Totaal asielzoekers afgelopen 12 maanden minder dan 0,25%

Volgens de maandelijkse rapportage van de Immigratie- en Naturalisatiedienst hebben de afgelopen 12 maanden, tot en met november 2015 40.962 mensen asiel in ons land aangevraagd. Ter vergelijking voor heel 2014 waren dat 21.811 aanvragers. Het totale aantal asielzoekers in deze periode bedraagt nog geen 0,25% van de totale bevolking. Toch stond ons land op zijn kop door hun komst en werd verwacht dat zij onze bevolking onder de voet zouden lopen.

indrapport112015
IND Rapportage november 2015

Van deze mensen zijn de meesten 18.306 (45%) afkomstig uit Syrië, gevolgd met 7.256 (18%) uit Eritrea, 2.641 uit Irak, 2.390 waren stateloos en kleinere aantallen kwamen uit tal van andere landen. Ook in 2014 kwamen de meeste asielaanvragers uit Syrië (8.748).

Duitsland ving vergeleken met Nederland 11 maal zoveel asielzoekers op.

Nog even voor het juiste begrip. Erkend vluchteling ben je pas nadat je als asielzoeker asiel aangevraagd en gekregen hebt. Een asielzoeker heeft een tijdelijk verblijf en wordt opgevangen door het COA. Een vluchteling mag hier blijven en is een aantal stappen verder. Hij of zij kan een aanvraag tot gezinshereniging indienen.

indrapport1120151Voor de hele EU dienden in de periode van oktober 2014 tot en met september 2015 iets meer dan 1 miljoen mensen een aanvraag voor asiel in. Daarvan waren de meesten namelijk 259.710 uit Syrië afkomstig, gevolgd door Afghanistan met 115.020 en op de derde plaats 88.315 mensen uit Kosovo. In totaal heeft de Europese Unie meer dan 500 miljoen inwoners.

Met andere woorden de storm van angst die aangewakkerd door de media de afgelopen maanden over ons land trok ging uiteindelijk over een aantal asielzoekers dat samen nog geen 0,25% van de bevolking haalt. Ook de moslimangst blijkt qua aantallen ongerechtvaardigd. Nederland wordt NIET overspoeld door moslims. Van deze 0,25 % asielzoekers is iets meer dan de helft afkomstig uit islamitische landen.

Rob Vellekoop, 12 januari 2016

steundlmabonn

36 Comments

 1. zou zeggen kijk naar de feiten in Duitsland en Brussel
  de meeste islamieten cq gelukzoekers hebben geen respect voor onze vrouwen
  deze twee culturen kunnen helaas niet verenigd worden
  zie geschiedenis van islam
  het wordt met de paplepel ingegoten dat vrouwen minder zijn
  slechts enkele intelligente moslims maken zich vrij van deze barbaarse cultuur
  helaas
  kijk niet weg
  kijk naar de feiten

  • Kom maar op met de feiten dan, maar kom niet uitsluitend aan met voorgekookt nieuws van de main stream of haatzaaiende websitejes

   • Beste Rob,

    Als de onafhankelijke journalisten van WeAreChangeRotterdam een verslag willen maken van de fascistische demonstratie van pegida in Rotterdam, dan worden zij tegengewerkt door de Nederlandse politie. Dezelfde politie die wel de pegida aanhang beschermt en geen strobreed in de weg leggen. En een andere journalist met perskaart genaamd Kevin P. Roberson wordt zelfs mishandeld en aangehouden door dezelfde politie tijdens deze demonstratie van fascistisch Holland.

