1 juli 2014 Einde basisrecht op voeding en onderdak dankzij PvdA-er Klijnsma

klijnsmapvdaLees update van dit artikel

 

 

 

PvdA-er Klijnsma wil het wetsvoorstel WWB Maatregelen vanaf 1 juli 2014 invoeren. Dit betekent de doodssteek van onze sociale voorzieningen. Alle bezuinigingen op de uitkeringsgerechtigden tot nu toe zijn peanuts vergeleken bij de afbraak die per 1 juli volgend jaar wordt doorgevoerd. Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.Deze maatregelen  betekenen het einde van het basisrecht van iedereen op voedsel, kleding en opvang.

Hoe gaat de sociale zekerheid de nekslag krijgen?
1. door de kostendelersnorm hierdoor zal de bijstandsnorm per persoon lager zijn naarmate meer meerderjarige personen in de woning aanwezig zijn en zij ook met meer personen de kosten kunnen delen. Deze kostendelersnorm gaat, behalve in de bijstand, ook gelden in de AOW, Anw, IOAW, IOAZ en Toeslagenwet. De invoering betekent dat honderdduizend uitkeringsgerechtigden er honderden euro’s op achteruit zullen gaan.
Zo zullen bijvoorbeeld inwonende kinderen die voor hun ouders zorgen straks financieel gestraft worden voor die hulp. Hiervoor is nog meer controle nodig, waardoor NL het tweede DDR zal worden.

2. Iedereen die een bijstandsuitkering aanvraagt, moet aantonen dat hij in de voorafgaande vier weken er alles aan heeft gedaan om werk te vinden. Wanneer deze zoektocht onvoldoende wordt aangetoond wordt het recht op een uitkering verloren.

3. Verplicht invoeren van een tegenprestatie voor alle bijstandsgerechtigden in alle gemeenten. De gemeenteraad wordt verplicht om bij verordening regels vast te stellen met betrekking tot de plicht tot tegenprestatie. Dit is in strijd met het verbod op dwangarbeid (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens -EVRM, dat NL mede-ondertekend heeft)

4. Wie zich naar het oordeel van de klantmanager niet gedraagt of slordig gekleed is, krijgt maximaal drie maanden geen uitkering meer.

5. Wanneer een belanghebbende zich misdraagt tegen medewerkers die de sociale zekerheidswetten uitvoeren, kan de gemeente of het UWV/SVB een uitkering voor maximaal drie maanden stopzetten.

6. Op het naar het oordeel van de uitkeringsinstantie niet voldoen aan de informatieplicht staat te beoordelen door gemeenten maximaal drie maanden inhouding van de uitkering.

 Bron: position paper Bijstandsbond

Commentaar
Al deze maatregelen betekenen het einde van het basisrecht dat iedereen heeft op voedsel, kleding en opvang. Het krijgen van een uitkering wordt ontmoedigd en degenen die het toch moeten ontvangen worden gegijzeld met onmenselijke maatregelen en straffen.
Mensen worden uitgesloten van het recht op eten en onderdak bij het minste ‘vergrijp’. De vernedering is maximaal. De schuld van de armoede en werkloosheidwordt gelegd bij de uitkeringsgerechtigde zonder rekening te houden met het feit dat er niet voor iedereen betaald werk is. Rutte realiseert bijna zijn doel dankzij PvdA-er Klijnsma door de bijstand op te heffen. Laat nooit nog iemand beweren dat de PvdA een sociale partij is.

Rob Vellekoop, 27 november 2013, delangemars.nl

73 Comments

  1. Ik ben werkend arm…………en ik betaal netjes mijn uikering iedere maand terug WIA. en als dank word ik steeds verder uitgekleed en beperkt in mijn mogelijkheden. werk nu al 4 jaar op 0 uren contract basis bij verschillende werkgevers. geen dag zekerheid. iedere dag maar wachten of je eten kunt kopen. 12 euro te veel verdienen om in aan merking te komen voor de voedselbank. en de kosten stijgen alleen maar. strax is er geen vangnet meer wat dan? ben ik dan die smerige uitkeringslijer? paria? Ik ben bijzonder trots op mijzelf dat ik me niet laat kisten. maar ondertussen is het wel weer zo dat wie niet steelt of erft is ondanks hard werken een schooier tot hij sterft

  2. @Serge
    Inderdaad, er is een kantelpunt dat een brood stelen uit noodzaak, uit honger, een ethisch legale optie tot het plegen van een misdrijf wordt. Zover is het nog lang niet, maar als de uitkering van mensen worden gestopt, zonder inkomen komen te staan en hun huis worden uitgezet, dan zijn ze op dat punt beland.

