1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

60 Comments

 1. ten eerste de rijken moeten niet allemaal hun zakken gaan vullen en ten 2e ik ken genoeg mensen en die ook nog met behoud van een uitkering aan het werk zijn en soms nog harder werken dan iemand in vaste dienst en waar ze helemaal geen probleem mee hebben om het te doen. Maar wat is er aan de hand er soms helemaal geen werk en is er werk word het gemoderniseerd op den tijd en dan kan de helft van de personeel de deur uit. Ze moeten de modernisering afschaffen alles proberen ze tegen woordig dingen te maken waar geen mens meer voor nodig is of dat een bedrijf tegenwoordig door een paar man draaiende gehouden word. wij worden vervangen door machines en die machines worden weer gemaakt door machines over 50 jaar hoef je de deur niet meer. En dan heb je de zieken en de ouderen ligt allemaal aan de mensen dat we oud worden of ziek worden is dikke bullshit. mensen worden als maar ouder is geen plek of geld voor maar de regering verlangt wel dat we nog gezonder gaan leven anders worden we daar op afgestraft door hogere ziektekosten maar leef je gezond word je oud word je weer een oor aan genaaid door dat je niet de zorg krijgt wat je dan moet hebben omdat er geen geld is dus word je daar ook weer voor afgestraft

 2. PvdA wordt hiermee de Partij van de Asocialen. Klijnsma is vanaf 2012 met een kruistocht bezig tegen alles wat zich boven het maaiveld van het minimum bevindt en maait ieder jaar 10 centimeter lager over datzelfde maaiveld. Alleen degenen die uitgehongerd en vermagerd zijn kunnen straks plat op hun buik nog ademhalen, voor zolang het duurt.

 3. Op deze manier wordt het net als in Spanje… na een bepaalde periode WW, hangt ervan af hoe lang je bij een bedrijf hebt gewerkt, volgt bijstand… maar voor 6 maanden of zo € 450,00 per maand. Of je nou kostwinner bent of niet. Daarna moeten ze maar zien hoe ze in leven blijven.
  Ik vind het onmenselijk, gaan we dan dezelfde kant op in Nederland?
  De ouderen, gehandicapten en chronisch zieken worden gewoon uitgeroeid… Ze vergeten dat de grijze groep het land na de oorlog weer hebben opgebouwd, door keihard te werken, de beloning was de AOW van vadertje Drees die werd ingevoerd in 1957… maar daar wordt wel heel veel van ingeleverd. En vergeten ze ook gewoon dat Willem Drees een PvdAer was? Schandalig!
  Ik zag hierboven ergens andere afkortingen voor de PvdA, de Partij van de Afbraak.. Partij dan de Asocialen…weg ermee!. En die Klijnsma zal het nog heel erg moeilijk krijgen denk ik zo maar…

 4. Bijzonder dat er nog steeds mensen zijn die geloof hebben in een PVDA die er werkelijk alles aan schijnt te doen om de schuld van de huidige crisis en de toenemende werkloosheid bij de burgers te leggen. Het is te schoffterig voor woorden dat de witte boorden criminelen in het Haagse er vanaf komen zonder een enkel weerwoord (lees actie) We zijn het er in ieder geval over eens dat de huidige regering zijn eigen kapitalistische vriendjes uit de wind houden en maatregelen treffen die vooral hen niet raakt. Een PVDA die ooit met heel andere idealen is opgericht heeft nu zijn huid verkocht aan de rechtse liberalen die slechts de ondergang van de onderklasse in hun geheime agenda hebben staan, ik ben helemaal klaar met dit vuilnis en hoop van ganser harte dat ze bij de gemeenteraads verkiezingen ongenadig worden afgestraft !! Weg dus met dit zooitje tuig in Den Haag.

 5. Het is niet meer normaal,

  Pvda gaat de VVD inderdaad rechts voorbij. Kinderen kunnen straks niet meer sparen om op zich zelf te gaan wonnen zonder dat de ouders er voor moeten inleveren,

  Iedereen met een toeslag is de lul.

  Wat moet je hier nog opzeggen, ik was mijn vertrouwen in de politiek al lange tijd verloren. Maar dit slaat alles.

  Ik stem volgende keer SP, en als het dan weer niks uitmaakt, dan stem ik gewoon niet weer.

