MH17 niet door raket maar door vliegtuig neergeschoten

Op 17 juli is vlucht MH17 (Malaysia Airlines) neergestort in Oekraïne op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De onderzoeksraad concludeert in september al dat het toestel door een groot aantal objecten met hoge snelheid is doorboord en ondanks hardnekkige pogingen van de gemiddelde pers om de schuld aan de separatisten/Rusland te geven blijft het publiek argwaan houden. Mede dankzij uitlatingen van Timmermans. Het programma Nieuwsuur deed afgelopen zaterdag opnieuw een poging.

Aan boord van het vliegtuig waren 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders. Informatie van de overheid over de ramp is gebaseerd Rapport van de Onderzoekscommissie.

De Boeing 777-200 van Malaysia Airlines is tijdens vlucht MH17 in stukken gebroken, vermoedelijk als gevolg van structurele schade aan het toestel veroorzaakt door een groot aantal objecten dat met hoge snelheid het toestel heeft doorboord. Dat staat in het rapport van eerste bevindingen van het onderzoek naar de crash van vlucht MH17 dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gepubliceerd.  Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat de crash met vlucht MH17 is veroorzaakt door een technisch mankement of door handelingen van de bemanning.

Volgens het rapport (pagina 25):
Op circa 1,7 kilometer ten noorden van de plaats waar de raamconstructie van de cockpit werd gevonden lag een deel van het dak van de cockpit, dat eveneens gaten bleek te bevatten die wijzen op doorboring met voorwerpen van buitenaf (figuur 9).
Het onderzoeksteam heeft vooralsnog niet de gelegenheid gehad om deze onderdelen mee te nemen voor forensisch onderzoek. Op foto’s van de wrakstukken is evenwel te zien dat het materiaal rondom de gaten is vervormd op een wijze die doet vermoeden dat het is doorboord door voorwerpen met hoge energie. De kenmerken van de materiaalvervorming rond de gaten lijkt erop te wijzen dat die voorwerpen van buiten de romp afkomstig waren. De waargenomen gaten op de foto’s van de cockpitvloer suggereren dat kleine voor­werpen van boven het niveau van de cockpitvloer naar binnen zijn gekomen (figuur 10). Het schadepatroon dat is aangetroffen in de voorste rompsectie en de cockpit van het vliegtuig komt overeen met de schade die te verwachten is wanneer een groot aantal voorwerpen met hoge energie het vliegtuig van buitenaf doorboort.

Let op er wordt gesproken over “voorwerpen” en niet over een voorwerp. Hiermee is de suggestie dat het om een raket gaat die de ramp zou hebben veroorzaakt als fabeltje afgeschoten. Blijft over dat een vliegtuig de MH17 neergeschoten heeft. Mogelijke schuldigen: Oekraine of Rusland of een derde die het grote aantal deskundigen op het gebied van infectieziekten aan boord van het vliegtuig wilde liquideren.

Commentaar
Het blijft een vreemd gegeven dat de traditionale media blijven proberen de Russen of de separatisten de schuld te geven. Steeds wordt beweerd dat de Russen hieraan voordeel zouden hebben. Niet wordt ingegaan op het voordeel dat Oekraine of het westen hieraan hebben. Zo brengt een mogelijke oorlogsdreiging de NAVO-landen dichter tot elkaar, vraagt dit meer steun voor Oekraine en plaatst Rusland in een kwaad daglicht. Ook de conclusie die door de gemiddelde media uit het onderzoeksrapport is getrokken, namelijk dat het vliegtuig door een raket zou zijn neergehaald, lijkt voorbarig en onjuist. Ondertussen woedt de media-oorlog hierover door.

5 Comments

 1. Teneinde een vliegtuig neer te halen ontploft een [ground to air en mogelijk ook een air to air] raket vlakbij in een groot aantal stukjes.
  De gangbare veronderstelling van een Buk raket die een vermeend Oekraïns militair transportvliegtuig neerhaalde is nogal waarschijnlijker dan een Oekrains gevechtsvliegtuig dat opzettelijk een [ europees]
  passagiersvliegtuig neerschoot.
  Hoede u voor onzekere complottheorieën, ze gooien de eigen goede glazen in en spelen ‘de vijand’ gratis in de kaart.

  • Ik weiger te denken in termen van ‘vriend’ en ‘vijand’. Te veel miljoenen doden hebben daarvoor hun leven moeten laten op talloze slagvelden voor zinloze oorlogen van krankzinnige leiders.

