1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

68 Comments

 1. Wij zitten nu al sinds 2009 zonder inkomsten, dit omdat sociale dienst elke keer andere argumenten aanvoert om maar niet de uitkeringen toe te kennen. Daarbij de nodige problemen want hij zwaar hartpatient niet verzekerd. Zorgnet Rotterdam die in het leven is geroepen om juist hulp en zorg te bieden aan mensen die even buiten de boot valt zegt , na vele maanden dat ik maar terug moet gaan naar mijn ouders. 47 jaar, en terug naar papa en mama… wat een advies voor een hulporganisatie waar mensen werken die lang geleerd hebben om dit soort adviezen te geven. Dan vervolgens hem verwijzen naar centrum 40-45 die gespecialiseerd zijn hulp te bieden aan zwaar getraumatiseerden maar als hij daar heen belt zegt men eerst dat het alleen is voor oorlogstrauma’s later zegt men dat hj niet is verzekerd dus kan men hem niet helpen. Nu vandaag heeft een vertrouwenspersoon gemaild, die contact met c40=45 opgenomen had dat men alleen onverzekerde asielzoekers mag helpen. Geen onverzekerde nederlanders! Dit lijkt me tegen UVRM, tegen EVRM tegen Nederlandse grondwet.

  Daarbij heeft Nederland een Illegaal koningshuis. Tweehonderd jaar geleden was er geen erfelijke opvolger. Daarna verlaat ( koningin) Wilhelmina in oorlogstijd het land, wat wettelijk gezien betekende dat zij afstand nam van de kroon want men mocht in koningschap niet haar eigen land verlaten. Als men dit toch deed dan verviel het koningschap. Dit kun je opzoeken op het net.

  Dus eigenlijk is nederland gewoon niet rechtsgeldig. Een dictatuur en zorgstaat voor buitenlanders, of illegalen want men mag geen flater slaan tov het buitenland. Nederland kan geen gezichtsverlies lijden. Zij hebben een verdrag getekend dat men buitenlanders en asielzoekers hulp. zorg en medicatie moet verschaffen maar hun eigen burgers vergeet men.

  Maar wij vechten wel verder, we hebben genoeg mail en bewijs hoe Nederland zich houdt tov haar burgers en hun rechten.

  Mochten er mensen zijn die hetzelfde meemaken kunnen ze mailen naar klokkenluiders@hotmail.com

  groet

 2. BESTE KOOS< DE PARTIJ VAN DE ARMOEDE IS HEEL ERG DIEP GEVALLEN, EN DE PVV DRIJFT OP LOUTER DISCRIMINATIE ZODAT HET GEWOON GRIEZELIG BEGINT TE WORDEN. ALS U EEN KLEIN BEETJE VERSTAND HEEFT, EN HET NIEUWS VOLGT MOET JE DIT NIET WILLEN.

 3. Hallo Koos, waarom moet iemand onder dwang wat terugdoen, en als al die miljoenen mensen rekent wat zou je ze laten doe überhaupt. Ik doe vrijwilligerswerk bij de voedselbank, omdat ik voor de medemens graag iets wil betekenen. WAT DOE JIJ!, EN WIE BEN JIJ DAT JE MEENT HET RECHT TE HEBBEN OM OVER ANDEREN TE KUNNEN BESLISSEN!!!!!!!

 4. Het is allemaal nie zo moeilijk ze kijken gewoon naar de giro nummers die steeds worden geopend voor de arme landen en iedere keer als daar weer voor meer als weet ik hoeveel miljoen heen gaat denken ze oo de hollanders kunne nog wel wat missen want ze hebben weer zoveel miljoen opgehaald voor de gironummers dus dan kunne ze ook nog wel wat missen voor weet ik wat. maar mijn menig is dat ze eerst is alles op orde brengen hier in nederland. En dan pas geld naar het buitenland gaan brengen en dat ze de grenzen maar is dicht gooien voor al wat van het buitenland komt om hier te werken en eerst al het nederlandse volk aan het werk brengt en daarna de buitenlanders laten komen voor de lege plaatsen op te vullen

 5. Zelfs als je slordig gekleed bent. Wat als mensen straks geen geld meer hebben om nette kleding te kopen. Als dit door gezet gaat worden. Zullen er nog veel meer mensen dakloos worden. Kinderen die op straat moeten leven. Waar is de menselijkheid gebleven. Duivels zijn het!