  Gr Karel Kweker (weedforum.eu team)

 6. Ik vindt het schandalig ik ben chronisch ziek leef van maar 754 euro mijn dochter en kleindochter wonen bij mij mijn dochter is ook chronisch ziek en heeft een wajong uitkering en kan amper haar eigen rekeningen betalen omdat ze mee betaalt aan de rekeningen en eten en heeft nog een dochter te verzorgen Waar is de vrijheid van Nederland gebleven die is er niet meer we worden geleefd pluk eens van de rijke geen kinderbijslag voor de rijke meer belasting voor de rijke regering leven jullie eens drie maanden zo als ik en vele anderen dan begrijpen jullie misschien hoe we leven. In nederland. Voor de chronisch zieke die kunnen er niets aandoen dat ze ziek. Zijn. En banen zijn er niet genoeg door de buitenlanders die het werk in pikken de hele regering deugd niet uitzuigers wij leven in armoede jullie zitten er goed bij en sturen geld naar het buitenland terwijl nederland zakt steeds dieper weg in ellende dankzij jullie

  • Ik begrijp heel goed hoe moeilijk jullie leven, ik vind het mensonterend. Wat ik niet begrijp is dat je schrijft dat ” de buitenlanders” de banen inpikken; anderen hir zeggen dat “ze” een uitkering hebben en daarom komen!! Als”ze” niet werken is het niet goed, werken “ze” wel , dan ook weer niet. Als jij en je dochter niet kunnen werken door een ziekte, dan kan je ook blij zijn dat er mensen hun vaderland verlaten om hier bij ons dat werk te gaan doen wat blijkbaar niet gedaan kan worden. “Buitenlanders” worden erg gediscriminerd, als men een “Hollander” aan kan nemen doet men dat overal eerder. Dus wees maar niet bang, “ze” pikken onze banen niet, ze mogen bij gods gratie doen wat “wij”niet willen doen..

 7. Beste Rob,

  Ik denk, dat jij de weg beter weet dan de gemiddelde Nederlander. Deze maatregelen zijn tegen de mensenrechten die bindend zijn voor iedere regering en ieder land. De regering moet hiervoor voor het hooggerechtshof gedaagd worden, want wij hebben hier helemaal geen rechten meer, alleen maar verplichtingen door dit ZEER ASOCIALE kabinet. We hebben hier ons leven lang voor betaald en worden nu verloederd. Ik schaam me om te zeggen, dat ik Nederlander ben. Hier moet een einde aan komen, want we zijn niets meer en niets minder meer dan slaven. Moet je straks eens zien, hoeveel illegale kampeerders er op de heiden en in de bossen zitten. ALLEMAAL thuislozen, die zullen moeten gaan leven van wat de natuur ons biedt en ons door de regering wordt afgenomen

 8. Ik begrijp niet waarom er steeds weer mensen DE buitenlanders de schuld geven. Hele mensenmassa’s laten hun huis opknappen door (il-)legale Poolse mensen. Die zijn er allebei blij mee.
  Ik zie in mijn dichtstbijzijnde grote winkelcentrum steeds meer leeg komen; dat heeft niets met buitenlanders te maken en zij, meestal Nederlanders, komen nu ook in de uitkeringsmolen terecht.
  Als er mensen “van een andere afkomst”( hallo, mens is mens!) met een uitkering in nederland zijn, kunnen die tenminste nog wat kopen, want dat zou toch de redding zijn?
  Laat me niet lachen.
  Maar nu komen er weer banen ; fotografen om vast te leggen hoe je gekleed was bij je bezoek(=controle) aan de sociale dienst, controleurs aan de deur, jippie! Iedereen weer een baan, dan hebben we dat probleem ook niet meer.

  Madam X; ik doe mee, dankjewel!

 9. In de oude USSR(CCCP) onder Stalin en Lenin hadden de mensen het nog beter als wij hier straks gaan krijgen.
  Bedankt BV Nederland.

 10. Is toch om moe van te worden. Bij sommige mensen kan je makkelijk de uitkering stoppen, veel mensen van een andere afkomst komen hier alleen maar heen voor onze uitkeringen, maar moet dat nu gelijk weer voor iedereen gelden. Straks krijg je nog meer inbraken, geweld en roof.. En uiteraard mensen die het leven niet meer zien zitten. Ik schaam me diep voor dit land.. Zijn ze nou helemaal gek geworden.

 11. Te beginnen met die Madam er uit. Verder diegene die denkt hier het wahalla te hebben van buiten af, mooi terug heb respect voor de persoon van buiten die werken, handjes op houders terug er mee. Wordt het ook weer fijner voor de Nederlanders.