    Politie beperkt Persvrijheid bij Pegida demonstratie
    https://www.youtube.com/watch?v=Rf6Od8ItXB4

    Aanhouding van Kevin P. Roberson tijdens PEGIDA demonstratie
    https://www.youtube.com/watch?v=JsKhjNB0HD4

    Amerikaanse journalist mishandeld door politie Rotterdam
    http://www.waterkant.net/suriname/2015/12/20/amerikaanse-journalist-mishandeld-door-politie-rotterdam/

    Journalist Kevin P. Roberson gaat aangifte doen van politiegeweld
    http://afromagazine.nl/nieuws/journalist-kevin-p-roberson-gaat-aangifte-doen-van-politiegeweld

    Nederland is hard op weg om tot een politiestaat te verworden, echter dat komt niet door vluchtelingen, maar door de NLse overheid en burgers zoals “willtriker” en “m”. En als de valse polder profeet Geert W. in de nabije toekomst ook nog eens tot Minister President wordt gekozen, dan zal er niks veranderen. Want Geert is afkomstig van dezelfde politieke partij als de huidige premier Mark Rutte en beiden zijn lakeien van de Polder Junta oftewel Koningshuis. Daarom is Nederland geen republiek waar het volk regeert, maar een Koninkrijk waar de kakistocracy heerst en niet het volk en dat is helaas al eeuwen zo.

    kakistocracy
    government by the worst persons; a form of government in which the worst persons are in power.

    Red Ice Radio – Tjeerd Andringa – Hour 1 – Bureaucracy, Geopolitics: Authoritarians vs. Libertarians
    Tjeerd Andringa is an associate professor of Sensory Cognition at the ALICE Institute at the University of Groningen in the Netherlands. He recently wrote a fascinating paper that provides an in-depth analysis of bureaucracy as a psychological phenomenon.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZhNbDmMOfzw

   • wat dacht je van meer dan 500 aangiften van vrouwen in Keulen
    aanranding beroving
    dat soort dingen ga je niet uit je duim zuigen
    is al moeilijk grnieg
    aangifte doen
    handen af van vrouwen

  • Aangezien je zo graag houdt van fictie zal ik even een heel belangrijk feit voor je neerplempen vanwege deze domme opmerking: “zie geschiedenis van islam”
   De geschiedenis van de islam die de christenen ontmoeten begon met de kruistochten. Nu dus de vraag wie niet tolerant was / is en gestart is met kwaad bloed te creëren.
   Belangrijk detail over de samenleving van de afgelopen 100 jaar. Ten tijde van de tweede wereldoorlog noemde de bezetter verzetsstrijders terroristen. Ook in de huidige oorlog worden de verzetsstrijders door de bezetter terroristen genoemd. Hypocriet zijn, specialiteit van te veel westerlingen.

   • Sorry hoor, maar om gebeurtenissen die hun laatste beslag bijna 800 geleden hebben gevonden als argument aan te halen is gewoon zielig. En ja, toegegeven de Christenen destijds zijn begonnen, maar weet je wat het verschil tussen ons en hen is na al die tijd? Wij zijn opgegroeid, zij niet.

    Ik blijf maar mensen met de oogkleppen zien, die Keulen als een incident met een, op zich beperkt aantal vluchtelingen/asielzoekers, beschouwen. FOUT, dit is geen incident, maar een logisch gevolg van een cultuur die volkomen verpest is door een religie.

    Omdat ik een rechtse bal ben zal alles wat ik zeg toch afketsen op dat eelt in de hersenpan, maar hier een paar stukjes van mensen die normaal op meer begrip van jullie soort kan rekenen.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/36361/Vluchtelingen/article/detail/4225808/2016/01/16/De-vrouwenhaat-vlucht-mee.dhtml

    http://www.volkskrant.nl/opinie/wat-minder-naiviteit-zou-een-zegen-zijn~a4225327/?utm_source=twitter&utm_content=free&utm_medium=social&hash=aaf68c0620a356677d64f239d626a5ef084a4a02&utm_campaign=shared%20content