 6. Ik zie met deze maatregelen de verjaardags gesprekken over klaplopers en uitbuiters in praktijk gebracht worden.

 7. DE REGERING GOOIT ONS GELD OVER DE BALK
  Het is toch van de gekken dat de Nederlandse regering miljoenen euro’s in het buitenland pompt, om daar mensen een opleiding te geven terwijl ze niks met Nederland te maken hebben.
  En ze geven het geld uit aan derde wereldlanden ( wat een bodemloze put is ), maar we zijn bij zelf ook een derde wereldland.
  En barricadeer de grenzen voor illegalen.
  NEDERLAND WORDT WAKKER HOE MEER WIJ INZAMELEN VOOR HET BUITENLAND, DENKT DE REGERING ER VALT NOG MEER TE HALEN BIJ DE NEDERLANDSE MINIMA.

  En dan de JSF waar miljarden wordt in gepompt ( ontwikkeling )dit lijkt ook wel een bodemloze put, en ze niet eens weten of ze hem willen of kunnen kopen.

  Ik zeg stop de cashflow naar het buitenland en zorg eerst voor het eigenvolk.

 8. Het is tijd voor Burger op stand gooi Nederland plat trek de steker uit dit kabinet doe iets wacht niet toto het te laat is . België kon ook regeren zonder kabinet dus wij hebben ze ook niet nodig het kan

 9. Het is al lang geleden begonnen door de arbeid te verplaatsen naar het buitenland, waardoor de multinatioals..Miljarden verdienen. Het Manuele werk wordt langzaam ingenomen door Robots en machines. Het nederlandse volk heeft daar een tijd op mogen teren op de winst. Seizoenswerk is gedaan door de immigranten..Het gevolg is dat de rijken rijker zijn geworden en de armen armer!..Het sociale waar Nederland altijd beroemd om was..gaat nu verloren omdat men nog steeds geld belangrijker vind dan de mens, zolang het nog te verdelen was, was het ook geen probleem! ipv de Pharmaceutische industrie aan te pakken, pakt men de consument! Ons voedsel wordt beheerd door Monsanto en consorten!..Brussel wordt geadviseerd door lobbyisten die betaald worden door Megabedrijven. De enige drijfveer wat men heeft is GELD!! En hun aandeelhouders. Nou ben ik echt niet tegen geld, sterker nog…geef mij maar een loonsverhoging van 500 euro!..No problem!!…Maar dat een groep mensen op deze aardbol ZOVEEEEEEEEEEEEEEEEEL geld hebben!, Dat snap ik niet! Sterker nog…Ik vind het zelfs misdadig!..Ik kan hier over doorgaan…maar sommige dingen snap ik idd niet…Ben blij dat Obama dat ook vond, maar zijn statement daar ligt de miljardair ook niet wakker van!..Maar het wordt tijd dat wij nedelanders wakker worden en zeggen STOP TE BEZUINIGEN OP WERKEND NEDERLAND en pak de BEDRIJVEN AAN!!

  • Stadsmeisje ik ben het grotendeels met je eens maar vind wel dat je voor een uitkering best iets terug kunt doen.

   • Beste Koos, iets terug doen voor een uitkering betekent dat je twee keer iets terug doet.
    Eerst betaal je premies en belastingen en daarna wanneer je een uitkering aanvraagt moet je weer een keer ‘er iets voor terugdoen’.
    Waar houdt die onzin een keer op?

 10. Uitkering 3 maanden stop zetten omdat iemand naar de MENING van iemand anders slordig gekleed is?! En waarvan moet diegene zich dan verzorgen? Bovendien leef je met bijstand al onder de armoede-grens, maar het mag blijkbaar wel wat erger allemaal?! En dan die dwangarbeid… alsof de meeste mensen voor hun lol een bijstandsuitkering hebben..Pak het geld bij mensen die het kunnen missen zoals de standaard VVD-achterban of die dikkoppen die “sociaal” willen overkomen door een keertje PVDA te stemmen! Of stop die bankbonussen eens in de staatskas, ipv degene die niks heeft kaal te plukken! Ik heb gelukkig nóóit op PVDA óf VVD gestemt, en dat zal ook nooit gebeuren!

  • Lola wat is er mis met een goede verzorging en waarom wil je niets voor je uitkering iets terug doen of is dat een aantasting van je vrijetijd.

   • Beste Koos, iets terug doen voor een uitkering betekent dat je twee keer iets terug doet.
    Eerst betaal je premies en belastingen en daarna wanneer je een uitkering aanvraagt moet je weer een keer ‘er iets voor terugdoen’.
    Waar houdt die onzin een keer op?

