Aboutaleb bang voor kritische vragen onafhankelijke pers

WeAreChangeRotterdam, onafhankelijke pers in Rotterdam probeert al langere tijd PvdA-burgemeester Aboutaleb vragen te stellen over zijn beleid. Hij weigert consequent en verstopt zich achter de façade ‘Ik ken u niet’. Hij staat wel interviews toe aan NOS en VPRO. Het laat zich raden dat hij dan de vraagstelling wel kan beïnvloeden. Dit is een gangbaar beeld in democratisch Nederland. Met de main stream media spelen politici een 1-2tje, de onafhankelijke pers wordt geweerd omdat deze niet meeloopt aan de hand die hen voedert.

14 Comments

 1. RobvdZ. Wat jij schrijft ja dat was mij zeker al wel opgevallen. Ik heb al vaker gezegd dat de Monarchie erachter zit. Ook bij de Participatie wet.

 2. Uit : STICHTING STOP DE BEZETTING [ ASTRID ESSED ]

  – Het politieke gedachtengoed van de heer Wilders –

  Een Tsunami van Racisme
  ( ! LEERZAAM ! )

  • Geert en zijn maffe onzichtbare tsunami’s, de andere partijen met maffe onzichtbare dreigingen.
   De enige tsunami die ik tot op heden heb ontdekt is een tsunami van stemvee wat keer op keer hun spreekrecht weggeeft aan een flapdrol van keuze met steeds dezelfde desastreuse gevolgen of je nu VVD, PvdA, CDA of de PVV aan de macht helpt.

 3. Precies de werkstijl als van Asscher?
  Datgene oproepen, dat ze gaarne zouden willen horen!
  Politiek is en zal altijd wel een vuil spelletje blijven!

 4. zoals hij bij zomergasten bezig was, daar zakt je broek toch vanaf?
  precies zijn partij-stijl volgen, net doen of je van de prins geen kwaad weet?

 5. Het niet reageren op vragen heeft niet zoveel met fascisten te maken, al zijn er wel overeenkomsten.Het is meer slecht bestuursbeleid om niet voor je wanbeleid uit te durven komen, om over transparantie maar niet te spreken. Het probleem zit hem meer in het feit dat het door iedereen geaccepteerd wordt, er komt te weinig uit de monden van journalisten en critici. Zoals in de film Thank you for smoking wordt gezegd, ” de hypotheek moet toch betaald worden”. En dat is waar het om draait voor de meesten.

 6. MIKO FLOOR – THE POST ON LINE : FACIST WORDT ‘GEUZENNAAM’…………… !

  ”De pvv facistisch noemen is fröbelen in de marge” [ LEES MAAR ] . . .

 7. Is iemand wel eens opgevallen dat over de hele linie in veel gemeentes hetzelfde autocratische beleid aan de hand is? De ene houdt de kapitaalkrachtigen de hand boven het hoofd en bij de andere ligt het accent op afknijpen van de sociaal zwakkeren. Geen enkele burgemeester is gekozen door het volk en toch hebben ze een belangrijke functie in een gemeente en zijn hoofd van de lokale politie.
  Deze trend tref je op veel plaatsen aan dus kan er sprake zijn van een centraal aangestuurde beleidshouding die niet vanuit de raad kan komen want dat moet in de gemeentelijke notulen beschreven staan. Gezien de burgemeesters gekozen zijn met een belangrijke stem vanuit de monarchie, is het niet ondenkbaar dat er een briefing heeft plaatsgevonden vanuit die richting. We weten dat het koningshuis en de Bilderbergers vier handen zijn op een buik. Dus is het ook niet ondenkbaar dat de ambtslieden een richtlijn hebben ontvangen dat zulk een houding niet alleen rechtvaardigt maar ook toejuicht.
  In het licht van de huidige verschuivingen richting totalitaire staat is dit wel te rijmen.
  Wat ik al eerder aangaf, op naar de gekozen burgemeester!
  En laat ik het niet horen dat er iemand is die opmerkt; “dan moeten we er toch eerst toestemming voor vragen”.

 8. De ongekozen massamoordenaar heeft het voor elkaar gekregen de langdurigheidstoeslag voor nieuwe klanten af te schaffen. Ze hebben nog minder te besteden. Het wordt tijd om deze man de toegang tot het stadhuis te ontzeggen. Wel lachen; als het volk de burgemeester de toegang tot de raadszaal ontzegd! Met zo een vuile fascist moet je geen genade hebben. Tien stukken zeep zijn nog te weinig om deze kanker weg te spoelen. We mogen nooit toe staan dat er een fascist komt die alles voor de rest gaat bepalen: zie de geschiedenis. Dat was toen ook niet best afgelopen met de mensen. In vergelijking was de heer Hitler een groot en geliefd staatsman die zijn volk wel te eten wilde geven met het hart op de juiste plek. Wie zijn dan de fascisten die het land kapot willen maken? Als de heer Hitler nog geleefd had zou hij op handen gedragen worden. Dit stuk tuig verdient het nog niet de koffie en de thee rond te brengen. Over ‘infiltranten’ gesproken…

 9. Voor zover ik begrepen heb, was het achterwege laten van kritische vragen een voorwaarde vooraf die Aboutaleb cq de PvdA stelden om aan het programma mee te werken. Het zegt meer over hoe de politiek tegenwoordig functioneert dan over de ware intenties van de heer Aboutaleb als persoon, die ik niet ken en en over wie en waarover ik verder geen oordeel wil vellen. Het programma maakte wel op pijnlijke wijze de spagaat zichtbaar waarin bestuurders en politici door het totaal verrotte politieke systeem tegenwoordig worden gedwongen. Ik had niet de verwachting dat Aboutaleb afstand zou nemen van het beleid zoals dat de laatste jaren is gevoerd en waarvoor de PvdA medeverantwoordelijkheid draagt. Ik vond de delen van het programma waarin de geschiedenis van arbeidsmigratie in Nederland werd belicht overigens zeer boeiend en leerzaam. Mensen bij voorbaat wegzetten als fascist draagt niet bij aan de hoogstnodige verandering van onze samenleving en ons politieke systeem. Sterker nog: ik denk dat dergelijk ongenuanceerd geschreeuw verandering ten goede alleen maar in de weg staat.

 10. IK BEN ALS BURGER EEN MEESTER OVER MIJZELF EN OVER . . .

  AL MIJN EIGEN-WIJZE ONT-DEK-KEN-DE IN-ZICH-TEN ? ! ? ! ?

 11. Fascisten willen nooit vragen beantwoorden als die gesteld worden omdat ze dan antwoorden moeten geven die ze niet kunnen geven. Ze doen er toch niets aan want iedereen staat aan de verkeerde kant. Is iemand nog te vertrouwen en zo nee, waarom niet? Journalisten zonder visie hebben nog veel te leren. Het is moeilijk maar je komt er wel als je na blijft denken en de doelen voor ogen houdt die je wilt bereiken. Vaak zijn dat de doelen die zij tegen willen werken. Armoede wordt de mensen opgelegd door ambtenaren die thuis zelf een gevulde koelkast hebben. Dat gunnen ze een ander dan niet. Het zijn de burgemeesters in zo een stad die het volk als eerste verraden. De fascisten functioneren dan het beste in een cultuur waar er geen kritiek is. Ik geef liever zelf mijn mening dan te vragen wat die van anderen is, als ik van te voren al kan invullen dat fascistisch gebrabbel geen nieuwswaarde zal hebben. Nieuws moet je maken, niet halen. Dan hou je de leiding, én het overzicht.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.