    • [Sarcasme aan] Helemaal met je eens en meet die geblondeerde eens dat de islamcultuur een achterlijke cultuur is. Om met de woorden van A. Hitler te spreken: “Sie sind untermenschen, sie sind pestiens” (spelling aangezien duits niet mijn taal is) [/Sarcasme uit]
     Op mijn opmerking waar de gemiddelde anti-vluchteling, -moslim, -islam oftewel veel van de PVV-aanhangers hun grens leggen gezien de klunzige opmerking van iemand dat de gebeurtenissen in Keulen eigenlijk wel goed zouden zijn geen repliek.
     Op de opmerking van Rob over het brengen van feiten komt er toch weer iets uit de MSM.
     Nu even over de domste opmerking van de 21e eeuw….dat was 800 jaar geleden. Je bent 1 woord vergeten…..Dat was 800 jaar geleden GESTART. Het is onophoudelijk doorgegaan en de ontwikkelde Westerling (of zoals jij het wenst christenen ook al zijn er veel atheisten in het Westen) hebben sinds de ontdekking van olie hun grip op het Midden Oosten alleen maar verstevigd. Sinds de eerste oliecrisis (jaren 70) is het alleen maar gerommel in die hoek aangezien het Westen belang heeft bij die olie, geen olie geen Westerse samenleving die o zo ontwikkeld zou zijn. Over oogkleppen ophebben gesproken.
     Even wat Westerse gebruiken opsommen:
     – Operatie Gladio
     – Operatie Northwood
     – Economic hitman
     – False flag operations
     – KOLONISATIE (waar eigenlijk al het gedonder mee opgestart is)
     Maar dat leren ze je niet op de middelbare school en die blonde doet zelfs aan heldenverering van een piraat zoals De Ruyter en allerlei criminele misdaden tegen de mensheid ten tijde van de Gouden Eeuw.
     Begin maar alvast te bedenken wat je gaat vertellen tegen je nageslacht mochten de Europeanen net zo snugger zijn als de Duitsers ten tijde van WO2. Gelijkenissen zijn te groot om te ontkennen dat zo een scenario wel eens gevolg kan zijn van de huidige ontwikkelingen.

     • Sorry Nico, maar ik kan je na je laatste post niet langer serieus nemen.

      Ik ga aandelen nemen in aluminiumfolie voor de hoedjes die je nodig hebt om de mind control sattelieten van de NSA tegen te gaan, want je moet een grootverbruiker van dat spul zijn.

   • lees artikel in trouw over vrouwenhaat wat meegenomen wordt uit islam cultuur
    meer zeg ik niet
    en dat alle vrouwen beschermd worden

    • Señor(a) “m” ,

     Ik vertoef ik vaak in Zuid Amerika. En de pedofielen die daar worden opgepakt zijn meestal westerse mannen, types zoals Joris Demmink. En de pedojagers van Terre des Hommes lokten duizend pedofielen op het internet en dit schrijft Terre des Hommes over de afkomst van deze pedofielen. ” Pedofielen uit (voornamelijk) Westerse landen gebruiken webcams vaak om kinderen uit achterstandsgebieden digitaal te misbruiken. ” .

     Terre des Hommes lokt duizend pedofielen
     http://nieuws.nl/algemeen/20131104/terre-des-hommes-lokt-duizend-pedofielen/

     En als ik Uw gedachtegang zou toepassen zijn dus alle westerse mannen pedofielen… Maar dat is onzin net zoals wat U en de valse polder profeet Blondie beweert over moslims.

     Wat ik wel ziekelijk en mensonwaardig vind, is dat men in NL vrouwen misbruiken als een toeristische attractie zoals op de Amsterdamse wallen.

     Red Light District: Amsterdam’s Famous Tourist Attraction with Mariska Majoor
     https://www.youtube.com/watch?v=uzj5tGknrQs

     Zelfs de NLse politie erkent dat de meeste vrouwen die werkzaam zijn in deze branche, dit niet vrijwillig doen.