 2. Ik denk dat er nergens iets van waar is. Volgens de Russische tv en HUN getuigen zijn duidelijk. Maar het toestel werd wel in rebellengebied neer gehaald. Neer gekomen is wat anders. Het is misschien een grens geval. Maar ik vind het niet geloofwaardig. De rebellen schoten op alles wat daar rond vloog. We kunnen blijven speculeren. Ook dat Nederland achteraf nalatig was. Die heeft daar niet gezocht noch aan de rebellen gevraagd. Rutte zou er op aangedrongen hebben bij Putin dat die mee zou werken.

  Enige objectiviteit is ver te zoeken. We moeten niet klakkeloos aannemen dat Putin gelijk heeft. Het is een slimme aanslag geweest. De brokstukken lagen bij de rebellen. Geen 1 Oekraïner is heilig. Ik denk dat ze wel wat anders te doen hadden. De raket kan makkelijk uit Rusland gekomen zijn. Die Russische radarbeelden zeggen niks. Ik heb ze ook niet gezien. En natuurlijk komt het de Russen ook goed uit om de waarheid te verkrachten.
  Het is ook hun spel.
  Een ontploffing vanuit het vliegtuig wordt uitgesloten. Wie zegt dat ?
  De ene Nederlandse deskundige zegt dit en een ander zegt weer dat.
  We laten ons mooi meeslepen in een internationaal politiek komplot waar ook Putin deel van uitmaakt. Ik vertrouw ze geen van allen.
  Kijk naar Egypte. Wat moet je daar nou mee ?

 3. Ook niet vergeten dat vrij snel daarna er een contract door Shell is ondertekend om juist in dat gebied te gaan fracken. Dus who benefits? En ook waarom er een geheimhoudingscontract is getekend waarbij de deelnemers anoniem akkoord moeten gaan met de uitslag van de bevindingen. Hmmm. Als de Russen/seperatisten het gedaan hadden dan had Amerika en de Oekraïne niet geweten hoe snel ze de radarbeelden hadden vrijgegeven. Het feit dat dit allemaal niet gebeurd is zegt mij meer dan genoeg. Ook over de zwarte dozen is het helemaal stil. De seperatisten hebben deze heel snel al overhandigd. Het hele zaakje stinkt en niet zo zuinig ook.

 4. Zbigniew Brzeziński is de raadsman van Obama en schreef het toekomstscenario tijdens de eerste inauguratie van Obama. Hij doelde op een ophanden zijnde confrontatie met landen als China en Rusland en verder de verder te ontsteken lont in het midden oosten om teneinde te komen tot een wereldconflikt.
  De clan waartoe deze man behoort laat niet veel te gissen over. Het wereldzionisme is zich aan het voorbereiden op een slotacte. Vanuit vele zijden heb ik de laatste jaren dermate informatie gekregen dat ik de datum 2016 serieus ga nemen als het jaar waarin de grote beslissing moet gaan vallen.
  In het (propaganda) filmpje op (Reuters) Nieuwsuur werd al gewag gemaakt van de grote ‘oefening’ die in 2016 zal gaan plaatsvinden onder wel zeer omstandigheden met vooraf zwart gemaakte entiteiten. Rusland moet hoe dan ook rekenen op een aanval.
  We weten inmiddels dat bijna alle False Flag operaties werden uitgevoerd tijdens een ’toevallig’ uitgevoerde oefening. 9-11 was daar een goed voorbeeld van en ook de London en Madrid bombings.
  Het is met de kennis die we nu hebben van het nieuws achter het nieuws, duidelijk dat zowel de NOS als het ANP en andere aan ‘het officiele nieuws’ gerelateerde publieke nieuwsbronnen besmet zijn met het klassieke Joseph Gubbels-virus.
  Alles geregisseerd vanuit de agressiekeuken van de wereld, de VS.
  Het zal er nog vanaf hangen hoeveel domme vernederlanders zich door dit soort misdadige leugens de oorlog in zal laten rommelen. Bij het zien van al die uber-fanatieke koppen op Zijne huppeldepup belastingverspillingsbootje jan de wit en de netenlandse driekleur die weer mag wapperen met ‘onze jongens’ die gewillig het poepgaatje rimmen van ome yank, lopen me de rillingen weer over het lijf.
  Ik hoop dat we tegen die tijd zover gegroeid zijn in de wetenschap dat we grandioos genaaid worden en er nog voor betalen ook.
  Misschien zeggen we dan, ook al is het voor de laatste keer,…NEE!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.