  3. Hallo Serge om iets door de ruiten te knikkeren vind ik een heel slecht idee. Ik snap het wel, want ik denk ook ik zet een statement door een brandbom naar binnen te knikkeren en nog meer. Maar dat wordt meteen gebruikt om mensen die in de bijstand zitten een stempel op te drukken, van zie je wel!!. Het is veel beter om je als een heer of een dame te gedragen, en te protesteren en je te organiseren tegen deze gang van zaken. Laat zien wie je bent en dat je wat voorstelt!. Zoveel mogelijk bezwaar maken, ook al moet je slavenarbeid doen. Als je weigert dan hebben zij gewonnen, maar je kunt het wel doen , onder protest, en dit schriftelijk laten weten en schriftelijk om een verklaring vragen. Sla ze met hun eigen systeem om de oren!. En als je geen bericht krijgt een klacht indienen. Want iedereen stelt wat voor, ongeacht huidskleur, opleiding, of wat dan ook.Als je er niet uitkomt wordt lid van de BIJSTANDSBOND in Amsterdam, tel: 020- 6898806 / 6181815. die weten waar ze over praten, en bestaan al tientallen jaren , hebben advocaten, en ze vragen een eenmalige gift van 17 euro, maar minder mag ook. Als je problemen hebt kan ik je dat aanraden. ZEGT HET VOORT!!!!

  4. Wilma , je hebt helemaal gelijk wat je reactie betreft op Gerard.
    Ik heb 45 jaar gewerkt, en door avondstudies een hogere opleiding gedaan en volg nog steeds studies om bij de tijd te blijven.
    Ik ben nu 60 jaar en heb ruim 25 jaar een eigen bedrijf gehad waarin ik 80 uur per week aan het werk was, en ben in de bijstand terecht gekomen en wens niet dat een hufter vol vooroordelen die net komt kijken met het vingertje naar mij zit te wijzen. Ik deel volledig je mening, dat we een kabinet hebben die met maar 1 ding bezig is, het ONDERMIJNEN van Nederlanders door alles flink te beknotten zodat we weer naar de pijpen dansen van deze mensen. Ik ben ervan overtuigd dat je veel verder moet kijken, en dat dit een bewust gekozen strategie is, en niks te maken heeft met de economische crises .We zijn er mooi klaar mee dat er vele hufters rondlopen als die Gerard die iets horen en dan gelijk een mening ventileren.
    IK RAAD IEDEREEN OM TE GAAN DEMONSTREREN OMDAT WE HET NIET EENS ZIJN MET DIT AFBRAAK KABINET, EN STRAKS STEMMEN OP VOOR MIJN PART DE PARTIJ VOOR DE DIEREN< OF EEN NIEUWE PARTIJ OP TE ZETTEN DIE EEN ANDERE KOERS VAART DAN DEZE, RIJKELUISMENSEN DIE GEEN WEET HEBBEN WAT HET INHOUDT OM IN DE BIJSTAND TE ZITTEN!!!. En er komt nog iets bij, hoe kun je mensen op posten zetten die van dat vak totaal geen verstand hennen. Het wordt hoog tijd dat we ervaren mensen op belangrijke posten zetten, JE MAAKT VAN EEN BOER TENSLOTTE OOK GEEN VISSER.

  5. Mensen mensen, iedereen kan wel dit zeggen dat zeggen sus en zo , zoals dat de meesten altijd al gedaan hebben. Als iedereen nou niet zoveel lult en ook is voor hun rechten in opstand komen gaat was het misschien wel helemaal niet so ver gekomen? En nu is mijn vraag, blijft iedereen nog zo dom discussieren en praten alsof ze politicus zijn of gaan wij(met wij bedoel ik dus de BURGER) ons recht eindelijk is een keer zelf afdwingen? Schaamte hoe t Nederlandse volk het zover heeft laten komen ,

  6. Ik ben NIET bang, ik ben NIET bang, ook deze naar mijn mening asociale gewetenloze klootzakken gaan eens dood, waarom heeft een doodskleed GEEN zakken? Omdat je NIETS maar dan ook NIETS van het aardse gejatte mee kan nemen. Dus Partij van de Adel ild Klijnsma, met of zonder rollater, de kater komtlater !!!

  7. Hier in de gemeente worden de mensen met een bijstand aan het werk gezet tussen de boefjes die een werkstraf hebben gekregen !!!
    Erg laag van de gemeente om bijstandtrekkers over 1 kam te scheren met criminelen.
    Van de andere kant bekeken kunnen ze daar misschien nog wat tips op doen om te overleven.

  8. Nou dan doe je gewoon wat ze willen
    Knikker een ruit in of sla iemand total los
    Kom je in de gevangenis en is alles voor je geregeld
    Ik zie het probleem niet , want daar heb ik inwonen , eten en een bed
    Probleem opgelost !!

  9. Gerard, je zegt het helemaal goed, BIJSTANDSGERECHTIGDEN DAT WIL ZEGGEN RECHT OP BIJSTAND, EN DAT IS ZEKER NIET ASOCIAAL!!. DOMME OPMERKINGEN HIEROVER MAKEN IS ASOCIAAL!.