     Mensenhandel (De Onbekende Politie)
     De Amsterdamse Wallen: één van de populairste toeristische attracties. Het lijkt een opwindende etalage. In werkelijkheid zijn veel van de vrouwen hier niet vrijwillig. De politie kon er lange tijd weinig aan doen, maar dat is veranderd.
     https://www.youtube.com/watch?v=NT4E6A2B7e0

     En ondanks dat de Politie in het bovenstaand filmpje beweert er iets aan te doen, worden heden ten dage nog steeds veel vrouwen misbruikt in NL, echter dat komt niet door de Islam, maar door patriarchaal haantjes gedrag van vele mannen uit alle culturen. Echter dat is geen reden voor mijn persoon om alle mannen te castreren.

     ———-

     Volgens een studie uit 2014, gepubliceerd door het Bureau voor de grondrechten van de Europese Unie (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA), had Nederland de vierde hoogste voorkomen van fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen in Europa, met 45% van de vrouwen die dergelijk geweld hebben meegemaakt, dat is ruim boven het Europese gemiddelde van 33%.

     Waar haal je het gore lef vandaag om ‘jouw cultuur’ superieur te achten aan die van een ander, als je in Nederland wegkijkt bij zulke statistieken, en pas begint te schuimbekken wanneer Ahmed, Ali of Stanley zich barbaars gedragen naar vrouwen toe.

     Een simpel rekensommetje leert dat het in Nederland alleen al om zo’n 3.825.000 vrouwen gaat die te maken hebben met sexueel geweld in hun leven. Van andere studies weten we dat dat overwegend gebeurt door ‘naasten’ (echtgenoot, vriend, collega’s, etc.).

     Dat betekent dat de gemiddelde aanrander en verkrachter in Nederland een witte man is en een bekende van het slachtoffer. Of ga je me nu vertellen dat deze 3.825.000 vrouwen in Nederland allemaal door ‘Noord-Afrikaanse’-types zijn aangerand en verkracht?

     Column Khadim Zaman | Gemiddelde verkrachter in Nederland is een witte man!
     https://wijblijvenhier.nl/32335/column-khadim-zaman-gemiddelde-verkrachter-in-nederland-is-een-witte-man/

    • Quote “Sorry Nico, maar ik kan je na je laatste post niet langer serieus nemen.

     Ik ga aandelen nemen in aluminiumfolie voor de hoedjes die je nodig hebt om de mind control sattelieten van de NSA tegen te gaan, want je moet een grootverbruiker van dat spul zijn.”

     Eerst het goede nieuws. Ik neem niemand serieus die komt met ‘Nederland is vol’, ‘onze cultuur is superieur’ en nog meer van die ongein.
     Nu het slechte nieuws. Ten eerste is het standaard bij de club van ‘vol is vol’ dat ze bij gebrek aan antwoorden, kennis en inzicht komen met een actie waarbij ze slappe pogingen ondernemen om in plaats van een post af te breken de aandacht verplaatsen naar de poster (aluhoedjes…lol….en Obama is vast en zeker een reptiel). Ten tweede is de dreiging die vanuit de club van ‘vol is vol’ komt net zo reeel als de dreiging van de moslims. Waarschijnlijk is de dreiging vanuit die hoek zelfs groter als die van de zogenaamde invasie van moslis.

     Voor je naar de beurs gaat even wat tips. 1: aandelen aluiniumfolie bestaan niet, dan moet je investeren in het halffabrikaat aluminium. 2: investeer dan in water, zal waarschijnlijk veel lucratiever zijn.

     Ik vraag mij trouwens wel af wat volgelingen van de blonde afgod doen op een website met alternatief nieuws. Lijkt mij niet echt het mileu waarin deze mensen zich thuis voelen.

