1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

81 Comments

 1. http://nl.wikipedia.org/wiki/Grondrechten#Sociale_grondrechten

  Het is en grondrecherlijk recht, dus kleinsma en ploitiek den haag is nu stafrechterijk vervolgbaar wegens schending van die rechten.
  Allemaal masaal ophouden met belasting te betalen, omdat ook de grondwet dit van je eist, met name uit protest/verzet mag je dit doen, en alles toont nu aan dat de politiek deze grondwet niet hanteren, ja mensen zwijg vooral en zeur overal behalve op de plaatsten waar het toe doet.

  DE NEDERLANDSE GRONDWET HEEFT JULLIE NODIG, EN EIST DAT VAN JE.
  Zwijgen is je eigen graf graven, want ook de zwijgers komen aan de beurt.

 2. Eindebasisrecht voeding gaat het artikel toch over?? Waar hebben jullie het over..heeft niks met het artikel te maken!!!

 3. Als jij dat zo vindt, waarom regel jij dan niet voldoende werkplaatsen voor al die werklozen, natuurlijk wel met een fatsoenlijke beloning daarvoor dan.

 4. Interessant zeg, iemand die mij niet kent, beweert in het wilde weg dat ik een grapjas ben. Is dat ‘nederlands’? ‘verder’: Joden zijn nog steeds een kwetsbaar volk in de samenleving en in de wereld. Het zijn weleens narcisten die daar denken mee te kunnen manipuleren door hen de ‘zondebok’ te maken. Door Joden te besculdigen voelen sommige narcisten zich zelf ‘beter’ omdat ze een minderwaardigheidsgevoel hebben. Zielig is dit niet alleen voor de narcist, het is ook gevaarlijk, gemeen en verdient een harde aanpak. Over narcisme staat eea op http://www.narcissistic-abuse.com
  Elk volk heeft goede, minder goede, soms slechte mensen. Joden hebben over het algemeen veel goeds ‘betekend’ als je daarnaar kijkt. Het was, eerlijk gezegd, ook een van de redenen waarom veel landen Joden wilden ‘hebben’. Of men nu van Joodse of andere afkomst is dat mag niet worden uitgespeeld en dat vermeld ik liever nooit, zeker niet in het openbaar. De overbuurman of overbuurvrouw is ‘dat’ en niet ‘die Joodse persoon. Als Karl Marx overtuigd communist was, is dat niet dankzij die overburen. Joden hebben recht op Joods land. De Joodse Bijbel die de grootse oorzaak is van de positieve ontwikkeling van de westerse maatschappij, staat nu op het internet, ga maar eens lezen. Mijn geschiedenisleraar heette Kuiper. Ik eet zeker dat hij, hoe goed hij ook was, dingen moest verzwijgen. Volgens mij begrijp je dat enigszins, misschien overwegend op rationeel niveau. Ik kan uitvoerig ingaan op je aantijgingen maar je bent de zoveelste alleen op dit forum. Ik zou zeggen doe je huiswerk zelluf. Je aantijgingen worden als verdacht opgenomen. Wie wil kan overigens ook een kijkje nemen op http://www.israelnationalnews.com en nagaan of iemand misschien een bijdrage heeft kunnen leveren aan het ‘geluk’ van ‘zionisten’. Kritiek moet wel gefundeerd zijn. Houd immers van je naaste als van jezelf (belangrijk gebod waardoor veel goeds ook in nederland kwam).

 5. Alweer een fantastisch verweer Rob. You make my day 😉 Jammer dat zo weinig mensen weten waar de klepel hangt, maar desondanks willen ze hun klokje laten luiden 🙂
  Houd George Soros in de gaten. Hij gaat de US Dollar crashen en de USA de afgrond induwen. Daarna is Europa aan de beurt. Maar eerst moeten we een gemilitariseerde Euro Cop hebben om ons de mond te snoeren voordat hier de vlam in de pan slaat.

 6. Onaanvaardbare uitspraken op deze website. Jammer dat men ‘dit’ erbij denkt te moeten halen. Kwetsend, Joden krijgen ‘onderhuids’ of openlijk de schuld van misstanden in de maatschappij.Dit kan niet!!

  Ricardito delatierra | 31/05/2014 at 12:20 | Reply

  Fantastische tekst Rob. !!!! Het geeft me hoop te zien dat er ook nog ECHT wakkere mensen zijn. De meerderheid verkiest het kneuterige debatteren op regionaal niveau, terwijl de ECHTE oorzaak van alle ellende veroorzaakt wordt door de Satanische As Jeruzalem -Vaticaanstad – City of London – Rothschild Federale Bank – Washington D.C.
  https://delangemars.nl/?p=3349&cpage=6#comment-4789

  • Wie heeft het hier over “de Joden”?
   Over welke Joden heb je het? De onschuldige slachtoffers van het NAZISME + ZIONISME = ZIONAZISME, of heb je het over de Ashkenazi Bolsjewieken die minimaal 30 MILJOEN niet Joodse Russen vermoord hebben? Ken je feiten voordat je een Jood van Anti-Semitisme beschuldigd. Grapjas.