 12. Ben je bankbestuurder……je verkloot het……krijg je toch je bonus…..ben je europarlementariër……je fraudeert wat…….no worries…..ben je diplomaat……..je slaat wat om je heen, onder andere je kids……lossen we wel op meneer……..

  Gekke wereld…..

 13. Iedere werkeloze is er een te veel….. JA die tekst verklaart het al helemaal…. met teveel bedoelen ze weg ermee…in de vuilnisbak .. verhongeren geen rechten alleen uitbuitplichten … een soort stille genocide van de kansarme afgedekt met een sociaal sausje genaamd participatie.
  De meeste kunnen al niet meer naar de dokter dankzij het eigen risico .. nu nog zonder eten en misschien dakloos dit is nog erger dan de DDR

  Wat gaan we hier aan doen!!!!! thuis afwachten tot het lot toeslaat ???
  Wie gaan we hierover benaderen… vakbonden, politieke partijen van de oppositie ,een mail offensief?????????????

  Mopperen brengt ons helemaal nergens dus laten we massaal de politiek ter verantwoording roepen allemaal achter de computer en ALLE partijen even onder de neus wrijven dat dit niet kan.
  Niks comfortabel zitten op het blauwe leer laat ze even weten dat wij het volk het helemaal gehad hebben met dit asociale beleid en dat wij het volk RECHT hebben op een menswaardig bestaan. EN dat de regering en de tweede kamer eigenlijk volledig door het volk betaald wordt , wij zijn dus hun werkgever… mogen we dan a.u.b. ook even wat eisen stellen aan dit ontspoorde personeel?!!!!

  Ja ja en dan zegt ene meneer Plasterk dat we niet moeten beknibbelen op het wachtgeld van werkeloze politici… en DAT werkeloos zijn is meestal een eigen keuze.

 14. De FNV is allergisch voor rechten geworden. Klijnsma heeft de nieuwe bond opgericht. Het is grote pot nat. De zwaksten worden vogelvrij verklaard. Je zou denken dat iemand als Klijnsma wel wat geleerd had, maar in tegendeel. Ze weten dat er geen werk meer is. Ik zie de bui volgend jaar al hangen als dit inderdaad doorgaat.

  De regering heeft allang geen verstand meer.
  Ze hebben hier jaren bewust naar toe gewerkt.
  Ook bij de PvdA denken ze dat iedereen het makkelijk heeft en rijk is.
  Het zijn zelf de grootste steuntrekkers en profiteurs.
  Ze leven het hardst op kosten van de staat.
  Dat noemen ze zelf natuurlijk werken.

 15. Ik heb geen zin meer in een ellenlang verhaal. Maar ik vind het schandalig als dit inderdaad doorgevoerd wordt. Die Kleinsma vond ik al onnozel, maar dit is zo laag en laf. Zeker voor een PvA. Al ons geld wat verkwist word moeten deze mensen vergoeden? Sorry Kleinsma. Je bent gestoord

 16. Ik lees hier allemaal berichten van mensen die tegen allerlei maatregelen zijn. Deze berichten maken geen einde aan alle ellende.
  Wanneer kan ik mij waar melden voor een demonstratie opstand?
  Alleen klagen heeft geen zin beste mensen maar de klagers organiseren helemaal niets!!!

 17. stelletje aso`s.moeten ze bij die gasten zelf doen.weten ze ook wat het is om honger te hebben en van weinig rond te komen.Rutte moet al helemaal zn bek hoden,verdient te veel en is vrijgezel.en verdient dat geld niet met zn verkeerde plannen en don gelul.last ze allemaal maar kapot vallen…slechte party.de party voor de arbeid..meer de party voor assosiaal beleid !!!!

 18. Het wordt tijd dat de bijstand gekoppeld wordt aan het aantal belastingplichtige jaren, net als met AOW. Gelukzoekers hebben het nakijken. Terwijl hen die iets hebben opgebouwd worden beloond. Ik heb hier niet om gevraagd. Was gastouder verdiende een leuke boterham. Nu niet meer. Maar dat hoef ik u niet uit te leggen. Was in staat mijn eigen boterham te verdienen. Dank u regering voor uw vertrouwen.

  • Beste Saskia, het onvoorwaardelijk basisinkomen is de oplossing.Dat betekent dat iedereen kan terugvallen op een inkomen zonder hiervoor een tegenprestatie zoals bij de uitkeringen te moeten leveren. Dit basisinkomen wordt gekoppeld aan de maximale huur van een gezinswoning in de sociale sector.

