Onafhankelijk journalist stopt met MH17 blog na bedreigingen

Erik Toonen, onafhankelijk journalist, stopt met zijn weblog over de gebeurtenissen rond de MH17 vanwege bedreigingen. Een week geleden plaatste DLM nog zijn laatste uitgebreide artikel integraal op deze site. Hij kondigt wel de publicatie van een boek over de crash aan.

Erik zegt in een toelichting op zijn besluit “Blijkbaar lopen er in Nederland ontzettend veel achterlijke mensen rond, die liever de officiële pers geloven en ieder ander dan maar met haatmail en dreigementen in mijn email willen bestoken.”

Hij schrijft verder: “Mij maakt het persoonlijk helemaal niet uit wie er achter de aanslag op MH17 zat. Het is en blijft een misdaad. Ik ben niet politiek gedreven en vind het even erg als Rusland, de “separatisten”, Amerika, de NAVO of een rijke Oligarch erachter zat. Zolang we de werkelijke dader maar aanwijzen en berechten en straks niet worden afgescheept met een paar dode “separatisten”, die geen weerwoord meer kunnen geven. Punt is echter: Zouden we Amerika of enig ander land ook zo hard hebben aangepakt, als we nu met Rusland doen?”

We kennen in ons land een subtiele manier om andersdenkenden of kritische volgers van de samenleving aan te pakken. NL pest en intimideert hen. Terwijl degenen die haat zaaien en daarom bedreigd worden, kunnen rekenen op een beveiligingspeloton.

Rob Vellekoop, 28 juli 2015

15 Comments

 1. Door desinformatie wordt de verdeel en heers doctrine uitgevoerd en aldus ontstaat een schijndemocratie.
  Om op de MH17 ramp terug te komen, het is niet meer dan collateral damage als resultaat van een burgeroorlog en is het ook geen misdaad te noemen maar een ongeluk.
  Ook het gedrag van Kiev om een vlieghoogte van 32000 voet in te stellen is zelfs provocerend te noemen, waarschijnlijk met de hoop dat dit kon gebeuren en op dat moment politiek goed uitkwam. Het feit dat men de Kiev briefing geheim hield zolang als mogelijk duidt hierop.
  De reactie om de veiligheidsraad resolutie met een veto tegen te houden is dan ook begrijpelijk en terecht.

 2. Voor velen geldt weer ” I don’t believe it, even if it’s true”
  In onze samenleving lijkt het er steeds meer op dat je pas weet dat je gelijk hebt als je bedreigd wordt.
  En dan nog deze: ” you know it is true when it is officially denied”

  • Goed zo, Geuz. Ik denk er precies zo over. Er is een bewijs van een advertentie van de regering, waarin men personen zoekt die op internet de mening positief beinvloeden, dus PRO regeringsstandpunt over bepaalde onderwerpen. Dat brengt hen 2 voordelen. Het eerste voordeel is dat de regering het doel bereikt om critici uit te schakelen en ten tweede dat de arbeiders ten onrechte een te negatief zelfbeeld krijgen. Het ondermijnt het zelfvertrouwen van de arbeidersklasse. Twee vliegen in 1 klap dus voor de ruling class. Ik heb sterk het vermoeden dat de regering ook actief is op NuJij.nl

 3. Hoe kan het iemand die in staat is zulke scherpe analyses te maken, waar ik overigens veel waardering voor heb, plotseling schrikt van zoveel tegengas? Hij zou moeten weten dat niemand anders dan de schurken staat de VS achter dit plan zit als ‘false flag’ om vervolgens de schuld te kunnen neerleggen bij Rusland.
  Zoveel is wel overduidelijk volgens de onderzoeken. Het is dan wel erg naïef om dan schrikkerig te doen over zoveel afgerichte honden. Of het nu debunkers zijn in dienst van de oorlogszuchtige kliek of gewoon de door de msm gehersenspoelde hersenloze biomassa oftewel mensensoort/ton.
  De kristalnacht ruiten ingooiers.
  “Den wer nicht für uns ist, ist gegen Uns” “Juden raus”. Deze status krieg je opgeplakt als je het waagt de Charly Hebdo uit te hangen in meer dan hypocriete afglijdende samenleving.
  Je kunt twee dingen doen.
  Of je gaat met de staart tussen de benen de gekwetste onnozele onschuld uithangen.
  Of je realiseert je dat de sterren net zo staan als in de nazi tijd en je iets hebt geschreven dat stuit tegen de propaganda industrie maar dat je dit had kunnen weten, er schijt aan hebt en er gewoon mee doorgaat!
  Als was het maar in het belang van de eerlijkheid t.o.v. de nabestaanden.
  Iets wat die minderwaardige schoft van ’n Rutte nalaat te doen terwijl wel beloofd.
  Het predikaat van iedere politicus.

  • Inderdaad vreemd. Het was een zeer interessant artikel waar echter geen bewijzen meegeleverd werden. Wel een grote logica..
   Misschien doe ik als computeroliebol iets fout, maar ik kan op die website geen oudere artikelen meer terug vinden. Ik kan dus ook niet zien hoe lang hij al ‘in de lucht’ was.
   Een ding weet ik wel, als ‘ze’ je willen vermoorden omdat je teveel weet of te veel zegt, doen ze dat gewoon. Dan krijg je een korte ziekte, een eenzijdig ongeluk of een gek schiet je dood. Wat ‘ze’ zeker niet zullen doen is dat met bedreigingen door betaalde trollen op je eigen weblog aankondigen. Dus om van die gekken bang worden is raar. Hopelijk weten we in de toekomst meer.

 4. Ten eerste heb ik moeite met het woord andersdenkenden, wie heeft dit woord de wereld in gebracht en kunnen we het meteen schrappen aub?