  10. Iedereen weet dat er nooit een wet door de Eerste Kamer komt indien die in strijd zou zijn met de EVRM. Ben het op grote lijnen eens met dit voorstel, alleen punt 3 ben ik niet zo gelukkig mee. Ik zou die vrijwilligerswerkplicht laten vervallen en vervangen door iets anders.

    Namelijk zodra iemand in een uitkeringssituatie terecht komt dat deze persoon een informatiepakketje toegestuurd krijgt over vrijwilligerswerk in de regio (vanuit de gemeente bijvoorbeeld) en dat de namen/telefoonnummers/emailadressen van deze mensen in een ‘potentiële vrijwilligers bestand’ terecht komen waar (door de gemeente erkende) vrijwilligersorganisaties een beroep op kunnen doen om ze bijvoorbeeld te werven of informatie over hun specifieke organisatie toe te sturen.
    Maargoed, wie ben ik…

    • tuurlijk heb jij werk en vind je de onderkant van de samenleving te min maar houdt er wel rekening mee dat er veel mensen vaak buiten hun schuld in de bijstand zitten door vaak iets heel simpels zoals echtscheiding. Als er dan jonge kinderen bij betrokken zijn en de ex betaald niet mee om de kinderen een zorgeloos leven te kunnen leiden, tja dat is dan hun eigen schuld niet dan. Oogkleppen afhalen en ga eens een keer kijken bij de kassa van de lokale supermarkt. Dan zie je de mensen passen en meten

  11. Wat voor n kutzooi is er gaande…de daders worden beloond en de slachtoffers wederom gestraft!!!!
    Een bom onder de regering cda en pvda te beginnen .
    Verdorrie stel kloothommels daar!!!!!

  12. nou ik wil werken , ik ben door deze kutstaat meer als 80 % afgekeurd, terwijl ik best in staat ben om aan het werk te gaan , ik heb dankzei dat kutgeintje op het moment 95,- in de maand, ik ben redelijk gezond in me hoofd, maar reken er op dat als ze dit doorvoeren, dat : 1 onze ouders en grootouders zich voor nix de barsten hebben gewerkt, en 2 dat diefstal inbraak en straat geweld met 300 % gaan toenemen

  13. Het geldt voor mensen in de wajong, wia en inderdaad www. ( de schotjes ertussenuit zoals Kleinsma opmerkt, alsof het een meccanodoos is, domme trut) Erg fijn al die ‘ sociale’ akkoorden en de ‘hulp’ die mensen met een medische indicatie krijgen. Ik zou het er nog mee eens zijn ook ware het niet dat bedrijven die door de overheid gesteund worden winst-uitkeringen en bonussen blijven uitkeren. DIE WORDEN VAN UW GELD GEHOLPEN! En juist die bedrijven zouden verplicht moeten worden eerst iedereen aan het werk te helpen, en anders gewoon aan basisinkomen. En niet als minkukel in een bedrijf de allerlaagste sport te mogen poetsen. Het is slavernij. En iedereen die ander vindt zit (nog) niet in die situatie. Succes met uw meningen. Daarnaast is het regelrechte werkverdringing. Ik ken al mensen die voor hun uitkering langs de deur moeten om te werven voor een stroomverstrekker. Die hebben dan lekker heel erg goedkope slaafjes ingekocht. Als die baan er is, betaal er dan gewoon voor verdomme.

  14. Volgens mij zijn een groot deel van de Bijstand gerechtigden Asocialer dan diegene die hier maandelijks de rekening voor de betalen.

    • Volgens mij, Gerard, ben jij de asociale hier, want je weet helemaal niet waardoor die mensen in de bijstand zijn gekomen, Trouwens, er zijn mensen bij, die hun hele leven lang hebben betaald om zeker te zijn van een inkomen en nu naar de slachtbank worden gedreven. Noem je dat dan SOCIAAL? Ik dacht het niet. Deze mensen hebben jaren maandelijks veel moeten betalen, maar jij denkt nu, dat jij de enige bent die hiervoor betaald. Wat denk je van het geld van de ouderen, die hier jaren en jaren voor betaald hebben, dat nu naar de jongeren gaat terwijl ze zelf steeds meer gekort worden en straks hun oude dag in een onbetaalbare bajes moeten doorbrengen!!!! Denk jij überhaupt wel eens na over je eigen toekomst over 20 a 30 jaar als deze flutregering maar door blijft gaan met hun afbraakbeleid??? Denk het niet, want anders sloeg je er niet zo’n slappe was uit

    • Ik heb vanaf mijn 17e tot mijn 44 1/2 genoeg belasting betaald. Dat ik nu in de bijstand zit komt omdat ik de sins afgelopen 10 jaar met ernstige rugpijnen loop. Ik kom nauwelijks op straat. Werk als postbezorgster twee dagen in de week ca. 12 uur. Dit betekend dat ik vier dagen in de week door de pijn heen moet bijten omdat ik WIL werken. Helaas heb ik geen andere rechten opgebouwd omdat ik van 1998 tot 2012 als gastouder heb gewerkt. Je wordt gezien als zzp-er. Geen opbouw, geen pensioen en dus geen rechten. Terwijl de keuze hierop was gevallen toen mijn jongste zoon autistisch blek en inmiddels ook mijn dochter helaas. Misschien zie jij het anders maar ik hb meer dan een full-time baan. Dus oppassen voor je ergens een mening over hebt. Ik zou namelijk graag willen ruilen met een ander.

