Europese Centrale Bank faalt ongestraft op financieel front

De deftige geleerde heren en dames van de Europese Centrale Bank falen al meer dan twee jaar lang, zij slagen er niet in de inflatie onder controle te krijgen. Niemand kan de ECB bijsturen. De consequenties dragen de brave burgers, terwijl het hen met publieke geldschepping wel voor de wind zou kunnen gaan.

De crème de la crème van de economische wereld, de dokters van onze financiën, de geldgeleerden, het instituut dat zichzelf overschat met volledige onafhankelijkheid van de EU politici en absolute geheimhouding knoeit er ongestraft op los. Werknemers worden tegenwoordig ontslagen voor een futiliteit en uitkeringsgerechtigden worden voor een spelfout al door de sociale dienst in de financiële ellende ondergeduwd. Nee, de bankiers zijn de nieuwe onschendbare vorsten van de 21e eeuw. Terwijl de rest van de wereld, miljardairs en politici uitgezonderd, knokt om het vege lijf te redden kloten de bankiers er op los vanuit hun hoofdkwartier in Frankfurt.

Vanuit een woud van onbegrijpelijke begrippen sturen ze chaos de financiële wereld in. Het benodigde inflatieniveau van 2 procent wordt bij lange na niet gehaald. Zij proberen dit doel te bereiken door maandelijks in Europa voor 60 miljard euro aan staatsobligaties op te kopen van de banken. Door de te lage inflatie schommelt de rente die spaarders voor hun spaartegoeden kunnen krijgen rond de NUL procent. Die inflatie moet dus omhoog, en dit lukt niet.

Quantative Easing (QE)

De Europese Centrale Bank koopt al 28 maanden schuldpapieren op, tot en met maart 2017 voor 80 miljard en daarna voor 60 miljard euro per maand. Dit obligatie-opkoopprogramma noemen ze dit deftig Quantative Easing (QE), gewoon omdat dit veel mensen afschrikt want het lijkt iets moeilijks. De ECB gaat hiermee door tot december 2017.

Hiermee probeert de ECB tevergeefs om de economie aan te jagen. De inflatie stijgt licht, maar niet genoeg. Bovendien was de oorspronkelijke reden de economische groei bevorderen in de Eurozone, ook deze stijgt lichtjes. Commerciële banken moeten verleid worden  om meer leningen af te sluiten met bedrijven. Op die manier pompen zij geld in de economie. Aangezien de banken de enige zijn die geld creëren en dus de economie kunnen aanjagen. Zij lopen echter niet warm voor dit idee.

De actie van de ECB legt de machteloosheid bloot van de Europese Centrale Bank ten opzichte van de commerciële banken. De laatste hebben blijkbaar nog steeds geen trek in het massaal verstrekken van kredieten aan het bedrijfsleven. Waarschijnlijk vinden ze de rente te laag en de verwachtingen te onzeker.

Let op het opkopen door de centrale bank gebeurt niet met Euro’s, maar met schuldbekentenissen die de banken kunnen verzilveren bij de ECB.

Geldschepping voor iedereen

Volgens de Britse Positive Money beweging zou het veel beter voor de economie zijn als de Centrale Bank zelf geld creëert in plaats van te wachten totdat de commerciële banken dit doen door geld uit te lenen. Op deze manier kan 10 miljard aan gecreëerde euro’s zorgen voor 28 miljard meer gespendeerd geld en het Bruto Binnenlands Product stimuleren met 1,5%.

De Centrale Bank zou dit geld kunnen scheppen voor de overheid, die het dan in de economie pompt door te investeren in bijvoorbeeld wegen, sociale woningbouw of windmolens. De bedrijven die dit bouwen nemen weer mensen in dienst die hiervoor een inkomen krijgen. De bedrijven en de werknemers betalen op hun beurt belasting over hun inkomsten, waardoor van de 10 miljard ongeveer de helft weer terugvloeit naar de schatkist in de vorm van belastingen. Vervolgens geven deze werknemers hun geld weer uit in de economie. Op deze manier krijg je een geldcirculatie waarbij 10 miljard, een circulatie oplevert van 28 miljard. (Meer over geldschepping)

Europese Centrale Bank

De Europese Centrale Bank bepaalt in de eurolanden het monetaire beleid, bijvoorbeeld door de hoogte van de rente en de hoeveelheid euro’s die in omloop gebracht worden vast te stellen. Deze Bank is weliswaar eigendom van de deelnemende landen, maar deze hebben geen enkele zeggenschap over het beleid van deze bank. En er is geen enkele instantie die de ECB controleert.

ecbActivisten die zich samen Blockupy noemen vinden dat de ECB een niet te onderschatten rol speelt in de befaamde Trojka (ECB, IMF en EU-commissie), die verantwoordelijk is voor keiharde bezuinigingen, groeiende werkloosheid en zelfs de instorting van gezondheidszorg in Griekenland en andere Europese landen. De ECB is voorstander van bezuinigingen en privatisering. Ze hebben geen probleem met het chanteren van gekozen regeringen om die te dwingen om hun aanvallen op de sociale rechten van de bevolking uit te voeren. Zie Griekenland, Portugal, Ierland, Spanje.

Rob Vellekoop, 1 juli 2017

14 Comments

 1. Vindt toch al dat de prijzen toch al de pan uitrijzen, onnodige prijsverhogingen, dan kunne de mensen direct nog massaal naar de de voedsel bank? Inflatie is onnodig dus ongezond en levert alleen de multinationals geld op?