   • Beste Rob,
    Ook al komt deze nieuwe partij in de regering, Het Kwaad Is Dan Al Geschied!!!!!!!!!!!!!!!
    De burgers zijn dan allang vogelvrij

    • Beste Wilma, iedere nieuwe dag hebben we de kans om het beter te doen dan de vorige. Dus al die afbraakellende van Rutte/Klijnsma kunnen we natuurlijk ook weer even hard terugdraaien!

 19. we worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste wat er voor terug krijgen dat is De schuld van Jetta Klijnsma de armoede en werkloosheid worden getroffen maar ik hoop dat ze alles van haar afpakken.
  en omdat het zo goed gaat met nederland hoop ik dat we ook weer eens worden getroffen door een aarbeving of een stormvloed of een tornado
  maar dan precies op die plek waar deze regerings leiders die aan de kust wonen. God zij dank dan houden wij Brabanders ook eens de geldkraan dicht.

 20. dus als ik het goed begrijp krijgt rutte ook een basisinkomen straks, en zou hij dan ook menswaardig overkomen met deze tegenstelling of wordt het bij hem ook protesteren tegen deze afbraak die rutte 2 zelf heeft veroorzaakt.
  ik ben benieuwd hoe hij zich hier mee schaamt en antwoord op terug kan geven.

 21. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden ik heb nog wat foto’s van het oude DDR tijdperk, ik was in polen in 1989 wij moesten nog een visum kopen en daar na viel de muur.
  let op zei ik straks mogen we in nederland niks meer maar polen is vrij daar kan alles dank zei het communisme is het verschoven naar de democratie maar bestaat dat dat eigenlijk nog wel, het is zo onderdrukt in deze tijd.

 22. Ik protesteer voor een menswaardig basisinkomen en tegen de afbraak door Rutte 2

 23. Een fascistische liberale heilstaat. Denk dat dan die opmerking op haar plaats is. Als iemand verzachterende termen kan gaan verzinnen dan hoor ik dat graag.

 24. Politici van de Partij van de arbeid, maar ook andere partijen denken enkel aan zichzelf. Ze hebben riante wachtgeldregelingen welke niet aan een maximum gebonden zijn. In Nederland is er een voormalig wethouder welke al tien jaar € 75.000,- opstrijkt. Ze is welwiswaar om niet” anders genoemd als onbezoldigd directeur van een Voedselbank actie is.
  Heel bestuurlijk Nederland moet op de schop maar ik weet ook niet hoe te realiseren. Gevestigd en gesettelden blijft gesetteld.,

 25. ik heb niets meer te zeggen tegen deze schoften,die de mensen alle rechten eten kleding,enz ontnemen,kinderen moeten wij nederlanders maar niet meer nemen,de meesten zullen lijden,er is geen menswaardig bestaan meer ,sorrie,maar jullie hebben iedereen binnen gelaten,en ons laten stikken,bedankt,nederland met zijn kinderen zijn naar de kloten geholpen,en er gaat nog meer gebeuren,ga weg al die buitenlanders,geef nederland terug aan zijn mensen,en zorg voor hun,ik ben geen rassist,maar het zou enorm helpen,als onze kinderen en ouderen een toekomst hadden,zoals onze voorouders het hebben bedoeld,je kunt niet voor de hele wereld zorgen,wel helpen als je genoeg hebt,help de armen,de rijken worden toch wel rijker,laat ze niet stikken,ze hebben hulp nodig,ik ook haast door jullie stomme gelul,als jullie pijp maar rookt,de rest mag dood

  • “ga weg al die buitenlanders,geef nederland terug aan zijn mensen,en zorg voor hun,

   ik ben geen rassist,”

   Ahum.

   • Gelijk heb je, want die zullen wel nog steeds alles voorgeschoteld krijgen zonder dwabgarbied, Dat moeten wij gaAN DOEN VOOR HUN MENSENRECHTEN!!!!!!!!!!!

 26. ik wilde ook wel op het fluweel terechtkomen maar miste de juiste contacten. Kan ik alle ellende achter mij laten. Ben inmiddels over een paar maanden 70 jaar en wordt door chronische (progressieve) klachten hulpbehoevend. Alle zekerheid waar voor ik mijn levenslang heb betaald heb is en wordt mij ontnomen. Dit gaat niet enkel mij aan maar waarschijnlijk 9 van de 10 bejaarden.