 7. Als ik naar de foto van Klijnsma kijk, zie ik een hagedis.
  Koud, gevoelloos onverbiddelijk en immoreel.
  En dat binnen een partij welke in de na-oorlogse jaren zo voor de opbouw van een menselijke sociale structuur was….
  Van deze beginselen is niets meer over en binnenkort gaat de opper-kapo Samsom naar de Bilderbergers om verdere instructies te krijgen hoe de ‘Verelendung’ verder vorm moet krijgen. Op weg naar een pseudo socialistische heilstaat volgens het voorbeeld van de grote NWO roerganger Obama. Waanzinnig toch dat in een tijd waarbij er nog nooit zoveel materiële rijkdom was er een kunstmatige schaarste wordt gecreëerd.
  Het gaat hierbij weer overduidelijk om de bekende hegeliaanse dialectiek.
  Maak een huizenhoog probleem, wacht totdat de bevolking, totaal op hun knieën gedwongen roept als reactie, “doe in vredesnaam iets”! Dan pas komt men (de misdadige groep die dit vanaf het begin heeft bekokstooft) met de oplossing die precies in lijn ligt met hetgeen ze tevoren NOOIT hadden kunnen doorvoeren. De totale Orwelliaanse horrorstaat van 100% dwang straf en controle met repressie op de massa waar Pol Pot of A. Hitler amateurs bij waren als jet het vergelijk zou trekken.
  Intussen lijkt het alsof het niemand echt opvalt of kan schelen.
  “Ach het zal zo’n vaart niet lopen”, niet zo negatief jongens!
  Fluoride, junk food, straling, big pharma en propaganda doen hun werk uitstekend dat zie aan de lethargie van de massa. Intussen hopen steeds meer mensen op het moment dat de molotovs door de staten vliegen en er opstanden uitbreken. Dat behoort ook tot de natte droom van de tirannie want de eskaders zijn hier tot op het bot al voor getraind. Dit gaat het volk, hoe massaal ook altijd verliezen want dit scenario stond al vast.
  Staken en de boel platleggen, kortom niet meer meedoen en statuten vastleggen over hoe dan wel! Dat is naar mijn idee de oplossing!

  • Fantastische tekst Rob. !!!! Het geeft me hoop te zien dat er ook nog ECHT wakkere mensen zijn. De meerderheid verkiest het kneuterige debatteren op regionaal niveau, terwijl de ECHTE oorzaak van alle ellende veroorzaakt wordt door de Satanische As Jeruzalem -Vaticaanstad – City of London – Rothschild Federale Bank – Washington D.C.

 8. hoop dat haar wat overkomt , begin met de tsunami aan oost europeaanse gast arbeider als eerste en laat de piraten die opgepakt worden bij somalia daar en niet hier een proces ze vragen zelfs asiel aan niet normaal , ben zelf vervangen door 2 jonge polski’s , ben het zat begin mijn land te haten huis kwijt alles Krijg geen uitkering al 2 jaar niet (heb eten enz maar 1 juli ook niet meer dus) altijd gewerkt vanaf me 17de ben nu 31 heb ik me strepen toch wel verdiend ??

 9. Als je al 40 jaar geleden beloofde dat de bezuinigingen die toen werden doorgevoerd bedoeld waren voor meér werkgelegenheid en verláging van de staatsschuld…en je doet dat niet (zoals gebleken is en nog blijkt)…dan mag de schuld niet gegeven worden aan de mensen die al die tijd moesten inleveren en bezuinigen. Dan moet je de schuld geven aan het politieke apparaat die met loze woorden komt en die nep”oplossingen” telkenmale als beleid doorvoert. Maar zoals dat in de politiek (en meestal in het normale leven ook) gaat: altijd krijgen anderen de schuld…nooit degenen die met die nep-oplossingen blijven komen. De tegenvallers zullen de nadelige en schadelijke gevolgen (wéér) tonen.

  • De basis van het probleem ligt bij degenen die het geld en de creatie ervan in handen hebben. De overheid loopt aan de leiband van dit rapaille en volgt keurig netjes de worst die ze wordt voorgehouden. Dat zie je aan de maatregelen die worden doorgevoerd. De schuldenlast welke door rente op rente is opgebouwd is zo enorm dat er NOOIT mensenhanden genoeg zijn om dit in te lossen. Wanneer we een overheid, beleidskader, staat of hoe je het ook maar noemen wilt, dit blijft doen zullen we overgeleverd zijn aan de ratten. Pas op het moment dat de creatie en de distributie van geld als medium voor de uitwisseling van goederen en diensten weer bij de overheid zelf ligt maar dan ZONDER RENTE!!!!!!! Kan er weer sprake zijn van een opbouw van een gezonde economie. Dit is hoe dan ook, mogelijk.
   We moeten daarbij wel af van de collaborateurs die nu de hele tent tot de laatste penning verraden hebben. Ik raad verstandige en met verantwoordelijkheidsgevoel behepte politici aan zich nu te profileren als de garde van het nieuwe elan. Ik wil namelijk niet instaan voor de veiligheid van het schorem wat nu willens en wetens de zaak verraden want er zullen hoe dan ook in de toekomst tribunalen ontstaat die glashard gaan afrekenen met het spul wat nu zo goed laat zien hoe het niet moet.