  15. vind het gewoon belachelijk wat in nederland gebeurt, laat rutte opdonderen met zijn troep en zet wilders aan de macht komt er een eind aan deze ellende

    • Nee, Diana Wilders komt uit hetzelfde liberale kamp als Rutte. Dat is dat lost helemaal niets op.

  16. ZIJ is de reden dat ik officieel afhaak bij de pvda…Samson had me al een duwtje gegeven maar met dit mens ben ik wel zo klaar bah

  17. Gewoon iedereen gelijke behandeling en een basis inkomen! Als je leuk werk doet is het geen straf om te werken , laat ze de mensen die ernstig misbruik maken van de sociale voorzieningen aanpakken en geef de belastingdienst op z’n kloten dat ze zoveel geld domweg naar het buitenland sturen en niet eens hun best doen om het terug te krijgen omdat dat zo lastig is…. Maar pas op als een van ons eens een paar euro teveel heeft ontvangen……

    • Zo is het precies. Bulgaren krijgen duizenden euro’ s onterecht aan toeslagen, zonder controle, met bedrijven worden schikkingen getroffen, maar als de gewone hardwerkende burger een paar euro teveel heeft ontvangen wordt ie door de belastingdienst behandeld als een crimineel.
      Pvda een sociale partij, hou toch op, ze zijn net zo erg als de VVD.

  18. Over punt 3 kun je discussiëren, maar de rest is toch helemaal niet asociaal. In een land als Duitsland is dat allemaal heel normaal.
    Je krijgt een uitkering, dat kan, maar dan worden zaken van je verwacht.

    Daarnaast wordt in het artikel behoorlijk overdreven. Overal staat dat het stopzetten van een uitkering maximaal 3 maanden is. Dat woord “maximaal” staat er niet voor niks. Maar nee, “men” staart zich meteen blind op die 3 maanden.

    Als je in staat bent om enigszins te “participeren” in de samenleving, wat is er dan mis mee om dat ook te doen? Het zoeken van werk en het doen van vrijwilligerswerk heeft niets met slavernij te maken. Dankbaar zijn dat je een uitkering krijgt, want in heel veel landen is dat niet het geval. Daarom komen ook zoveel mensen uit andere EU-landen naar Nederland.

    Tenslotte wil ik wel opmerken dat natuurlijk bij elke maatregel de goeden onder de kwaden lijden. Dat is triest maar waar. Die “goeden” wens ik veel sterkte !

    • Beste Hendrik, het feit dat het in Duitsland allemaal ‘normaal’is betekent niet dat het ook sociaal is. Nergens wordt overdreven. De feiten worden eenvoudigweg genoemd. Participeren is prima, maar mensen gedwongen tewerkstellen is in strijd met de EVRM (Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens) en is asociaal. Dus wanneer participeren betekent dwangarbeid dan zijn we de slavernij aan het herinvoeren.

      Tot slot dankbaar zijn voor een uitkering is net zoiets als de winkel van de bakker schoonmaken voordat je een brood kan krijgen waarvoor je net betaald hebt.

  19. en roderik je hebt wel gelijk maarja dat recht op eten kleding en huisvesting is en word steeds meer uitgehold

  20. hj van de werf je bent een heilige man
    ze moeten een standbeeld voor je bouwen

    wat dacht je van die mensen die op hun 45 of 50ste onslagen worden na 30 of 35 jaar keihard werken om vervolgens vervangen te worden door een goedkopere kracht gewoon omdat het kan
    of iemand die vanwege zn inzet voor zn werkgeven nar zo,n 30 jaar de nodige mankementen vertoont en niet meer kan werken
    bekrompen geest

  21. Nou Roderik, Klijnsma is anders al aardig op weg hoor! Diverse gemeenten hebben al de verplichting tot dwangarbeid ingevoerd en andere asociale regelingen.

  22. H.j.v.d Werf, je zeurt steeds over hetzelfde zonder iets positiefs te melden
    Ik begin medelijden met je te krijgen!.

  23. Hopelijk beseffen mensen dat dit ‘artikel’ echt complete onzin is. “Klijnsma gaat historie schrijven door de meest asociale maatregelen sinds Colijn in te voeren.”, Klijnsma kan helemaal geen maatregelen invoeren, dat kan alleen de Tweede Kamer der Staten-Generaal of de regering. Mocht dit artikel al enige vorm van waarheid bevatten, dan is deze ‘maatregel’ van Klijnsma louter een wetsvoorstel. Gelukkig hebben we een wetgevende macht die na aanleiding van dit -nog in te dienen- voorstel tot overleg overgaat. En aangezien we een grondwet hebben die sinds 1983 de sociale grondrechten van de inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden regelt, is er geen reden tot paniek. Mijn boodschap aan Rob Vellekoop: Het is naar mijn mening niet erg verstandig op deze manier zieltjes te winnen voor deze partij. Er wordt gereageerd alsof er morgen plotseling een Nederlandse variant van het vroegere Nazi-Duitsland aan de macht komt, wat gelukkig nog niet in het minst het geval is.