 2. Er zijn zeer zeker ook de christenen die die vluchten voor de strijd-macht van ” IS” ! . . .
  lees : seksuele jihad van iIS – christelijke vrouwen in het midden-oosten verkracht – [ bron : rest-kerk … ]

 3. Ach kijk, een immigratie knuffelaar die een rekensommetje maakt en omdat het mooi uitkomt is daarmee er helemaal geen sprake van een probleem. Om het even in de juist context te zetten, 40000 mensen is wat de gemiddelde grootte van een gemeente in Nederland is. Maar ach, het is maar 0,25% van de bevolking dus a la die idioot van een Samson kunnen we er gemakkelijk 200.000 opvangen toch?

  Ik weet niet of ik moet huilen van wanhoop of sidderen van angst voor zo’n ontstellende kortzichtigheid.

  • Ook jij richt je pijlen op de verkeerde persoon. Richt je gram op de veroorzakers van de ellende in de wereld en doe het niet bij voorbaat in je broek door een klein aantal mensen voorlopig asiel te verlenen.

   • Wanhoop dus. 40000 mensen is gvd (pardon het taalgebruik) GEEN klein aantal. Helemaal niet als ze, hopelijk niet, ook nog een vaste verblijfsvergunning krijgen en daarna nog familie laten over komen. Gezien het feit dat 70% van de vluchtelingen jonge mannen zijn is die kans echter levensgroot.

    Dit land is VOL. Meer dan vol. We kunnen sociaal, cultureel en financieel het ons gewoon niet veroorloven om maar meer mensen dit land in te proppen.

    Ik zie zelfs beweringen dat het nodig is om de vergrijzingsproblematiek op de arbeidsmarkt te verlichten. Dat is al lang weerlegd dus gewoon weer het zoveelste geval van misinformatie om deze massa immigratie goed te praten.

    Als er iets is wat dit land nodig heeft is het MINDER inwoners. Een bevolkingsaantal van 15 miljoen is meer dan genoeg en nog lager zou ook helemaal niet gek zijn.

   • Nationalism does nothing but teach you to hate people you never met and to take pride in accomplishments you had no part in. Tradition and heritage are dead people’s baggage, so quit caring it as a living human being.”
    ,
    ― Doug Stanhope

    https://www.youtube.com/watch?v=QsPDT5qHtZ4

   • als je in een land komt als vluchteling pas je je aan
    klaar
    je gaat geen vrouwen aanranden
    je hebt respect voor onze cultuur
    en anders ben je geen vluchteling
    van 25 jaar en je laat je vrouw en kinderen achter
    nee dan ga je vechten
    en ga je niet te keer als macho boy
    met de laatste modetrends. .
    en klagen over eten
    in de tweede wo aten ze aardapprlschillen
    helaas zijn onze huizen ook voor mensrn met weinig inkomen
    en onze ouderen hebben ook verzorging nodig
    nogmaals de goede vluchtelingen zijn welkom
    maar geen tuig van de richel

    • Als je een verstandig mens bent laat je je niet opjutten en opnaaien door haatzaaiend nieuws over asielzoekers. Deze mensen verschillen namelijk in niets van degenen aan wie ze asiel vragen. En ja, natuurlijk moeten we ons niet tegen elkaar laten uitspelen. Want het grootste deel van de bevolking wil niet dat mensen dakloos zijn en arm. We kunnen anderen echter pas helpen nadat we onszelf geholpen hebben. Helaas wil Rutte en zijn consorten niets doen aan de honger en armoede in ons land. Dus die club moeten we met zijn allen bestrijden en niet elkaar!

    • Vergeleken bij de kolonisten zijn de vluchtelingen dus nog mild. De kolonisten hadden zo veel moeite met aanpassen dat ze besloten hebben om gewoon de kolonie aan te passen naar hun wensen. Wil je meer of minder indianen? Minder minder minder. Is dus geregeld via slachtpartijen, verkrachtingen, dekens met de pokken en ga zo maar even door.

