Big Brother trekt strop strakker aan: verbod niet-geregistreerde prepaidtelefoons komt er aan

Volgend stukje van Jeroen S. van den Heuvel in Krapuul wil ik jullie niet onthouden en ik sluit me er volledig bij aan.

Omdat wij niets te verbergen hebben mag de overheid alles van ons weten. Daarom laten wij drones boven onze daken toe, en voor ons slaapkamerraam, daarom laten wij ons op het vliegveld in onze aars koekeloeren, daarom mag de overheid ons waterverbruik vergelijken met de grootte van onze auto en onze gasrekening met onze belastingaangifte, daarom mogen ze dag en nacht weten waar we zijn. Op de vierkante meter nauwkeurig. Via GPS, maar ook via 1 videocamera per 27 inwoners, binnenkort ook grotendeels met gezichtsherkenning en uitgerust met speciale software die bepaalt of wij ons verdacht gedragen.

En verdienen eigenlijk niks beters.

Nou en nu hebben dus het volgende: een verbod op niet-geregistreerde prepaid telefoons is in de maak. Waarom? Nou logisch toch:

“Niet-geregistreerde prepaidtelefoons worden vaak gebruikt bij het plegen van misdrijven”, schrijft de politie in het rapport. “Denk hierbij niet alleen aan mensenhandel, heling, vuurwapen- en drugscriminaliteit, inbraken, babbeltrucs, fraude en afpersing, maar ook aan het beramen van terroristische acties.” (nu)

Terroristen en zware criminelen zullen hier om lachen. Er zijn legio mogelijkheden om met iemand te communiceren zonder dat de overheid dit merkt. Een beetje crimineel gebruikt die methoden al lang. Nee, dit is opnieuw een maatregel om de burger te knevelen. Maatregel nummer zoveel we zijn de tel kwijt. En onze kans dat we ooit nog in een beetje normale maatschappij zullen leven zijn we waarschijnlijk ook wel kwijt. Uiteraard plaatst het ANP dit bericht onder de categorie “Gadgets”, en niet onder “Mensenrechten” of zo.

11 Comments

 1. dan kopen toch annoniem gewoon een 2de hands geregistreerde sim kaart ofzo dan hebben ze gewoon een geregistreerde prepay kaart op naam van een ander in hun telefoon ik denk dat een beetje goed crimineel al snel vele euros voor een 2hands geregistreerde sim kaart zal kopen zodat als er problemen zijn de ex eigenaar van sim kaart eerst aan de tand word gevoeld en de crimineel komt er gewoon weer mee weg

  is de politie nou zo achterlijk je hoeft hier echt geen genie voor te zijn om daar op te komen net als de wietpas die wet zal nooit goed werken. dit zal de politie alleen maar extra werk opleveren wat wij weer met onze belasting centjes mogen betalen.

 2. En 9 november viel het Ijzeren gordijn De Muur in Berlijn viel en leefden we allen in vrijheid!!!! BWOEOEOHAHAHAHA.mag ik een teiltje? Nederland cq Euopa is met niets anders bezig dan de New world Order. 1 wereldleider 1 wereld met alleen goede mensen. Het is 1 grote politie staat aan het worden! Ik neem mijn pet af voor de Duitse machinisten en treinpersoneel! Jammer voor de toeristen of werknemers die niet bij het spoor werken maar zo tref je een regering waar je hem hebben moet. Recht in de financieen. Het hele land cq economie ligt plat dus draait verlies. Ze laten op geen enkele manier hun streven los en demonsteren door tot ze krijgen waar ze recht op hebben. Net zoals de piloten van Lufthansa!! Hier doet niemand wat iedereen klaagt ik ben dit land zo beu!! Ik zal mijn telefoon wegdoen. Ik stuur de postduif wel. Wanneer komt er eens een verzetgroep die in actie komt tegen dit kabinet! En idd vroeger was er ook criminaliteit toen het mobieltje nog niet bestond laat me niet lachen!! En wat is de volgende stap, Wil de staat dan de post gaan controleren en open maken om te zien of er geen terroristische acties of drugshandel of weet ik wat in staat? Het briefgescheim schenden? En zo Leeft de Nederlander slapend en klagend door in de politiestaat met de fuhrer RUTTE

 3. Allemaal onze mobiele telefoon aan de kant en terug naar de vaste lijn. Word de wereld ook weer een stuk rustiger en kun je weer praten met mensen.