 27. by the way het genoemde door jou is al zo wordt allen offiecieel gemaakt op genoemde datum maar is al doorgevoerd, dat blijkt als je doorvraagt bij het college voor de mensenrechten! Geen hond die er wat aan doet, maar ja dat zijn ook geen mensen!

 28. Weg met de mensenrechten dus, maar ja dat college omtrent deze rechten is toch al een facade, een leugen!

 29. De politiek staat ver van de realiteit. Ze weten gewoonweg niet wat er aan de basis leeft. Hebben nog nooit gehoord van streetlifejongeren. Begrijpen en missen de ervaring om echt van het minimum te moeten leven. (Hun ouders hadden en zijzelf beschikken kennelijk over een groot bovenmodaal inkomen. Daarbij hebben ze het pluche weten te bereiken door relaties of vriendjes op de juiste plekken.

 30. Kleinsma heeft de vakbeweging al verzwakt met haar ondemocratische vakbond. Nu is NL aan de beurt en ze gaat nu het bestaan van mensen vernietigen. Straks moet afrika ontwikkelingshulp bieden om de Nederlanders eten, kleding en een hutje/tentje te bieden. Regering en parlement onder aanvoering van Kleinsma willen juist van de burgers af, laat ze creperen en sterven, dan houd zij meer geld in haar eigen portemonee.
  PVVDa uitvoerders van moderne genocide( uithongeren, uit huis zetten, aanzetten tot zelfmoord)op NL-burgers

  • Hulp uit het buitenland gaat Rutte afwijzen. Eerder schreef Rob al een artikeltje over het door Rutte afwijzen van Europese subsidie voor armoedebestrijding. Nederland zou zijn zaakjes namelijk goed op orde hebben

 31. De betrokken jongen is heel kwetsbaar en niet opgewassen tegen datgene wat politiek, bestuurders en wat veel erger is: “zijn direct omgeving wil” Hij is momenteel afhankelijk van liefdadigheid van “particuliere derden”

 32. Er zijn nu al heel veel jongeren welke van de gewijzigde regelgeving de dupe worden. Moeder wil ze niet, vader wil ze niet en men is arbeidsongeschikt door beperkte longfunctie ten gevolge van misvormde borstkas.Is daarbij zwakbegaafd en een UWV arts zegt heel laconiek hij kan werken. Er staat een zware operatie gepland en toch laat ook de gemeente Eindhoven (dienst werk zorg en inkomen) de jongeman verrekken. Je weet wel: “Er is een jongerenloket dat tot dat men 27 jaar wordt niet adequaat weet in te spelen”. Ben benieuwd wat de rechter bestuursrecht hiervan vindt.

 33. Zijn ze daar helemaal van de pot gerukt, daar in Den Haag die Klijnsma dat mens spoort niet.ik zou zeggen ga zelf eens een half jaar op een uitkering ,zitten dan kun je mee praten maar nu niet.
  Dat mens weet helemaal niet wat er onder de burgers leeft en die Rutte ook niet en de PVDA zou voor ons burgers zijn,sodermieter toch op.
  Die PVDA en die VVD maken het hele land kapot,denken alleen maar aan zich zelf.
  De woorden van Rutte ik hoef niet te bezuinigen heb een goed salaris en dat zegt hij die lul.
  groot graaiers zijn het en gaan we weer naar de middeleeuwen,.
  ze zijn daar helemaal gestoord in Den Haag.
  Ik ben woest idioten.

 34. De Partij van de Asocialen. Eerst gooien ze de grenzen van ons land open voor al het gespuis uit de hele wereld dat maar zin heeft om van de sociale voorzieningen te profiteren die door anderen zijn opgebouwd, en voorzien ze al die mensen van de Nederlandse nationaliteit, een uitkering, en bescherming door de staat door elke kritiek op deze zogenaamde ‘cultuurverrijkers’ die ons land financieel leegzuigen en cultureel kapot maken de kop in te drukken met termen als “discriminatie” en “racisme”.

  Vervolgens spelen ze jarenlang in de rest van de wereld voor Sinterklaas door veel te veel geld (van ons) uit te geven en ons met een schuldenlast van honderden miljarden euro’s op te zadelen, verraden ons ook nog even aan een Europese heilstaat (EUSSR) die ons alle zeggenschap in eigen land ontneemt en beroven ons om die in stand te houden.

