Geen pepperspray maar basisinkomen

Een politicus deelt ergens in NL pepperspray uit aan vrouwen, een andere deelt rozen uit aan passanten.
Maar geen enkele wil ons land serieus schoonmaken van corruptie (VVD doofpot) en onderdrukking (Euro-dictatuur). Geen enkele lost het armoede probleem voor honderdduizenden landgenoten op. Geen enkele politicus wil de bevolking macht geven (zie referendum)

Ondertussen verspreiden de pepperspray-politici angst en schroeven professionele terreurbestrijders de dreiging op om hun baantjes veilig te stellen. Niet om de bevolking te beschermen, maar om te voorkomen dat ze wakker worden in een wereld waarin een kleine elite de meerderheid voortdurend belazerd. In opdracht van de macht produceren de massa media dagelijks een vaste portie angst, ze kunnen kiezen uit ISIS, Rusland of economische crisis.

Tegelijkertijd zorgt het uitkeringsapparaat dat uitkeringsgerechtigden niet in opstand komen door hen met boetes te straffen zodat zij dreigen hun huis en bestaanszekerheid te verliezen. Werknemers worden bestookt met ontslagdreiging en loonsverlagingen. Jongeren moeten genoegen nemen met stage-plaatsen in plaats van echte banen. Niet-boete betalers draaien massaal de bak in en ouderen leveren eerst hun werkgelegenheid in en vervolgens een deel van hun pensioen.

Het basisinkomen is de grootste bedreiging voor de macht in het pluche en die achter de schermen opereert. Daarom proberen de politieke gladdekkers het basisinkomen in een kwaad daglicht te stellen. Er wordt geëxperimenteerd, echter niet met het basisinkomen, maar met een slap aftreksel daarvan de tegenprestatievrije uitkering. Met als enig doel: aantonen dat het niet werkt.

peppersprayHet invoeren van een basisinkomen betekent niet meer overheid, maar minder. Het grootste deel van het uitkeringsapparaat is dan niet meer nodig. Het hele fraude opsporings- en onderdrukkingsapparaat mag naar huis. Machtsconcentraties zoals de EU, VN houden op om terug te keren naar kleinschaligheid.

Een basisinkomen betekent bestaanszekerheid. Hierdoor krijgt de burger voor het eerst in zijn leven de kans NA TE DENKEN over de maatschappij, over zijn capaciteiten en vooral over wat hij leuk vindt om te doen.

Een basisinkomen betekent een hele kritische burger. Iemand die zijn mond DURFT open te doen en de overheid, na de schoonmaakactie door het basisinkomen, in de gaten houdt en controleert. De overheid heeft zoveel macht als de burger hem geeft. Het is de verantwoordelijkheid van de burger hier op toe te zien.

Dankzij een basisinkomen wordt het inkomen dat vrijkomt door de massale inzet van robots (ondanks het verlies aan werkgelegenheid) in redelijkheid verdeelt, in plaats van de kleine kliek rijken nog rijker te maken. (62 mensen bezitten net zoveel als de helft van de wereldbevolking)

Een basisinkomen kan alleen maar gefinancierd worden door een nieuw financieel systeem. Hiermee wordt direct de macht van de financiële sector afgebroken! Lees voordelen basisinkomen.

De burger is eeuwenlang met allerlei illusies gegijzeld.

Het moet afgelopen zijn met de kraaltjes, spiegeltjes, speeltjes en pepperspray die politici aan burgers als zoethoudertjes geven. Iedere burger moet een aandeel in de welvaart ontvangen.

Dat is geen uitkering, maar dat is zijn aanspraak op zijn deel van onze aarde!

Rob Vellekoop, 19 januari 2016

steundlmabonn

12 Comments

 1. Met deze leeftijdsgroep begin je tegenwoordig te betalen, dus twee keer betalen de mensen het gelag.
  Eerst voor degene, die nooit aow lasten hebben betaald en toch van een pensioen konden genieten en nu wij aan de beurt zijn mogen we voor ons opgebouwde maatschappij weer betalen?
  Deze opkomende generatie hebben totaal geen respect hiervoor!