 10. Als ze dit horen in Europa en Afrikaanse landen denkt U dan zelf dat ze nog hier naar toe zullen komen ?

 11. Dit is in strijd met de universele rechten van de mens (waar nederland ook voor heeft getekend) artikel 25 lid 1

 12. Iedereen zeurt zijkt maar heeft niet het lef om net als mij naar denhaag te gaan. Zeur of zijk niet hier maar kom in opstand in den haag en ga daar zijken maar niet voor je pc want daar berijk je niks mee!! En als je niet het lef heb zeur dan gewoon niet voor je pc maar hou gewoon je mond want je berijkt het niet via deze manier !!

  • Misschien moet je eerst terug naar school? voor je je schriftelijk uitlaat op het internet, tip: doe het mondeling in den haag , dan merken ze niks van je gebrek.

 13. wat raar wijf k…..t wijf zeg laat ze maar zelf maar eens 3 manden zonder geld zitten ik dacht dat Nederland een paradijs was maar nee er komt een der wereld oorlog aan alles zo moet pfff echt hun zakken zijn wel gevuld

 14. Schandalig maar deze ambtenaren zijn de grootste boeven op aarde ik zeg als deze wet er wel komt , den Haag afsluiten laten verhongeren kijken wat er dan gebeurt of alle VVD’er en PvdA’er bij Scheveningen de grens over

 15. dat wijf moeten ze zelf eens 3 maanden zonder geld zetten wel hopen dan dat ze alleen woont weet ze ook eens wat het is ik heb bijna mijn hele leven gewerkt en dan krijg je zo iets pff

 16. Ik denk dat ze beter het salaris van mevrouw Klijnsma en alle politici moeten verlagen naar het niveau van de bijstand.. Misschien dat ze dan anders zullen piepen en betere wetten zullen invoeren

 17. Het mag duidelijk zijn dat dit kabinet zo snel mogelijk moet op rotten. ze blijven door gaan ondanks de harden klappen die ze gekregen hebben tijdens de gemeenteraads– verkiezingen dit is nu het toppunt van arrogantie. mensen zijn overgeleverd aan de grillen van een stelletje luien ambtenaren die hun macht te pas en on te pas zullen gaan gebruiken.

  • Dit kabinet is er neergezet, niet door ons maar door een clubje wat steeds zorgt dat juist die lui aan het roer komen die precies doen wat het clubje wil.
   Daarbij lopen wij met de illusie rond dat het onze keuze was! Vandaar dat er ook nooit gebeurt was ze beloofden want dat was alleen maar om ons erin te luizen. Dit lukt keer op keer en iedere keer geven mensen hun stem (verantwoordelijkheid) weg aan lui met een dubbele agenda. Je hebt daardoor JUIST het recht om te mopperen wanneer je je stem niet hebt weggegeven. Mensen die hebben gestemd moeten hun mond houden want zij hebben het overgedragen aan…
   Laat het nu zijn dat er zeer binnenkort weer een bijeenkomst is van de Bilderbergers in Denemarken waar Samsom en die fan-tas-tische minister van volksgezondheid en big pharma belangen, E Schippers zijn uitgenodigd en waar allerlei zaken worden besproken waar ook wij weer niets van mogen weten.
   Dan weet je dat er machten en krachten aan het werk zijn die de koers bepalen. Het enige wat ze van nodig hebben is geld en gehoorzaamheid.

   http://frontierworld.nl/radio/?p=3577

 18. nederland gaat lekker na de klote dankzij onze vrienden in den haag zolang ze zelf maar lekker flink de pens vol kenne douwe met vrete ..mensen die thuis zitten omdat er gewoon geen werk te vinden is die gaan dus flinke problemen krijgen of mensen die idd niet kunnen door gezondheids problemen of dergelijke …..gewoon dom volk wat alleen aan dr eigen kut harses denken …lekker door gaan zo word vanzelf burger oorlog op deze manier

 19. Hoe heet dat ook weer? “VAN DE POT GERUKT”??? Laat die mevrouw stante pede n intake doen bij t RIAG, Daar mag ze leren met n zakcentje rondkomen zo’n jaar of zo!

