Video: 10e dag van Franse opstand #40Mars

De opstanden die studenten en jongeren hielden op donderdag 31 maart zijn sindsdien voortgezet onder de naam  NuitDebout (Nacht op je voeten) beweging. Zij hebben het Parijse Place de la République alle nachten sindsdien bezet.

NuitDebout begon zoals zoveel andere Franse demonstraties. Studenten en arbeidersgroepen tegen Hollandes geplande arbeidshervormingswet, organiseerden een protest mars op 31 maart.

vergaderingNa het protest van 31 maart, dat in meer dan 200 Franse plaatsen plaatsvond, wilden de demonstranten er mee doorgaan. Zij stelden voor om drie nachten de place de la République in Parijs te bezetten, dit noemden ze maart 31e, 32ste en 33ste. Zij noemden dit #NuitDebout om hun wantrouwen uit te drukken. Iedere nacht kwamen tussen 1000 en 2000 mensen. Vandaag is daarom de 40e maart (#40mars)

 

Rob Vellekoop, 9 april 2016

steunDLMnieuws336x140

 

1 Comment

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.