  24. DIt gaat te ver!! Nederland straft hun eigen volk terwijl hun het geld weggeven aan Griekenland

  25. Beste Hendrik Jan v.d. Werf, ik wil u er even op wijzen dat mensen die in de bijstand zitten geen Ipad kunnen kopen, maar misschien dat u gedroomd heeft, dat zou kunnen natuurlijk, want dat doet dhr Rutte ook. Ik ken ook mensen die bepaalde dingen in huis hebben staan. Maar u moet goed bedenken dat deze mensen voor de bijstand ook een leven hebben gehad. Maar ik zou zeggen droom rustig verder. Mijn zegen heeft u.
    Vriendelijke groet,
    Jan

  26. Wat een gezeur:
    Ik ben een paar jaar zonder vaste woon -en verblijfplaats geweest en zonder inkomen. Oorzaak was een mij onbekende aandoening die vooral op geestelijk niveau ernstige consequenties had. Binnen een half jaar verloor ik huwelijk, huis, bedrijf en inkomen. Behalve enige karigheden die sommige mensen mij zo nu en dan toestopten had ik geen enkele vorm van inkomsten. Tot mijn spijt en grote ontsteltenis waren dit, op enkele uitzonderingen na, niet altijd de lieden die hun mond vol hadden van links georiënteerde politieke meningen t.a.v. de afbrokkelende verzorgingsstaat en aanverwant geneuzel. In veel gevallen waren het juist die onbekende neo-liberalen die mij belangeloos een bed aanboden, vroegen de kerst met hen te vieren of een volle tas met zaterdagsboodschappen kwamen brengen op de plek waar ik verbleef. Op politiek niveau waren wij elkaars tegenstanders maar in tijden van nood was dat voor hen gelukkig van ondergeschikt belang.
    Ik meen dat ik mijn toekomst positief heb beïnvloed door te zorgen dat ik er verzorgd uit bleef zien ook al had ik op het laatst nog maar een broek, een overhemd, een tot op de draad versleten ondergoed en een tweedjasje dat mijn redding was in koude, eenzame nachten. Zodra het enigszins mogelijk was deed ik vrijwilligerswerk: ik ontwikkelde voor het plaatselijk centrum voor sociale dienstverlening nieuwe diensten voor dak en thuislozen en mensen die dat dreigen te worden. Ik dank mijn geduld en beheersing aan die linkse piepeltjes die geen poot uitstaken en die hebben mij, zonder dat zij het wisten uiteindelijk de oplossing gebracht: ik ben nu leerling-verpleegkundige voor hen die niet de draagkracht hebben om de last te dragen die het leven nu zo nu en dan met zich mee brengt of waar zij zichzelf toe veroordeeld hebben door verkeerde keuzes. Ik zat niet langer dan anderhalf jaar in de bijstandsuitkering die ik uiteindelijk kreeg.
    Ik denk dat het verschralen van de uitkeringen en het stellen van stevige eisen die overeenkomen met die van de arbeidsmarkt juist getuigt van een diepe liefde voor de medemens en iets dat op langere termijn beklijft. En wanneer je daaraan twijfelt: breng de kerst door met eenzame ouderen, deel soep uit aan mensen die de winter door moeten zien te komen op straat, geef het deel van je inkomen dat nu op gaat aan een Ipad of aan andere onzin eens een keer aan giro 555: dan heb je wat mij betreft recht van spreken. Laat de rest zijn mond houden!

    • Ik denk dat wat jij een ieder voorhoudt er een situatie moet komen dat een ieder niet eerst voor zichzelf moet knokken om te voorzien in een eigen leven of dat voor zijn of haar eigen gezin. Wij moeten zorgen met ons allen dat iedereen daarin rust verkrijgt, wellicht door een basis inkomen voor iedereen, ongeacht of je werkt of niet! Dan heb je meer kans en ruimte om er voor elkaar te zijn, daar waar nodig! De hele huidige maatschappij is er op gericht dat een ieder eerst voor zichzelf zorgt, waarom niet zorgen voor elkaar? Een aantal van ons is daar een heel leven mee bezig, zorgen dat jezelf niets te kort komt wat een weinig ruimte overlaat voor een ander. Eens dat dit ook een mentaliteits-verandering benodigt en daar moeten wij in voorzien, beginnend op de basisscholen, kinderen van meet af aan al minder toegankelijk maken voor reclame’s en daarmee verbonden identiteits- invulling, Je er ook bijhoort zonder de nieuwste Ipad of smartphone!