 11. Krijgen ministers dan ook geen geld meer en de koning en koningin, want zij teren ook op de zak van de hardwerkende mens. Hun studie en inkomen worden ook betaald door de burgers die echt werk doen

 12. Het is iedere keer weer het zelfde gevoel wat mij overkomt als ik bij een doodskist sta. Dan voel ik mij toch de mindere. Wat zal de overledene die in de kist ligt het prachtig hebben in het hiernamaals. Dank zij deze regering lopen er nu veel te veel mensen rond met dezelfde wens:…….wanneer gaat deze regering nou eens weg…weg…weg…weg…weg…weg.

 13. Oh geeft niet kom ik elke dag bij hun eten en dat zou iedereen moeten doen bij hun op de stoep staan

 14. dat krijg je er dus van als je elke 4 jaar je stem weg geeft aan een onbetrouwbaar sujet in de politieke poppenkast van deze schijn democratie. had nou maar gewoon je heilige schrift gelezen en begrepen, en was maar niet zo laf en zwak. werken voor je geld om in je onderhoud te voorzien??? welk dier in de natuur doet nou?

 15. Wel vanaf m’n 18e PVDA hebben gestemd 40 jaar dus. . Ik schaam me diep hiervoor. . Voortaan wordt het PVV, doe met me mee……Wordt het eens echt crisis. Lijkt me spannend.

  • Beste Gerard, de PVV is niet meer dan een bliksemafleider, een manier om de burger nog meer te belazeren als al gebeurt. Vergeet niet dat Wilders een liberaal is net als Rutte. Stink niet in het toneelstukje dat zij opvoeren. De manier om in NL niets te veranderen is stemmen op Wilders! Hij kakelt en hekelt allerlei zaken maar komt niet met oplossingen. Het is geschreeuw zonder visie.

   Wanneer je ons land nog verder wil laten afglijden naar de middeleeuwen moet je PVV stemmen, zij zullen nog minder doen dan Rutte2. Het enige waar zij in uitmunten is de zondebok die zij aangewezen hebben verder discrimineren en criminaliseren. Je kan altijd op de BIP stemmen in 2016 want wij zullen er staan.

   • Beste Rob Vellekoop de partij van de arbeid heeft in het verleden veel goed gedaan maar heeft helemaal de binding met de arbeider verloren,daar is nu de pvv de partij die de gevoelens van de arbeider verwoord.

    • Beste Koos, dan ben je wel ver gevallen.
     De PvdA stond (nu al lang niet meer) voor sociale gelijkwaardigheid. De PVV is een liberale conservatieve partij, samen met de VVD en D66 laten ze het balletje rollen. Wilders voert toeneelstukjes op met Rutte en vervolgens kruipt hij weer terug in de kast. Steeds wanneer er iets te scoren valt doet Wilders een uitspraak. Hij doet dit visieloos, net zoals zijn collega’s. Maar zegt wel die dingen die veel mensen willen horen.

 16. Nog even dit. Ik wil best meewerken er reageren en doen met deze site., Maar verwijder die rotkop van deze site. Ik kan niet meer naar deze smoel kijken. Groetjes

 17. Dag mevrouw Kleinsma,
  Ik heb nog een ideetje. Als nu alle bijstandsmensen. Mevr. Kleinsma een jaar lang heen en weer laten gaan over de eekhorentjesbrug bij Den Haag, lopend, kruipend, maakt mij niet zo uit ( Die brug is toch eerste klas verspilling van ONS belastinggeld) .Dan is dit goed voor de conditie van mevr.. Kleinsma ( zie haar lichamelijke conditie) Dit uitstapje wordtvoor haar zeker vergoed dor..zorgverzekering, W.M.O. of een instantie (Politieke) waar zij zeker aanspraak op kan maken.
  De bijstandsgerechtigde weet zeker dat hij nuttig werk doet, Die kan aantonen dat het bruggetje ook bestendig voor nutteloze individuen. Voor de Eekhoorntjes telt dat het traject grondig gecheckt is, Dit is een win-win-win situatie. Ik verwacht van mevr,. Kleinsma dat zij zich per 1 febr. 2014 beschikbaar stelt. Zij kan dan bewijzen, dat zij er toe doet in ONS LAND of dat zij geen hart heeft voor ONZE EEKHOORNTJES. Maar….en daar gaat het om…Ze kan direct toezien wie( welke bijstands- heer of vrouw deze zeer maatschappelijk verantwoordelijke klus op zich durft te nemen. Zijn er nog helden in ons mooie Nederland. Ik vermoed dat het kabinet Rutte/Samson hier veel subsidie voor over heeft.