  MJ

 20. als we GELD AFSCHAFFEN dan zullen de prioriteiten weer naar normale zaken wijzen. geld is SLECHTS een RUILMIDDEL, maar toch is het belangrijker dan al die zaken die je er voor terug ruilt. Maar wat ruilen we dan ? BROOD, MOEITE, DENKTIJD etc … het tientje van lieftink EN de omreken truuk van 2.3 x de echte ‘waarde’ laat zien dat geld ECHT GEEN WAARDE heeft. probeer het eens op te eten bv en dan wil je het heel graag omruilen voor iets dat WEL eetbaar is. wat moet een drugsdealer met 20 tv’s? kan een bankdirecteur 100 broodjes in zn kluis achter overdrukken? er zijn zoveel GOEDE ZAKEN die niet kunnen omdat ALLEEN het geld ontbreekt, maar de mensen die het willen, nodig hebben en kunnen zijn er WEL. de spullen zijn er WEL, de techniese kennis is er WEL maar alleen het RUILMIDDEL is er niet? DOE HET DAN ZONDER WANT DAN KAN ALLES WAT EERST NIET KON !!!
  en de maffia kan alleen maar MINDER als er geen corruptie smeer middel aanwezig is. ps politici betalen zich zelf voor hun MENING, is dat dan de waarde van het ruilmiddel waar anderen zo enorm hard voor moeten werken???

 21. Alleen omdat een Partij zegt wat jij wil horen wil het niet betekenen dat zij zich aan haar beloftes zal houden indien zij word verkozen. Er moet altijd nog een akkoord gesmeed worden, wijzigingen in het programma worden aangebracht en men zal consessies moeten doen en af en toe zelfs van speerpunten afscheid nemen. such is the trick with politricks, remember this: you will NEVER get what you want.

 22. Wat ik niet begrijp is waarom de mensen nog steeds stemmen op neoliberale partijen? Natuurlijk zijn alle partijen dat tegenwoordig, behalve de SP en de Partij voor de Dieren. Waarom stemmen ze niet massaal op de SP? Zijn Nederlanders dan zo dom of zijn het opeens allemaal zwarte tovenaars geworden? Laten ze zich zó door het Ministerie voor Propaganda in de luren leggen? Of zijn we met zijn allen comfortably numb geworden, zoals Pink Floyd dat zo mooi zegt? Hoewel, het comfort wordt onder onze voeten weggemaaid as we speak. We hebben geen opstand nodig, maar verstandige kiezers! Als mensen massaal SP stemmen weten de politici dat de maat vol is. Het Ministerie voor Propaganda werkt echter uitstekend, zoals bijvoorbeeld die campagne van de Telegraaf, of hoe de SP in debatten gepiepeld wordt door een rode wolf in schaapskleren die venijnig inhakt op de fractievoorzitters, waarbij dhr Roemer natuurlijk als eerste moet, terwijl de andere leiders op de achtergrond staan te grinniken en nu weten hoe die dame spreekt (of wisten zij dat al)?
  Ik hoor veel geklaag maar de mensen stemmen toch echt zelf op deze partijen. Blijkbaar moeten eerst de bruinhemden gewapend door de straten lopen voordat de mensen wakker worden. Ik kan niet wachten op een economisch-politieke politiestaat…

  • Ken je (het verkiezingsprogramma van) De Groenen ook al, Denker? Wij zijn onder andere voor het Basisinkomen. Misschien interessant om te weten, ook in de aanloop naar de verkiezingen in Europa.

  • Het trieste is dat problemen nooit kunnen worden opgelost op hetzelfde niveau als waarop ze zijn ontstaan. Stemmen op vigerende partijen is meer van hetzelfde want ook de SP is door het ‘filter’ kunnen glippen van politiek aanvaardbare normen. Begin een totaal vernieuwende partij en ontmoet een drempel die zo hoor is dat er geen doorkomen aan is. Daarvoor hebben ze de media helemaal afgegrendeld. Kom je voor de dag met een revolutionair goed idee maar is het niet in lijn met ‘De Agenda’ (Bilderbergers-Agenda 21) dan zullen types als bijv. Pauw en Witteman die dienen als poortwachters, je wel even afslachten. Kranten doen de rest en mensen geloven alles wat die schoften zeggen.
   Waarom wachten op een buitenliggend initiatief?
   Een burgemeester kiezen kunnen we toch zelf? Van wie zouden we toestemming moeten hebben om op iets of iemand te stemmen?

 23. Ik moet hier van huilen.. Wanneer gaan we eindelijk eens de straat op? Dit kan allemaal niet meer zo doorgaan… Ik durf niet eens 5 jaar vooruit te denken…

 24. Ach mensen toch om keer op keer te blijven drammen overalle nellende die zowel de VVD..PvA..enook die partijen die ze gesteund hebben hun manipulaties door de eerste kamer te kunnen realiseren moeten weggestemd worden door niet op hen te stemmen, want stuk voor stuk hebben zij allemaal een vette maandsalaris toch..vinden jullie dan nog steeds niet dat het hoogtijd wordt om voor nu en altijd met ze af te rekenen..want voelen doen zij het toch niet want zij gaan daarna toch rijkelijk blijven leven van de wachtgelden die zij dan opstrijken..want wees nou eens eerlijk vinden jullie niet dat zij heel goed voor zichzelf gezorgd hebben en de kleine man alsmaar steeds minder te besteden heeft…wordt het niet hoogtijd dat Rutte/Samson net als Janoekovitsj dezelfde weg opgejaagd horen te worden dan is een ieder gelijk van hen verlost toch..zo simpel is het en het liefst met een enkele reis naar Mars lekker ver weg ajuuuuuu

 25. Als dit zo door gaat krijg je een grote opstand van het volk wat er in de andere landen gebeurt met plunderingen vernielingen demonstraties die volledig uit de hand lopen dat is de weg die Rutte 2 inslaat alleen de vraag is wanneer is het zover en hoelang duurt dat nog voor dat het escaleert.

