrij te banen voor Westerse investeerders in het schaliegasproject dat inmiddels weer op de plank is gezet

  Erik Toonen zit er waarschijnlijk niet ver van af, met zijn complot theorieen die zeer plausible zijn, en zeer zeker door de nederlandse Aanklager zwaar en zeer dik onderzocht dient te worden door diep en grondig onderzoek te plegen naar de politeke achtergronden

  Uiteindelijk blijven er twee complot theorieen overeind staan. In beide gevallen wijst de smoking gun naar Ihor Kolomoyskyi:
  1) KL4103/MH17 is door een ground to air missile neergehaald door de rebellen. De rebellen waren doel bewust op een valse hak gezet door de ondergrondse geheime dienst van de SBU. De rebellen warden vals geinformeerd (via radio communicatie) dat het om een militair vrachtvliegtuig uit Kiev zou gaan. (Dit is aannemelijk omdat viseos duidelikj laten zien dat de rebellen verbaasd zijn dat het om een passagiersvliegtuig ging)
  2) KL4103/MH17 werd door een air to air missile neergehaald in een comlot gesmeed door Ihor Kolomoyskyi met mederwrking van zijn vriend Oleksandr Turchynov,.thans Secretaris van de Geheime Ukrainse Nationale Veiligheidsdienst (SBU/WikiLeaks)

  • Geweldig Wim. Ik ben zeer verheugd dat er voldoende landgenoten zijn die blijkbaar zeer goed op de hoogte zijn van de echte feiten. Dat vind ik indrukwekkend en dat verzwakt de politieke positie van de Nederlandse ruling class. Het klinkt zeer overtuigend. Het staat voor mij wel vast dat de USA elite niet meer is dan een criminele, moorddadige bende. Als je, zoals in Detroit, burgers zelfs afsluit van water omdat men de rekening niet meer kan betalen, dan ben je politiek verminderd toerekeningsvatbaar geworden. De website De Waarheid heeft enkele artikelen op de website staan waaruit blijkt dat de USA en de Bush familie zeer nadrukkelijk betrokken waren bij het organiseren en ten uitvoer brengen van de Tweede Wereldoorlog. Ons werd slechts verteld dat de USA onze grote bevrijders waren. Nu wordt gezegd dat de USA zelfs het risico wil nemen van een Derde Wereldoorlog omdat de USA elite streeft naar wereld hegemonie.

   • nn, dat klopt. De positie van Nederland, EU, UK, US, AUS kavelt zeer snel af in India, Rusland, ME, Brazilie, China. Het westen graaft zijn Eigen graf, en wil nog immer de wereld domineren. De voormalige kolonieen (India etc) keren zich steeds sterker tegen de Wesdterse arrogantie, en ze worden economisch en militair steeds sterker. Over een jaar of 10 heft EU, UK, US, het nakijken en worden westerlingen als smerige uitbuiters, onderdrukkers, discrimineerders en rassenhaters gezien.
    Het Westen heft zijn langste tijd gehad. Griekenland is failliet, Portugal en Spanje zijn falliet, Italie is bijna falliet, Frankrijk volgt ook.

 7. Eindelijk eens een goed opgebouwd verhaal hierover.
  Ik ben ook geen echte Putin fan, maar door onze (links) media wordt wel heel duidelijk de “poedel” bij Putin gelegd, zonder ECHT bew en duidelijke artikel.

 8. Bij zo’n plan zorgen ze er altijd voor dat er een back up plan is voor geval er iets mis gaat. Zo waren bij de JFK moord heel erg veel schutters tegelijk ingehuurd. 8 geloof ik. Garantie voor de opdrachtgever dat het werkt. En waardoor tegelijkertijd de verwarring enorm groot wordt dat niemand er meer iets van begrijpt. Voer voor commplotters die vaak allemaal maar een klein stukje van de puzzel zien. Daarna kan men de complotters wegzetten als idioten.

 9. Arme jonge, wel even goed lezen voor je dit soort “rapporten” kopieert in jouw “eigen” groot onderzoek.
  Zeker als door de goudeerlijke RT wordt geplaatst.

  Lees nou even goed de 1e en 2e alinea.
  “A report on Malaysian Airlines MH17 air disaster in Ukraine last year by a group of old-hand aviation security experts maintains that the Boeing might have been downed by an Israeli Python air-to-air missile”
  The report was leaked via the private LiveJournal account of Albert Naryshkin (aka albert_lex) late on Tuesday and has already been widely discussed by social media communities in Russia.

  Schud even de Russische propaganda uit je hoofd en doe even goed tekstverklaringen.
  Vorig jaar, een groepje pensionado’s, heeft rapport met groot bewijs en ze lekken dit zelf via Livejournal (Kremlin) zender. En nu pas, een maandje of 8 later ? .
  Dus ze houden dit bewijs achter voor Min. van Defensie Rusland die diverse persconferenties geeft over de toedracht, een de oudjes zeggen lekker niets.

  Dit is vanaf vandaag mijn favoriete scenario.
  De oudjes lossen het op en het Kremlin staat er mooi bij te kijken.
  ha ha ha ha ha ha

  • Ik heb dit stuk geplaatst als een welkome afwisseling in de propaganda die we van de main stream dagelijks over ons heen gekieperd krijgen. Doe er je voordeel mee en probeer de zaak ook eens vanuit een andere invalshoek te bekijken.
   Los van de vraag wat waar is of niet. In deze propagandastrijd valt een ding in ieder geval op, de ene partij is uit op oorlog en de andere niet. Nu jij.

  • Nou, DJ Moon, sta me toe het niet met je eens te zijn. Ieder heeft zijn eigen bronnen om iets te onderzoeken. Het lijkt mij dan ook niet abnormaal dat het Kremlin eerst zekerheid moet hebben voordat ze iets van andere onderzoekers overnemen. Hun eerste bewijs, de radarbeelden van het neerhalen van het vliegtuig door straaljagers, wordt steeds meer en uit steeds meer verschillende bronnen bevestigd. Ik denk dat jouw verhaaltje dan ook onzin is. Bovendien is het een oude truck om een zin uit een betoog proberen belachelijk te maken om het hele betoog in twijfel te trekken. Daar trappen we echt niet meer in hoor.

  • wel grappig hoe jij “old-hand” vertaald in ‘oudjes’ Beetje last van roestig engels wellicht!

   ‘old-hand’ moet je namelijk vertalen in ‘iemand met ervaring’ of iemand met een langer ervaring op een bepaald gebied.

   De interpretatie die jij eraan geeft, DJ SUN past erg goed in een bevooroordeeld beeld.

 10. Er is iets misgegaan…Het was de bedoeling om MH-17 met een BUK-raket neer te halen,maar het is gebeurd met air-to-air raketten.Waarom is het originele plan veranderd,door wie en waarom wist die Kolomoyskyi daar schijnbaar niets van af?

 11. Er is een kwaliteit die vele politici eigen is en dat is liegen en manipuleren. Het optrekken van rookgordijnen om hun zwak begaafdheid te verdoezelen. Tijdens verkiezingen zijn het de vossen die de passie preken geïnspireerd door de financiële machthebbers en het volk laat zich vermaken met allerlei pulp. Voor geld en macht is de medemenselijkheid verkracht. Zij zijn het die voor het hekje moeten staan met de aanklacht: het zaaien van tweedracht, aanzetten tot gewapend geweld tegen vreedzame volkeren en genocide. Maar ja, welke regering durft dit aan. Oh sorry, zij zijn degene die het hekje moeten staan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.