Schaf de overheid af en verdeel NL in kleine menslievende gemeenschappen

Laat kleine gemeenschappen het overnemen van de corrupte, graaiende, multinationals bevoordelende, oorlogs- en controle zieke overheid. Ik stel voor op de langere termijn de overheid af te schaffen en voor de korte termijn te gaan beginnen met zelfredzaamheid door het opbouwen van kleine gemeenschappen.

Waarom accepteren we van onze overheid dat onze gezondheid kapot gemaakt wordt?
Waarom nemen we het dat onze vrijheid afgenomen wordt?
Waarom willen we zo nodig met de VS meedoen in de volgende krankzinnige oorlog met Rusland?
Waarom staan we toe dat ons sociale stelsel wordt weggegeven aan grote ondernemingen?
Waarom accepteren we dat we aan 12.000 postbusvennootschappen belastingvoordelen weggeven?

Omdat we met z’n allen slaafs de overheid volgen.

marihuanaOnze gezondheid staat zwaar onder druk door de stress van het werk of door het overleven met een uitkering en de angst die ons aangepraat wordt door de mainstream media. Daarnaast worden we voortdurend blootgesteld aan WIFI straling, luchtverontreiniging, weersbeïnvloeding en andere straling (HAARP). Er is een schrikbarende stijging van mensen die aan kanker lijden en er aan sterven. Alternatieve geneesmiddelen worden langzaam aan verboden. Een bijzonder geneeskrachtige plant als hennep wordt als illegaal bestempeld, terwijl de Amerikaanse overheid na veertig jaar heeft toegegeven dat het kanker kan genezen. De farmaceutische geneesmiddelenmaffia vaart wel bij zieke mensen. Ziekmakende bestrijdingsmiddelen worden toegelaten in de landbouw.

cameraOnze vrijheid staat op de tocht. Met als argument de voorkoming van terroristische aanslagen worden steeds meer privacy-beperkende maatregelen doorgevoerd. De controle wordt jaar na jaar scherper samen met de onderdrukking die daarbij hoort. Er piepte bijna niemand toen er een ID plicht werd ingevoerd, iedereen accepteert dat hij zonder pas ZIJN geld niet kan opnemen bij de bank. Er zijn zelfs digitale banken zonder loket! Iedere burger is verplicht bij een particuliere ziektekostenonderneming een verzekering af te sluiten.

oorlogWij worden bestuurd door een overheid met een sadistische behoefte aan oorlogvoeren als loopse hond volgt NL de VS in een oorlog met Rusland. De wapenindustrie en banken hebben een satanische verlangen naar wereldoorlog III.
De propagandamachine van de mainstream media maakt overuren in het zwartmaken van de Russen.

Daarnaast wordt binnen de EU een krankzinnig bezuinigingsbeleid gevoerd dat steeds meer mensen tot de bedelstaf brengt. Landen zoals Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland krijgen zogenaamd steun met leningen, maar wel onder voorwaarde dat er bezuinigd wordt en geprivatiseerd. De werkloosheid neemt toe en het aantal mensen in de bijstand eveneens.

Waarom leggen we ons lot in de handen van de overheid?

Dat volgzame lijdzame karakter dat de meeste mensen hebben kan maar een verklaring hebben. We zijn ons hele leven beïnvloed op school, door de mainstream media, de wetenschap. Met steeds hetzelfde sprookje: we kunnen niet zonder de overheid! De regering zorgt voor ons van de wieg tot het graf. (dat laatste wordt wel heel letterlijk opgevolgd de laatste tijd door bezuinigingen in de zorg en sociale systeem die een versnelde dood veroorzaken). We moeten gaan leren op onszelf te vertrouwen en met elkaar een gemeenschap te vormen. Mensen zonder macht hebben geen behoefte aan oorlogen, geweld, onderdrukking en misbruik. Het enige dat mensen willen is leven in harmonie en vrede en blijkbaar zal dit NOOIT van de overheid komen. Dat bewijst de geschiedenis van de mensheid. (althans voor zover deze onderwezen wordt in de geschiedenisboekjes die de machthebbers dienen)