 26. Misschien zie ik het verkeerd hoor, maar als de mensen moeten werken als tegenprestatie voor een uitkering, is er dus werk. M.a.w. De gemeenten krijgen zo dus personeel wat onder het wettelijk minimum betaald wordt.

 27. Ik heb hier geen woorden meer voor. Wat een rot tijd en wat een rot land om in te leven.

 28. Laat al die uitkering trekkers maar eens gaan werken! 90% hoort het niet te krijgen en kunnen makkelijk gaan werken, het vele geld wat overblijft kan naar de mensen die echt een uitkering nodig hebben!

  • Er is onvoldoende werk, ik herhaal: iets meer dan 90.000 vacatures voor bijna 700.000 werklozen!

   • Idd er is onvoldoende werk voor ons Nederlanders. Door ongelijke concurrentiepositie en ongelijke lasten krijgen nu deels bijv. oostblokkers onze banen aangeboden en komen wij thuis te zitten.
    Maar Rutte wil nog meer en meer naar Nederland halen, grenzen nog verder open. Tja gewoonweg belachelijk.

    Echter zijn er natuurlijk ook altijd uitzonderingen. Mensen die niet meer kunnen werken omdat hun lichamelijke gesteldheid dat niet meer toelaat.

    Raar vind ik wel dat een vogelopvang zijn deuren moet sluiten wegens onvoldoende vrijwilligers terwijl er in dezelfde stad meer dan 10.000 een uitkering ontvangen…

    • Focus je toch eens op het werkelijke probleem en laat je door Wilders in zijn kornuiten toch geen zand in de ogen strooien. Er zijn werkgevers voor nodig die goedkope arbeidskrachten uit het Oostblok halen en zij krijgen daarvoor alle ruimte van Rutte. Richt je op het werkelijke probleem: deze rechtse regering.

   • Ja klopt er is veel werk boor de oostblokkers die binnengejaald worden. Hewoon schandalig

  • Vanaf mijn 15e jaar heb ik gewerkt en alle afdrachten gedaan. Heb lange tijd in het buitenland gewoond, maar omdat ook daar steeds meer werkloosheid was en alleen maar “bepaalde-tijd”-contracten mogelijk waren (en er wel kinderen moesten worden onderhouden) zijn mijn ex-partner en ik een horeca-bedrijf gestart.
   Door ingewikkelde omstandigheden (om persoonlijke redenen ga ik hier niet verder over uitweiden) moest ik helaas eerst de relatie met mijn toenmalige partner (de vader van mijn kinderen) verbreken.
   Vervolgens moest ik gedwongen faillissement aanvragen en omdat er nooit financiële ruimte was geweest om de afdrachten te kunnen betalen (jong bedrijf) kwam ik gedwongen -met 2 kleine kinderen- in de WWB.

   Na ruim 23 jaar alle sociale lasten te hebben afgedragen en intensieve pogingen te hebben gedaan financieel onafhankelijk te zijn/blijven moest ik dus na 3,5 jaar mijn bedrijf opgeven.
   Mijn ex-partner zorgde er wel voor dat hij geen alimentatie hoefde te betalen, maar met kleinde kinderen met PDD-Nos, enz. enz. was het onmogelijk gepaste opvang te vinden om zelf weer aan het werk te kunnen komen.

   Toen we ook nog eens (gedwongen) terug naar NL moesten keren en 2 jaar rond hebben gezworven om eindelijk ergens een woning te kunnen vinden kon ik ook niet werken (geen vaste verblijfplaats en opvang voor de kinderen = geen werk).
   Inmiddels is mijn gezondheid dusdanig verslechterd ( PTSS, multiple arthrose, etc) en slopen van mijn lijf om het bedrijf draaiende te houden, waardoor ik nu geen werk meer kan vinden.
   Leeftijd en fysieke/psychische situatie bepalen de (on-)mogelijkheid om nog te kunnen participeren aan het maatschappelijke leven.

   Ik heb dus mijn leven keihard gewerkt, maar door 3,5 jaar te proberen mezelf te bedruipen en financieel onafhankelijk te blijven, wat door privé-omstandigheden niet zo mocht zijn, word ik nu gestraft zodat ik nu waarschijnlijk gedoemd zal zijn om een WWB-uitkering te zullen moeten accepteren.