 4. Nazi’s zijn Nederland nooit uit geweest. Het wordt steeds erger met al die flauwekul van terroristenbestrijding. Politie kan nog geen10% van de misdaden oplossen, dus wat willen ze nu. Heeft alleen maar te maken met macht en controle. Volgens mij kunnen ze dit wel beweren maar dat wil nog niet zeggen dat het er komt. Voor elk stukje schijnveiligheidd (controle dus) leveren we steeds meer van onze vrijheid in (wat betekent vrijheid trouwens tegenwoordig in dit controleland?)

 5. Waarom dit in deze tekst?
  “zo kan ik natuurlijk nog wel even doorgaan maar dat doe ik niet want jullie hebben de attentiespanne van een vlo.
  En verdienen eigenlijk niks beters.”
  Ik wil best reageren maar wens niet vergeleken te worden met een vlo.
  Waarom zo negatief, Rob? Er zijn genoeg mensen die wel wakker zijn. Zo kan ik niet met iemand praten.

 6. Dus verplicht het afsluiten van een duur telefoon abbonement heb mij laatst ook zo`n duur abonnement laten aansmeren de kosten zouden 30 euro per maand zij de eerste rekening werd 55 euro. Aangezien ik destijds afhankelijk was van een uitkering en deze niet meer werd uitbetaald kom je al gauw aan een blokkade van het nummer en heb ondertussen al een vordering van € 1000 euro van de deurwaarder binnen. Uiteraard word je als consument beschermd tegen te hoge kosten of schulden en kom je op de zwarte lijst van wanbetalers terecht en kan je de eerste jaren geen abonnement meer afsluiten.

  Dus nu een prepaid telefoontje zodat je wel gebeld kan worden maar bellen naar een werkgever zit er niet meer in en als straks definitief deze wet er doorheen komt dan weerhoud je vele werklozen die noodzakelijk gebruik moeten maken van pre-paid diensten.
  mij maakt het verder niet meer uit ik ben toch niet meer te redden in deze regeltjes brij van wetten en verplichtingen maar mijn uitkering is geblokkeerd en word derhalve teruggevorderd. het is wel een voordeel om niet meer verplicht te solliciteren en hoef me ook niet zo druk meer te maken van al die regels die ze opleggen.

  Denk maar dat ik op vakantie ga naar Syrie en bij aankomst op schiphol mij meld als geluk zoeker want mijn vraag blijft hoe betalen deze mensen die dure toestelletjes met een zakgeld van € 45 euro per week? En een abonnement kan je alleen afsluiten met een vast adres waar je geregistreerd staat en bij het afsluiten dien je ook 1 cent via de bank in de telefoon winkel over te maken of deze nieuw komers die hebben allemaal een prepaid of krijgen ze die in bruikleen van de gemeente waar ze verblijven?

 7. Nog even dit, de politie maakt dus wetgeving?

  En nog even dit,

  “Niet-geregistreerde prepaidtelefoons worden vaak gebruikt bij het plegen van misdrijven”, schrijft de politie in het rapport. “Denk hierbij niet alleen aan mensenhandel, heling, vuurwapen- en drugscriminaliteit, inbraken, babbeltrucs, fraude en afpersing, maar ook aan het beramen van terroristische acties.”

  Dus weg goedkoop te betalen telefoon zonder maandelijks veel te hoge kosten en WEG MENSENHANDEL, WEG CRIMINALITEIT ?

  BWOEHAHAHAHA!

  • quote, Spring moet even bijkomen: [“Niet-geregistreerde prepaidtelefoons worden vaak gebruikt bij het plegen van misdrijven”]

   Broekriemen houden vaak broeken op van dieven en fouterikken, dus….. broekriemen worden verboden!

   Je hebt helemaal gelijk. Ieder kulargument kan worden gebruikt om de vrijheid verder neer te halen en de overheid doet dit met het grootste plezier en wij betalen er ook nog voor.

 8. Je kan het zo zien als, we dragen allemaal een enkelband en betalen er ook nog voor.
  Mag ik zeggen: nu is het wel genoeg?
  of heb ik dan een drone voor mn raam…

  Wat gaan we doen om deze maatrgel te doen stoppen?

  • nee over 10 jaar worden gewoon al onze kinderen meteen gechipt bij de geboorte als dat al niet stiekum gebeurd zonder onze toestemming

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.