Mediwiet of helende hennep: wondermedicijn door ieder zelf te maken

Mediwietolie of cannabisolie is een volksmedicijn dat iedereen zelf kan maken en dat wonderbaarlijk veel ziektes schijnt te kunnen genezen.

Wernard Bruining is de uitvinder van de term medi-wiet, een verdunde wiet- of cannabisolie. Gebaseerd op het concept van Rick Simpson maakte Bruining mediwiet doseerbaar. Tegenwoordig is hij promotor van dit volksmedicijn.
Het recept van mediwiet staat nauwkeurig beschreven in zijn boek Helende Hennep.

Mediwietolie wordt gemaakt van de hennepplant. Aan een plant heb je meer dan voldoende om voor een persoon een heel jaar wietolie te produceren. Dus dat is heel goedkoop. Bruining heeft een methode ontwikkelt waarbij eenvoudige hulpmiddelen gebruikt worden die iedereen kan aanschaffen. Alles kan van de plant gebruikt worden behalve de takken.

Volgens Bruining in zijn video kan iedereen wietolie maken, gewoon thuis op het aanrecht. Mediwietolie is succesvol ingezet bij: artrose, artrites, reuma, scoliose, kernautisme, ADHD, Asperger, depressie, chronische pijn, migraine, hoofdpijn, schizofrenie, psychose, trauma, spierspanning, tremor en spasmen, Parkinson, misselijkheid, MS, ziekte van Crohn, fybromyalgie, COPD, kanker, huidkanker, OCPS, Ehlers Danlos, slapeloosheid, wratten, angststoornissen, enzovoort.

Als motivatie om het gebruik van wietolie te stimuleren, zegt Bruining: “De kosten van de zorg verdubbelen in de komende 15 jaar. Ik wil een nieuwe kijk op gezondheidszorg. We moeten leren beter voor ons zelf te zorgen zodat we de kosten kunnen drukken. Wiet olie is een volksmedicijn, het kan er namelijk voor zorgen dat mensen minder snel kostbare professionele gezondheidszorg nodig hebben. Medicijnen werken maar goed bij 50% van een populatie. Dat geldt ook voor mediwiet. De staat probeert ons te dwingen alleen maar voorgeschreven medicijnen te gebruiken, alles wat daar buiten valt wordt belachelijk gemaakt en verboden.” Bruining vindt dat we moeten gaan naar een scala aan medicijnen.

Sinds 1937 wordt de teelt van hennep en marihuana belast met een extreem hoge belasting. Op het overtreden van de Marihuana Tax Act stonden zware straffen. De mens heeft altijd een symbiose gehad met hennep, als een van de eerste landbouwgewassen die de mens gebruikte. Hennep of cannabis wordt gebruikt voor de productie van vezel, voeding, medicijn en genotmiddel. Hennep werd vroeger algemeen gebruikt om touw van te maken, zeilen enzovoort. Verbod op industriële hennep is langzaam verworden tot het verbod op marihuana.

Randolph Hearst was een klassieke Amerikaanse ‘newspaper tycoon’. Eigenaar van meer dan 50 kranten, maar ook papierfabrieken en complete bossen om die kranten van papier te voorzien. Hearst zag in henneppapier een grote bedreiging voor zijn papierfabrieken toen een patent werd ingediend waarmee van hennep goedkoper papier kon worden gemaakt dan van hout.

Daarom creëerde Hearst in 1935 een mythe. Hij voerde een intensieve campagne over een nieuwe gevaarlijke drug, genaamd marihuana. Deze ‘killer’ drug werd gemaakt uit hennep en gebruikt door Hispanics, Mexicanen en negers en zou hen aanzetten tot het verkrachten van blanke vrouwen! Hieraan werd een ander angstbeeld gekoppeld dat het gebruik van deze ‘nieuwe drug’ leidt tot het gebruik van hard drugs wat een bedreiging is voor de jeugd. Hearst voerde een anti-hennep campagne door iedere dag in een van zijn vele kranten een angstaanjagend verhaal te plaatsen over de invloed van marihuana. “Deze angstbeelden worden tot op de dag van vandaag gebruikt en nu nog trappen mensen er in,” aldus Bruining in bijgaande video. De Hearst campagne leidde tot het verbod van hennep.

Bruining vertelt ook dat volgens het onderzoek van Jellinek 2011 er 23.656 legale drugsdoden zijn gevallen en 330 mensen aan illegale drugs stierven. Met andere woorden voor 1,3% van alle drugsdoden wordt een war on drugs gevoerd! Hij zegt: “De overheid meet zich het recht aan om uit te lokken, af te luisteren, mensen te ontslaan, enzovoort. De war on drugs is een grote leugen. We zijn er met zijn allen ingetuind.”

“Zo stierven 19.245 mensen aan gevolgen van tabaksgebruik, 4411 aan alcohol, aan medicijnen 70 verkeersdoden, 25.000 spoedopnames en 1500 doden. Er zijn nog nooit mensen gestorven aan cannabis en toch worden coffeeshops bestreden.”

Volgens een News poll van 1 mei 2013 steunt 80% van de Amerikanen legalisatie van marihuana. In 19 staten wordt medische marihuana toegelaten.  In Spanje is roken, dus telen voor eigen gebruik wettelijk toegestaan. In Uruguay is cannabis sinds 2012 legaal en op 1/8/2013 is de teelt gelegaliseerd. “Het is niet meer van deze tijd om nog moeilijk te doen zoals in Nederland. Ons softdrugsbeleid is achterhaald”, volgens Bruining. “Hennep zal onze maatschappij helen, industrieel, sociaal, maar ook medicinaal.”

 

Rob Vellekoop, 15 april 2015

Het boek Helende Hennep is verkrijgbaar bij Academy of Happiness.