    • Top stukje.

      Exact het verschil tussen een doorzetter en de ‘Nederlander’.

  27. Enige wat ikzelf als ziek persoon in de ww kan zeggen is. Kan beter crimineel worden heb ik tenminste mijn basis rechten nog is wel in de bak dan maargoed. Heb dan wel eten/drinken/dak boven mijn hoofd. als je mij vraagt als hun zo doorgaan krijgen we burgeroorlog in no time.

  28. Dit is nog een WETSVOORSTEL mensen … net een kleine twee weken geleden ingeleverd schriftelijk bij de Tweede Kamer.
    Er moet dus in de Kamer nog over vergaderd worden en een beslissing worden genomen …

    Als het nu geen tijd voor acties is weet ik het ook niet meer !!!

    Dus wanneer wordt dit besproken in de Tweede Kamer en moet je daar dan niet bij aanwezig zijn op de Publieke tribune???

  29. Wat doen de mensen in Kiev en in Tailand de straat op gaan.Wat doen ze hier NIKS of maar een klein beetje.Leg het land plat.Het is al vijf over twaalf.Jaag ze weg.

    • Hm er zijn 18 huisuitzettingen per dag, zelfs die mensen zijn niet in staat om zich te organiseren! Zijn velen niet in staat om zelfs dat te organiseren!

  30. Als jevin de ww komt na jarwn van werken worden he kosten alleen maar hoger. Je zit thuis dus meer energieverbruik meer water verbruik meer dagelijkse boodschappen daar hoir ik nooit iets over. Niet gek dat er dteefs meer mensen in de problemen komen met betalen van energierekening etc. Wij ondervinden het zelf in huis. Man na 30 jaar in een keer thuis. Ook nog eens meer ziek dus ook die kosten worden meer. Vraag me af wanneer het eens stopt om het geld waar wij zo hard voor gewerkt hebben gelijk af te pakken. Mijn man voelt zich crimineel die gestraft word omdat hij ontslagen is.

    • Ik wordt hier triest van, hetzelfde meegemaakt en dan kom je alleen maar in een meer machteloze positie terecht, de ziekte dwars gaat liggen om je nog ordelijk te verweren. Anderen zijn er wel maar dat is een druppel op een loeiend hete plaat, die nog geeneens gaat sissen als 9000 demonstranten zich druk maken. Ik vrees dat NL gewoon helemaal om moet vallen, alvorens men zich gaat roeren waarop de plaat wel gaat sissen, dan aanzienlijk te laat! Niet pessimistisch bedoelt, maar laten we wel zijn, wat ontstaat er nu, een beweging die beweegt maar feitelijk stopt door te weinig invloed. Negeren blijkt een machtig wapen te zijn, noem het doodzwijgen!

  31. Stem verdorie dan ook niet op partijen die dit soort beleid voorstaan en/of steunen. Nee geen PvdA, VVD, D66, CHU of andere asociale partijen steunen ! Stem voor solidariteit en dat begint met een S en eindigt met een P !!!

    • Helemaal mee eens Roel. Eens kijken bij de volgende verkiezingen wie er als grootste partij uitkomt. De enige partij die al jaren mijn stem krijgt is de SP.

  32. Het wordt tijd om te demonstreren..we hebben nu alleen nog mongolen aan de macht..
    Zoveel zieke mensen..banen zijn er niet voor het oprapen…heb je geen geld of zit je niet lekker in je vel…en je ziet er niet netjes uit..wordt je ook afgestraft?!…k kan wel aan dr kop zien..dat ze daar niet om maalt…nooit meer pvda en vvd.

  33. het erge is nog dat klantmanagers hier bewust misbruik van gaan maken zo van : hij is agressief hoor, terwijl dat niet zo is, maar uitkering stopt 3 maanden, uitkeringsgerechtigen gaan dood. 3 maanden geen eten en drinken is dood, de 3 maanden haal je nog geen eens .. mevrouw klijnsma is een moordenaar. mevrouw klijnsma moet per direct weg uit de politiek!

    • De hele opzet is al tijden moordend, kop dicht, anders ga je eraan. Wij zelf ervaren ook een bureaucratische poging tot doodslag, inhoudelijk gezien gewoon een ordinaire moord, door een stel bestuurders, ambtenaren en semi ambtenaren opgezet. Ze gebruiken hiervoor wetten en regelgeving omstandigheden door schulden, invorderingsmaatregelen en sancties om hierin te voorzien. Waardoor het “niet” strafbaar lijkt omdat men geen wapen gebruikt. Het effect is echter hetzelfde als een kogel, de bureaucratische kogel is alleen veel langer onderweg, maar als gezin zie je het op je afkomen!

  34. Als we nu eens voorstellen een prikbord in de hal van het 2e kamer gebouw op te hangen , en burgers daar hun grieven en ideeen op A4 formaat te laten ophangen. Wel persoonlijk natuurlijk, dan weten 2e kamerleden en bewindslieden wat er aan de hand is en wat ze kunnen verwachten.