  Mevr. Kleinsma is gehandicapt. toch???? Ik snap niet , dat zij totaal niet solidair is met mensen die ook in mindere en achterstandssituaties zitten. Zij en de gehele PvdA., zijn schurken en verdienen nooit meer onzer stem. Ze zorgen ervoor dat we met z’n allen zonder baan komen te zitten. En gedoemd worden tot …….vrijwilligers werk, Maar..zeggen tegelijk…elke werkloze is er een te veel…Kleinsma wordt nuttig en ROT OP, nu het nog kan………Want wij zijn je meer dan zat met je gelul.

  We laten ze voortaan Links (ha, ha, ha) liggen. Zij verdienen hoe dan ook nooit meer onze stem. Nooit meer, net zoals D’66, en alle fuckers die ons momenteel naaien.

  Laat ze eens een grote smoel opzetten tegen diegene die verantwoordelijk zijn voor deze misère Daar is ze vast en zeker te laf voor. Van mij krijgt ze een koude douche in Antartica, zodat hulp. Of is dit nog te goed voor haar…….

  Het zal wel gelezen worden door…… fuckers.

  Met vriendelijke groet Gerard

 18. (dit wilde ik verspreidden, wellicht is dit een goeie plek)

  De Haagse lente in 2014 ?

  Nu het kabinet de veranderingen voor 2014 bekend heeft gemaakt, is het wel heel duidelijk aan het worden;
  Zij zijn er om de 70% van ons te degraderen tot de armoedegrens, en het juist voor de elite te verbeteren.

  Blijkbaar is, in navolging van de VS, ook in Nederland het gehele politieke bestuursapparaat (achter de schermen) in handen van de economische machtshebbers en vermogenden.
  De EU is van waaruit die visie en beleidsvorming en waarborging ervan wordt gedaan, dezelfde kanalen van waaruit bijvoorbeeld de scholing ooit van Balkenende is betaald !!!

  De veranderingen voor ons, onder het mom van ‘economisch herstel veroorzaken’,
  zijn gewoon deel van een uitwerking van een politieke agenda.

  Ze zijn ook een bewijs van de schijnheiligheid van onze zogenaamde ‘democratisch gekozen beleidsmakers’.

  lees verder https://delangemars.nl/?page_id=3636

 19. Waar gaat het heen met ons land.Harteloze geldwolven aan de top…Er is genoeg geld, het gaat alleen allemaal de verkeerde kant op..Tijd voor een paar doden in de politiek, zodat ze weten dat de normale burger er genoeg van heeft om uitgemolken en uitgespuugd te worden. Om ze vervolgens te laten verrotten zonder geld.
  Stelletje hufters daar.Burn in hell.
  fatsoenlijke burgers worden dalijk massaal criminelen om simpelweg te overleven.

 20. Ik vraag dagelijks rond bij vrienden en bekenden en anderen. Niemand weet iets van deze actie. Kom aan zeg. Meer bekendheid geven aan de Mars. Wie neemt dit op zich……………………..

 21. Het ligt niet aan Poolse mensen, niet aan andere mensen. Het licht aan het kapitaal Dat wordt verkeerd verdeeld. Mensen met macht en invloed, politieke partijen, ambtenarij, bankiers, verzekeraars en vooral de multinationals en dergelijk krijgen de macht om anderen hun wil op te leggen. Doordat ze deze macht hebben, kunnen ze ook vertellen, dat ze alle beslissingen in ons belang nemen. Nu het zuur en dan het zoet, ken je het nog van Balkenende, het kwartje van Kok weet je het nog. Het wordt tijd om Groningse acties te gaan houden in Nederland. Nederland 5 dagen plat. Dit elke maand herhalen totdat het kapitaal, net zo als de Nederlandse regering inziet, dat niet naar de bevolking luisteren ook voor hen slecht af gaat lopen. Alle Nederlanders, Polen, Marokkanen, Turken, ik kan niet alle nationaliteit bij naam noemen, maar ik bedoel ECHT IEDEREEN, werk mee en gooi Nederland 5 dagen plat.