 2. Er zijn wel degelijk nieuwe politieke partijen (bewegingen) die een basisinkomen en de macht aan het volk wil geven alleen worden ze structureel door de media buiten beeld gehouden….

  • Ik breng ze graag in beeld. kom maar op. DLM wordt gemiddeld per maand bezocht door 70-100.000 mensen.

 3. De kruik gaat net zolang te water tot ie barst, en dat is al veel eerder dan menig denkt!:

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/komende-jaren-5-miljoen-banen-weg-door-robots + reacties.

  Vergelijk dit eens met het volgende:

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1.2549839

  Nederland, land van misplaatst optimisme en gebagatelliseer!

  http://www.nuwij.me/werkloosheid-en-waarom-er-niets-aan-gedaan-wordt/

  En apatisch Nederland slaapt gewoon verder totdat….

  En voor “hoogopgeleid” zijn er nog de kruimels over:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4227097/2016/01/19/Jongeren-vaak-onder-hun-niveau-aan-de-slag.dhtml

  Ja, mensen, vooral je kont tegen de krib blijven gooien en het Basisinkomen afwijzen en vooral blijven ontkennen dat de “arbeidsmarkt” OP STERVEN NA DOOD IS !!

  • Beste Corné,

   ik hoor de angstzaaiers en hun volgelingen altijd schreeuwen dat allochtonen hun banen stelen!!! Echter tegelijkertijd brullen zij tevens dat allochtonen te lui zijn om te werken en dat is een contradictie en zegt meer over hun eigen vaardigheden.

   En de elite zorgt wel goed voor de opgeleiden, die zij nodig hebben. Zij hebben zelfs daar aparte recruitment agencies voor opgericht met zo hun eigen jargon zoals “Actuele € 100k+ “.

   Actuele € 100k+ vacatures voor u geselecteerd:
   https://www.lintberg.nl/

   Of zie hun werklocaties zoals de Amsterdamse Zuid-as waar wolkenkrabbers tbv hun financiële werkzaamheden als paddenstoelen uit de grond reizen en waar deze financiële piraten de “‘Double Irish Dutch Sandwich” bedrijven. D term ‘Double Irish Dutch Sandwich’ is een andere benaming voor belastingontduiking ten bate van het bedrijfsleven en welks is gecreëerd en gefaciliteerd door de NLse (R)overheid tbv de VOC mentaliteit

   Double Irish Dutch Sandwich onder vuur.
   https://www.graydon.nl/blog/belastingontwijking–double-irish-dutch-sandwich-onder-vuur

   De Tax Free Tour
   https://www.youtube.com/watch?v=F7tKCllV6DA

   Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten.

   “Waar betalen multinationals belasting en hoeveel?” De vraag lijkt simpel maar wie een antwoord zoekt, komt – met stijgende verbazing – terecht in een ingewikkeld universum. Tegenlicht neemt u mee op een duizelingwekkende reis langs de belastingparadijzen met als gidsen internationale belastingexperts en data-nauten.

   We ontmoeten hun bewoners en volgen de routes waarlangs mondiaal belasting ontweken wordt. Routes met suspense klinkende namen als ‘Cayman special’, ‘Killer B’, ‘double Irish’ en ‘Dutch sandwich’. Een economische thriller waarin het systeemrisico voor overheden en burgers, of die zich nu in Nederland of in Afrika bevinden, zo precies mogelijk voor u in kaart gebracht wordt.
   Offshore-economie

   Elk jaar, uiterlijk op 1 april, moet alles weer binnen zijn: Uw aangifte voor de inkomstenbelasting. Naar waarheid ingevuld en zo nodig met toelichtende bijlagen. Ergens in de zomer hoort u of u nog moet bijbetalen voor wegen, scholen, ziekenhuizen en andere publieke voorzieningen.