 4. Anti-racisme activisten aangevallen buiten Overvecht AZC bijeenkomst in Utrecht
  Published on Jan 11, 2016
  https://www.youtube.com/watch?v=ihnrGZPB_Ss

  Wat een enge mensen en hypocriet zijn die tokkies, ze zegt, https://youtu.be/ihnrGZPB_Ss?t=3m31s, kankerhomo tegen iemand, politie agent, die ze niet eens kent…
  En luister maar zelf naar al het andere taalgebruik van deze tokkies oftewel PVV minions in het bovenstaand filmpje van afgelopen maandag.

  “Those who do not learn history are doomed to repeat it.”

 5. Welkom

  “Onze cultuur is de beste cultuur”, dit zei PVV-leider Geert Wilders in april 2015 tijdens een demonstratie van Pediga in het Duitse Dresden. Hij was uitgenodigd door de ‘keurige’ heer Bachman. Dat klinkt toch een beetje naar de ook democratisch gekozen ‘beste cultuurleider aller tijden’ de heer AH.

  ‘Nee we hebben niks tegen Moslims, maar ze vormen wel een bedreiging voor Onze Cultuur’. Zoals al eerder gezegd vervang in de retoriek van de PVV Marokkaan, moslim, vluchteling, asielzoeker voor Jood, Roma Sinti, homofiel en andersdenkende en we zijn weer terug op 27 februari 1933 in Berlijn. En wat er dus daarna gebeurde: een voortwoekerende collectieve karakterzwakte bij velen op een paar na.

  Nog wat internet afschuimen naar incidenten waar mogelijk ‘de ander’ bij betrokken is, hier en daar wat angst en haat zaaien en we schuiven al richting ’40-’45. Doe er nog een sausje ontevredenheid (met jezelf), wat goochelen met verhoudingen, wat mediahype en doorgeslagen voetbalsupporters over en je staat heel trots met een rood potloodje in een stem hokje op Bachmanvriendje Wilders te stemmen.

  Jaren later.
  Oh, help nu ben ik zelf aan beurt omdat ik toch niet zo goed pas in GW’s beste cultuur. Wir haben es nicht gewüsst? Terwijl je je al veel eerder kapot had moeten schamen.

  Gelukkig zijn er ook nog heldere figuren die zich niet door alles en nog wat op laten ruien. Medelanders, sterk genoeg om deze opkomende collectieve karakterzwakte het hoofd te bieden. Daar horen ook nieuwe democratische structuren bij. Uitgangspunt; Welkom, alles wat leeft, geniet en bewonderd.

 6. Kakistocracy is defined as “rule by the worst.”

  Today on the program Dr. Tjeerd Andringa of the University of Groningen joins us to discuss his theory of how the kakistocracy uses child abuse to perpetuate their control, both over the victims of that abuse and its perpetrators. We also discuss what the vast majority of decent and moral people can do about this problem.
  https://www.corbettreport.com/interview-1024-tjeerd-andringa-exposes-the-kakistocracy/

 7. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt! En dat geldt ook voor de (m.i. gemanipuleerde; het ligt er maar geheel aan wat je wel of niet, en hoe, meetelt in statistiek) cijfers van CBS/CPB alsook voor berichten van COA, IND, VWN c.s.
  Wat mij betreft is COA c.s. niets meer of minder dan mensenhandel.

 8. Er zijn evenzovele Nederlandse “gelukszoekers” die naar andere landen vertrekken.
  En wegtrekkende mensen van Turkse of Marokkaanse afkomst, die zich hier een heel leven afgebeuld hebben. En er zijn jonge hoogopgeleide mensen uit vluchtelingenkampen enz. die door de Nederlandse regering naar Nederland gevraagd worden en onderhouden worden.
  Het tv programma “ik vertrek” heb ik nog nooit bekeken, maar dat lijkt me ook wel een aanrader……

  Nuanceringen zijn er in de media weinig te vinden. Blij dat dat hier al gebeurt.