   Ik sta soms bijna letterlijk te “kwijlen” als ik in de vitrine van een uitzendbureau iets zie, waarvan ik weet dat ik dit zou kunnen doen.
   Maar, té lang uit de roulatie, fysiek niet mobiel genoeg en te snel overbelast, en daarbij “te oud”, hoef ik niet eens meer te proberen om nog iets te zoeken. Ik heb zelfs geen sollicitatieplicht meer…

   Verder heb ik, omdat ik in een Europees land heb gewerkt, géén rechten op de Nederlandse kinderbijslag en andere toeslagen van de SVB.
   ELKE aanvraag wordt afgewezen omdat ik in dat land heb geprobeerd mijn leven op te bouwen, omdat mijn kinderen dáár zijn geboren en mijn ex-partner (inmiddels overleden) nooit in NL zijn sociale afdrachten heeft gedaan. Hoe krom kan de wereld zijn???

   Europa lijkt een geheel.
   Maar in werkelijkheid is elk land zijn eigen baas met eigen wetten en regels.

   Als Nederlander kom je terug naar je eigen land, maar je wordt behandeld als uitschot.
   Als ik Fatima (sorry, ik ben zéker géén racist) had geheten had ik een huis toegewezen gekregen, was het ingericht, had ik alle mogelijkheden gekregen om voor mijn kinderen alles te krijgen wat ZIJ nodig hebben.

   Maar ik ben Nederlandse.
   Ik was nog behoorlijk wat waard toen ze me konden uitmelken. Ik had goede functies, een goed salaris en dus ook idem afdrachten. Dat heb ik nooit als een probleem ervaren. Dat maakt deel uit van het systeem. Maar nu ben ik, omdat ik niet meer kan werken, afgedankt en kan op niets meer aanspraak doen!!! REGELS, ik word er gek van…

   Zelfs de aanschaf van een fatsoenlijk simpel bed met matras voor mijn kinderen in de groei werd afgewezen; “De Kringloopwinkel mevrouw, daar hebben ze goed spul, wij betalen dat niet…!!!”

   Zou het niet mogelijk zijn om een wet op te stellen waardoor je alsnog enige rechten zou kunnen behouden omdat je wél je hele leven hebt gebuffeld?
   Iedereen die meer dan 15 jaar (b.v.?) sociale afdrachten heeft gedaan binnen de E.U. zou andere rechten, en b.v. de mogelijkheid om afgekeurd te kunnen worden, als dat (medisch) noodzakelijk is.

   Ik heb helaas maar 3,5 jaar mijn eigen bedrijf gehad, maar de WWB is nu mijn enige toekomst.
   En dus moet ik mijn hele leven, tot de gerechtigde pensioenleeftijd (ik ben nog geen 50 jaar), elke cent die ik ontvang verantwoorden, elke wijziging in mijn persoonlijke situatie of wat nog meer doorgeven. Een relatie opbouwen wordt zelfs moeilijk gemaakt.
   Uitgaven die absoluut noodzakelijk zijn maar die ik zelf niet kan bekostigen (broodnodige medicatie e.a.) worden afgewezen.

   En waar blijven de fondsen van alle afdrachten die jarenlang zijn gebruikt? Ik heb dus kennelijk “voor niets” gewerkt en geprobeerd mijn persoonlijke toekomst veilig te stellen?????
   Ik ben ik voor de maatschappij niets meer waard (dat denkt men tenminste). Terwijl ik zó graag weer deel zou willen uitmaken van die maatschappij. Want aan de zijlijn staan is verre van comfortabel.
   Niet alleen voor mij, maar nog minder voor mijn kinderen die ook behoeften hebben. Zij hebben, nog minder dan ik, voor deze situatie gekozen.
   Maar ze zien wel andere jongeren die alles kunnen doen omdat hun ouders meer geluk hadden.
   Dit is dus onze “welvaartsmaatschappij” die voor iedereen “gelijke” kansen schept???

   Ik zou erg graag willen weten of er andere mensen in een dergelijke situatie verkeren en wat zij doen om hun hoofd boven water te houden….

   Ln

 29. Het mens is echt compleet gek, moet nu eindelijk eens naar een psychiater. Altijd al getwijfeld aan dat onsympathieke sm,,, uh gezicht, maar nu lijkt het me toch echt zeker. Ze spoort gewoon niet!!

 30. EN KLEINSMA AOW. IS GEEN……GEEN …..UITKERING MAAR EEN VERZEKERING DIE WY AF HEBBEN GESLOTEN MET DE STAAT WAAR VOOR BETAALD IS.

 31. WAT WILLEN ZE NU EIGELYK?ZE VRAGEN OM PROBLEMEN ,MARK RUTTE EN KLYNSMA KOM EENS UIT JE RIANTE HUIS EN KYK EENS HOE DE MENSEN MET EEN UITKERING ROND MOETEN KOMEN.MAAR DAT DOEN JULLY NIET,VOOR JULLY BETEKEND 100 EURO NIETS ,JULLY GAAN NIET NAAR EEN VOEDSELBANK,MAAR JULLY EEN KLEIN BEETJE KENNENDE ZOU JE OOK IN DE RY GAAN STAAN WANT DES TEMEER KAN JE OP JE BANK STORTEN.

