#43mars Regering machteloos op 13e dag Franse opstand #nuitdebout

Dinsdagmiddag neemt een politiemacht bezit van La Place de la Republique, Parijs het centrum van de Europese lente. De autoriteiten kennen geen andere communicatiemiddelen dan die van geweld(sdreiging). Desondanks trekken de mensen zich hiervan niets aan en komen zoals de avonden er voor toch weer samen. Later op de avond sluit de gemeente de elektriciteit op het plein af zodat de demonstranten in het donker verder moeten praten.

De #nuitdebout beweging is niet georganiseerd, er zijn geen vertegenwoordigers en daardoor is het voor de regering onmogelijk hiertegen iets te ondernemen. De demonstranten hebben collectief besloten naar centra van vele steden in Frankrijk te komen en daar te protesteren tegen bezuinigingen, corruptie en de nieuwe arbeidswet. Daarna discussiëren zij over de toekomst van het land. Er komt geen enkele vorm van geweld aan te pas, waardoor autoriteiten machteloos moeten toekijken.

Politiemacht op video dinsdagochtend

Verslag van dinsdag.

Het enige antwoord van de Franse regering: geweld en het licht uit doen!

Niet alleen Parijs beleeft iedere avond de Europese Lente maar ook vele andere steden.
Wanneer volgt er actie in Nederland?

Rob Vellekoop, 13 april 2016

steunDLMnieuws336x140

1 Comment

  1. het is pestend machts-misbruik als mensen onmiddellijk en denigrerend worden afgewezen of geïntimideerd en genegeerd en afgesneden door de uitgehongerde griezelige duisternis !…….

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.