1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

85 Comments

  1. Een democratie he? Het is al jaaaaaaaaaaaren een dictatuur hierzo. Maar wij blijven er gewoon intrappen, houden ons stil en we volgen maar. We klagen wel, maar doen er niks mee. Het is gewoon een rij naar de gaskamer..want op een gegeven moment stikken we gewoon erin. De mensen die van buiten Nederland komen worden gewoon verwend en de Nederland zelf moet zich eigen maar redden. Zolang de burger maar gewoon blijft ja knikken en volgen en niet wilt opkomen tegenover de regering..komen er ook geen veranderingen.

    • Dag Lo, ik blijf het herhalen tot ik er bij neerval, maar ‘mensen die van buiten NL komen worden gewoon verwend” klopt NIET. Het probleem zit niet bij mensen die uit het buitenland hier naar toe komen maar bij Rutte2 die ons land kapot bezuinigt, waardoor de bestedingen van mensen afnemen, er meer werkloosheid ontstaat. Daarnaast is er het probleem van de buitensporig graaiende banken die, ondanks het veroorzaken van de crisis, nog steeds van Rutte2 hun gang mogen gaan. Dat gevoegd bij de groeiende schuldenlast van honderdduizenden huishoudens en de armoede waarin vele ondergedompeld zijn door een asociaal zorgstelsel en uitkeringsapparaat.

  2. We moeten straks allemaal naar de ruilbeurs en materiele dingen hebben geen waarde meer dat komt door deze regering. We gaan naar een maatschappij waar we voor mekaar moeten klaarstaan en spullen worden geen bezit meer, maar worden gebruiksgoederen.

  3. Het is allemaal erg genoeg, Na mijn scheiding heb ik geknokt om uit de bijstand te blijven, werkte in de thuiszorg maar door de artrose en 2 schouderoperaties mag ik dat werk niet meer doen. Ook alle andere zware werkzaamheden zijn uit den boze. Ik heb nu een WIA uitkering maar ik zit wel op het bijstandsniveau en nee ik heb geen vrijstellingen van gemeentelijke heffingen en al dat soort dingen. 3 jaar heb ik voor 750 euro per maand gewerkt, vraag me niet hoe ik me staande heb gehouden. Tot het echt niet meer ging omdat mijn baas 2 maanden mijn salaris opschortte om 1 gemist telefoontje, ik moest 24 uur per dag beschikbaar zijn. Door het UWV werd ik in het gelijk gesteld, maar het was de genadeslag van 2 maanden geen salaris. Ik klopte aan bij de voedselbank en wat kreeg ik daar te horen? ik kwam niet in aanmerking want ik zat 17 euro boven wat ik mocht hebben. Aangezien ik een salaris onder de bijstandsnorm had verbaasde ik me daar enorm over. Wat bleek, mijn huur en zorgtoeslag werden er bij opgeteld. Ik wil graag werken maar door de artrose en de reuma in spieren en bindweefsel lukt het niet meer. Ik hou mijn hart vast voor wat er gebeuren gaat, ben nu 52 waar vind ik nog een baan die ik aan kan voor een 16 jarige is er nog geen werk en dan voor mensen van mijn leeftijd met een beperking. Deze regering moet vertrekken en wel zo snel mogelijk. Heb alleen maar een huishoudschooldiploma, ben zeker niet dom heb alleen nooit de kans gehad om te studeren.
    Dit wil ik toch even kwijt voor al diegenen die denken dat bijstands of uitkeringsgerechtigden te lui zijn om te werken. Juist van dat soort mensen die dit denken ga ik over mijn nek, want niet iedereen zit voor zijn lol in het uitkeringscircuit

    • Beste Herma, niemand vraagt voor zijn lol een uitkering aan! Als uitkeringsgerechtigde word je gestraft door het wanbeleid van Rutte2.

  4. Heerlijk de grenzen open gooien. je eigen volk kan geen baan vinden. maar wat zegt Eva Braun we zullen ze nog harder aanpakken ons eigen volk. het is te gek voor woorden. Maar wat gaan we eraan doen. Zal wel weer niets zijn want zo gaat dat.Ik schaam me dood als Nederlander. waar gaat het heen met dat mooi en prachtig landje. waar mensen voor elkaar klaar staan. en iedereen gelijk was. Ik hoop dat we weer zo’n leuk landje gaan krijgen. Maar heb er een hard hoofd in

  5. Ik heb hierover zoveel commentaar dat ik ’n boek zou kunnen schrijven.Commentaar heeft geen zin.Wij als volk zijn de baas en dat moet eens iedere burger gaan realiseren.Dus er blijft maar een ding over,AFZETTEN van deze regering!!!!!!!!!!!!

  6. Wat een land zijn we geworden … mijn grootvader die aan de wieg heeft gestaan van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) draait zich om in zijn graf. Wanneer komt het moment dat we het eindelijk eens niet meer pikken….

  7. Dit gebeurt al lang. Als ze wwb’rs eens aan betaald werk zouden helpen zou ik er helemaal geen moeite mee hebben. Maar dat laten ze liggen en dan krijg je inderdaad mensonterende situaties.

  8. ik moet van PVDA niets hebben zij zijn land verraders en kijken allen aan zich zelf
    PVDA is geen PVDA meer al jaren niet en kans dat ze bij gemeente verkiezingen worden gestraft is 100000000000000000 % aanwezig

  9. Oplossing woningtekort: Mensen dakloos maken door uitkering ontnemen en banen creëren onder het minimumloon. Maar u moet wel meer consumeren want stimuleert de economie. Het kabinet wenst u een voorspoedig 2014!

  10. Wat een ongelooflijk zootje tuig! Wie kan er nu drie maanden zonder uitkering?? Het aantal beschikbare huurwoningen zal de komende jaren flink gaan stijgen. Door dit soort maatregelen zullen HEEL veel mensen (met- en zonder kinderen) dakloos raken. De ambtenaren zullen alles gewoon uitvoeren. BEFEHL IST BEFEHL!!

    De VVD heeft ons Europa in gesleurd zodat de werkgevers over goedkope arbeidskrachten konden beschikken en WIJ onze banen kwijt raakten. Die mensen besteden zo min mogelijk geld in Nederland, wat de werkloosheid nog verder opdrijft. De mensen die de dupe worden gaan ALLES kwijtraken wat en in JAREN hebben opgebouwd. Zelf je uitvaartverzekering is niet meer heilig. De waarde van je grafsteen nemen ze mee voor de vermogenstoets!!