De grootste uitdaging waarvoor we met z’n allen staan

tuinOns is geleerd dat we in kleine gemeenschappen geen enkele kans maken te overleven. Ons zelfvertrouwen is gereduceerd tot nul (zie mijn boek Nieuwe Tao hierover), we vertrouwen blind op de alwetende overheid. We geven aan de overheid onze ziel en zaligheid. Dat moet stoppen om aan onszelf te laten zien dat we geen overheid nodig hebben. Durf het heft zelf in handen te nemen. Organiseer je in kleine gemeenschappen die zonne-energie delen, samen moestuinieren, zoveel mogelijk met elkaar delen.

Oplossingen voor de korte termijn

 • Bewustzijn
  – kijk minder tv
  – geef mind control minder kans
  – volg ook de alternatieve media
  – verdiep je in het grotere plaatje
  – ontwikkel jezelf meer spiritueel
 • Zelfvoorzienend
  – ontplooi zoveel mogelijk activiteiten binnen kleine gemeenschappen
  – vang samen energie op en verdeel
  – verbouw samen gezonde voeding op kleine schaal
  – deel zo veel mogelijk hulpmiddelen in gemeenschappelijk gebruik
  – zet samen met andere kleine gemeenschappen ruilsysteem op
 • Gezondheid
  – gebruik de natuur om gezondheid op peil te houden (denk bijvoorbeeld aan alternatieve
  geneeswijzen als helende hennep, middel om onder andere kanker te voorkomen en te bestrijden)

 

Rob Vellekoop, 25 juni 2015

30 Comments

 1. Extra… hoed u voor NGO s die duurzaamheid promoten en check organisaties bij ICLEI Rotterdam… wie daar staat heeft minder leuke bedoelingen…. promotors van Agenda 21!!!!!!!!!!

  We gaan overspoeld worden met gladjanussen die met veel geld opzak stakeholder worden en op die manier agenda 21 gaan promoten .. voor je het weet zit je in iets wat je nu juist niet wil…
  Ja prachtig we schaffen besturen af geen verkiezingen.. nee de NGO gaat de dienst uitmaken.. niet gekozen maar wel de baas… natuur volledig boven de mens gesteld… wooncilinders met 5 mensen op 20 vierkante meter…

  http://www.thegoodmanchronicle.com/p/documentaries.html

  http://www.thegoodmanchronicle.com/2013/11/a-critical-analysis-of-agenda-21-united.html

  http://www.iclei-europe.org/members/member-in-the-spotlight/archive/rotterdam/

  Een groot feest op weg naar het einde….zwak ziek oud en misselijk.. weg ermee… maar ja het milieu heeft het nog nooit zo goed gehad en de Elite zit verder op rozen ruimte zat en ze bezitten alles.
  Vraag je af wie die ZE zijn die dit soort UN plannen maken.. wie bepaald dat die ZE dit soort manifesten kan maken en deze beslissingen kunnen doorvoeren????

  Tja Rob… jouw mooie plaatje aan het begin zou zo uit hun reclame campagne kunnen komen… denk niet dat je dat bedoelt maar..ja……ideeën worden vaak voor meer doeleinden gebruikt… dus een brede mate van alertheid kan geen kwaad…
  Wie is nu in vredesnaam tegen duurzaamheid.. niemand… maar het mag niet de dekmantel worden voor toekomstige slavernij….