 22. Godgeklaagd deze maatregel weer de mensen pakken die toch niets hebben uitzuigers in den haag vullen hun zakken.En dan de EU pensioen met 50 jaar en €9000 per maand. Nog even en dan is half Nederland aan de bedelstaf en de andere helft aan de champagne en kaviaar. Bah wat ben ik dit zat

 23. Ja dat is geworden! Alleen in anderen kunnen jullie iets zoeken maar op dit moment hebben jullie andere problemen? Rutte2. Toch? Hier zou over rutte2 gaan? Of misschien over POOLSE mensen die zwaar werken. hahaha jullie zijn grappig.Vroeger werkte ik in een kas maar daar wilden jullie niet werken. Wij waren blij. Met ouderen heb ik 2 jaar gewerkt. Paar super vrienden heb ik daar gemaakt. Maar, Deze ouderen herinneren nog Poolse soldaten.
  DUs………….

  groeten allemaal

 24. Maak niks uit wij pikken toch alles , lees overal negatieve berichten over onze regering . Maar uiteindelijk zijn die gekozen door het nederlandse volk . Pvda vvd kregen de meeste stemmen . Terwijl de enigste partij die voor het nederlandse volk opkomt zetels verloor . Hoe kan dat .?

 25. wanneer en waar begint het protest ? ik hoor veel intentie maar geen plannen, en dan hoop ik niet dat het het zoete voorgeorganiseerde feestprotestjes worden zoals we die kennen in nederland, maar echt protest, vlam in de pan…. voor mij als werkende nederlander is al genoeg afgenomen, voor de mensen die buiten de boot vallen nog meer, en dan ook nog met deze belachelijke regeltjes aankomen ???

  trouwens, hier een verhaltje waar deze topcriminelen in den haag en de provincies mee bezig zijn:

  ik ben werkzaam als buschauffeur, meer dan 25% van de lijnen en dus mijn werk wordt gewoonweg geschrapt wanneer de nieuwe concessie begint. in een hele hoop dorpen en gebieden geen bus meer, wat komt daarvoor in de plaats???? jawel, “wensvervoer” een constructie bedacht door die misselijke kwallen van de overheid… hoe gaat dat te werk ?? simpel, mensen die een bus nodig hebben in dat gebied bestellen telefonisch deze wensbus en kunnen daar dan gebruik van maken, wie rijdt die dan ???? dat zouden vrijwilligers moeten zijn… 3 KEER RADEN WELKE VRIJWILLIGERS DAT WORDEN !!!!!!!! goed zo, doe maar wat terug voor de maatschappij, dit is op een hele vieze manier het uiterste bezuinigen, en zo een extra bezuiniging maken op openbaar vervoer, misschien wanneer ik mijn baan verlies mag ik binnen de kortste keren mijn eigen werk weer oppakken, als vrijwilliger wel te verstaan, want ik MOET klablijkelijk wat terugdoen voor de maatschappij en de “overheid” die me via deze weg aan de kant zet.

  misschien links en rechts lichtelijk wartaal, maar ik wordt ziedend als ik hieraan alleen al denk

  • start het protest in je eigen plaats en doe met een grote groep mee op 15 maart!

 26. Het valt me op dat Jettaaatje verdomd weinig in beeld is tijdens de alvast veel te vroeg gestarte campagne van de Partij van de Arbeidersverraders.

 27. Ik woon nu ruim 20 jaar in Nederland. Mijn familie woont in ZA. Ik zeg ook gooi de grenzen dicht en geef geen geld meer aan 3de wereld landen. Er is veel aarmoede en rijkdom in die landen! Geef dat geld liever uit aan NL ons eigen bevolking en ook de mensen die jaren land wel belasting hebben betaald om de pot vet te vullen….er wordt zoveel bezuinigd. Gebruik die paar miljoen euros hier. Charity begins at home!,

 28. onbegrijpelijk. ik heb zelf in de bijstand gezeten en met samenwonen werd het stopgezet. Maar je kan al zo moeilijk rondkomen in de bijstand, dit is echt belachelijk om het dan nog moeilijker te maken voor mensen. en om een reden zoals slordig kleden, slaat echt nergens op, hoe moet het dan als mensen geen andere kleding kunnen kopen op den duur ? Word je dan ook afgerekend als onverzorgd?

 29. o my god, waar zijn ze in hemelsnaam mee bezig, nederland dus echt kapotmaken, waren ze al wel mee bezig, laten ze dan eerst al die polen roemenen , hongaren , weigeren om hier te mogen werken, zet daar dan op die werkplekken al die mensen die van de bijstand moeten leven.en betaal deze mensen goed om niet afhankelijk te worden van de overheid. het is maar een klein topje van die gigantische ijsberg, maar zou een goed begin kunnen zijn. en stop een paar jaar met geld naar ontwikkelings landen te sturen. en dan het glazen huis???????????? wij nederlanders werken er aan mee, door al die miljoenen die ze hebben binnegehaald. waar gaat het geld heen , precies buitenland, had ook hier naar het leger des heils gekunt om mensen hier te helpen die echt in nood zitten, of naar de voedselbank.