  Andersdenkenden, zijn we allemaal namelijk niet een uitgezonderd.

  Niet een gedachte of manier van denken is vergelijkbaar met die van anderen.
  En dat moet ook vooral zo blijven.
  Dat maakt namelijk dat vooruitgang kan blijven bestaan Middels verschillende ideen en gedachten en vraagstukken in gedachten maar ook in het uitten naar elkaar, het in discussie gaan met elkaar daarin komen we tot vooruitgang, nieuwe visie’ en ideen kunnen vandaaruit groeien.
  Echter wat mij een beetje opvalt is dat discussie en verschil van mening, gezien wordt als moment om te beginnen met ruzie?
  Lijkt wel alsof men het ontleerd is een gesprek en discussie aan te gaan. Het kan juist een heel vermakelijk tijdsverdrijf zijn om met mensen aan tafel te zitten die het volstrekt met elkaar oneens zijn. Normaalste zaak van de wereld mensen is discussieren het is zelfs wenselijk! Je leert hier van elkaar en leert ook elkaar beter kennen. leert te zien hoe men tot een bepaalde menig gekomen is en kan er begrip voor op brengen. Op deze wijze leren we ook emphatisch te denken.

  Het gaat mis als mensen iemand als vijand gaan zien wier mening een andere is als de zijne, of een andere weg in wil slaan dan de zijne..of andere vragen durft te stellen.
  Diegene is namleijk hard op weg een mini ditator te worden puur uit onwennigheid van niet coverseren.. mede dankzij het niet meer aangaan van echte gesprekken maar likes van facebook en lege twitter frases waarin er geenletterplaats is voor diepgang!
  Dit wordt uiteraard door de msm gestimuleerd, meningen die niet stroken met de msm komen er niet op, en zo denkt nederland wat niet verder kijkt dan zn neus lang is dat heel nederland denkt zoals te msm.
  En voelen zich dan kennelijk ook niet te vies om mensen die het dan op hun eigen blog uittente bedreigen. Want dat is dan opeens oke?? Een persoon die durft verder te kijken en vragen te stellen zoals een goed burger dat behoord te doen opdat dit juist DE SAMENLEVING DIENT, de DEMOCRATIE DIENT dat is niet kies volgens BEDREIGERS??? Beetje vreemde ontwikkeling is het niet?
  Bedreigers, gaan boven vragenstellers, krab uzelve even achter de oren en bedenku zelf waarom uw bedreiging u een beter mens maakt dan een terechte vragensteller.

  Overigens is het de vraag of we te maken hebben met erstig verdwaalde en egocentische msm gehersenspoelde burgers, of met goed betaalde trollen die er baat bij hebben dat mensen geen vragen stellen.

  Ik denk dat laatste, de remedie?

  Zwicht niet voor terrorisme, en stel die vragen. Als het antwoord het daglicht niet kan verdragen, is het een vraag die herhaald moet worden tot de ONDERSTE STEEN BOVEN KOMT.

  Hier nog wat vragen:
  Waarom heeft niemand het meer over de verkeerstoren vanuit Kiev, en waarom vloog het vliegtuig daar terwijl bekend was dat het onveilig gebied was?
  En waarom heeft Kiev die op zijn minst mede verdachte is in de ramp een recht op veto waar het het wel of niet naarbuiten brengen van feiten uit het onderzoek gaat???
  Ik stel ze maar gewoon.. en dat maakt mij: gewoon denkende. Laat het u niet afnemen.

  • Iedereen schijnt de berichten van de eerste dagen vergeten te zijn. Het vliegtuig kreeg OPDRACHT van zijn route af te wijken en over dat gebied te vliegen. Lees het maar eens terug.

 5. Alleen de mensen, die aan de ‘bel’ trekken hebben in deze maatschappij te vrezen, de meeste mensen worden dan ook met ‘brood en spelen’ bezig gehouden!
  Vaak verliezen ze hun inkomen en solidariteit hierdoor!
  Geen echte journalisten worden wel hoernalisten genoemd, omdat ze hun ziel aan het gevestigd establishment verkocht hebben.

 6. Ja ik zie dat in mijn praktijk ook wel. De mensen die voor het recht willen opkomen, worden – zo blijkt uit mijn onderzoek – soms door treiterkoppen belaagd. Zij hebben niets positiefs toe te voegen, deze mensen willen een ander alleen maar tegenwerken om het tegenwerken. Het waarom is een vraag voor psychologen, zelf begrijp ik er niets van. Dat het pesten soms heel ver gaat en er vervolgens geen bescherming is, is zeker ongewenst om vrij je werk en bezigheden te doen. Dat de genoemde journalist dit nu ook gebeurt is zeker te betreuren. Wij allen moeten toch een andere samenleving dan dit willen, of ben ik dan te utopisch in mijn redeneren? – Of zou het met leegloop van doen hebben?

  • Wij allen moeten toch een andere samenleving dan dit willen, of ben ik dan te utopisch in mijn redeneren?

   Nee wat je doet is gewoon logisch nadenken, voor jezelf denken. Dat wordt straks ook verboden of is al verboden in meeste landen om ons heen. Nederland volgt Amerika en zij volgen weer IsraHELL, ik wil niet de landen beschuldigen maar de zieken mensen/monsters dat zich elite willen noemen wel, want zij voeren het allemaal uit (de richting waar wij op gaan)..

   Nog steeds heel erg jammer dat de meeste mensen zich niets afvragen en alles maar slikken van de msm.

  • dan kunnen ze altijd nog als martelaar te boek staan, prettig voor je nabestaanden?
   Zou deze leegloop, de kerk mee bedoeld zijn!?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.