Top Zes grootste politieke leugens van 2014

De zes grootste politieke leugens op een rij voor het sluiten van 2014 gaan respectievelijk over de werkloosheid die twee maal zo groot is dan algemeen bekend, de crash van de MH17, de weggestemde zorgwet die niet weg is, het aardgas-bezit en de revenuen, de schatrijke banken en Europa.

Leugen 1
Werkloosheid 2 maal groter dan beweerd
Er zijn tal van definities over werkloosheid in gebruik. Het CBS komt volgens de door dit instituut gehanteerde definitie per november 2014 op 630.000 werklozen. Een ander overzicht (Arbeidsmarktpositie) laat het zelfde CBS echter zien dat 1.217.000 mensen op zoek zijn naar een baan.

Leugen 2
MH17

De dagelijks terugkerende anti-Rusland en pro-oorlog campagne waar het NOSjournaal het erg druk mee heeft. Programma’s bij NPO laten geen mogelijkheid onbenut om Rusland de schuld te geven van het crashen van de MH17.
Geluiden dat Oekraine zelf meer dan 200 medelanders heeft vermoord door het Maleisische vliegtuig neer te schieten worden door de staatsomroep genegeerd. Resultaten van de blackbox zijn nog steeds niet openbaar gemaakt.

Leugen 3
Weggestemde Zorgwet en democratie ontmantelen voor dummies

Rutte van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (samen met de PvdA) doet er alles aan om onze democratie nog meer te verkrachten dan in de afgelopen tijd al gebeurd is. Rutte II dreigt met het gebruik van een AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) als noodmaatregel om Minister Schippers tegen de wil van de Eerste Kamer in toch haar zin te geven en de vrije artsenkeuze los te laten.

Leugen 4
Het aardgas is van ‘ ons’ en wij profiteren daarvan
Het aardgas in de Nederlandse bodem is niet het eigendom van de staat, maar van Exxon Mobile en Shell. Van de totale in Groningen geleden schade moet de Nederlandse overheid 64% voor zijn rekening nemen. Dus opnieuw is het de burger die de kosten van ‘onze’ aardgas draagt. De Nederlandse burger betaalt ongeveer 65 cent per kubieke meter gas, daarin zit 43% belasting.

Leugen 5
Wanneer mensen begrijpen wat de banken doen, breekt morgen revolutie uit
Particuliere banken scheppen 90 tot 95% van al het geld dat cash of giraal in omloop is. Tot op de dag van vandaag ontkennen zij echter geld te scheppen!! Toch doen zij doen dit zonder enige democratische controle. Zij maken geld wanneer zij geld uitlenen, bijvoorbeeld voor hypotheken en zij vernietigen geld wanneer leningen worden afgelost. Het enige dat voor hen telt is winst maken. En op het moment dat zij verlies maken en failliet gaan moet de arme belastingbetaler de bank overeind houden uit vrees dat zij de nationale economie om zeep helpen.

Leugen 6
Europese Unie is in belang van alle Europeanen
Het wordt steeds duidelijker dat de Europese Unie niet in het belang van de burgers is. Een op de 4 Europeanen leeft onder armoedegrens en de sociale onrust vanwege de jaar na jaar doorgevoerde bezuinigingen wordt steeds groter. In de meeste landen wordt rucksichtlos bezuinigd voorbeelden zijn Griekenland, Hongarije, België, Italië, Portugal, Spanje, Nederland. In andere landen wordt de vrijheid van meningsuiting ernstig ingeperkt zoals in Spanje en Engeland om deze onrust de kop in te drukken.

9 Comments

 1. Ik stel voor dat we via de politiek alle industrie zonder innovatie gewoon in beslag nemen, de banken mogen geld lenen bij de overheid als ze leningen willen verstrekken. Alle vormen van automatisering subsidiëren tot er geen innovatie meer is, en dan in beslag nemen.

  Vervolgens betalen we elke Nederlander een dividend van ongeveer tien duizend euro per maand. 2 duizend als je Nederland verlaat. (ga alstublieft weg als het niet leuk is hier)

  En dan moet je eens opletten wat een economische groei dat oplevert. Niet innovatieve bedrijven mogen hun spullen achter laten en hun heil elders zoeken, want een kunstje dat iedereen kan – dat kan iedereen.

  Particuliere en bedrijfs-hypotheken hoeven niet meer af betaald te worden, je hebt inmiddels een huis/pand als onder-pand dus afbetalen is onzin. Alleen het verschil tussen de lening en de waarde van het huis moet betaald worden. Hypotheek rente schaffen we ook af.

  Programmeren begint op de lagere school. Rijbewijzen word verplicht brugklas materiaal (en vervangen maatschappijleer) Geen wegen belasting meer.

  Alle vormen van reclame worden verboden, op televisie mogen alleen nog lezingen en documentaires worden uitgezonden op universitair niveau en peer-reviewed.

  Onderwijs word gratis, er komt zelfs een passende maandelijkse bonus voor elke opleiding die men afrond en een bonus op schaal voor kracht training en het hebben van een goeie conditie.

  Massaal windmolens bouwen, vliegwielen om de windloze periodes te overbruggen, en dan gratis energie voor iedereen. Bedrijven en particulieren.

  Het minimum loon, sociale voorzieningen en de zorg schaffen we gewoon af, je hebt inmiddels geld genoeg om dat gewoon zelf te betalen en als je werken zo leuk vind dan mag je dat best gratis doen.