    Hopelijk komen er een stel van die klootzakken aan de andere kant van de balie terecht. Kunnen ze een beetje ervaring opdoen…

  11. Ik heb de indruk dat een aantal mensn hier commentaar plaatst zonder achtergrondkennis. Over buitenlanders klagen en het werk. Dit is een site waar het over een onvoorwaardelijk basisinkomen gaat. Daar krijgt iedereen in Nederland ( voor “buitenlanders” is een andere regeling) recht op en dan is er geen druk meer op sollicitaties.
    Krankzinnige “maatregels”( is; afpakken geld; wie kan er van krap 500 euro, of 200 , of 0, leven) als je ergens een briefje niet goed invult (of erger, als er een fout gemaakt wordt bij de Sociale dienst, wat vaak gebeurt, en dan komt de rest van het geld wel 2 weken later)zijn dan niet meer aan de orde.Iedereen hier met commentaar wil heel graag werken, dus dat zal ook wel zo blijven als we de rust en zekerheid hebben dat de huur, kleding en eten betaald kan worden. We zitten niet meer in de tang van ; werken moet, ook al is het werk dat je niet wilt of niet goed kunt. En dan wordt er ook niet meer iemand ontslagen om vervolgens diens baan “vrijwillig” , dus gratis, door een uitkeringsgerechtigde te laten doen.

  12. het verbaast me al heel lang dat de Nederlanders niet meer op de been te krijgen zijn, niemand kijkt verder dan vandaag en morgen maar over alles wat daarna komt heeft vrijwel niemand voldoende voorstellingen vermogen. Probeer je voor te stellen dat 1/3 van de bevolking echt niets meer heeft en sterft van de honger, wat denk je dat er dan gebeurt??
    Ik krijg steeds een beeld voor ogen van de Franse revolutie. Toen werden alle rijken uitgemoord omdat de armen de uitbuiting en de honger niet meer konden verdragen.

  13. eet smakelijk rutte, denk maar niet aan de mensen die geen kerst diner hebben

  14. Nederland, was de stemming wel eerlijk. Dan de peilingen volgend en de uistlag ziend. Nederland wordt wakker, kom eindelijk eens in Opstand. Er zijn wel overeenstemmingen met Harz IV in Duitsland dat wel. Maar laten we ons mooie Nederland waar ik ook trots op was niet naar de verdommenis helpen, OPSTAND

  15. de rijken worden rijker de arme armer.

    ze geven de Roemenen geld ze hadden landbouwsubsidie aangevraagd ze hadden koeien op farmville

    ze geven de grieken geld.

    fraude aan huursubsidie en zorgtoeslag en dan naar hun eigen land terug te gaan en het geld opstrijken.

    ik moet hier steeds meer om lachen.

    nederland wordt dalijk een slavernij 3de wereld land.

    • Dag Miranda, onze problemen worden niet veroorzaakt door mensen uit het buitenland, maar mensen in het binnenland. De regering Rutte2 bezuinigt ons land kapot en het zijn de maatregelen van dat afbraakkabinet die er voor zorgen dat de armen armer en de rijken rijker worden.

  16. Ik vind het regelrecht schandalig waar ze hier in Nederland mee bezig zijn. Als ze nu eens van hun kont af komen en het werk dat we hebben eens zelf gaan doen, dan zullen ze zien dat niemand meer aan werk komt hier in dit land, zij hebben makkelijk praten, zij bepalen wat wij doen. Het wordt eens tijd dat heel Nederland alles stop gooit want als het erop neer komt, hebben zij alles in de hand, ook ons geld en dan klagen over criminaliteit, nou het liefste word ik ook crimineel in plaats van die mensen hun plannen te ondersteunen

  17. Wat n k.tbesluit laat de bevolking nog verder in de shit zakken, europa gooit de grenzen open daar waar werk is pakken ze Polen, Roemenen, etc en dan vinden ze t gek dat er zoveel mensen in de shit komen. Nu dit waardeloze besluit waar is je GRONDRECHT als de regering boven alles gaat staan. Fuck off Rutten …….

  18. John Conto je moet iets beter luisteren naar de nieuwsberichten want door nalatigheid van de belasting is dat met die kinderbijslag ontstaan.
    Dat heeft helemaal niets van doen met de buitenlanders die hier in Nederland wonen. Die mensen kunnen daar niets aan doen.
    Ik vind het sowieso jammer van al die haat tegen die mensen. Wat dat betreft kunnen we een voorbeeld nemen aan Nelson Mandela.

  19. Wat mensen die als beroep hebben , van andermans belasting geld profiteren allemaal niet durven te schrijven . Aanpakken die uitkering profiteurs

    • Volgens de ombudsman (zie artikel op delangemars.nl) is slechts een heel klein percentage aan het frauderen en blaast Rutte2 dit erg op om daarmee de aandacht af te leiden van het falend beleid om NL uit de crisis te trekken.

    • Dat gaan we eens zien als jij zonder geld of werk komt te zitten,, heb zelf 1,5 jaar zonder werk gezeten..!! terwijl ik al vanaf me 14de werkte en et bedrijf kapot ging, ik zonder werk kwam te zitten terwijl ik 10 jaar keihard heb gewerkt,, NIET IEDEREEN PROFITEERT ERVAN.. Nu heb ik gelukkig weer een top baan,,! maar denk nu niet dat je er zo makkelijk over kunt lullen,, heb alle papieren die er zijn,, ER IS GEWOON GEEN WERK,, zelfs UWV kan de mensen niet aan een baan helpen omdat et er gewoon niet is,,,!!!! Dus hopen dat je zelf ook eens leert hoe et is om in armoede te leven of dat je niets meer heb,, Want geloof me jij rent ook op hangende pootjes naar uwv en gemeente om te gaan profiteren van MIJN belastingcentjes,,,!!!!!

      • Vreemd hé dat AL DIE Oost Europeanen wel een baan vinden en krijgen !!! Let maar op na 1 januari die hebben allemaal werk TOT ze door krijgen dat je HIER ook zonder werken een hoge uitkering , huur toeslag, zorg toeslag, langdurigheid toeslag , kindertoeslag kinderopvangtoeslag en ga zo maar door kan krijgen voor NIKS doen. en WIJ maar betalen JIJ dus ook als ik je mail zo lees. !! Ik ben en kom nooit in een uitkering situatie dat is uitgesloten . Dus geen angst maar ik weet wat het is. als student in mijn tijd ZONDER studie financiering en allemaal toeslagen heb ik lang genoeg de weekenden doorgebracht met een pak suiker en een pot pindakaas !

    • GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR Bram, niet iedereen heeft zelf schuld aan het gegeven dat hij/zij een uitkering heeft, er zijn ook nog andere uitkeringen dan bijstand en werkloosheid, ga eens praten met personen die al langere tijd in de WAO zitten, over het algemeen zijn zij daar niet door eigen toedoen in terecht gekomen, de uitkering is op bijstandsniveau en men heeft doorgaans ook nog eens extra onkosten, om maar eens een voorbeeld te geven, medicijnen die écht nodig zijn, zelfs levensverlengend of levensreddend zijn en dankzij Den Haag, niet geheel of helemaal niet meer worden vergoed, dan is het dokken of doodgaan, zo simpel is het.
      En dan durf jij alle uitkeringsgerechtigen over één kam te scheren en hen profiteurs te noemen, je moet je gaan schamen, je bent, goed beschouwd, net zó erg als die gasten in Den Haag!

      • Beste Sonja , Ik heb 16 jaar in Rusland en Ukraina gewoond en gewerkt , Ga mij niet vertellen wat het betekent geen inkomen te hebben, Dat Gezeik hier van al die zielige figuren . IK heb gezien hoe moedertjes in de winternacht om 4 uur staan te koken om dan 2 uur door de vrieskou naar het ziekenhuis te LOPEN , niks gesubsidieerde TAXI, om haar kindje wat eten te geven die daar lag te sterven door gebrek aan geld Dus medicijnen en andere nodige levens reddende middelen en dit niet in al die jaren maar EEN KEER maar vaker. Ik heb gelukkig ook vaak kunnen helpen. en dat is niet de enige ellende die ik daar heb gezien , Nee niet in Moscow of Kyiv maar gewoon op het land in dorpen en kleine steden. En dan kom ik terug en moet dan het GEZE.K aan horen van die verwende uitkerings trekkers die in beeld komen op TV met op de achtergrond een nieuwe PC met flat screen TV en Monitor en natuurlijk een baal shag en een paar flessen BIER op tafel . Als ze ophouden met paffen , wied roken en zuipen hadden ze genoeg over. Bah wat een profiteur maatschappij is Nederland geworden. Denk daar voor iemand antwoord gaat geven vlak voor kerst maar eens over Na voor je vind dat je het zo slecht hebt !!

        • Beste Bram, jij vergelijkt NL met Rusland en dat is jouw argument om je buurman of buurvrouw niet te helpen. Wie help je daarmee? Juist. Niemand. Het is heel eenvoudig om je buren te helpen, waarom doe je dit niet? Omdat je vindt dat de ellende waarin ze verkeren nog niet erg genoeg is. Eerst moeten ze het even slecht hebben als in Rusland, of waar dan ook en pas dan wil jij hen helpen. Vreemde redenatie.
          Daarbij vind jij de mensen in Rusland heel flink wanneer zij geen inkomen in Rusland hebben en zijn mensen in NL die problemen hebben ineens zielig. Weer een vreemd idee. Helaas ben je er in Rusland niet socialer op geworden. Jammer.

          • Berste Rob Ik heb al veel van Jou postings gelezen, Je bent niet voor niets op sommige plaatsen verwijdert. Dat is nu precies waarom Nederland naar de knoppen gaat, Nederlanders in de bijstand zijn niet zielig, ze hebben alleen te lang en te veel voor ze in de bijstand kwamen ver boven hun stand geleefd. Dikke auto’s en huizen van €250.000,00 waar hun vrouw voor moet gaan werken en WIJ dan dus HUN kinder opvang moeten betalen. Dit land is ZIEK door oneigenlijke subsidies en wij zien het niet meer en het is en was te verwachten dat daar een keer weerstand tegen komt IK ben maar een van AL die mensen die het zat zijn alleen IK schrijf het ook nog op ! Wat het aller ergste is , Door het graai gedrag uit de bijstand pot en subsidie pot en alleen daarom , Komen mensen die werkelijk op bijstand zijn aangewezen in de problemen. En niet omdat de Belasting betaler niet meer wil mee betalen aan dat graai gedrag. Of denk je dat de regering deze maatregelen durft te nemen als niet het grootste maar zwijgende deel van Nederland er achter staat ! Als je niet boven je stand hebt geleefd en niet overal schulden hebt gemaakt bij de Wehkamp en als je daar niks meer kreeg door wan betaling dan maar bent over gestapt naar de Neckerman, en ga zo maar door kan je met een uitkering , huur toeslag, zorg toeslag, kinder opvang toeslag kinder toeslag, Langdurigheid toeslag en sociaal fonds toeslag, kwijt schelding gemeente belasting en heffingen, kwijtschelding milieu heffing op drink water ( dit allemaal bij elkaar is MEER dan de gemiddelde arbeider VERDIENT MET WERKEN ) MAKKELIJK rond komen. Gewoon stoppen met zuipen roken en blowen !! En geen schulden meer maken die niet bij je inkomen passen !!

          • Beste Bram, je hebt zoveel vooroordelen dat er geen doorkomen aan is. Jij beweert dat Nederlanders te lang en te veel boven hun stand geleefd hebben voordat ze in de bijstand terecht zijn gekomen. Waar baseer je die kennis op? Je gaat verder met je vooroordelen spuien:”Dikke auto’s en huizen van €250.000,00 waar hun vrouw voor moet gaan werken”. “Het graaigedrag uit de bijstand pot”. Ik raad je aan eens te gaan praten met mensen van vlees en bloed die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen, of bezoek hen eens bij de voedselbank. Gooi je vooroordelen eens van je af en praat eens met hen in plaats van je te wentelen in al je vooroordelen die niet op feitelijke kennis of onderzoek zijn gebaseerd.

        • Bram, Jij weet helemaal niets!!!!Je zit hier te generaliseren maar kletst gewoon uit je nek. Als je mee wil praten, ga dan eens met de echte hulpbehoevenden praten en doe je dat niet, hou dan a.u.b. je mond, want jij komt volgens mij van Mars aan je uitspraken te zien

          • Jullie moesten eens weten wat voor werk ik doe en hoe ik aan mijn informatie kom !!! Voedselbank, DIE ken ik ook heel goed, daar krijgt Oma niets die altijd netjes haar rekeningen heeft betaald en alleen van een AOWtje niet rond komen en mensen in de BIJSTAND die ook altijd netjes hun rekeningen hebben betaald krijgen daar OOK niks ! alleen als je lekker asociaal geleefd hebt schulden hebt gemaakt boven je stand hebt geleefd en dan uit eindelijk in de schuldhulp verlening terecht bent gekomen DAN krijg je als beloning voor je asociaal gedrag een voedsel pakket. ( Mercedes staat op naam van je moeder om de hoek ) Niet komen met uitzonderingen , Dat is juist het erge van dit hele gedonder. Mensen die ECHT in de problemen zitten hebben juist LAST van dit soort uitkering uitbuiters !! Wat hier ook geschreven word, Ik blijf mij verzetten tegen de subsidie en uitkering cultuur op kosten van mensen die wel werken of minstens hun best doen op eigen benen te staan !