  • Beste Madelief, dank je voor je bezorgdheid en tips. Voorzichtigheid is en blijft geboden. Maar als er een ding recht tegenover een wereldregering staat dan is het wel de wereld verdelen in duizenden kleine gemeenschappen en dan geldt wat mij betreft dat prachtige plaatje. De absolute tegenpool van het NWO is zo min mogelijk bestuur en zoveel mogelijk delen zonder geld. Voor mij is niet de natuur het doel, maar het welzijn van de mens, menslievend dus. Je herkent de satanisten van de cabal aan haat, onderdrukking, ziekte, sadisme, oorlog, geweld, marteling, eigenlijk aan alles wat tegenover goed en menslievend staat. Op naar de duizenden gemeenschappen die zullen opbloeien zoals het plaatje!

   • Beste Rob,
    agenda 21 heeft ook de intentie het volk tot een grass root bottom up gevoel te geven omdat ze weten dat de NWO niet geaccepteerd gaat worden. En dus geven ze ons via 21 straks het gevoel het `samen gedaan te hebben` ZONDER OVERHEID.

    En de waarheid zal zijn dat de NGOers inderdaad worden ingezet als de redder in de chaos waar de overheid het (bewust: problem reaction solution)af laat weten, ze zijn echter net zo goed gewoon door de elite tussen de buurtbewoners gezet.
    Ik begrijp Madelief haar bezorgdheid en deel deze ook, juist door het plaatje wat jij erbij zet. Dat zijn namelijk idd de woontorens van agenda 21.. Is dat een bewuste keuze of vond je het gewoon mooi. Ik schrok er eerlijk gezegd wel van.
    Ook de kleinschaligheid waar jij het over hebt komt voor in deze foute agenda..

    Een vredelievende gemeenschap, geweldig, graag zelfs, maar dat hoeft niet kleinschalig en we kunnen dat ook gewoon promoten in het huidige systeem ook met geld. Het is mentaliteit wat geld goed inzet voor of tegen de mens.
    En we hoeven niet in torenflats te wonen om een mooie gemeenschap op te bouwen gebaseerd op respect en waardering voor elkaar…

    Er zijn veel websites die zich goed voordoen, wolven in schaapskleding mensen aan hun kant scharen (want dat is bottom up consensus), maar de agenda wel pushen, dus ik blijf ook alert net als madelief. We moeten wel.

    Deze woorden:
    ” Voor mij is niet de natuur het doel, maar het welzijn van de mens, menslievend dus.”

    laten wel zien dat je het goed bedoeld.

    ps
    De duurzaamheid agenda 21 gaat ook niet om de natuur, maar is gewoon de dekmantel voor een dictatuur.

    • Hmm, ben je bang Spring, om niet langer alleen maar te praten over agenda 21 e.d., maar er gewoon iets tegen te gaan doen?

     • beste Rob… begint dat dan niet met het kweken van bewustzijn en wijzen op risico’s of gaan we gewoon blind de plomp in en zien we wel waar het schip strand????
      Ik denk n.l. dat Spring en ook ik extra voorzichtig zijn goed bestuderen en vraagtekens plaatsen……..
      Ik vind het n.l. redelijk naïef te denken dat onze roverheden zich zonder slag of stoot over zullen geven… zo van OHHH zijn jullie het zat nou dan gaan we maar….
      via 21 hebben ze allang plan B gestart met talrijke stakeholders NGO s die met overheidsgeld de door ons gewenste kleinschalige vredelievende leefgemeenschap op te starten en als alle naïeve schapen over de dam zijn komt de aap weer uit de mouw….dat is mijn zorg….want sommige dingen beginnen inderdaad met heel goede ideeën maar hoe kan de gemiddelde burger controleren wat de achterliggende agenda is… helaas vaak is het dan te laat…

      Ga eens rondkijken onder millennium Gemeenten…..de proeftuinen voor de toekomst van de teruggetrokken overheid…. hele mooie wooncilinders .. beter voor het milieu … maar wel weg met uw individuele vrijheid… de koeien de wei in de mensen op stal….