   Hoe anders werkt het voor een multinational. Wat ooit begon als een manier om het betalen van dubbele belasting te voorkomen (want tweemaal dezelfde belasting betalen in twee verschillende landen is wat veel van het goede) is inmiddels uitgegroeid tot een vernuftige industrie om winstbelasting en andere verplichte afdrachten zo laag mogelijk te krijgen. Zo ontstond de zogenoemde “offshore-economie”; een parallel universum waarin omvangrijke kapitaalstromen met de snelheid van het licht de wereld overgaan.

   En waarvan de totale omvang van wat superrijken en bestuurders van multinationals er hebben ondergebracht geschat wordt op zo’n 32.000 miljard dollar. Een financiële schaduwwereld welke met een hoge mate van geheimhouding omringd wordt.
   Flow of finance

   Tegenlicht regisseur Marije Meerman (‘Quants’ & ‘Money & Speed’) haalde diep adem en dook onder in de wereld van belastingverdragen en tax holidays. Een wereld waarin overheden en multinationals verwikkeld zijn in een race naar nul. Want dat is wat je in een belastingparadijs betaalt. En daarmee lijkt van alle onderdelen van onze mondiale samenleving er één het meest geslaagd: de flow of finance.

   In Engeland groeit ondertussen de weerstand en stellen parlementsleden de juiste vragen aan Starbucks, Amazon en Google. Ook binnen de Europese Unie wordt gewerkt aan wetgeving. Hoe lang kan de belastingdruk op burgers en MKB nog toenemen terwijl die op multinationals almaar afneemt? Is dit de prijs die we nu eenmaal moeten betalen voor geglobaliseerd kapitalisme?

   Met: advocaat James Henry (VS) en accountant Richard Murphy (UK), business intelligence investigator William Brittain-Catlin (UK), financieel journalisten Siem Eikelenboom en Gaby de Groot (Financieel Dagblad), architectuurtheoreticus Keller Easterling (Yale University, New Haven), voormalig onderzoeksrechter en EU parlementslid Eva Joly (Parijs), econoom en tax researcher Johannes Chiminya (Zimbabwe) en Attiya Waris, internationaal rechtskundige aan de universiteit van Nairobi (Kenia).

   • En dat is precies waar de “werkgelegenheid” wordt geschapen; voor enkele toptalenten in de “haute finance”, de vazallen die de elite nodig hebben. De ECHTE economie is zieltogende en wordt leeggezogen door de parasitaire, speculatieve economie, die louter draait op financial engineering = bedrijven nemen elkaar over, fuseren of kopen eigen aandelen op en fiscal arbitrage = winstmaximalisatie bereiken via belastingparadijzen. Dit heeft allemaal niets meer te maken met het scheppen van bedrijvigheid en banen. Dit is het schimmige spel van Keizerrijk Multinational en hun hofhouding de banken en bedrijfs advocatuur.

 4. Snel basisinkomen moet er echtkomen wordt eens tijd,
  En die verf mag Wilders in zijn gele haar spuiten.blauw ofzo.
  Vrouwen lopen van wanhoop elke zaterdag in hotpants naar het uitgaansleven half dronken op enorme naaldhakken te zwieren langs lantaarnpalen,en dat in de vrieskou in je hotpants niemand die ze uberhaupt versiert..En volgens wilders hebben ze verf nodig?
  Nou iedereen lacht die meiden uit buiten,een warme jas en beenwarmers hebben ze eerder nodig..En een basisinkomen!

 5. Het betrof geen pepperspray van Wilders, maar een onschuldige blauwe verf, dat schuimig wordt en waardoor de belager er 3 dagen uitziet als een smurf (ook na wassen). Geheel legaal.

  En verder: We worden per definitie (dus ook m.b.t. basisinkomen) al 7 jaar belogen en bedrogen door Rutte I + II en hun gedogers!

  • Even voor de helderheid. Het gaat niet om de pepperspray als zodanig, maar wel om de wassen neus die ook Wilders de burger geeft.

 6. Ik hoorde zonet op het NIEUWS, dat mensen met een pensioen de enigen zijn die ongeveer 35 euro inleveren door de VERNIEUWDE ROVERSWETGEVING tov. vorig jaar. Deze diktatuur doet het heel slim, knap gedaan!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.