Doofpotpraktijken VVD blijven onbestraft door parlement

Op 16 december is in het debat over de Teevendeal de VVD ter verantwoording geroepen voor doofpot-praktijken en mocht vervolgens van het parlement met 77 stemmen voor doorgaan met regeren.

In maart van dit jaar hebben de toenmalige VVD-kamerleden Dijkhoff (nu staatssecretaris van Justitie) en Van der Steur (nu minister van Justitie) de opgestapte VVD-minister Opstelten naar eigen zeggen ‘geholpen’ met de wijze waarop gecommuniceerd werd. Het programma Nieuwsuur had namelijk stevige aanwijzingen dat de deal die toenmalig officier van Justitie Teeven (in maart nog VVD-staatssecretaris op Justitie, nu kamerlid) met crimineel H. destijds in 2000 gesloten had de Nederlandse staat 4,7 miljoen gulden had gekost. Later bleek dat dit zelfs 7,1 miljoen gulden was zonder dat hierover de belastingdienst geïnformeerd werd. Sterker nog de belastingdienst is door Teeven niet ingelicht.

De twee VVD kamerleden hadden zich beziggehouden met het verdoezelen van het bedrag van de Teevendeal waarover de oppositie van de Tweede Kamer al meer dan een jaar bezig was om het boven tafel te krijgen. Dankzij de actie van het wonderbaarlijk goed ingelichte Nieuwsuur is dat gelukt.

Al die tijd bemoeide VVD minister-president Rutte zich niet met deze zaak, zo verklaarde hij. VVD minister Schippers van Volksgezondheid had nog in maart geroepen dat de Teevenzaak een grote conspiracytheorie was. Ook Tweede Kamervoorzitter en VVD-lid Van Miltenburg (nu weer gewoon kamerlid) bemoeide zich met de zaak en gooide het beruchte bonnetje over de deal in de papierversnipperaar.

Kortom de VVD heeft op alle fronten boter op het hoofd, heeft de rechtsstaat voor zover deze bestaat als een goedlopende mafia familie pootje gelicht. Zonder consequenties. De VVD premier regeert gewoon verder.

Rob Vellekoop, 17 december 2015

15 Comments

 1. Het is belastingfraude en ontduiking. Daarnaast witwassen via ee4n justitie rekening. Ook valuta smokkel aangezien de overheid (belastingen) er (op voorwaarde in contract) buiten is gehouden. Ook is er natuurlijk het vermoeden dat ze (Opstelten en Teeven) er zelf ook persoonlijk beter van zijn geworden. Het was samenwerken met een crimineel en als wetshandhavers zelf de wet gaan overtreden om hem te handhaven dan zijn deze zeer ongeschikt voor hun vak. Het zijn tenslotte criminelen geworden daardoor.Het is hier ziek America niet waar de geheime diensten presidenten vermoorden en boven de wet functioneren. Nee…Justitie is door de doofpot Demmink en de medewerking aan die doofpot door Opstelten EN Teeven PLUS de nu bekende criminele deal en al die andere die stiekem gingen moeten alle participanten van de viezigheid voor het gerecht. En als ze niet schuldig verklaard worden moeten we gaan werken aan aan andere rechtbank en een ander Justitieapparaat. De huidige zijn corrupt, onbetrouwbaar en crimineel gebleken.

 2. GOED NUMMER VAN SJOERD – EEN TWEEDEKAMERVOORZITTER HEEFT, STIEKUM, TE VEEL MACHT ! . . .
  ” Maak 10 miljoen over naar mijn rekening omdat ik zo corrupt ben afgezet en bedonderd door dom-oren ! “

  • Geer bedankt voor het compliment.
   Mmmmmm……. Even nadenken of ik de zin in kan passen. Denk dat het wel weer een nieuw nummer moet worden. Stiekem is natuurlijk een heel leuke titel waar je op alle fronten vele kanten mee op kan. Maar ala hier nog een gedicht over werkelijke vrijheid uit het door mij geschreven en geïllustreerde boekje ‘De Schittering’

   Even los komen van politiek gesjagger.
   Even heerlijk vliegen zonder obstakels en zonder angst. Krijg ik energie van.
   “Ik ben helder. Dit is geen paddotrip….”
   Na de kerst komt het voorjaar er al weer aan. Er hoort eigenlijk een heel mooie foto bij maar die kan ik hier niet kwijt.

   De Hommelsjamaan

   Kruip in de vacht van een hommel
   en beleef de wind aan je vleugels
   als vloeiende nectar
   stromende uit de kelk van
   oneindige beleving

 3. Het kan omdat wij het pikken!

  Jedoch, het duurt niet lang meer.

  Ik ben voor een volkstribunaal, gezien deze ratten in pakken ons land verkocht hebben aan de hoogste bieder want maak u geen illusies, we leven in de Verenigde Staten van Europa.