     • Ik heb al op veel plekken rondgekeken en geëxperimenteerd. Van de ene op de andere dag iets afschaffen, dat staat nergens in mijn artikel, er wordt gesproken over langere en kortere termijn. Ik zal de komende week proberen de achterliggende agenda zichtbaar te maken van het NWO streven.

     • Is mensen bewust maken over agenda 21, waar alle websites dit laten, liggen niet iets doen?

      Niemand weet ervan of hoe het met stroop wordt verkocht.

      Waarom maak jij er geen artikel over, dat zou zeker helpen.

      Als je meer informatie wil dan vraag je maar.

  • Ik begrijp precies wat je bedoeld. Dat Fresno gedoe met steriele woonsilo’s. Waar zijn de kippenhokken en het smederijtje en het menselijke maat gedoe?
   Daar willen wij niet in. Dat gaan we niet met ons laten doen. Alsof wij geen onderdeel meer zijn van ‘De Natuur’!

 2. De overheid vormt de grootste bedreiging voor de democratische rechtsorde, als ze met tal van regels het leven van de burgers negatief willen beïnvloeden. Ik denk ook vaak dat als de overheid echt vrede en democratie wilde brengen, het al lang geregeld was. Ze kopen zelfs windmolens die niet werken om de burgers nog meer tegen te werken. Het verhaal dat we ons moeten ontkoppelen van het kapitalisme om zo banken en overheden omver te werpen is een links idee waar ik mij prettig bij voel. Er komt nog bij dat de overheden werken voor de banken, en die werken weer voor de reptielen die ons belang willen schaden. De mensheid houdt zichzelf in onwetendheid als er niet de bereidheid is er iets aan te doen. Als er gif in zowel het voedsel als in de lampen wordt gestopt dan is mij wel duidelijk hoe bepaalde mensen aan worden gestuurd door duistere krachten achter de grens van het zichtbare licht. Een overheid die miljoenen doden veroorzaakt moet je niet willen steunen. Alle dieren vrij!

 3. Er worden vorderingen gemaakt op gebied van Milieu, rechtsspraak omtrent energie beheersing, gewonnen door de mileiu-organistaie.
  De overheid trekt zich toch al mzijn verantwoordelijkheden naar allerlei gebieden, dus ze graven min of meer hun eigen graf?
  \Voor mij part mogen nu al opzouten, want ik heb hen niet nodig om ‘ mijn haar in de war te kammen’

 4. HET magische woord zit in menslievend…. en dat is een kwestie van mentaliteit…. communes etc braken hun nek ook vaak ALWEER over machtswellust …. hoe nobel is de mensheid?????
  Maar we moeten ergens beginnen en het kweken van meer saamhorigheid is een eerste stap .

  Oh ja in de tijd van de stammen was er de dorpsoudste en de raad van wijzen…..toch een beetje bestuur en ligt daar dan weer niet het grote ego gebeuren op de loer bij monde van de dominante betweters????
  Hoe verzorgen we de zieken en de bejaarden….want die die zullen er altijd zijn ?
  Punt is dat ons nu verloederde zorg stelsel ooit ontstaan is omdat die z.g. naastenliefde niet werkte mensen hadden minder tijd en vaak ook geen zin om te helpen.. de verwaarlozing van ouderen heeft uiteindelijk tot een vorm van zorg stelsel geleid wat in eerste instantie wel ok was maar met de huidige bewuste afbraak theorie van overheden ontaard is in een ramp… alweer mentaliteit voor en na het probleem…altijd valt of staat iets met het bewustzijn van de mens.
  Misschien en hopelijk is de mens dan nu eindelijk rijp om in te zien waar het om gaat…proberen en zien hoe het zich ontwikkelt..
  Oud gezegde niet het kind met het badwater weggooien en onderzoek alles maar ook behoud het goede…. en samen sterk.
  Zonder proberen kom je nergens dus … kweken van saamhorigheid fase 1….!!