  • Ik geef je groot gelijk . laten ze de grenzen maar dicht gooien.
   En een keer stoppen met geld in 3dewereld landen te pompen .
   Ook zo iets moois . de nederlandse bevolking moet bezuinigen maar de overheid kan wel de jsf kopen 4miljard ofzo en geld naar 3dewereld land nog x 4miljard?

   Voor de overheid zijn de buitenlanders belangrijker dan hun eigen volk.

 30. buikpijn krijg ik hier van wordt er misselijk van als ik dit lees serieus dit is te belachelijk voor woorden wel andere landen helpen he maar hun eigen land ho maar

 31. rutte en consorten,ik heb een wens, en dat heb ik nog nooit iemand toegewenst,maar dat jullie voor al die gepleegde wandaden voor eeuwig zullen branden in de hel.
  en pim, doorstrijden?????met wie??????

  • Beste Pim, ik denk dat het zowiezo goed is om in actie te komen op 15 maart tijdens de landelijke actiedag. De BIP gaat in ieder geval door.

 32. Met dit soort maatregelen stijg alleen de Criminaliteit in NL!!
  Dus hoe meer criminelen, hoe meer bestrijd middelen/ factoren er nodig en dat kost ook veel geld, uiteindelijk gevangenissen worden drukker .. ten kosten van +- € 800 per persoon per dag!..
  Ik zou haar (Klijnsma) adviseren: even 2nd Thought doen met zo een BRILJANTE planning om te bezuinigingen!
  jij slimmerik!!!

 33. Beste Colleen.

  Ik ben het met je eens, dat we moeten overgaan tot actie. Maar, zoals B. den Boer stelt: “Visie zonder actie is hallucinatie; actie zonder visie is activisme!”.

  We zullen, hoe erg ik het ook vind, met gelijkgestemden een comité moeten vormen.die het verzet vanuit de samenleving organiseert en kanaliseert. Dit heette in de jaren ’70 en 80 politiseren van de samenleving,

  Het gaat om de bevolking bewust te maken van hun sociale-, economische-, en politieke situatie. Hoe ervaren ze dit, wat kunnen zij en willen zij hieraan doen. Wie gaat met de samenleving de discussie aan en hoe wordt dit georganiseerd. Hoe zorg je ervoor dat je serieus genomen wordt, door de maatschappij (lees, bevolking).

  Hoe dan ook, we moeten een visie formuleren, die aanslaat bij de maatschappij. Anders wordt je weggezet als Links tuig.

  Ik wil graag meedoen aan het starten van comités, of me aansluiten bij een comité.. Om vanuit een denktank de Nederlandse bevolking proberen te politiseren. Want daar gaat het eigenlijk om, toch? De Nederlandse bevolking voelt zich machteloos tegen over de regering, banken, bedrijven, Europa, leiders en dergelijke. Ze weten niet meer waar het onheil vandaan komt, dit overgoten met een mooie saus van crisis en de bevolking is compleet de weg kwijt. Hierdoor geven ze elkaar de schuld, Buitenlanders, homo’s, krakers, hondenbezitters en dergelijke hebben het gedaan. Hier hebben ze dan ook nog enigszins vat op, denken ze.
  De rest (waar het natuurlijk omgaat; bedrijven, regering e.d.) kunnen hierdoor gewoon hun gang gaan. Dan nog een “sexy”ramp of platgeschoten landen op t.v. (sorry Hoor).Dan denken we, ik ook soms, we hebben het zo slecht nog niet.
  Maar, ik denk dat oorlogen, stammenstrijd in Afrika, honger, dorst, armoede en ellende tot dezelfde onmacht van bevolkingen plaats vinden. Het is ook gewoon politiek waar we ons tegen moeten verzetten.

  Maar, ik ben bereid om me in te zetten om via politie wegen het systeem te beïnvloeden en te verbeteren. Geweldloos, maar wel met financiële gevolgen voor de “onderdrukkers: .

  Dus: Vijf dagen Plat.

 34. Wat een K*Twijf ze moeten nog meer afpakken.Het is geen Jetta Klijnsma maar Jatta Grijpgraag.Het land wordt helemaal naar de kloten geholpen door dit soort mensen.PVDA ik stem nooit meer op jullie,heb 38 jaar op deze partij gestemd maar het is afgelopen.Ze mogen van mij het hele zooitje in Den Haag op sterk water zetten bah!bah!bah!. En wij?? we staan erbij en kijken ernaar.En blijven ernaar kijken maarja wie ben ik??