    1 het is een openbaar gebouw
    2 we hebben vrijheid van meninguiting
    3 en de vrijheid van protest !

    idee wellicht ?

  35. Wij zijn voor de huidige regering, de overheid, de gemeenten etc, het bedrijf Nederland BV en de EU het product waaruit deze bedrijven geld onttrekken om een goed leven te genieten. Ze bezuinigen zelf nauwelijks tot niets!

  36. Ja. 🙁 Want dat is neo Liberalisme, oftewel, eigen broek ophouden, het punt is dat dit verder gaat dan eigen broek ophouden maar eerder neigt naar verhongeren van het eigen volk. Verstoken van niet alleen een menswaardig bestaan maar een bestaan op zich. HOUSTON WE HAVE A PROBLEM!

  37. Pedro

    wat nu bla bla bla.,….. inderdaad veel bla… MAAR wat heb je nu zelf ondernomen… eventueel zelfs anoniem briefje of email naar de tweede kamer fracties met een protest tegen dit nieuwe voorstel gestuurd????? nee???????????????????? nou????
    Of ook lekker en maar roepen het helpt toch niets… NEE als je je stem niet laat horen helpt inderdaad niets … ben helaas bang dat dat ook hier de trend is.. jammer heel erg jammer want met elkaar maken we wel degelijk het verschil… LAAT JE HOREN in plaats klagen voel me zo zoetjes aan de enige rand debiel die helaas maar op zeer bescheiden schaal actie
    onderneemt .Politici moeten gewoon wakker geschut worden …. dat doe je met ze plat mailen! VOLHOUDEN en blijven mailen.
    Als er geen grote demonstraties zijn is DAT voorlopig wat we kunnen doen.

    UITEINDELIJK IS HET DE TWEEDE KAMER DIE DE RAMP VOLTREKT.

    De regering kan van alles bedenken maar dat kan alleen ingang vinden als de tweede Kamer hiermee instemt … het is aan ons om de tweede kamer duidelijk te maken dat wij dit niet willen… dat heet in vak jargon LOBBY… verdikkeme start de LOBBY voor je eigen lijfsbehoud… schrijf, mail ,maar LAAT JE STEM HOREN… LOBBY is wat het bedrijfsleven dagelijks doet bij monde van onze bedrijfsonderkoning WIENTJES …resultaat verzekerd totale sociale afbraak ten gunste van het bedrijfsbelang.

    .ga zeker de genoemde petitie zeker tekenen… prima idee… maar schop politiek den Haag ook even persoonlijk onder het achterwerk…. nou en DAARNA mag je weer lang en luidruchtig klagen eerst doen en dan zeuren.
    Overigens is het prima dat mensen hun slechte ervaringen met de sociale diensten en uitkeringsinstanties hier weergeven….
    misschien kunnen we hier iets mee doen door alles te verzamelen en een zwartboek te maken ,wat dan weer aangeboden kan worden aan de politiek en de vakbonden ….?????????????????????

    • Beste Madam X, de lange mars is al een heel lang Zwartboek aan het worden….

      • Maar madam x heeft zeker een punt, wij moeten nu lobbyen voor lijfsbehoud en dat is meer doen dan klagen maar ook richting politiek een massa signaal afgeven. En dat gebeurt maar niet…mailen kan, demonstreren kan, opties die we nog niet genoeg benut hebben En dan is het inderdaad waar dat men zegt elk volk krijgt die regering die men verdient.. en ook dat maakt mij verdrietig. WIJ ZIJN DEGENE WAAR WIJ OP WACHTEN MENSEN!
        NU KAN HET NOG!

  38. je moet de moed niet opgeven en echt de straat op gaan,massaal en staken bedrijven plat leggen en zeggen dat je het niet pikt dat werkt wel!!!!!

  39. tja dat krijg je er nou van als je op pvda en vvd stemt ik heb hier geen woorden voor en zie dit als dictatuur wat rutte en Klijnsma willen door voeren maar geen nood mensen aangezien niet iedere eikel lullo in de regering op de hoogte is van de UVRM ( Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ) die onze koninging/koning heeft ondertekent en de regering zie ik dat dit nooit mogelijjk kan zijn of mag zijn ik doe hierbij een oproep om hier massaal tegen te gaan stemmen die in het kabnit zitten hebben een dikke slaris van enkle honderduizend per jaar laten ze daar maar op korten

  40. niet normaal meer, eerst helpen ervoor te zorgen dat meerderjarigen inkomen kunnen gaan krijgen bij moeilijke omstandigheden en dan ineens alles omdraaien en het ook nog moeilijker maken voor gezinnen die op 1 uitkering leven om er voor te zorgen dat ze met nog minder moeten gaan leven. WILLEN ZE DAT ER NOG MEER MENSEN STRAKS MOETEN GAAN AANKLOPPEN BIJ DE VOEDSELBANK!?!?!?!?!!!!