  Gegevens;–Zowel de immigratie als de emigratie waren in 2014 hoger dan ooit. Er werden 183 duizend immigranten bijgeschreven in het bevolkingsregister, en bijna 148 duizend emigranten verlieten ons land. Per saldo nam de bevolking in 2014 door migratie met 35 duizend personen toe.
  Terugkerende Nederlanders vormen de grootste groep migranten.
  In Nederland geboren personen die terugkeren naar Nederland vormen al jaren de grootste groep immigranten. In 2014 waren zij met 29 duizend personen goed voor 16 procent van de immigratie. Daarnaast kwam 13 procent uit Polen. Immigranten uit Syrië, Duitsland en de voormalige Sovjet-Unie vormden elk 4 tot 5 procent van het totaal in 2014. De grootste stijging in het aantal immigranten kwam op naam van de Syriërs. Hun aantal steeg van 2 duizend in 2013 naar bijna 9 duizend in 2014.

 9. Diep treurig, waarschijnlijk t topje vd ijsberg?
  Hebben we nou niks geleerd?
  Een bekende bioloog heeft 40 j terug mij de ogen geopend!

 10. Hallo Rob, ik kwam gisteren een heel vergelijkbaar duits onderzoek tegen dat ons tevens een wat dieper inzicht geeft in deze banale vluchtelingen-affaire. We weten inmiddels dat wat politici zeggen niet van belang is maar datgene wat door hen wordt doodgezwegen is van belang. Zoals: wat is nu eigenlijk de oorzaak van die vluchtelingenstroom. Zijn het wel allemaal vluchtelingen? En vooral: wie drukt en verspreid de gladde folders waardoor deze mensen massaal naar Europa trekken?

  https://www.youtube.com/watch?v=yZzYfH1vpto

  Wie dit goed tot zich door heeft laten dringen die gaat natuurlijk nooit meer naar de stembus.

  • Zeker interessant. Medewerkers van het Duitse RTL en WDR zijn door de media naar voren geschoven als ‘ooggetuigen’.

   • Het is jou dus ook opgevallen dat het afgelopen jaar de media regelmatig al met alle benodigde middelen op de plaats des onheils is ten tijde van het uitbreken van het onheil. Alles bij hun maar consequent geen fatsoenlijke beelden (foto / videomateriaal) van de gebeurtenissen zoals omschreven, steeds weer het gevolg op beeld maar niet de oorzaak alsof ze keer op keer vergeten de camera op tijd aan te zetten.

    [Standaard bericht van reporter tegenwoordig]
    Ja Truus, ik stond op ongeveer 500 meter afstand van alles wat er gebeurde en de tafarelen waren gruwelijk. Ik ben met een sisser weggekomen maar het was heel beangstigend om het geschiet op een halve kilometer afstand te horen.

 11. De rechtse media heeft het voortdurend over “gelukszoekers”. Nu ik er even een paar dagen over na heb kunnen denken, is het een racistische haatcampagne waar ik mij niet in kan vinden. Bovendien was het Jan Roos afgelopen week die meende verkrachtingen in de schuld van alle asielzoekers te moeten schuiven, want fascisten zijn er buitengewoon bedreven in mensen in groepen in te delen, dan ze op hun individuele kwaliteiten te beoordelen. Er wordt dan een zondebok gezocht want hoe het kapitalisme alle mensen nadeel bezorgt daar hoor je ze niet over. Ik hoor ze ook nooit over wat ze wél willen. Ik neem het de onwetenden vaak ook niet kwalijk, als ze te hard moeten werken en te weinig tijd hebben na te denken, wil de verkeerde conclusie nog wel eens getrokken worden. En ondertussen verwachten de “lager opgeleiden” straks in veiligheid gebracht te worden door de geheime dienst met ruimteschepen als er geen voedsel meer is, en het zuurstof met de helft in de lucht af is genomen. (methaan scenario, evacuatie 7 miljard mensen naar een andere planeet. – Wie zijn dan de asielzoekers zou je denken..?!)

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.