 35. Beste mensen. Het maakt niet uit welke politieke partij er aan de macht is. Elke discussie over politiek is overbodig. De échte oorzaak van dit alles is de Elite die de touwtjes in handen heeft. Zij gebruiken de Verenigde Naties en de Europese Communie om hun Nieuwe Wereld Orde plannen er door te drukken. De VN heeft bijna 20 jaar geleden al de grondslag gelegd voor wat er tot 2050 allemaal doorgedrukt gaat worden. Niet alleen al onze rechten worden ontnomen, maar ook zullen wij geen privé bezittingen meer hebben, geen eigen huis, geen auto, geen erfenissen meer en zelfs onze kinderen zullen de Staat toebehoren. En niet te vergeten de in volle gang zijnde De-Populatie plannen. Jullie politici en EU parlementariërs worden rijkelijk beloond voor de machtige ZIONAZIS die zich tot eigenaars van deze planeet hebben uitgeroepen. Voor wie nog steeds niet weet wat er gaande is achter de schermen, google gewoon eventjes naar Agenda 21, zionazis, bilderberg, NWO, Rothschild, etc.
  Het is nog niet te laat voor een massale opstand 😉

 36. tijd voor revolutie met een paar miljoen mensen die hele zooi bezetten in den haag kijken of ze dan een keer luisteren !!! dit is geen democratie fuck them all !!!!!!!!
  echt kom maar op dan. strijdbaar zullen we zijn !!!

 37. ik schrijf me wel uit uit Nederland,word ik statenloos 😀 vrijheid! 😀

 38. Trouwens nog even dit.

  Jetta Kleinsma stelt: “Elke werkloze is er een teveel”, m.i. bedoelt ze hiermee. Geef niemand een uitkering, dan noemen we ze ook niet werkeloos, want geen uitkering krijgen, stelt natuurlijk ook geen verplichtingen. Dus kunnen we ze uit het werkbestand schrappen. Daarna geven we deze mensen een andere status. Tuig, Terrorist, Zwerver, Die kunnen ze dan ergens marginaal vasthouden onder bewaking van militairen ( Dit is al in praktijk gebracht in Amsterdam en blijkt uitstekend te werken)

  We noemen het geen concentratiekampen, maar kampen voor mensen met mogelijkheden. Ga je daar niet vrijwillig in, dan werk je niet mee aan je mogelijkheden en ga je publiekelijk aan de (digitale) schandpaal. .

  Nederland moet wel een prettig land zijn en blijven om in te wonen natuurlijk.

  Dat, samengevoegd met alle digitale controles, Je bonnetje bij de Albert Heijn wordt al gecontroleerd door de overheid.

  Het is tijd voor HARDE ACTIE, want de Stassi, en ander dictaturen zouden en zijn jaloers op “ONS MOOIE NEDERLAND”. Waar je de mensen niet je wetten oplegt en in hun waarde laat. Hoe lang is die tijd geleden!!!!!!!

 39. Ik ben het eens met de stellingen. De gewone mensen, arme mensen, kwetsbare mensen betalen de rekening van het gegraai van banken, verzekeraars en andere graaiers. die lachen zich rot on deze maatregelen.

  Dit gaat door, tot dat we eindelijk eens uit ons nest komen, en actie gaan ondernemen in plaats van klagen en lullen hoe slecht het wel niet is en hoe slecht het nog zal gaan.

  We moeten Rutte 2 stoppen door HARDE ACTIE.

  IK stel voor Binnen 2 maanden heel Nederland 5 dagen plat gooien. Er rijdt geen bus, noch trein meer. We blokkeren alle wegen. Geen vliegtuig meer de lucht in. We stoppen met het verzorgen van onze zwakkeren (behalve dan degenen die dan echt niet zal overleven.

  We gooien de bedrijven dicht en de havens plat.

  Dit herhalen we elke maand totdat deze onmogelijke zakkenvuller de pleitriek maken.

  We noemen de beweging : Vijf Dagen Plat

  Wie doet er mee!!!!!!!

  • Hoi Luit, Gerard en Pim en alle anderen,
   Ik ben het absoluut met jullie eens dat het zo niet verder kan, maar wat ik mis, is wat jullie concreet wel willen?

   Het tegen iets zijn geeft soms even, een lekker gevoel, maar helpt tegelijkertijd niet je doel te bereiken, omdat het heel passief is en juist doet wat jullie inclusief ik, niet willen en dat is, klagen,

   Dus wat willen we concreet en hoe willen we dat bereiken? Dat is nl precies ook de manier waarop de “mensen”die nu nog de show runnen hun plannen maken en ten uitvoer brengen. My 2 cents

   • Hey Mel en Colleen.