        • Hebben zij daar dan ook premie’s voor betaald…….
          Wij hier wel…..
          maar o wee, o wee….. als je er gebruik van MOET maken….. er blijft geen drol over.

          Dank zij onze Bilder groep politiek!

          Met zulke vrienden….
          Heb je geen vijanden nodig….

          Ze zetten alleen het volk tegen elkaar op!

    • He bram ik hoop voor jou dat je er nooit in komt,maar als jij een ziekte hebt en niet meer kan werken dan wil ik jou nog wel eens horen,jij bent zeker een vvd of pvda stemmer jij vult je zakken over ander mans rug vandaar jou uitlating

  20. Dit was t dan…the end bedankt klootzak stuur iedereen het criminele pad op

  21. rutte hij kan makkelijk praten, die heeft geen rekeningen liggen die die niet kan betalen en amper te vreten heeft, kan hem het schelen voor mij is er een partij en dat is pvv zowel die buitenlanders als rutte maken Nederland kapot

    • Er is geen buitenlander die NL kapot maakt. Degene die suggereert dat daardoor NL kapot gaat, zoals Wilders, die is een leugenaar. Eeuwenlang is de truc al gebruikt door een gemeenschappelijke vijand te maken, bijvoorbeeld buitenlanders, en dit als excuus gebruiken zodat de aandacht wordt afgeleid van de werkelijke problemen.
      De werkelijke problemen waar ons land mee worstelt zijn de werkloosheid en het bankwezen waarop ze geen grip meer heeft. Daarnaast heeft Rutte2 de onafhankelijkheid van NL weggegeven aan de EU. Rutte2 probeert met bezuinigingen de crisis de baas te worden en ook Wilders leidt de aandacht af van de echte problemen door te schreeuwen over buitenlanders en moslims. Kortom Rutte en Wilders gebruiken dezelfde trucs om jou en mij te misleiden en ons af te leiden te zien dat zij ons niet uit het slop kunnen helpen.

  22. jaren pvda gestemd maar was er al een beetje klaar mee ook omdat ze niet de poot stijf houden en toch maar steeds weer met de vvd eens zijn ik stem er niet weer op.het word denk ik SP!

  23. Geweldig besluit! Erg spijtig voor de mensen die er echt niets aan kunnen doen!
    Hadden we maar veel eerder gestopt met Pvda stemmen. Hadden we niet zoveel Marokkanen en Turken gehad die uitkeringen trekken en voor 10 vrouwen en 20 kinderen geld krijgen!

    • Beste Dana, het probleem ligt niet bij Marokkanen en Turken, maar bij dit kabinet die het land kapot bezuinigt en uitkeringsgerechtigden en werkende armen (waarvan er een paar miljoen zijn) verandert in slaven waaruit die willekeurig door werkgevers gebruikt kunnen worden.

      • Beste rob, mag ik je daar even in tegenspreken! Het is wel degelijk een deel van probleem door de ‘buitenlanders’ even niet te spreken over welke nationaliteit precies. Persoonlijk heb ik dus ervaring met ‘buitenlanders’ welke wel degelijk voor hun 10+ kinderen even kinderbijslag etc ontvangen van de nederlandse overheid. Belachelijk voor iemand die niet werkt in NL en hier pas een jaar woont! Wanneer we dat soort pratijken eens tegen gaan, hebben we heel wat meer geld nog in de porto van NL! Dana verwoordt het te kort door de bocht, maar ze heeft wel degelijk een punt!

    • STEM dan nu dit keer PVV Dana want het heeft wel degelijk met al die islamieten te maken die door de pvda en de vvd en de cda en d66 en gl en al die ziende blinden continue de hand boven het hoofd gehouden worden.

      Waarschijnlijk in de hoop dat zij wanneer zij volgens onze democratische wetgeving in de meerderheid zijn, niet afgeslacht worden zoals dat continue door hen gedaan wordt.

      Dat kun je overal zien, ondanks dat de media op de hand vd linxe gutmensch is.

      Verdiep je er maar eens in, Zweden, Noorwegen, Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, België gaan in rap tempo de islamiseringskant op, wàt Rob Vellekoop eventueel ook ànders hierover beweert.

      Jij als autochtoon moet eens een fràctie proberen van wat deze islamitische allochtonen DOEN en EISEN èn dus krijgen!

      Over uitkeringstrèkkers gesproken, ZIJ hebben het uitgevonden met hun frauduleuze manier van denken zelfs maar!
      En ja, ook zijn er helaas autochtonen die frauderen met uitkeringen maar de islamieten hebben er toch wel het monopolie op en daarin worden zij ‘bijgestaan’ door mensen vd pvda etc etc etc

      • Beste, nu weet iedereen waarom ze NIET op de PVV moeten stemmen, dank voor deze duidelijkheid. Er zijn miljoenen mensen in Nederland met een uitkering van AOW, WAO, WW tot aan bijstand die scheert de PVV dus allemaal over een kam: zij hebben volgens jullie fraude uitgevonden.

  24. Dit is geen partij meer van het volk. PVDA maakt zich zelf kapot. Stem er nooit weer op. Weer op naar het pauperparadijs. = Veenhuizen. Voedselbanken zien de bodem’s. Er liggen miljoenen in Brussel voor de NL Voedeselbanken…maar de regering is te eigenwijs om deze voor hun eigen volk te claimen. Rara hoe is dit mogelijk. Als het in de staatskas zou komen hadden ze het allang geclaimt. En dat soort lui als die Klijnsma snel weg ermee.

  25. Ik werk nu nog met een nul uren contract in de thuiszorg als huishoudelijke hulp en heb nog maar één cliënt over op de vrijdagmorgen voor 4 uurtjes; Mijn client heeft MS, net als Jetta Klijnsma en mijn cliënt, zelf een PvdA stemmer van huis uit, is nu helemaal klaar met de PvdA… mijn cliënt noemt Jetta Klijnsma zelfs incapabel als politica, omdat zowel MS, als het medicijngebruik de hersenen aantast en dat ondervind hij zelf ook dagelijks.