 32. Gooi die boel plat kom in actie blijf niet dromen dat het wel goed komt het komt niet goed niet met deze partijen alles wat onze voor vaderen hebben op gebouwd waar ze voor hebbengestreden’breken deze partijen in rap tempo af

  • Onze ouders hebben gestemd op den Uyl…
   Hoef niet veel meer te zeggen denk ik zo.

 33. Zoiets als 7 maart is veel te soft voor dit soort aso’s die nu regeren. Wat mij betreft mag het allemaal harder. Ze luisteren toch niet en lachen alles weg. Maar niet als wij als volk net als in KIev laten zien dat we klaar zijn met deze regering. Ik heb al 2 weken honger ik moet rondkomen van 684 weet je waarom? omdat ik chronisch ziek ben geworden en ik partime werkte krijg ik dus ook na partime uitbetaald door uwv Het was ooit 846 euro maar door ziekenhuis opnames en medicijnen kon ik de eigenbijdrages niet meer opbrengen dus wordt er netjes 160 euro van mijn ingehouden door de cvk. Ik ben voor geweld , ze luisteren niet , drukken alles door, dat Schippers heeft mij en vele anderen naar de verdommenis geholpen met haar zorgsysteem. Als ik een rijke teef zie lopen op de markt of in de Aldi want het zijn allemaal vrekken heb ik echt de neiging ze te beroven, jatten doe ik al. Ik zal wel moeten hoe moet ik anders kleding kopen?

 34. ga gewoon werken voor je geld, als je wilt is er zat werk, verder niet zeiken

  • Iets meer dan 90.000 vacatures voor bijna 700.000 werklozen. Is er dan werk zat??

   • wil niet veel zeggen maar als er een bedrijf wordt gebouwd nemen ze buitenlanders in dienst omdat die goodkoper zijn dan onze mensen en dan willen ze dat we gaan werken hoe dan als ze alles weggeven?

  • @ Marcel: JIJ zou eens arbeidsongeschikt moeten worden, dan hou JIJ wel op met zeiken. Je vader heette zeker Adolf…?

  • Marcel , blijkbaar ontgaat jou de werkelijkheid! Kortzichtigheid noem ik het !
   Hoe kom je erbij, dat er genoeg werk is, kijk naar de cijfers en je weet dan genoeg!

  • Jammer weer zo’n reactie als je de feiten niet onder ogen durft te zien…

  • Ik ben al meer als een jaar aan het solliciteren op alles wat maar langs komt maar word gewoon op mijn 48 als Oud af gedaan ze nemen nog geen moeite meer om je een afwijzing te sturen dus Marcel jouw verhaaltje klopt echt niet

   • En dan komt er nog eens bij dat ik al heel mijn leven heb gewerkt en ik nu omdat ik tijdelijk door omstandigheden bij iemand bij woon helemaal niks krijg

  • Hahaha grapjas! Ik wil werken maar het uwv heeft zelf niet genoeg vacatures… Anders was ik allang weer aan het werk gegaan. Ik heb ze gesmeekt om mij weer te laten werken. Thuis zitten is echt niet goed voor mijn hoofd. Maar helaas kan het uwv mij niet eens aan werk helpen. Dus is het dan mijn schuld?! Dat dacht ik toch van niet!

 35. Mensen gewoon Geert Wilders stemmen dan schrikken ze wel even.
  Uit de eu weg ermee.

  • Beste Anton, Geert Wilders stemmen betekent veel gebrul en weinig veranderingen. Hij is en blijft een liberaal conservatief in wolfskleren.

 36. 1. Inkomen van inwonenden is altijd al meegenomen in de bijstandswet. Niks nieuws. In hoeverre dit verslechtert moet worden aangegeven. Nu weet ik nog niks.
  2. Sollicitatieplicht. Net als de WW dus. Nou en?
  3. Daar ben ik het dus volledig mee eens dat dit ziekelijk is. Mensen onder het minimuloon laten werken. En dit vernietigt nog banen ook, want werkgevers zijn wel blij met die goedkope slavenarbeid.
  4. Dit is om burka’s en vies en onverzorgd gekleedde mensen tegen te gaan. Het is niet de fashionpolice.
  5. Terecht.
  6. Net als WW. Als de overheid sollicitaties en dergelijke opvraagt moet je daar aan kunnen voldoen, de bewaarplicht. Niks nieuws, en niks bijzonders. Vroeger moest je alles opsturen iedere 4 weken, nu hoef je het alleen te bewaren.

  Met punt 3 ben ik het roerend eens met deze site, punt 1 kan ik niet beoordelen omdat er geen cijfers gegeven worden. Punt 2, 4, 5 en 6 zijn niets bijzonders en gewoon slap gezeur.

