Tories out: Weg met de conservatieven – grote demo

Londen – Op zaterdag 1 juli hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen de conservatieve afbraakpolitiek. Zij liepen vanaf het hoofdkwartier van BBC naar de parlementsgebouwen. The People’s Assembly heeft deze demo georganiseerd
tegen bezuinigingen, en privatisering en voor een fatsoenlijke gezondheidszorg, scholing, banen en levenstandaard voor iedereen.

In een verklaring zegt The People’s Assembly:

“De vreselijke gebeurtenissen bij Grenfell Tower die volgden na de verkiezingen konden voorkomen worden. Privatisering, bezuinigingen en illegale materialen kosten levens. Veiligheidszaken werden genegeerd. Dit is het meest tragische voorbeeld van wat de consequenties van bezuinigingen kunnen zijn.”

“Als we doorgaan met het mobiliseren van grote aantallen mensen dan kunnen we de crisis voor de conservatieven verdiepen en grote toegevingen afdwingen voor de NHS (nationale gezondheidssysteem), educatie, volkshuisvesting en banen. Er wordt al gesproken over nieuwe Algemene Verkiezingen in de komende maanden waarbij de Tories verder steun zullen verliezen en die het hen onmogelijk zal maken om een regering te vormen. ”

Labour leider Corbyn heeft in een toespraak tot de demonstranten premier May opgeroepen om af te treden.

 

 

Rob Vellekoop, 1 juli 2017

4 Comments

  1. Datzelfde wat Trump bezighoudt is nu met de Britten, Trump is niet voor niets daarmee eens?

  2. Het rechtse vuil gedraagt zich als stront onder je schoenen. Het blijft niet eeuwig plakken!

  3. Heel goed dit, voor ons allemaal. De stemming begint al aardig om te slaan in Europa. Langzaam begint het tot de mensen door te dringen dat de regeringen in de hele Pond, Euro en Dollar-sector oorlog voeren tegen hun eigen bevolking. Dus laten we vooral niet vergeten dat de politiek déél is van het probleem en dat een andere politieke richting geen soelaas zal bieden. Politici zijn ook per definitie organisatie-criminelen omdat ze niet het volk maar de institutionele beleggers en het geperverteerde wettige betaalmiddel vertegenwoordigen en we zien dat nu ook overal duidelijk om ons heen. Ik denk -nee, ik hoop!- dat het een lange en hete zomer gaat worden. Nog een weekje en dan is de G20-top in Hamburg aan de beurt. En er zijn voor ons allen heel goede alternatieven, zie hiervoor b.v. het Duitse economische onderzoekbureau “Wissensmanufaktur”. Een aanrader voor degenen die graag een wat dieper inzicht willen hebben in zowel wat er gaande is als wat goede alternatieven zijn!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.