    Toen ik dit artikel las, toen kwamen er bijna rookwolken van woede uit mijn oren zetten en nog steeds maak ik mij enorm kwaad over dit voorstel… maar Nederland is geen demonstratie land en laten dit gebeuren voordat het te laat is… men weet wel het Haagse Malieveld te vinden om te demonstreren voor Zwarte Piet…? Triest hoe dit land naar zijn mallemoer is afgegleden!

  26. Zorg eerst dat die oost europeanen geen fraude kunnen plegen van ONS geld ikzelf een nederlanders altijd gewerkt nu zit ik zonder en word aan me lot overgelaten leef al 2 jaar van goeie daden van andere niet en nog nooit uitkering gehad :@

  27. Hoi Cindy, een basisinkomen voor alle Nederlanders, maar we zullen het samen moeten doen, dus stem straks Basis Inkomen Partij

  28. Als dit zo door blijft gaan, komt het nog weer zo ver zo als het vroeger was dat wij of onze kinderen en kleinkinderen weer bij de boeren op het land kunnen gaan werken voor een honger loontje.
    En komen er weer fabrieken waar ze ons afbeulen van zaterdag tot zaterdag van zonsopgang tot zonsondergang, en inderdaad de rijken worden rijker en de armen armer

  29. geachte heer vellekoop en lezers,
    Ik ben me dit verhaal en de commentaren aan het lezen en het komt eigenlijk weer allemaal op het zelfde neer, Den Haag is en blijft gewoon een legale afdeling van de maffia ze kunnen ongestraft alle wetten negeren.
    Ik ben zelf 31 jaar jong heb 3 aangeboren hernia’s in mijn rug, ik heb reuma, ik heb trombose en een zware vorm van adhd. Deze dingen zorgen ervoor dat ik nooit langer als een half jaar voor een werkgever kan werken want dan wordt mijn contract niet meer verlengd, en laten we eerlijk zijn terecht wie verlengt nu een contract als de werknemer van de 26 weken er minimaal 16 weken ziek is en dat is in de zomer in de winter worden dit er minimaal 22.
    Omdat je tegenwoordig als ambtenaar uitzonderingen daargelaten (max 5%) geen iQ hoger dan 20 mag hebben word ik niet afgekeurd volgens de wet wa-jong en zit ik dus in de bijstand.
    Aangezien ik voor de wsw-wet wel voor 60 % werd afgekeurd maar weer te ¨goed¨ ben voor de sociale werkplek wordt ik gedetacheerd met het gevolg dat ik een half jaar werk en dan weer 1 jaar bijstand en zo om en om.
    ik zit dus ieder jaar 3 a 4 maanden zonder inkomen (door iedere keer een nieuwe aanvraag te moeten doen). ik woon nu 14 maanden op me zelf samen met een oude vriend van school en zijn autistisch broertje omdat ik de vaste lasten niet alleen kan ophoesten.
    Aangezien mijn vriend flexwerker is met een chronische darm aandoening mag hij om hygiënische redenen niet de werkvloer op (hij werkt met vleeswaren) hierdoor krijgt hij geen zieken geld maar net als ik bijstand.
    Er wordt echter wel iedere maand ziekengeld ingehouden op de bijstand wat hij zou ontvangen iedere maand moeten we dus gaan bedelen of ze bij de sociale dienst aub de brief van de werkgever willen lezen dat hij van hun 0,00 krijgt.
    Zijn broertje krijgt wa-jong maar omdat hij daarnaast werkt krijgt hij met 22 jaar maar 450 Euro (loon+uitkering samen) wat minder is als lotgenoten die volledig thuis zitten.
    we hebben dus 3 inkomens waarvan 1x wa-jong en 2x bijstand en samen komen we met 3 inkomens op een inkomen van 1683.57 euro terwijl onze vaste lasten (huur, water, gas,tv/internet en zieken fonds) 1650,47 euro bedragen en 33,10 euro echt te weinig is voor voedsel hebben we inclusief incasso en rechtbank kosten alleen door de bijstand al 7367,88 aan schuld opgebouwd als de bijstand dan nog lager wordt kun je nagaan dat ik over 10 jaar een hypotheek nodig heb om mijn schulden af te lossen.
    Ik mag het niet zeggen maar vaak denk ik was er maar eens iemand die de hele regering opblies.
    In 2006 is het al geëscaleerd ik kreeg geen bijstand omdat ik vanuit de schuldsanering 10.000 Euro had gespaard en dus eigen vermogen had.
    Met het feit dat die klootzak met al het geld met de noorderzon vertrokken is en ik dus met mijn schuld en 0,00 aan spaargeld achter bleef werdt totaal geen rekening gehouden.
    Om toch te kunnen eten end heb ik toen meerdere kleine overvallen gezet waardoor ik meerdere mensen onnodig veel leed heb bezorgd.
    Met deze maatregel gaat het wel weer die kant op dat de mensen naar dit soort maatregelen gaan grijpen en ook krijg je veel meer geweld op de sociale diensten waardoor de problemen alleen maar groter worden.
    Hopende dat dit land eens een keer doet wat het Feyenoord legioen altijd zingt geen woorden maar daden en dat het hele land in opstand komt desnoods een revolutie begint

    • Ik ben zelf 33 en zit nu bijna een jaar in de bijstand vanuit de ww daarnaast zit ik ook met schuldhulpverlening reguliere banen zijn heel moeilijk te vinden en zeker als je vanuit uitzendbureaus alleen maar tijdelijke banen krijgt die echt korter dan 3 maand zijn plus dat sommige banen niet voorhanden zijn omdat deze zijn gereserveerd voor oostblokkers want nederlanders willen het niet doen zeggen hun terwijl ik aangeef het juist wel te willen ook zit ik dus in het traject dat je moet werken voor je uitkering iets wat Rutte heeft afgekeken van voor mij een heel bekend persoon.
      Maar nu komt het ze willen het volgens de pvda volgend jaar pas invoeren maar ze zijn al met intimideren en onderdrukken bezig ik zou volgens hun mijn haar moeten knippen het zou onverzorgd zijn ik zweet nogal snel en veel en zou ik volgens hun ruiken of ik nu wel of geen deo gespoten heb van te voren doet er niet toe.
      Daarnaast ben ik voor het zweten ook 2 keer naar de huisarts geweest en de huisarts zegt dat er niks aan gedaan kan worden. Volgens de trajectbegeleider heeft de huisarts dus ongelijk en zou ik moeten vragen naar botox spuiten dus ik weer naar de huisarts en dat aangehaald de huisarts zegt dat die weinig uithalen en dat er verder ook niks aan te doen is.
      De traject begeleiding blijft voet bij stuk houden en heb ik ze ook gewoon voor de voeten gegooid dat ze bezig zijn met mensen onder de trein te praten op die manier en of dat juist de bedoeling is wat nu eigenlijk na het lezen van bovenstaande ook echt nog zo gaat lijken want elke werkloze die zich van het leven berooft is toch weer een uitkering die niet betaald hoeft te worden. Ik heb nu eerst een psycholoog in geschakeld want ik word er schijt ziek van en ze halen het ook elke keer naar voren of ze zoeken wel iets waar door de evaluatie op een werkplek altijd in het negatieve van mij uitpakt. Het maakt mij erg onzeker en heel erg depressief ook motiveerd het niet om nog te gaan werken want ik ga me zelf heel wat vragen stellen wat mij dus belemmerd in het werk. Ook hebben ze een hele hoge pet op van zich zelf ze zien zich als goden en wij moeten buigen.