  Gemeente huizen en andere overheids gebouwen krijgen feest zalen die 24 uur per dag open zijn, met live muziek, rook en bier enzo. Zulke mooie A locaties horen gewoon winstgevend te zijn. Het worden prachtige coffeeshops waar heel Europa welkom is.

  Internet en telefoon worden ook gratis, de zelf rijdende taxi en het openbaar vervoer worden ook gratis.

  We gaan ook een overschot aan huizen bouwen zo dat ze lekker goedkoop worden. Niet de ouderwetse troep maar hightech state of the art, met een luikje waar elke mogelijke bestelling zo maar verschijnt in 5 minuten.

  Verder gaan we politiek internationaal opdringerig doen en andere landen belachelijk maken. Wat zijn jullie nou aan het doen? hahahaha! Mafkezen! Dat is noodzakelijk om te voorkomen dat ze iets gaan doen aan onze buitensporige vrijheid. Ze moeten het veel te druk hebben met hun sprookjes thuis in leven houden om tijd te hebben voor ons.

  Er komt ook een vakantie park voor elk land, zo dat een flink aantal burgers Nederland kan bezoeken (liefst gratis) en met eigen ogen kan zien hoe geweldig wij alles voor elkaar hebben.

  Als ergens de schoen wringt in ons land dan stappen we op de fiets, in de trein of pakken we de auto en dan gaan we daar met z’n alle naar toe om het probleem op te lossen. Gewoon voor de lol, als je geen zin heb blijf je maar thuis – met je zure bek.

  Als men te lui word dan gaat het inkomen omlaag en komt er dwangarbeid voor iedereen, 7 dagen per week, 6 tot 20:00, net zo lang totdat de achterstand is weggewerkt.

  Voor verslavingen krijg je eerst veel waarschuwingen maar uiteindelijk gaan we je verplicht behandelen. Leuk een maand sporten in een park ergens met andere huilebalken die ook geen sigaretten hebben.

  Er komen ook diverse stem diploma’s, als je niet weet waar je het over hebt dan moet je gewoon je bek houden en voor je uit kijken. Als je zo nodig moet stemmen dan ga je maar die cursus doen – met je luie reet.

  Bewapend met de passende diploma gaat U zelf de politieke beslissingen nemen, thuis op de computer, via het grote boze internet.

  Ik snap best dat U een beetje bang bent voor al die verantwoordelijkheden, maar we gaan U ook passend betalen er voor, na dat we U uw nep baan hebben afgenomen heeft U toch niets beters te doen.

  En als U dan wilt huilen als U die machine ziet die uw werk veel beter doet dan U ooit had gekund dan mag dat best. Als U daarna maar wat leuks gaat doen. U kunt bijvoorbeeld een echt vak gaan leren en helpen met verdere automatisering, of U kan of op het strand gaan zitten in Scheveningen. Schuitje varen, theetje drinken, zoek het lekker uit?

  Je Maintiendrai !

  hahahaha

 2. Demonstreren heeft absoluut geen zin, al sta je met een miljoen mensen op het Malieveld, ze gaan toch gewoon door om hun plannen er doorheen te drukken. Als je ze daar in Den Haag wilt pakken, zorg er dan voor dat je niets met systeem te maken hebt en helemaal zelfvoorzienend bent. Betaal alles cash (liefst zoveel mogelijk met bitcoin), zonnepanelen, zonneboiler voor gratis stroom en verwarming, tanken en boodschappen doen in Duitsland of België als je binnen een straal van 100 km van de grens woont, het liefst zoveel mogelijk per fiets zodat ze daar in Den Haag ook bijna geen benzine-accijnzen meer binnen krijgen. Op die manier pak je de roverheid aan!

 3. Het ligt niet aan de buitenlanders ,het ligt aan de overheid ,die mensen tegen elkaar opzet,(haat kweken ).We moeten ons allemaal samenpakken en die vuillakken uit het regeringsgebouw smijten ,desnoods met geweld.

  • Inderdaad Lubbes, we worden bewust tegfen elkaar opgezet, verdeel en heers……

 4. als er genoeg gemotiveerde mensen aanwezig zijn. en dan heb ik het niet over 1000 of 10.000 mensen. Maar op zijn minst 100.000 of liefst veel meer. Dan.moet dat toch op zijn minst indruk maken.

  • “Break the System” maakt exact dezelfde fout als Occupy en is bij voorbaat zinloos.

 5. Demonstreren zal helaas niet helpen, aangezien de “volksvertegenwoordigers” zo ontzettend arrogant zijn en menen dat de burgers niet tellen. Of je moet een buitenlander zijn dan word je persoonlijk in de 2e kamer uitgenodigd. Ze doen er alles aan om de burgers kapot te maken. Schippers is het ultieme voorbeeld van arrogant gedrag. Maar dat er een afrekening komt dat is zeker en die komt van de bevolking.

  • “Of je moet een buitenlander zijn dan word je persoonlijk in de 2e kamer uitgenodigd.”
   Beter is om te zeggen:
   “Of je moet een buitenlander zijn dan word je persoonlijk benoemd tot klootzak van het jaar door een hetze campagna van Radio538.”

 6. 27 januari a.s. zullen we het weten. reactie van onze landverraders is encentieel voor de geloofwaardigheid. wordt de demonstratie tegengehouden. wordt er gereageerd. Laat iedereen zijn stem horen op het Malieveld?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.