Overheid geeft Syriërs schuld groei bijstand

Het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) meldt dat het aantal bijstandsgerechtigden tot de AOW-leeftijd in het eerste kwartaal van 2016 met bijna 11.000 is gestegen tot 459.000. Ten opzichte van een jaar eerder zijn dat er 18.000 meer.

Daar zou je het als neutraal orgaan bij kunnen laten. Maar nee, het CBS tovert een verklaring uit de hoge hoed: “De komst van asielzoekers naar Nederland is nu ook zichtbaar in de bijstandscijfers, al gaat het om een kleine minderheid van het totaal aantal bijstandsontvangers.”

Deze bewering is overigens een leugen. Erkend vluchteling ben je pas nadat je als asielzoeker asiel aangevraagd en gekregen hebt. Een asielzoeker heeft een tijdelijk verblijf en wordt opgevangen door het COA. Een vluchteling mag hier blijven en is een aantal stappen verder. Hij of zij kan een aanvraag tot gezinshereniging indienen en bijstand aanvragen.

Met andere woorden de komst van asielzoekers kan nooit in de cijfers van het CBS zitten. Asielzoekers zijn (nog) niet erkend, dus hebben geen recht op bijstand!

Rutte is al veel langer bezig om via de staatsomroep NPO (met name via NOS journaal en Nieuwsuur) de Nederlandse bevolking op subtiele manier te verdelen in voor- en tegenstanders van de instroom van vluchtelingen in ons land. Een groot deel van hun zendtijd wordt besteed aan het thema vluchtelingen alsof er niets anders in de wereld plaatsvindt.

Dit thema houdt heel veel mensen bezig. Wat vaak vergeten wordt is dat vluchtelingen nooit schuldig kunnen zijn aan wanbestuur. Wel kunnen zij als kop van jut, als zondebok gemakkelijk gebruikt worden. Je moet Rutte en Wilders heten om daarvan schandalig misbruik te maken.

Deze afleidingsmanoeuvre van Rutte om de aandacht van zijn falend economisch en sociaal beleid af te leiden naar vluchtelingen werkt uitstekend. Blijkbaar wordt ook het CBS hiervoor ingeschakeld.

De verkiezingen komen er in maart 2017 aan. Rutte doet verwoede pogingen om te vergeten dat:
– bijna 100.000 landgenoten een beroep doen op meer dan 150 voedselbanken om te overleven
– armoede groeit, (in Europa leeft dat 1 op iedere 4 inwoners op of onder de armoedegrens, bij ons zijn dat er meer dan 2,7 miljoen)
– verpauperende bevolking (lagere lonen, lagere uitkeringen, hogere woonlasten, hogere kosten door hogere BTW)
– meer dan 700.000 mensen kunnen hun schulden niet meer betalen

Daarvoor in de plaats zaait hij onrust en onenigheid. Ondertussen worden er 200.000 meer banen VERWACHT. We kunnen natuurlijk alles verwachten van een kabinet dat al jaren schandalig heeft huisgehouden en NL als bezuinigingsparadepaardje heeft tentoongesteld bij de conservatieve vrinden in de EU. Rutte is trots op het resultaat van zijn vele miljarden aan bezuinigingen die hij heeft kunnen doorvoeren zonder dat er meer dan 5.000 betogers tegelijk de straat op gingen. Nu nog even zo veel mogelijk de veroorzaakte ellende verdoezelen met het binnenhalen van een zondebok: de asielzoeker. En dan vrolijk op naar de volgende verkiezingen.

Rob Vellekoop, 2 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

12 Comments

 1. Koudenhove-Calergiplan, nu volop in werking, maar niemand die het doorheeft en het ontvouwt zich voor je ogen, lees Joost Niemöller, Karskens, Wim van Rooy.
  Met dank aan de linkse roden en dit nsb-kabinet!!

 2. Lijkt off topic maar is het natuurlijk niet, want als we maar verder blijven slapen gaat het net zich rondom ons sluiten in HUN grote geheel van megalomane machtswaanzin:

  http://www.langleveeuropa.nl/2016/06/zien-pat-condell-over-brexit-waarheden-over-de-eu/

  Willen we ons leven naar de bliksem laten helpen door dit soort kakkerlakken?:

  http://www.politalk.nl/2016/05/31/europarlementsvoorzitter-schulz-benoemt-vriendjes-op-hoge-posten/

  En onze “regering, kabinet”? Die lakeien buigen als een knipmes voor ze.

 3. Denk eerder doordat Nederland zich meer met oorlogsvoeren inlaat?
  Laat dat stoppen, want daar stemmen de burgers niet voor?

 4. En Rutte kijkt verlekkerd richting Brussel en handelt precies zoals die faal dwazen in dat Manneken Bepist Ons bastion dat van hem willen, namelijk verdeel en heers.

 5. Dat is het precies verdeel en heers, chaos komt zometeen. Eerst mensen tegen elkaar opzetten, zodat we vergeten wie hier de echte oorzaak van alle problemen zijn. Zelfs niet de politiek, maar de touwtrekkerij van hun meesters en zelfs zij zijn aan touwtjes verbonden van de puppet masters.

  De problemen worden expres gemaakt door hun baasjes die oorlog willen voeren maar zelf alleen hun zak ophalen ipv te strijden sturen ze (sorry voor iemand die aangesproken voelt) jonge hersenloze soldaten die hun oorlog voeren. Ja de elite die de nwo wil door drukken, gaat goed voor ze.

 6. Vreemd dat de veiligheidsdiensten van de EU nu +/- 5000 vluchtelingen CQ asielzoekers kwijt zijn die als zeer gevaarlijk te boek staan volgens jou screening.

 7. De robot Zijlstra heeft het nooit over ’teveel’ bureaucratie want daar kunnen de miljarden kosten vast niet in gaan zitten. We moeten goed onthouden dat een ambtenaar ook niets produceert. Hij kan slechts teren op het werk, de tijd, en de energie van anderen, zoals een kanker de gastheer misbruikt om te kunnen groeien. Procedures worden eindeloos gerekt, bezwaarschriften standaard verdaagd met zes weken, en wie nog gelooft in de goede bedoelingen van de overheid heeft zich vergist. Ik vraag me af waarom de busjes met kunstmest nog niet in actie zijn gekomen. Zelfs de bouwsteigers van VROM worden de mensen op het hoofd gemikt – om maar dwars te liggen. Zodra een ambtenaar papier begint te printen beëindigt hij de beschaving.

 8. Maar volgens deze regering van VVD & PvdA en gedoog clubjes zoals D66/GroenLinks/ CDA en ga zo maar door, werden wij verblijdt & verrijkt door raket geleerden/neurochirurgen/tandartsen/apothekers/ kaakchirurgen. En wat blijkt nu Turkije houdt deze hoog opgeleiden zelf en de niet redabelen ( analfabeten en wat nog meer ) gaan door naar bijvoorbeeld Nederland en de rest van de EU. En dan nog niet gesproken over Turken die zich voor hebben gedaan als vluchteling met valse Syrische paspoorten en nu genieten van uitkeringen en toeslagen in dit land,

  • Dat laatste lijkt me niet voor de hand liggend. Iedere asielzoeker wordt gecheckt en kan na een lange periode onder strikte voorwaarden een verblijfsvergunning krijgen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.