  • Punt 1. Is wel degelijk nieuw… Door het invoeren van de participatiewet.. (en wat mevr. Klijnsma heel graag wil) wordt een alleengaande AOW-er met 340,- Euro gekort als hij een inwonend kind heeft doe hem/haar verzorgd. Heeft dat kind toevallig geen werk en solliciteert zich al 3 jaar slagen in de ronde en het lukt niet om iets te vinden dan worden beiden gekort. En ik vraag mij af of dat terecht is. De AOW is niet inkomensafhankelijk..ook iemand die 100.000,– E per maand verdiend heeft recht op AOW na zijn 65 of 67. Terwijl hij/zij die 1028,00 pm voor levensonderhoud helemaal niet nodig heeft. Die groot verdiener geeft het meestal aan de kleinkinderen.
   Als Klijnsma de AOW- wil aanpakken..laat ze dan maar eerst beginnen bij mensen die en een hoog aanvullend pensioen hebben en nog eens een dijk van een spaarpotje hebben. Neem maar van mij aan dat die man/vrouw in een grote villa met een mlj. op de bank echt niet gekort wordt omdat er nog iemand op dat adres aanwezig is..Het staat wel in de wet op de AOW dat de Sociale Verzekeringsbank straffen op kan leggen..maar ik vraag mij af in hoeverre dat mogelijk is. Mocht men naar Europees Hof gaan dan denk ik zelfs dat de Staat de verliezende partij zal zijn .
   De AOW- is geen uitkering in de zin van Bijstand of WW..mens hoeft niet te solliciteren naar een baan, want op de leeftijd van 65 of 67 gaat men met pensioen en wordt bij een nieuwe werkgever niet eens meer aangenomen. De uitkering moet je dan ook zien als een bijdrage in het onderhoud van bestaan. Er zijn velen die net de vaste maandelijkse lasten kunnen betalen maar niets of heel weining overhouden voor dat onderhoud. (eten, kleding)

   • De uitkeringen worden overgeleverd aan de willekeur van een gemeente ambtenaar of je een uitkering krijgt ,dat is de zwakke schakel, een opleiding van drie maanden staat daar voor en als iemand jou niet mag, geen eten of je nu kinderen thuis hebt of niet zo wat ,en kom nou niet af met dat zijn integere mensen er staat iedere dag weel een artikel in de krant van een corrupte ambtenaar en daar hangt jou bestaan dan van af

 37. Wat denkt die klijnsma wel! Laat zij maar eens een uitkering krijgen dan piept ze wel anders. Als je al geen euro hebt om rond te komen in dit klere land en dan nog meer gekort wordt.

 38. Kom op mensen massaal demonstreren 7 maart moeten we allemaal massaal demonstreren Nederland is het zat.Als we nu niets doen is het einde oefening!!!!

 39. Natuurlijk is een genuanceerd beeld schetsen niet de bedoeling bij het schrijven van zo’n stuk, dat begrijp ik ook wel. Ik vind ook dat de nadruk teveel wordt gelegd op sancties door de overheid. Als je niet goed genoeg je best doet, dan… Maar waarom wordt het nu afgebroken? Omdat er toch decennia lang misbruik is gemaakt van allerlei vormen van sociale zekerheid? Sorry hoor, maar ik ken teveel mensen in mijn omgeving die de overheid nog altijd een pootje lichten. Het is te makkelijk, het levert teveel op. En daar moeten de ‘echt’ zwakkeren van de samenleving nu onder lijden. Erg zuur.

  • Nee, het systeem wordt afgebroken omdat de VVD/PvdA geen sociale zekerheid meer wil betalen, terwijl ze doen alsof het de schuld is van de fraudeurs. Zoals de Landelijke Ombudsman al aangegeven heeft valt deze fraude enorm mee en wordt door Rutte cs enorm opgeblazen en overdreven.

 40. Willen jullie echt weten wat er in de EU aan de hand is, hoe deze gevormd is door de Duitsers, Farmaceutische industrie? Zoek via youtube dan eens met de volgende content ‘Dr. Rath – EU Politiek Perspectief’. Bekijk de gehele clip en je bent gelijk voor de rest van je leven wakker geschud..

 41. 7 MAART IS ER EEN STAKING MENSEN !!!
  dit wordt meerdere malen verkondigd via facebook.
  VRACHTWAGENS DIE WEGEN LAM LEGGEN, DIT MOET OOK ROND SCHIPHOL GEBEUREN….. het “babytje” van de regering.
  mensen massaal de straat op.

  7 MAART VANAF 15:00 UUR !!

 42. Beste mensen, stop even met vertellen wat er niet goed is en belachelijk is, maar SPREEK AF HOE JE GAAT PROTESTEREN !!! vijf dagen plat las ik…ik doe mee
  Als je eindelijk actie wil ondernemen is dit je kans!! Geef het door!

  Vanaf 15 Maart 5 dagen plat!
  Spread the words!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.