Franse opstand #nuitdebout slaat over naar Amsterdam

Eerste bijeenkomst DONDERDAG 14 april om 20 uur op de Dam in Amsterdam

 

NuitDebout Amsterdam: we gaan beginnen!

NuitDebout ontstond in Parijs op 31 maart en de beweging verspreidde zich vervolgens naar Brussel, Berlijn, Madrid, Barcelona en veel andere steden. Oproep:

Het begon met de mobilisatie van mensen tegen de Franse arbeidswet, waarbij op 31 maart op meer dan 200 plaatsen werd gedemonstreerd. Deze hervorming staat echter niet op zichzelf, maar is een nieuwe aanvulling op de bezuinigingsmaatregelen die in tal van Europese landen honderdduizenden mensen al tot de bedelstaf hebben gebracht. Met als gevolg meer werklozen, een groeiende ongelijkheid, lagere lonen, en de rijken rijker maken. We weigeren om verder te lijden aan deze shock therapie, die normaal gesproken hoort bij een dictatuur.    

…Deze beweging werd niet geboren en zal niet sterven in Parijs. Van de Arabische Lente tot de  15M Movement, van het Tahrir Plein tot Gezi park, de la Place de la Republique en zoveel andere plaatsen waar dezelfde boosheid, dezelfde hoop en dezelfde overtuiging heerst: de behoefte aan een nieuwe samenleving, waar Democratie, Waardigheid, Respect en Vrijheid meer dan holle woorden zijn.

Wil je NuitDebout Amsterdam steunen of helpen? Deel deze pagina.

Alles over de Franse opstand of de Europese Lente
13e dag
12e dag
11e dag
10e dag
1e dag

Eindelijk actie. Geen geklaag, geen gezeur, maar doe en deel met elkaar.
Net zoals in Parijs en tientallen andere steden waar mensen in alle rust en bij elkaar komen en met elkaar praten en discussiëren.

Doe mee!

16 Comments

 1. Beste Rob,

  Goed dat zo’n initiatief overslaat naar Nederland. Vreedzaam demonstreren is de beste manier. Laat je even weten of het een succes was middels een artikel? Deel ik dat stuk even voor je in Noord-Oost Groningen. Voor deze mensen is het lastig om vandaag nog langs te komen denk ik..

  Groeten Chantal

  • Doe ik zeker, enne in Groningen kan je ook het een en ander organiseren!

 2. [Quote] Maar echte positieve verandering ontstaat pas als de visionair zich ontdoet van zijn ego.

  En om bij een visie ego te voorkomen is anarchisme een betere keuze als bestuur aangezien bestuur (leiderschap) een ego streelt.

 3. Ieder moet nu zelfleiderschap nemen over zijn of haar leven en zich distantiëren van de mindcontrol praktijken en aangeboden verslavingen die ons mentaal verdoven.
  Losmaken van de loonslavernij, sociale verwachtingen en de illusie van het bezit.
  Werk lokaal, met buren en familie aan een waardevol leven.
  Onderneem Actie en creëer mogelijkheden en draag oplossingen aan.

  Wachten op de politiek is zinloos deze mensen hebben hun ziel al verkocht.
  Doen wat waarde toevoegt en niet wat de tijd opvult om in leven te blijven.
  Waarde toevoegen aan een ander en onze samenleving.
  Wie zich kan leiden heeft geen leiding nodig.

 4. Een ding is duidelijk hier in Nederland. De mensen hebben genoeg van de politiek, genoeg van de zinloze bezuinigingen, genoeg van de respectloosheid, genoeg van bankiers en durfkapitalisten, genoeg van de leugens, genoeg van het afbreken van sociale voorzieningen, genoeg van idiote rekenrentes waardoor pensioenen gevaar lopen, genoeg van de macht van werkgevers, genoeg van de afbraak van de zorg, genoeg van de torenhoge geneesmiddelenprijzen, genoeg van de lobby’s, genoeg van Bilderberg, genoeg van Monsanto, Genoeg van oorlogsdreiging, genoeg van de ongebreidelde expansie van de EU, genoeg van waanzinnige beloningen, genoeg van de zorgverzekeringen. Meer dan genoeg om er genoeg van te hebben. Het is tijd voor verandering, echte democratie en een liefdevolle samenleving i.p.v. haatzaaien en uitsluiten. Ik ga er voor.

 5. SCHRIJF JE ONS ALLEN OVER HET VERHAAL VAN HOE DE REFERENDUM-TOUR TIJDENS DE LAATSTE DAGEN GELUKKIG IS GEËINDIGD IN AMSTERDAM EN HOE POSITIEF DE UITSLAGEN ZIJN ONTVANGEN ? . . .

  • Kan je die ‘andere organisaties’ ook uitnodigen voor 14 april om 20 uur op de Dam in Amsterdam? Tot daar en dan.

 6. Er is nog geen visie hoe tot werkelijk veranderingen te komen in het kader van Power to the people. Ik heb er een boek over geschreven onder de titel De Nieuwe Grondwet. Het is vanaf vrijdag 15-04-2016 verkrijgbaar via de boekhandel, maar nu al als eboek beschikbaar.

  • Visie is er genoeg. Overal zijn er mensen vol van visie en ideeën. Vergeet niet dat elke beweging begint bij een idee, oftewel een visie. Maar echte positieve verandering ontstaat pas als de visionair zich ontdoet van zijn ego. Pas dan kan er iets puurs ontstaan. Pas dan heeft het idee dat tot de beweging leidde, geleid tot de volbrenging van het oorspronkelijke doel.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.