  30. Beste Rob, doordat zonder enige opgaaf van reden mijn uitkering is stopgezet door de Sociale Dienst Oost Achterhoek uit Groenlo in Gelderland heb ik dit onder de aandacht gebracht van de landelijke politiek, de Nederlandse ombudsman, mensenrechten organisatie, kortom noem maar op. Dit heeft mij wel de nodige informatie opgeleverd, en andere bronnen die ik kan inschakelen, en heeft me mijn tactiek doen veranderen. Ik ben ervan overtuigd de uitkering terug te krijgen maar ben nog niet klaar met ze. Ik wil echt tot het gaatje deze keer. Voorheen heb ik van alles bedacht, ook dingen waarvoor ik in detentie zou komen. Ik had echt iets spectaculairs voor ze in petto in de trend van, als mijn leven dan toch naar de kloten moet dan wil ik dat de veroorzakers ook naar de verdommenis gaan, en ik wil daarmee het nieuws halen op tv. Ik heb al poolshoogte genomen van de situatie ter plekke, maar ik heb voorlopig besloten daar vanaf te zien. Maar het deed me goed om te zien hoe kwetsbaar die lui in feite zijn. Het zijn echte hufters die in feite maar met een paar mensen het leven van hele grote groepen naar de bliksem helpen door hun handelswijze. ik ben mijn hele leven eerlijk en oprecht geweest, heb altijd keihard gewerkt, en het altijd opgenomen voor de zwakkeren, en ook voor mijn personeel, maar het heeft me veel gekost, want mijn bedrijf was ook mijn oudedagvoorziening, en dat is door het faillissement nu helemaal weg. Ik heb een kleine schuld overgehouden en was mondjesmaat bezig deze af te lossen, en dat ging me aardig af. Ik heb een seniorenwoning gehuurd van pro Wonen die weliswaar helemaal uitgewoond was en versmeerd door mensen van (betere0 komaf, en ik sliep op de kale smerige betonvloer op een matrasje, en later op een campingbedje, maar ik heb nu alles schoon en netjes, en laminaat op de vloeren van het hele huis en het papier voor de ramen vervangen door lamellen.Ik heb weer telefoon en internet en tv, en een wasmachine, en een koelvriescombinatie. De meubels heb ik stukje bij beetje aangeschaft bij de kringloop, anders wil ik ook niet. ik ben er ongelooflijk trots op dat ik alles met niks op heb kunnen bouwen terwijl er prive ook nog het nodige speelt, en of het nog niet genoeg was heb ik 18 april nog een flink ongeluk gehad waarbij ik van de weg ben gereden en daarbij 2 nekwervels heb gescheurd maar ik heb nu nog een beetje pijn maar voor de rest gaat het wel.
    Zelf was ik ook gedeeltelijk schuld aan dat ongeval omdat ik erg gefrustreerd was nadat ik voor niks naar Winterswijk was gereden om daar formulieren op te halen, dat is zonder auto 50 km rijden, en toen ik daar kwam zei men van niets te weten omdat de persoon in kwestie Sandra Vriese het vergeten was klaar te leggen en daar door een zekere Araya nogal lullig over gedaan werd. Vooraf is mijn vriendin beschuldigd van fraude wat zo maar uit de duim gezogen is en waardoor ze zichzelf 3 maanden heeft moeten redden zonder uitkering.
    We hebben allebei een flinke opleiding achter de rog en onze sporen verdien als ondernemer en werknemer, en nu worden we door een stelletje achterlijken behandeld als het uitschot van de maatschappij, ombtenaren notabene die niet eens weten wat werken is. Op een enkeling na natuurlijk. Ik had al redelijk ver mijn zaakjes weer op eigen kracht de boel weer een beetje op de rit staan en was van plan niet al te lang gebruik te maken van de bijstand, want de hand ophouden dat past niet bij ons. Begrijp me vooral niet verkeerd dat ik neerkijk op mensen in de bijstand. Ik ben daar heel erg mee begaan en wist niet dat het zo gesteld was in Nederland omdat ik dat niet ken. Wij zetten de boel weer op de rit en worden zoveel mogelijk tegengewerkt door die achterlijke domme ambtenaren die ons met regeltjes zoveel mogelijk proberen te dwarsbomen.Als ze hier komen voor controle moet ik mij echt in de hand proberen te houden om ze niet overhoop te steken of ze in de fik te steken zo erg walg ik van die lui. Ik heb 2 kinderen waarvan 1 autistisch en de ander die hoogbegaafd is heeft PTSS, wat ze in het verleden heeft opgelopen toen rijke luis kinderen haar hebben misbruikt, ze durven het me niet te vertellen wie het zijn want dan maak ik ze heel langzaam van kant. Daarnaast heb ik een hele lieve vriendin die 2 geadopteerde jongens uit Colombia heeft waarvan er 1 ook autistisch is en de ander ook allerlei aanpassingsproblemen heeft, maar die ik zie als mijn eigen kinderen. Deze mensen waar ik zielsveel van hou, meer nog dan alle klote geld op de wereld weerhouden mij ervan om niet iets te doen en voor eens en altijd af te rekenen met die rotte appels!
    Maar er hoeft weinig te gebeuren om het te doen. Ik ben nu 60 maar voel me heel redelijk dus ik heb niet meer het eeuwige leven. Rob Het is een klote wereld geworden waar het barst van de egoisten en mensen die alleen maar met zichzelf bezig zijn. Als ik dan deze week kijk naar het overlijden van Nelson Mandela dan denk ik bij mezelf dat we daar heel veel van kunnen leren.
    groeten JAN.