 2. Rob vriendelijk veroek het of topic edoch superbelangrijke bericht over de europese sexlessen gebaseerd op een pedofiel gegeven aan kinderen van o tot 4 jaar toch te plaatsen opdat ouders waakzaam kunnen zijn dat hun kinderen misbruik op school meemaken daar het in nederland nu speelt zonder weet van ouders
  hier nog een extra link
  Dr. Judith Reisman “Exposing The Kinsey Sex Cult”
  https://www.youtube.com/watch?v=VeLw_AFAoIo
  dank namens alle kinderen die we met deze info kunnen beschermen als we dit goed kunnen delen.

  • Beste Spring, ik plaats dit stukje door, maar niet de rest, er zijn genoeg andere sites die dit behandelen. DLM kiest daar niet voor om de doodeenvoudige reden dat ik niet alle shit die er is kan behandelen. Voor ieder onderwerp doe ik namelijk gedegen onderzoek en de tijd ontbreekt me er gewoon voor om alles te onderzoeken.

   • Dat deze les gegeven wordt op nederlandse scholen plaats je niet??
    Het aller belangrijkste juist?
    Er zijn geen sites die dit oppakken en jij dus ook niet te koste van onze kinderen.
    Men kan het zelf onderzoeken, laat ze aub zelf de link bekijken.
    The war on children
    https://www.youtube.com/watch?v=hIv-KOQ5F4A
    met alles wat anderen hier plaatsen (geweld) is deze waarschuwing voor ouders om hun kinderen te beschermen. Ik zou zeggen zou je dat nou tegen willen houden???

 3. Nog een mogelijkheid is om je geld im te zetten in iets waardevols dat tegelijkertijd veel toepassingen heeft zoals bijvoorbeeld ethanol of etherische oliën. Dit soort vloeistoffen zullen net als goud altijd een vaste waarde houden. Hiermee kun je betalen als de economie crasht of jezelf mee warm stoken als de stroom uitvalt.

  • Inderdaad heel belangrijk om in ieder geval je spaargeld als je het niet direct nodig hebt in echte waarde om te zetten. Dat maakt je financieel onaantastbaar. Een politieagent zal nooit zeggen: “Ü had uw riem niet om mijnheer, dat gaat u twee gram goud kosten”. Je bent dus echt uit het monetaire systeem gestapt. De Krugerrand is overal ter wereld inwisselbaar en op munten zit tegenwoordig geen BTW meer. Goud is trouwens de doodsvijand van ons wettige betaalmiddel. Want het wettige betaalmiddel liegt en goud is eerlijk.

 4. We hebben een monetair systeem dat gebaseerd is op onbeperkte economische groei in een beperkte wereld. Voelt u de bui al hangen? Het gevolg hiervan is dat de economie periodiek vernietigd MOET worden opdat deze weer van meet af aan beginnen kan. Frau Dr. Merkel is gewoon weer de volgende Hitler die de economie in Europa gaat vernietingen, dit keer met financiële dwangmaatregelen. Tegen dit “licht” (duisternis ware een beter woord!) faalt de ECB niet maar is zij juist zeer succesvol. Ook de lage rentestand is in deze van groot belang. Want als de percentuele prijsstijgingen van de eerste levensbehoeften hoger zijn dan de rente op het spaargeld…..dan worden alle spaarders langzaam maar zeker onteigend. Wat dan ook de bedoeling is. En het grappige is dat het luie en volgevreten Nederlandse volk hier ook nog eens zèlf voor gekozen heeft: VVD opnieuw de grootste. Mark Rutte is precies de juiste man voor het consumerende Nederlandse falderappes: een even crimineel als miezerig mannetje. En als de zon van de economie heel laag staat kan zelfs een miezerig mannetje een heel lange en donkere schaduw geven.

  • Zoals alle landen behoort helaas Nederland ook tot
   de United States van America Omdat wij door het NATO verdrag verbonden zitten
   aan Europese Unie staat der USA. Dus in ons land is het gelijk eender hoe er
   over ons Mensen geregeerd wordt zonder onze toestemming.
   Dus deze video geldt ook voor ons ( Hoe worden wij bestuurd ? )

   https://www.youtube.com/watch?v=V6EVKpN8JHU

 5. Helder en duidelijk uitgelegd.
  Hopelijk dat zo wat meer mensen de belagelijke kromheid van dit systeem gaan inzien.
  We worden opgelicht en beroofd en niemand die hier wat om geeft.
  Soms vraag ik me af of wij nou zo dom zijn of zij zo slim…..

 6. http://www.guldentijd.nl/index.php/2016/09/16/als-geld-op-bankrekening-zet-is-geld-bank/

  Blijf allemaal zoveel mogelijk contant betalen , écht blijven doen.
  Als men in winkels komt waar contant geld geweigert wordt ,
  doordat ZIJ ook gedwongen worden om
  in het electronische PIN ( RFID Chip )systeem mee te gaan,
  zodat op den duur het Cash geld uit onze menselijke handen moet verdwijen

  Geef de betreffende winkeliers wat uitleg waarom we met ons allen
  gewoon met Biljetten en Munten willen blijven betalen.

  Want er komt 1 moment aan dat heel het Digitale verkeer plat valt,
  cyber hack crash (in opdracht van Overheden & Banken )
  en dan onstaat er een grote chaos van( electronische – virtuele cijfertjes )
  op een PC scherm kun je geen voedsel eten.
  Houdt er gewoon rekening mee dat een landelijke massale stroomuitval
  een fenomeen kan worden waar velen nog geen weet van hebben.
  Hoe te overleven zonder electriciteit ( kijk filmpje)

  https://www.youtube.com/watch?v=QYVQ9e_dbyU

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.