  Who controls the heartland controls the world

 4. Hier nog even een opmerking voor Rob waar nog geen aandacht aan gegeven heeft. De nieuwe wet van minister Blok per 1 januari 2016. d.i. “gepast aanbieden” Dit gaat uiteraard over het toewijzen van “sociale huurwoningen” aan huurders met het juiste inkomen voor het desbetreffende huis. Op zich niks mis mee zou je zeggen.
  Minister Blok heeft dit bedacht omdat de huurtoeslag de pan uit rees vanwege de vele huurverhogingen van de laatste jaren en de huurstijgingen van aangeboden huizen.
  Dit betekent kortweg dat U met een salaris op bijstandsniveau alleen nog maar in aanmerking komt voor een huurwoning van +/- 545 euro maximaal, als dit een nieuwe woning betreft. Degene die hem dan aanneemt krijgt dan geen huursubsidie meer. Met de oude huizen geld dit gelukkig nog niet maar dit betekent dat de mensen met de kleine beurs alleen nog maar oude,stinkende met schimmel besmeurd flatjes en varkenskotten kunnen huren,want daar krijgen ze dan nog huurtoeslag op.
  Misschien is dit verhaal niet geheel waar. Daarom lijkt me het een onderzoek waard.
  Bovendien als iemand wil verhuizen omdat hij in die andere woonplaats een betere kans op de arbeidsmarkkt heeft zal dit door die maatregel niet mogelijk zijn omdat aldaar door de woningstichtingen gekeken word naar je inkomen op dit moment.Je moet dan 3 loonstrookjes inleveren en dan wordt ter plaatse bekeken of jij genoeg verdient voor hun woning.
  Daar kan natuurlijk heel veel mee gesjoemelt worden door die cooperaties. Dus te weinig inkomen,sorry meneer,geen huis van ons.

  Kan je hier even op reageren Rob? Ik heb het zelf al meegemaakt een par dagen geleden. Dus het gaat gebeuren in het nieuwe jaar.

   • Dank je Rob, het voorstel van de Sp, dat er meer betaalbare huurwoningen moeten worden gebouwd ,is dus geheel waar. In Drente,ik meen Hoogeveen, heeft de gemeente al woningen laten bouwen voor rond de 450 euro per maand aan huur. Het is dus mogelijk om een 1 gezinswoning te bouwen met alles er op en er aan tegen kostprijs van rond de 90000 euro. Die gemeente heeft het heft in eigen hand genomen om betaalbare huurwoningen te laten bouwen voor de kleine beurs. De woning cooperatie aldaar was daar niet toe in staat. Die kwam 45 % hoger uit. ? Vreemd toch? Sjoemelen misschien? Graaien?

 5. Nou ja kijk.vvd en pvda hebben een kamermeerderheid dus kunnen ze doen wat ze willen zolang ze het eens zijn met elkaar. Ondertussen tijdens dit voorval heb ik niks meer gehoord van de LEK affaire. Iemand had toch gelekt in de commissie “stiekum” ? Of ik heb iets gemist.
  Ok,maar een aantal kamerleden had dus wel een punt dat de democratie eigenlijk ver te zoeken is. Men dient tijdens het regeren ook rekening te houden met de minderheid.En je kan niet alsmaar sjoemelen. Die minderheid wordt nu echt boos heb ik het idee. Als ze zo doorgaan kunnen er wel eens rare dingen gebeuren . Dan hebben ze allemaal protection nodig zoals Geert Wilders.
  Overigens staan vvd leden er bekent om, dat ze sjoemelen. Annemarie Jorritsma is een oude bekende die later burgemeester van Almere geworden is. Dan die rare snuiter uit het zuiden. Roermond als ik me niet vergis. Maar ook oud pvda / vvd er Wilders heeft er lustig op los gesjoemelt. Ik kan ze hier allemaal wel noteren omdat ze allemaal contacten hebben met banken en bedrijfsleven.
  Het lijkt net Volkswagen ,maar dan in het klein.

 6. Ik heb Lange Frans al een voorstel gedaan voor een volgend nummer: ‘Geen kamervragen meer..’ Subtitel: ‘Wij maken zelf wel de democratie’. Ik doe wel de didgeridoopartij.

  Geen kamervragen meer…..

  De wereld staat al jaren in de brand
  Maar blijf lekker zitten waar je zit
  En laat de rest maar in de shit
  Democratie, wat is dat nog in dit land
  Ik heb geen kamervragen meer…..

  Het gevoel wint het van schil
  De inhoud van de namaakpil

  Repressie, want de IS komt er aan
  Ram de geest maar weer in de fles
  En laat de rest maar in de stress
  Blijf maar lekker in je eigen waan
  Ik heb geen kamervragen meer….

  Het gevoel wint het van schil
  De inhoud van de namaakpil

  Ik heb geen kamervragen meer
  Ik trek mijzelf wel uit de bagger
  Maak me los van populisme, gesjoemel en gesjagger
  Van elite en een rotte sfeer
  Ik heb geen kamervragen meer….

  Het gevoel wint het van schil
  De inhoud van de namaakpil

  Er zijn geen Kamers meer.
  Eindelijk vrij.

   • Tja, een beetje in het ritme blijven.Kamervragen, kamervragen 2, geen kamervragen meer. Niemand kan dit natuurlijk zo goed als Lange Frans.

 7. Het is gewoon een ordinair gekocht zooitje marionetten daar in Den Haag. Zij zitten er niet voor ons maar voor het elite groepje. Om die zoveel mogelijk uit de wind te houden. Het elite groepje is de baas over de politiek, daarom zijn ze ook tegen het volk i.p.v. voor het volk! Weg ermee! Het wordt tijd voor een geweldloze revolutie die dit tuig zal dwingen te verdwijnen. We moeten massaal de stekker uit dit verrotte systeem trekken. Geen belasting en geen zorgverzekering betalen. Als we daar nu eens allemaal mee begonnen! Daar hebben ZE geen antwoord op.

 8. Ze houden het hele zooitje overeind om de PVV zijn peiling van 38 zetels niet te laten verzilveren. Voor de rest zijn het volstrekt corrupte lieden.

 9. En zo kan het kabinet na de zoveelste misstap lekker blijven zitten What comes net, het is een groot corrupt terinzooitje

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.