Fransen protesteren massaal tegen loonsverlaging #greve31mars

Een golf van massaal protest gaat donderdag 31 maart door heel Frankrijk als in meer dan 200 steden wordt gedemonstreerd tegen de plannen van de regering om overwerkbeloning te verlagen. Studenten en vakbonden voeren actie. Op 9 en 24 maart werd ook al gedemonstreerd tegen deze plannen.

De politie gebruikte traangas om demonstranten uit elkaar te drijven in Parijs, in Nantes proberen protestanten het gemeentehuis te bestormen.

De Franse regering probeert wanhopig de hoge werkloosheid te bestrijden. Het voorstel is om voor overwerk boven 35 uur per week minder te betalen. Volgens een peiling van Le Parisien is 71% van de bevolking tegen dit wetsvoorstel, aldus Telesurtv. De Franse president verklaarde eerder dat dit voorstel zou helpen om meer werkstabiliteit te bereiken. Op deze manier wordt het voor bedrijven gemakkelijker om personeel aan te nemen.

“We moeten bedrijven de mogelijkheid geven om meer te werven en om werkzekerheid te geven aan jongeren gedurende hun leven en flexibiliteit voor bedrijven,” zei hij.

protests.map.france

Belangrijkste gebeurtenissen

 • 266 protesten vinden plaats over heel Frankrijk
 • Jongeren raken slaags met de politie in Parijs, Rennes en andere steden
 • Protestanten marcheren naar Parijs van Place d’Italie naar Nation
 • Verschillende hoge scholen in Parijs zijn gesloten uit angst voor geweld
 • Eiffel Toren is afgesloten omdat personeel staakt
 • Trein- en vliegverkeer wordt verstoord

De oproer politie is uitgerukt om scenes als tijdens de vorige twee betogingen tegen de ‘hervormingen’ te voorkomen.

Meer info

Rob Vellekoop, 1 april 2016

steundlm336x140

 

5 Comments

 1. Van onze vakbonden hoeven we niets te verwachten. Het cnv en fnv hebben ons verraden door in te stemmen met de verhoging van de Aow en pensioenleeftijd. Zeg op uw lidmaatschap.

  • Vakbonden hebben maar 1 functie, kleine brandjes (onrust werkvloer) blussen om te voorkomen dat er een uitslaande brand ontstaat (algehele revolutie).
   Maar diezelfde vlieger kan je ook ophouden voor politieke partijen, gegarandeerd dat je (arabische) buurman meer kan betekenen voor je als een politicus. Het probleem is dat we eerder een wildvreemde vertrouwen (politicus), ook al is al meerdere malen overduidelijk aangetoond dat ze onbetrouwbaar zijn, als de buurman die we regelmatig niet eens meer kennen omdat we het te druk hebben met werken / overleven / kijken naar de nieuwe K3 trutjes / met vlaggetjes zwaaien op koningsdag en bevrijdingsdag.
   Stemmen is voor mensen die blijkbaar geloven in het feit dat hun buurman niet te vertouwen is en niet zijn verantwoordelijkheid te dragen. Het is bijzonder dat het bij de stemmer altijd de buurman is die niet te vertrouwen zou zijn maar het probleem nooit bij de stemmer zelf is, de stemmer zelf is altijd vroom als een kerkganger.

 2. Verbaast me eigenlijk niks dat de Fransen een forse loonsverlaging opgelegd krijgen want ze kunnen natuurlijk veel goedkoper personeel /vluchtelingen uit de arabische landen krijgen die letterlijk voor een fooi willen werken. Dat is gewoon de schuld van dat idiote Schengenverdrag uit 1985 dat er geen binnengrenzen meer zijn in het eurogebied. Dat krijg je met een a-socialist en eurofiel als Hollande ! Bij ons in Nederland gaan ook de lonen binnenkort naar beneden vanwege de massa-immigratie. Op deze wijze blaas je overal je eigen arbeidersklasse compleet op!

 3. HA HA HA ! . . . ZIE DAAR EEN VERBODS-BORD BIJ EEN “SEXY-SAPPIGE-SOP-AGENT” STAAN . . . !

 4. Met vreugde zie ik de protesten aan, heel andere mentaliteit dan in ons eigen kikkerland. Hier lijken de bonden het te goed te vinden met de politiek. En een protest is dan ook vaker door de burger zelf georganiseerd dan door de bonden die zouden moeten opkomen voor de burger.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.