  • Madelief, betweters en baasjespelers kunnen alleen hun kans grijpen als er iets voor open doel ligt.
   Een sterke club laat zich niet betuttelen. Het staat en valt met charismatische bewuste vastberaden mensen met ruggengraat. Dat is iets wat in onze totale samenleving ontbreekt en daarom zitten we ook in deze rotzooi.
   Er moet een afsplitsing gaan plaatsvinden. Dit is onvermijdelijk.

 5. Geweldig, precies mijn denkwijze nu hier verwoord. Er zijn nu al enkele jaren kleine gemeenschappen waar ze dit in praktijk brengen, door heel Europa en er komen er steeds meer. Een van de voorbeelden;
  https://vimeo.com/40515625

 6. In het continent Afrika is goed te zien wat er gebeurt als er geen functionerende overheid is, maar alleen versnipperde al dan niet vredelievende stammen: Iedere gek met grootheidswaan, èn beschikking tot wapens, gooit roet in het eten, en daar gaat het paradijs met vredelievende inwoners…

  • Beste Sonja, in Afrika is veel meer aan de hand dan een overheid die slecht functioneert. De landen op het Afrikaanse landen zijn voor het merendeel ‘gecreëerd’ door de Europese kolonialen. Dat veroorzaakt al in de eerste plaats wrijving en ongenoegen. Daarnaast zijn de overheden meestal dictator-gedomineerd. Vervolgens worden zoveel mogelijk groepen tegen elkaar opgezet omdat veel Afrikaanse landen rijk zijn aan delfstoffen, die westerse multinationals voor een habbekrats uit de grond proberen te halen. Deze ondernemingen varen er wel bij ‘overheden’ en bestuurders te kopen of tegen elkaar uit te spelen wat weer geweld tot gevolg heeft. Dit zijn slechts aan paar redenen dat het in Afrika er niet bepaald vredelievend aan toe gaat. Vergeet daarnaast niet dat het een soort proeftuin van de farmabedrijven is, denk aan Ebola en AIDS. Alles bij elkaar nu niet bepaald een heilzame ondergrond om kleine gemeenschappen te hebben, die er overigens wel waren.

   Jij bent net zo gehersenspoeld als wij allemaal met het idee dat een overheid voor zijn burgers zorgt. Er zijn denk ik voorbeelden te over die het tegendeel bewijzen.

   • pff vergeet het eerste comment op dit stukje

    “Jij bent net zo gehersenspoeld als wij allemaal met het idee dat een overheid voor zijn burgers zorgt. Er zijn denk ik voorbeelden te over die het tegendeel bewijzen.”
    .
    ik las het verkeerd, beetje laat en moe..

    nee idd de overheid ( deze ) zorgt niet voor de Borgers.

 7. Heel mooi geschreven Rob (V.)! En ook heel duidelijk en mooi gereageerd Rob (v.d.Z.)
  Er zijn ook prachtige initiatieven op onderwijsgebied;
  1] http://www.hartverwarmendwijs.nl/de-kinderen-en-hun-onderwijs-in-deze-tijd/
  2] http://www.degroeierij.nl/index.php?c=pages/Blog%20-%20radical%20unschooling.htm&subid=n1689
  3] http://www.marjadevries.nl/index-ned.php
  4] Dld.: UNSCHOOLING https://haunebu7.wordpress.com/2015/04/08/wie-geht-freies-lernenunschooling-vortrag-von-ka-sundance-bei-der-rohvolution-2015-berlin/
  5] https://freeskoolnederland.wordpress.com/
  (Dit is o.a. waar de overheden voor gezorgd hebben: https://www.youtube.com/watch?v=VXbsayf2ZmY#t=750)

  Alles begint met een idee, mevrouw Van Boven. Als we met dat idee bezig blijven (er aandacht aan blijven geven en er energie in blijven stoppen), dan wordt het tenslotte gerealiseerd.