    • Ja, idd, dat is wat ze willen in Den Haag
      Lang leve democratie

      Iedereen heeft recht op zijn/haar mening, maar niemand hoeft ernaar te luisteren

      één Europa willen ze in Brussel, er was nooit éénheid, er is geen éénheid en er zal nooit éénheid zijn, maar was er 70 jaar geleden ook niet iemand die één rijk wilde…………en hiermee heel Europa op zijn kop zette

      De roze wolk die Brussel heet bracht ons de euro, we hoeven geen geld meer te wisselen als we op vakantie gaan. Mensen die-het-weten-kunnen hebben over de euro nagedacht en het zou allemaal “makkelijker” worden
      Kijk eens wat voor moois de euro ons allemaal gebracht heeft na 11 jaar

      Voedelsbanken schieten net als incassobureau’s uit de grond, allemaal met goedkeuring van dat stel ………. oei nu wilde ik eigenlijk iets lelijks gaan typen…………van dat stel heren en dames die alles goed voor elkaar hebben in Den Haag.

      Deze crisis die al vanaf 2008 duurt wordt door Den Haag kunstmatig in stand gehouden en onder het mom van bezuinigingen (omdat het zogenaamd slecht gaat) pakken ze al onze zorgvuldig opgebouwde voorzieningen af.

      Landen die met leugens en bedrog in die Europeese eenheid komen presenteren de rijkere landen na een jaar de rekening (Griekenland) en miljarden die ervoor zouden kunnen zorgen dat ons onderwijs, bejaardenzorg en ziekenzorg goed geregeld kan worden verdwijnt via dure pakken en stijve boorden naar bankrekeningen waar jan de gewone man geen weet van heeft.

      Maak naast de peperdure verplichte ziekenzorgverzekering het “eigen risico” van de gewone mensen maar duurder, met andere woorden : wordt je ziek, kost het je geld

      Miljarden gaat op aan oorlogen in vreemde landen, hier is allemaal wel geld voor, maar een extra leraar op een basis school ………… of een extra verpleger(ster) in een bejaardenhuis…………..DAAAAAAR is geen geld voor.

      Stemmen op een andere partij……….maakt niet uit, partijen met minder stemmen gaan samen, vormen de meerderheid en de gekozen grootste partij staat buiten spel, lang leve de democratie waar iedereen stemrecht heeft, maar waar niemand naar elkaar luistert en politieke figuren maar aan kloten tot hun zakken vol genoeg zitten en dan de plaat poetsen.

      Nederlanders zijn een verzadigt volk van tevreden mensen
      We hebben allemaal een TV met RTL 4, we hebben ons flesje Heineken op tafel en nog een paar in de ijskast en de auto is net door de APK heen, dus ach……………….zo slecht hebben we het nog niet.
      Nederlanders zijn zo verzadigt en tevreden dat ze zich nu door 150 tweede kamerleden de wet voor laten schrijven en zich van alles af laten pakken.

      Media & overheid legt de aandacht liever op de zinloze discussie rondom zwarte Piet en of dit traditionele kinderfeest niet te rasistisch is anno 2013.

      We zijn er anno 2013 als Nederlanders maar mooi klaar mee, maar in feite moeten we eens voor de spiegel gaan staan en JEZELF/ONSZELF aankijken en eerlijk zijn…………..we hebben allemaal zelf met elkaar zover laten komen en staan dat geknoei uit politiek Den Haag met z’n allen nog steeds toe.

      Hoe kan het vraag ik mijzelf al jaren af dat een klein clubje mensen in een kamer 17 miljoen mensen de les kan lezen, niemand hier blij van wordt, maar het toch jaar in/jaar uit laat gebeuren.

      De komende verkiezingen………..wedden dat hetzelfde clubje hoge heren van dezelfde partijen weer zetelt in die kamer en wedden dat dan weer heel Nederland steen en been klaagt, maar niemand uit zijn stoel komt …………….. of bang voor boete’s of bang om zijn/haar baan kwijt te raken.

      Lieve Mede Nederlanders :
      Wordt aub eens wakker !!!!!
      Het interesseert die lui in Den Haag geen ene drol hoe Nederland er over 10 jaar uitziet en hoe & waarvan meneer Pieterse of Mevrouw Jansen rondkomt.
      Die lui zitten er een jaar of 10, vullen hun zakken met dure maandlonen, nog duurdere declaraties en onuitspreekbare hoge bonussen en dan kan Nederland/kunnen de Nederlanders wat hun betreft de tering krijgen.

      Wordt eens wakker, we staan het zelf allemaal toe.
      Meneer Rutte kan en mag Nederland naar de klote helpen, ons alles afpakken en voorschrijven, niemand is het ermee eens, maar niemand doet iets.

      Waar een GROOT land klein in kan zijn…………

  41. Blablabla…………….
    Internet is voor NL een uitstekende manier om haar ongenoegen te uiten.
    Maar er verandert niets,

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.