    Met z’m 3en kunnen, kunnen we kijken hoe we dit gaan aanpakken.

    Hoop van jullie te horen. Gr. Gerard

 40. We moeten met z’n allen strijden tegen dit soort asociale maatregelen. Dus ook allochtonen, samen met autochtonen. Er is, ondanks alle fabeltjes en spookverhalen en borrelpraat, geen verschil tussen mensen. We hebben allemaal hiermee te maken, en dienen samen te strijden.
  De ‘medelanders’ er de schuld van geven is niet de oplossing. Ook zij hebben deze crisis niet veroorzaakt, en zij zijn al helemaal niet de schrijvers van dit achterlijke wetsvoorstel. Laat je geen vreemdelingenhaat aansmeren door Wilders of de Telegraaf: we zijn echt allemaal mensen en we willen allemaal hetzelfde: een menswaardig bestaan. Laten we daar SAMEN voor strijden!

 41. De enigste remedie is dat dit kreng gauw moet oprotten want ze haalt alles onderuit en helpt zo ons land en leven naar de kloten.

 42. Ik krijg gewoon pijn in mijn buik van wat ik hier lees.Is dit wie wij geworden zijn?

 43. Beste Rob, ik vind dat je de toestand nuchter ziet en ergens wel gelijk in hebt. ik wens je heel veel succes met je partij
  het is jammer dat de nederlandse bevolking deze achterlijke zieke mensen in het kabinet geloven.. de overheid plukt de bevolking gwn leeg.. alles wat ze naar buiten gooien klopt geen zak van.. dat doen zij gwn om de bevolking onder elkaar bezig te laten houden, de bevolking verdelen en tegenmekaar laten vechten, van elkaar scheiden daar zijn ze mee bezig.. de overheid wilt niet dat je vrij kan denken.. je moet een slaaf zijn die werkt en luistert
  kijk maar 30 a 40 jaar geleden toen de eerste mensen in het buitenland hier in nederland kwamen werken, alles ging goed, mensen gingen netjes met elkaar om er was respect onder mekaar.. maar de media oefent zoveel macht uit op die mensen dat de meeste hier aan onder uitgaan.. er is maar 1 oplossing om deze problemen te kunnen oplossen en dat is 1 zijn.. gwn 1 zijn, of je nou donker bent of blank, geel of paars maakt niet uit.. bij elkaar komen en 1 zijn.. we hebben nieuwe leiders nodig die echt voor de bevolking klaar staat !! en dat de land op zo een danig manier wordt geregeerd zodat iedereen hier profijt van heeft, maar het allerbelangrijkste dat er vrede ontstaat en rust.. een vrij land waar iedereen kan leven ,als je netjes aan de regels houdt,, maar het moeten menselijke regels zijn !!!

 44. Ik ben wegens ziekte een bijstandsgerechtigde. Maar waarom worden alle “medelanders” geholpen en de nederlanders naar zijn kloten geholpen??
  Ik krijg ern renteloze lening om mijn huis met oude spullen in te richten en betsal elke maand 100 euro terug. …waarom inze medelanders niet??? Die vertrekken grwoon met de noorderzon
  WAAR GAAT DIT HEEN????

 45. Tja ik zeg al jaren dat wij nederlanders tegenwoordig aardig gediscrimineerd worden, buitenlanders krijgen alles en wij nederlanders (dat handjevol dat ECHT autochtoon is) krijgt een trap na.

  • Beste Deianira, ik zal het waarschijnlijk nog duizend keer herhalen: laat je niet voor de gek houden, het economische probleem dat wij hebben in NL is NIET veroorzaakt door mensen uit het buitenland, maar door de onbeperkte vrijheid van banken om er een potje van te maken met instemming van Rutte2, die vervolgens ons land kapot bezuinigt.

   • Grappig dat men al zo gehersenspoelt is om een kleine groep (Medelanders) de schuld te geven….sinds wanneer kan deze groep zoveel macht hebben dan?…bah!”” t lijkt wel n basis school waar t jongetje met de dikke glazen bril nooit word gekozen met gym t onderspit moet delven.
    Idd meneer Vellekoop…..het is niet voor de gek houderij…de mensen die de medelanders de schuld geven zijn te schijterig om voorzich zelf op te komen en durfen niet na te denken!!!! Lekker makkelijk…ignorence is a bless!!!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.