  • Lekker laten slapen en vooral niet wakker maken.
   Er zijn nu al mensen genoeg die een alternatief kunnen vormen en die zijn al,een tijdje wakker.
   Ze moeten elkaar alleen nog ontmoeten en de krachten bundelen.
   De mensen die nu nog slapen hebben het volste recht om te slapen. Maak ze daarom niet tegen hun zin wakker want dan heb je ‘wakkeren’ die liever hadden blijven pitten. Zij hebben die nachtmerrie kennelijk hard nodig om karmisch rijp te worden. Laat ze in hun ding.
   Er is de afgelopen tien jaar genoeg gepraat, er is genoeg gebeurt. Wie de tekenen nu nog niet zien kan is blind en doof.
   Nu is de tijd van doen. Co-existensie en niet bang zijn voor de schapenhonden die de kudde met geweld bijeen willen houden want dat is het enige machtsmiddel van de overheid die lijdzaam moet aanzien dat hun tijd voorbij is. Een ding is zeker…het gaat veranderen, links of rechtsom!
   Wees erbij en je kleinkinderen zullen trots zijn.
   Ik zie de banieren al wapperen aan de horizon van een nieuwe wereld!
   (beetje euforisch mag wel)

 8. Meneer Vellekoop. Je moet er maar aan toe zijn denk ik. Niet iedereen ziet zo’n revolutionaire gedachte zitten als ik met mijn vriendinnen spreek. Velen menen dat het in ons land toch wel goed gaan. Daarnaast zie ik dat er niet zo veel mensen echt uit hun stoel komen, maar misschien is dat op uw site anders. Verder is een oproep de eerste stap, maar wat er na te doen? Stel dat ik aan een kleine liefdevolle gemeenschap mee wil doen, moet ik dan mijn burgemeester zien te strikken? Of moet ik actie op het plein gaan voeren en stikkers uitdelen? Of… . Kortom, hoe kan uw idee verder handen en voeten krijgen. Dat lijkt mij een belangrijke vraag om tot concretisering te komen.

  • Beste Mevrouw Van Boven, begin met kleine stapjes begin een gemeenschappelijke moestuin met elkaar, of deel samen de opbrengsten van zonnepanelen. Daar heb je echt de burgemeester niet voor nodig. Het is net alsof we overal de overheid voor nodig hebben en niets zelf EN samen meer kunnen organiseren! Veel succes.

  • Beste mevrouw van Boven,
   Onderaan beginnen zou ik zeggen. Dus er mag best een ambassadeur zijn in de vorm van een burgemeester die voorlichters taken vervuld en dienstbaar optreed. Maar kies deze in GODSNAAM zelf!!!! Niet een door de koning aangewezen poppetje uit het ‘old boys netwerk’.
   Eis dat deze persoon met dezelfde egards behandeld wordt als de opgedrongen burgemeester.
   Onder ons gezegd ben ik al jaren aan het propageren voor een totaal ander samenlevingsvorm.
   Ik stel mij voor, een groep van ongeveer 250 mensen die bij voorkeur niet in een stad leven (geen eis en uitspraak) Deze mensen leven zo autarkisch mogelijk en wat zij produceren verhandelen/ruilen ze met de andere gemeenschappen. Iedereen doet waar hij/zij goed in is.
   In feite terug naar het oude stammen verband maar dan volgens het 21e eeuwse model.
   Opvoeden en onderwijs doen we zelf en niet met de bedoeling om er knechten van te maken.
   Politieke partijen bestaan niet meer want we hebben directe democratie en stemmen een keer per maand via de computer op onderdelen waar het over gaat op dat moment.
   We hebben een eigen muntstelsel die alleen maar dient als ruilmiddel en bestaan 100% zonder rente.
   Uiteindelijk hebben we na duizenden jaren begrepen dat een gezond bestaan en genoeg voor iedereen eigenlijk al die jaren binnen handbereik lag.
   Eindelijk is de 21e eeuw begonnen!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.