  En als dan uiteindelijk blijkt dat ZIJ een wanbeleid hebben gevoerd door veel te veel geld uit te geven gaan ze ‘bezuinigen’.. Maar bezuinigen doen zij niet door te snijden in de uitgaven (want reken maar dat wij ons kapot zouden schrikken als we zouden weten hoeveel er van de jaarlijks door de overheid uitgegeven miljarden onnodig over de grens of in de zakken van corrupte graaiende ambtenaren verdwijnt) maar laten ze ONS daarvoor bloeden door lastenverzwaringen zodat de economie in ons land volledig in elkaar stort terwijl ze zelf vorstelijk verder leven op kosten van het volk dat ze genaaid hebben.

  Politiek maakt meer kapot dan ons lief is, dit land is hard toe aan iets Wilders.

 35. Laat ze zelf in de bijstand zitten. Pas dan zal ze beseffen wat het daadwerkelijk inhoud. Geen woorden voor deze troela en dat is Nog zacht uitgedrukt.
  Een hardwerkende met een minimumloon

 36. Ik kan me niet voorstellen dat het zover zal komen, en ik denk dat de pvdA na deze periode ophoudt te bestaan. Mocht ik niks meer tevreten hebben dan ga ik het halen waar dat wel is. Ik heb meer dan 40 jaar gemiddeld meer dan 70 uur per week gewerkt, en heb daar geen moeite mee, maar als ze me de rest ook nog afpakken dan maakt het me weinig uit wat er gebeurt en heb ik niets te verliezen, alleen mn leven, en dat maakt me dan ook niks meer uit. Ik wil dan een spectaculaire daad stellen waar men nog minstens een aantal jaren over zal praten.

 37. ik zou me niets verbazen als iemand of geweld gebruikt tegen UWV of sociale diens of welke uitkerings-instantie dan ook, en boel zal ploffen met alle gevolgen van dien, het is miss niet goed te praten maar het is wel te begrijpen
  dat geweld uitbarsting ook tegen gemeenten zal plaats is eerder kwestie van tijd dan wat dan ook want 3 mnd geen enkele inkomen is niet alleen strafbaar maar onmenselijk en eventueel val van kabinet

 38. Weg met die (A)sociale Partij Van De Afbraak die samen met de Vijanden Van Democratie dit land naar de rand van de Afgrond brengt als slachtschapen naar de Moslims…..Dit land wordt Opengesneden van Oor tot Oor en NEDERLAND zal langzaam DOODBLOEDEN..

 39. dit kabinet deugt voor geen meter het asociaalst kabinet ooit . ik snap nog steeds niet waarom wij dit pikken . mensen word eens wakker

 40. echt te gek voor woorden dit waar moet het heen met dit land,gewoon verdrietig,mevrouw zal zelf wel meer dan genoeg geld hebben en zal zich wel nooit moeten afvragen wat ze vandaag haar kinderen weer eens te eten gaan geven laten we het dan niet hebben over kleding,schoolreisjes die niet betaald kunnen worden een kleinigheidje van de sint of voor verjaardag of laat staan een feestje

 41. Ik vind het te triest voor woorden dat er in deze moeilijke tijden, waar menig landgenoot een baan voor de neus ziet gaan ivm de open grenzen en recessies die de huidige kleine werkgevers niet op kunnen vangen, er zo’n asociaal standpunt wordt ingenomen.

 42. Dit is een neergaande spiraal die menig op menig kermis-apparaat verboden zou worden!
  3 maanden geen geld, als je van een uitkering leefde, betekent geen woning meer, geen eten, geen kleding. Je kan bij niemand intrekken want die wordt dan ook gehalveerd. Is deze dame niet te stoppen in haar geldingsdrang???

 43. De PvdA haalt de VVD rechts in en kan nu tot de neoliberalen worden gerekent. De Partij van de Asocialen. Hopelijk ontwaken we eindelijk eens en wordt de PvdA volgend jaar in Maart gemarginaliseerd.

 44. Natuurlijk is de PVDA totaal geen sociale partij. Ik begrijp dan ook niet dat er zoveel mensen op die partij gestemd hebben tijdens de laatste verkiezingen. Ik kan daar met mijn pet niet bij. Echt niet. Zijn er dan werkelijk al zoveel domme mensen in Nederland? Ik mag toch hopen van niet. En als je niet wilt dat je stem verloren gaat had dan gestemd op de Partij voor de Dieren. Dat heb ik ook gedaan! Met stemmen voor dierenrechten zit je altijd goed. Dat heb ik al 3 verkiezingen achter elkaar gedaan. En in 2016 ga ik stemmen op de Basisinkomen Partij.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.