Gratis medische wiet verstrekker breidt uit naar Zwolle

Social Club Friesland breidt na opening van een steunpunt in Groningen uit met weer een vestiging. Met het derde punt in Zwolle per 1 juli vormt Social Club een noordelijk front in de strijd voor volledige legalisering van wiet en wordt Nederland nog gemakkelijker voorzien van gratis mediwiet.

“Social Club wil volledige vrijheid in het gebruik of de kweek van wiet. Het is aan ieder om zelfstandig te bepalen hoe en wat hij rookt of drinkt of als medicatie gebruikt. Cannabis heeft geweldige eigenschappen en die worden door het wettelijk verbod van wiet door de overheid geblokkeerd,” zegt voorzitter Rinus Beintema in gesprek met DLM.

De voorzitter van de stichting licht toe dat de kracht de eenvoud en transparantie is. “De gemeente weet wat we doen en weet ook op welke manier. Daarnaast streeft de stichting niet naar het maken van winst en verstrekt de medicinale wiet gratis aan donateurs. Dat is onze kracht.”

Inmiddels gaat het ledental al richting 1000. Rinus zegt dat drie steunpunten in het noorden genoeg is. Dit biedt voldoende basis voor de landelijke verspreiding van medische cannabis.

Voor 10 euro per maand kan iedereen donateur worden. Mensen die dit bedrag niet kunnen betalen, kunnen sponsor donateur voor een kleinere maandelijkse donatie worden. Iedere donateur krijgt medische wiet. Iedere deelnemer ontvangt een basis wiet pasta van 15% THC. Vervolgens wordt in overleg met de deelnemer de basis aangepast aan de behoefte van de patiënt.

Social Club Friesland heeft tot nu toe nog niet veel tegenwerking ondervonden. De overheid in Friesland heeft de stichting weliswaar geen vergunning gegeven, maar werkt Social Club ook niet tegen. De plaatselijke RABO bank is een uitzondering. Deze bank laat sinds hertaxatie van het pand de eigenaren meer rente betalen, omdat Social Club een risico factor zou zijn. Hierdoor moet de stichting 2.000 euro per jaar meer huur betalen.

Johan Meines, de penningmeester, zegt zich echter weinig zorgen te maken doordat met de donaties de kosten kunnen worden gedekt. Het ledental dat de 1000 nadert betekent ook grotere financiële armslag.

De activiteiten blijven niet onopgemerkt door overheid en main stream media. BNN maakte een (tweede) documentaire  over Tim Tuincentrum XL. Blijkbaar durfde de publieke omroep het niet aan of kreeg een verbod tot uitzending opgelegd want de reportage werd niet op tv uitgezonden. Hier kan de film wel bekijken.

Tijdens de workshopmiddag op zaterdag 28 juni in Leeuwarden introduceerde de stichting een alternatief voor de samenstelling van de huidige pasta die de deelnemers nu krijgen. De positieve eigenschappen van Marokkaanse hennep worden met die van Nederwiet gecombineerd. De Nederlandse wiet is in de loop van de jaren qua THC gehalte flink toegenomen, terwijl de Marokkaanse minder veredeld en daardoor meer natuurlijke eigenschappen heeft behouden.

Voor meer info of aanmelding Social Club Friesland

Rob Vellekoop, 31 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

10 Comments

 1. En nogmaals: de geweldsinstructies voor de politie komen uit Den Haag. Een angstige samenleving laat zich nu eenmaal lichter uitplunderen. Dus moet er af en toe ook ééntje worden doodgeschoten.

  • Wat mij nog het meeste stoort is de arrogantie omtrent de nieuwste stijl van berichtgeven die ik voorbij zag komen en een belediging is voor de intelligentie van een aantal mensen in Nederland. Mitchel zou zijn dood op zichzelf hebben afgeroepen. Aangezien de standaard opmerking dat hij vluchtgevaarlijk of vuurwapengevaarlijk zou zijn om 1 of meerdere redenen niet opgaat is onderhand wel duidelijk. Gerechtigheid zal er nooit kunnen komen tenzij ze een magische truc weten die Mitchel tot leven kan wekken. Soortgelijk of erger kan wel voorkomen worden maar zoals je al ergens aangeeft, daar heb je mensen met lef voor nodig en niet NSB-ers. Voor zo een imbeciel in staat is zijn vuurwapen te gebruiken het vuurwapen afhandig maken of de imbeciel uitschakelen.

  • Meld je aan bij socialclub.frl of vraag hen meer info via het forum op hun site,

 2. He ee, de staat wil er ook aan verdienen?
  Zet er weer een peloton politie cops Op?

 3. Los dat de mening van de landelijke politiek en de totale overheid mij geen zak interesseert, wil ik wel eens weten wat er gebeurt in aanloop naar de volgende verkiezingen?
  Als ik een bos brandnetels in m’n reet stop,moet ik dat zelf weten. Het verder niemand, letterlijk een reet aan!
  Vooral als dit een medisch gunstig resultaat heeft, wat het ook heeft!
  En dit is een claim!
  Donder op met je codex alimentarius!

  • Voor een indicatie van hoe Nederland gaat stemmen tijdens de volgende verkiezingen verwijs ik je naar de reacties bij de nieuwsberichten in ‘de stentor’ met betrekking tot de onterechte staande houding van iemand in een te dure auto met een te jonge leeftijd. Nederlanders blijven de VOC / NSB mentaliteit vasthouden. Hypocriet en egoistisch volkje wat een fascistisch bewind verdient.
   Ik raad je trouwens niet aan om een bosje brandnetels in je reet te doen, lijkt mij pijnlijk, maar niemand op deze planeet heeft het recht je zoiets te verbieden. Recht op zelfbeschikking is iets wat ongedaan gemaakt is door lafbekken die zich verschuilen achter democratie.

   • Die bos brandnetels krijg ik er niet in want het zit al vol met veren.
    Buiten dat, een fascistisch bewind hebben ze al en kan alleen maar erger worden vanwege de ruggegraatloosheid van het volk.
    De laatste tijd raak ik steeds meer geporteerd van Larken Rose.

   • Over één ding zijn alle Nederlanders het wel zo’n beetje eens: een dure auto is een verboden artikel voor een zwarte.

    Frankrijk heeft de beste werktuigkundigen, Duitsland de beste economen en Nederland weer de beste NSB-ers.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.