Leids Protest tegenprestatie uitkeringsgerechtigden

leidenLEIDEN – Op woensdag 27 november organiseert Doorbraak in Leiden (bestuurd door D66, VVD, SP en CDA) onder de titel ‘Protest tegen dwangarbeid’ voor de deur van DZB, gemeentelijke dienst voor arbeidsontwikkeling, een protestmanifestatie. Die avond wordt in dat centrum de winnaar bekend gemaakt van de Eureka-prijs.

Het protest is bedoeld tegen de directie om aan de prijswinnende werkgever geen uitkeringsgerechtigden als dwangarbeiders ter beschikking te stellen. Doorbraak vindt dat alle geleverde arbeiders vanaf dag 1 loon en een contract dienen te krijgen.

Weliswaar heeft wethouder Jan-Jaap de Haan dat onlangs, na druk van onderop, min of meer beloofd, maar wat diens toezeggingen waard zijn, bleek deze zomer. Hij moest toen toegeven dat een flink aantal bijstandsgerechtigden in zijn centrum veel langer werd gedwongen om gratis te werken dan hij met de gemeenteraad had afgesproken. Hij beloofde beterschap, maar sindsdien heeft Doorbraak alweer enkele werklozen gesproken die langer moeten dwangarbeiden.

Doorbraak roept op tijdens de prijsuitreiking buiten zo veel mogelijk lawaai te maken, zodat de ambtenaren en werkgevers binnen weten dat zij op de vingers gekeken worden.

Protest tegen dwangarbeid, woensdag 27 november van 18:30 uur – 20:00 uur.
Plein voor de DZB, Le Pooleweg 11, Leiden
Doorbraak.eu

5 Comments

  1. Jan heeft helemaal gelijk. Het is 5 voor 12. Om 12 uur zitten we in een dictatuur of (civiele) oorlog!

  2. Waar doet me dit toch aan denken?, oh ja aan het ontstaan van de 2e Wereldoorlog!. Daarvoor (onder Wilhelmina) had jan met de pet ook niks te vreten waardoor velen hun heil bij de NSB gingen zoeken om toch de kop boven water te houden. Ik was toen nog niet geboren maar dit heb ik van verzetsmensen gehoord die daar zelfs wel begrip voor hadden. Van dezelfde mensen heb ik gehoord dat de ( zogenaamde goeden die de hele oorlog geen poot hebben uitgestoken en in alle hoeken en gaten waren weggekropen en geen flikker hebben gedaan) zich na de oorlog hebben vergrepen aan de meisjes/ vrouwen die wat met Duitsers hadden of hebben gehad. Uit alle hoeken en gaten kwamen ze te voorschijn . Van deze lafbekken bekleden er velen tegenwoordig een hoge functie in de maatschappij, ofwel hun nazaten!. Het lijkt er op dat de geschiedenis zich herhaalt als je kijkt naar de mensen in de bijstand, en de werkelozen. Ze maken ze eerst murw , en dan langzaam af. En als het zover is houden ze je stil met in de hand een fooi waarvan je niet zonder kunt. Dit heet met een mooi woord slavernij. Daarom mensen!, ga in verzet!, en groepeer je, we zijn met genoeg om rekening mee te houden!!.

  3. WANNEER WORDEN AMBTENAREN DAN EENS PRODUCTIEF!, laten we met zn allen eens kijken naar de prestaties!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.