  31. en zoals altijd doet de menselijke maat er toe. Iedere situatie is anders, als er toch zoveel controle komt, kunnen deze mensen een fatsoenlijk gesprek aangaan met diegene die een uitkering aanvragen of hebben, en kijken waar je echt ondersteuning in nodig hebt. Maatschappelijke tegenprestatie is goed, mits er geen sprake is van verdringing enzv. Als het goed wordt ingezet zijn er in ieder geval geen mensen meer die vereenzamen, want een bezoekje brengen aan deze mensen kan heel erg waardevol zijn! en er zijn tal van initiatieven van mensen die elkaar ondersteunen met klusjes, samen koken en dingen lenen van elkaar….
    Ik begrijp de paniek, de onrust, let wel, ook dat geldt weer voor een kleine groep mensen die een bijstands uitkering hebben….voor velen verandert er niets en zij hebben last van al de negatieve aandacht voor mensen die in zich in deze situatie bevinden….

    • Beste Marion, vergis je niet de groep bijstandsgerechtigden is meer dan 400.000 en zal in de toekomst flink groeien doordat er minder werk structureel bij komt en doordat de ww-duur verkort wordt waardoor mensen sneller vanuit de WW in de bijstand belanden.
      Deze mensen vereenzamen doordat ze sociaal geisoleerd raken omdat zij geen geld meer hebben voor deelname aan de maatschappij. Ze zijn uitsluitend bezig de eindjes aan elkaar te knopen en verkeren voortdurend in angst dat ze geen financiele tegenslagen krijgen die ze niet kunnen ophoesten. Je presenteert de tegenprestatie als een soort middel tegen vereenzaming.

  32. Hallo Rob,
    Ik moet eerlijk toegeven dat ik 1.5 jaar geleden ook geen enkel idee had wat er allemaal speelde wat betreft de bijstand, maar nu ik er zelf in zit weet ik het precies. Ik had niet durven vermoeden dat het zo erg zou zijn. Ik heb al heel lang antipathie tegen ambtenaren omdat die totaal geen weet hebben hoe het bedrijfsleven in elkaar steekt. Ik had zelf een heel goed betaalde baan als ambtenaar en hoefde geen flikker te doen en kon me daar niet in vinden en heb destijds ontslag genomen, ik kon er mijn creativiteit ook niet in kwijt en was dat mateloze gezwam spuugzat. Ik erger mij ook verschrikkelijk aan mensen die net doen of de bijstand allemaal niks voorstelt, en je met die uitkering nog van alles kunt doen. Nou als je in de bijstand zit zien ze je als het uitschot van de maatschappij, en welk recht hebben mensen om over een ander te oordelen!. Rob ik kan je vertellen dat ik de onderste steen boven haal om die hufters aan de schandpaal te nagelen, maar ga er zelf daardoor bijna aan onderdoor. Toch zie ik het als een plicht op te komen voor de zwakkeren in de maatschappij.
    groeten JAN

    • Beste Jan, ik ben blij dat je er zo over denkt en wanneer we samenwerken zullen we een einde kunnen maken aan deze wantoestanden.

      • Ik doe mee, ik heb na een scheiding een tijdje in de bijstand gezeten, ik schaam me daar NIET voor .En het was alles behalve makkelijk, ik was alleen nog maar bezig met overleven , hoe moest ik de week door met €10,- . en stonden die lui weer op de stoep om mijn huis te doorzoeken of ik geen logees had in huis.
        Er was geen vader die mijn kinderen op zich kon nemen toen zij nog klein waren en alimentatie is na meerdere rechtszaken nooit betaald, vader die is met de noorderzon vertrokken..Nu ben ik weer aan het werk maar wel een minimumbaan terwijl ik een goede opleiding heb gehad, ik denk dan maar aanpakken , maar goed , beter iets dan niets. Ik ben gezond gelukkig maar ….

        Ik ken echt schrijnende gevallen in mijn omgeving, bv mijn lieve vriendin doordat ze een hartaanval kreeg en dat terwijl ze er een zeldzame bloedziekte overheen kreeg waardoor ze nog maar 5 jaar te leven heeft, en moet je voorstellen dat zij heel zwaar werk deed in het psychiatrisch ziekenhuis? Waar ze mensen deed oplappen die er zwaar aan toe waren, en nu kan ze niet eens de straat op om te protesteren omdat ze zo ziek is en de reis kan ze niet betalen , en nu is ze nog verder gekort op haar inkomen en ze had al bijna niets…. gewoon schandalig !

        Ik heb het namelijk over 1 van die mensen met een goed stel hersenen en hun hart op de goede plek die niet hebben gevraagd om de toestanden in hun leven . Nee, aan de schandpaal daar Den Haag. Wat een asociaal en intriest land is het geworden en binnenkort nog verder onleefbaar, gek hè ? Familiedrama’s in de huishoudens nemen nog meer toe .
        Jongens we moeten wat DOEN… niet meer afwachten !!!De straat op… of mag ik dat ook niet meer zeggen???

  33. wat een onzin artikel, er is dus nog steeds een basisrecht zoals je zelf schrijft, het is alleen wat minder en je moet er wat voor doen.

    • Gelukkig dat je het zo optimistisch opvat. Je probeert de rampzalige gevolgen voor uitkeringsgerechtigden ook kleiner te maken dan ze zijn. Je bent blijkbaar niet op de hoogte van de praktijk. Je kunt je daar beter eens in verdiepen voordat je roept dat iets onzin is zonder kennis van zaken.

        • Beste Cindy, ik heb met een aantal mensen twee langemarsen georganiseerd in Deventer en Den Haag. De opkomst was matig en ik heb als conclusie getrokken dat dit niet werkt. Daarom heb ik nu een nieuwe politieke partij opgericht: basisinkomenpartij.nl (BIP). We doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam, Deventer, Utrecht, Woerden en Almere. Ondertussen sluiten zich steeds meer mensen bij ons aan. Vanuit de BIP organiseren we actie tegen het afbraakkabinet Rutte2 en wanneer het lukt om in de gemeenteraad te komen doen we dit ook via de gemeente.

  34. aghh jah is dat ze zelf een baan hebben en werken en dan denken alles te zijn hypocriete tuig is het niets meer niets minder fok pvda

  35. klagen helpt niet verandert niks
    actie ondernemen ga protesteren gooi alles plat.
    de bevolking zijn met meer mensen dan de regering .
    ik woon gelukkig niet meer in nederland.
    maar in thailand hier leggen ze alles plat omdat ze de regering ook spuugzat zijn.

  36. Hallo Wilma, als je maar genoeg, en met zoveel mogelijk medestanders protesteert dan wordt het aangepakt en anders niet. Publiciteit daar hebben ze een hekel aan.

  37. Hoi Kimberley, stemmen op een andere partij is een goed plan maar daar ben je er op korte termijn nog niet mee.
    Het beste is om de problemen te delen en je te organiseren tegen deze misstanden.

  38. Tsja… wat zal ik zeggen… welkom in Nederland mensen. Misschien word het eens tijd om de oogjes te openen en te stoppen met het stemmen op PVDA/CDA en VVD? Is maar een klein ideeëtje hoor.

  39. Het is al zover hoor.. Door miscommunicatie tussen gemeente en kvk zit ik al twee maanden zonder uitkering, maar met een beetje geluk krijg ik, als gehandicapte) voor deze (3e maand) een voorschot voor 4 dagen. En je moet dank u wel zeggen, anders krijg je een strafkorting, (zou ik dan mijn bed, stoel en tv in moeten leveren?)

  40. Altijd al iets gezien in deze vrouw wat mij niet beviel. Ze komt over als een vriendelijke, intelligente, sociale vrouw. Het sociaal werkster type. Maar niets blijkt minder waar, want als het aan haar ligt gaat het vooral aan de onderkant van de samenleving een totale chaos worden. Als haar wetsvoorstel WWB maatregel doorgedrukt wordt zijn de gevolgen niet te overzien. Natuurlijk moet er iets gedaan worden aan de hoge werkeloosheid, maar zeker niet op deze wijze. Mensenlief, wat heeft Nederland zich zelf aan gedaan om te stemmen op deze wolven in schaapskleren.

  41. IK BEN HET MEER DAN SPUUGZAT ,ALLES WAT ZE DOEN IS (IN HUN OGEN GOED) GEEN MENSEN UIT ROEMENIE EN BULGARIJE ,LAAT ZE WAAR ZE ZIJN,WANT ALS OOK HUN ERBIJ KOMEN,KRIJGEN DIE EERDER EEN BAAN ,DAN ONZE EIGEN NEDERLANDERS,DUS NOG MEER WERKELOZEN ,MET GEVOLG ,NOG MEER DAKLOZEN DIE ER NIET MEER WORDEN GETOLEREERT. OF ZIE IK DAT VERKEERD ?

    • Beste Astrid, mensen van binnen de EU komen hier alleen naar toe omdat ze naar NL gehaald worden. Gelokt door werkgevers die hen de hemel op aarde beloven en wanneer zij eenmaal hier zijn misbruiken en uitbuiten. Richt dus je boosheid op de werkgevers en de overheid. De werkgevers lokken goedkope werknemers uit het buitenland en de regering creeert de mogelijkheden en schreeuwt voor de vorm moord en brand. De overheid moet de werkgevers verbieden mensen binnen te halen en mensen onder het minimumloon te betalen. De overheid moet het dus minder aantrekkelijk maken, dan zodat deze werkgevers vanzelf verplicht zijn medelanders aan het werk te zetten.

      • Sorry, Rob, maar de overheid laat het allemaal toe ten koste van de eigen burgers, Logisch dat de werkgevers van goedkope krachten profiteren. De Roverheid is hier alleen schuld aan, want zij laten het toe

  42. Peter, ik ben het helemaal met je eens. Ik ben die lui van de sociale dienst helemaal spuugzat. Ik kijk vanmorgen op mn bankafrekening eb zie dat zonder opgaaf van redenen mijn uitkering niet is overgemaakt. Daardoor kan ik de huur niet betalen en niet eten. Ik wordt bewust in deze situatie gedrongen door de sociale dienst. Ze hebben het hier in Groenlo zo geregeld dat ik ze op werkdagen tussen 9 en 11 smorgens kan bellen, dus ik moet me het hele weekend maar zien te redden + de tijd dat het duurt voordat er is gestort. Dit soort asociale gedrag is mij in de ruim 25 jaar dat ik een eigen bedrijf heb gehad nog nooit overkomen. Ik wil dat dit soort acties aan de kaak worden gesteld.

  43. ze vergeten zeker 1 ding daar in den haag ze hebben zelf getekend voor de rechten van de mens bij de VN en nu gaan ze een dictatuur beginnen met dit soort dingen de rijken worden alleen maar rijker over de rug van de minderbedeelden als ze zo doorgaan zal het me niks verbazen dat er een opstand komt waar het in mijn ogen eindelijk eens tijd voor word hoelang laat de nederlander zich nog onderdrukken en beduvelen door deze regering

    • Helemaal met je eens, hoewel het eigenlijke probleem ligt in het systeem zelf naar mijn mening. Bedrijven moeten winst maken, daardoor gaan er banen naar het verre oosten in de productie sector (overigens voor hongerloontjes over het algemeen). Door toenemende mechanisatie en automatisering verdwijnen nog meer banen. Op zich zou je denken dat dat goed is, maar aangezien we moeten werken voor ons geld, is dat problematisch. De werkeloosheid blijft gewoon vanaf nu erger worden tenzij er weer van die baantjes worden bedacht om mensen bezig te houden (en eigenlijk ook totaal nutteloos zijn).

      Het zou helemaal niet zo heel slecht zijn om ervoor te zorgen dat er meer aandacht komt voor de opvoeding van de nieuwe generaties door ervoor te zorgen dat je in dit land met een inkomen meer dan voldoende hebt voor een heel gezin. Het enigste obstakel is dat 1% van de wereldbevolking 50% van al het bezit in handen hebben ondertussen.

  44. Wat vele schrijven we laten dit incompetente kabinet gewoon ze gang gaan dus GEEN WOORDEN MAAR DADEN.Jaag ze weg.

    • Precies M. Jager! Pas je STEM gedrag aan en stem niet langer op die afbraak c.q. allochtonen knuffelaar partijen!
      Ik ben een overtuigd PVV stemmer en jà, ik heb hun partijprogramma GOED gelezen!

  45. Ik denk dat het allemaal met een sisser gaat aflopen deze plannen, waarom? ‘Hiervoor is nog meer controle nodig’ Zijn ze vergeten dat er in de UWV ook een kaalslag is geweest in het personeelsbestand? Ze kunnen nu het werk al niet aan. Maarre….. mochten ze gaan werven: Ik ben beschikbaar!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.